Reacties voor: iPad en namaak: de tablet van Knight-Ridder is 17 jaar oud

Technologiebedrijf Knight-Ridder bedacht 17 jaar geleden al een tablet, waarop je kranten kon lezen en nieuws kon volgen. Je had er geen handleiding voor nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Haha jullie volgen @abdreasudo ook zie ik.

    Deze tablet is natuurlijk leuk bedacht in de jaren 90 maar nooit uitgewerkt. Een beetje als nu een auto ontwikkelen die op cola rijd en als het dan ooit eens gebeurd gaan roepen “wij hadden dat ooit al”

  2. Zolang dat idee niet gepatenteerd is, maakt het geen ene donder uit.

    In Star Trek werden communicators gebruikt in de 60s, betekent dat alle mobieltjes daarvan zijn afgeleid? Misschien geinsrpireerd erdoor…

  3. Heb zelf een iPhone en een iPad en een MacBook Pro en 2 iPods maar Apple moet dringend eens op z’n plaats gezet worden me dunkt!

  4. De tablet is veel ouder en te zien in HistoryOfTheWorldPart film. De geboden staan ook op een Tablet.

  5. @Wacko : in principe klopt het wat je zegt. Een patent krijg je pas als je idee of uitvinding orgineel is. In dit geval kan daar dus serieus over getwijfeld worden. De patenten die Apple bezit zijn dus waardeloos, want er is “prior art”. Ze hadden dus het patent nooit mogen toekennen (wegens het bestaan van “prior art)”, Je kan een idee van iemand anders doorgaans niet patenteren (indien het al openbaar gemaakt is natuurlijk).

    Overigens zijn veel elementen uit dit filmpje terug te vinden in de huidige tablets. Alleen de stylus is een teken dat het uit de jaren 90 stamt.

  6. Origineel geplaatst door dimthelights
    Heb zelf een iPhone en een iPad en een MacBook Pro en 2 iPods maar Apple moet dringend eens op z’n plaats gezet worden me dunkt!

    Gefeliciteerd dat je alle apple producten moet noemen in je post zonder dat het enige meerwaarde heeft dan “kijk eens wat ik allemaal heb”

  7. @dimthelights:
    Moeten we je nu heilig verklaren?

  8. Ik ben eigenlijk benieuwd waar dit toe leid. Ik neem aan dat als patenten op grote schaal ervoor zorgt dat concurentie ernstig verstoord wordt de overheid in zal grijpen. Het is ook best goed dat deze giganten onderling eens eens goed gaan bakkelijen over het wel of niet kopiëren van andermans ideeën en patenten. Dit kan best eens leiden naar meer innovatie inplaats van schaamteloos kopiëren. Daarnaast wil ik nog wel aangeven dat de overheid zich maar eens moet gaan beraden of het concept van patenten toewijzen nog wel aan de huidige tijd en eisen voldoen, want een patent oorlog moet niet de bedoeling zijn.

  9. Beter gaat dit bedrijf Apple aanklagen, Apple is een gretig bedrijf, alleen maar uit op zoveel mogelijk winst op een zo efficiënt mogelijke wijze. Ze waren net op de beurs het duurste bedrijf, ze mogen heus wel eens goeie dingen doen met die idiote geld bedragen waar ze op zitten of op z’n minst de concurrentie kans geven. Dan wordt Apple tenminste weer uitgedaagd.

  10. @Dikkie B: Volgens mij is Apple nog steeds bezig Andere giganten uit te dagen en niet andersom..

  11. Toch vind ik wel dat Apple nu niet het recht heeft om Samsung op de vingers te tikken wegens copycat gedrag.

    Als je als iPad leek dit filmpje gaat bekijken zou je denken dat het een iPad commercial is in retro stijl.

    De houding van Apple moet echt veranderen: dit gaat tegen hun werken in de toekomst.

  12. zo’n Radius Pivot scherm had ik ook! (1.01). Een heus A4 draaibaar scherm.. geweldig was dat toen! Helaas niet de ‘laptop’ en dockingstation die er onderstaat, die had ik graag willen hebben toen.

  13. Deze video kende ik nog niet. Maar er is wel een oudere film die ik me nog goed herinner, moet rond 1990 geweest zijn. Die was van apple en liet een tablet zien waar ook de features zoals in deze film zaten, maar waar je ook nog tegen kon praten! Bovendien kon de tablet pok “schakelen naar een groot scherm “mirroren”.
    Geen gein! Ik was die film allang vergeten tot de iPad kwam. Vertelde toen dat verhaal aan mijn vrouw en iedere keer als IOS 5 langskomt met geruchten over Dragon en mirroring moet ik er weer aan denken! Ik ga nu echt op zoek of ik op internet nog iets kan vinden hierover. Heeft dus 20 jaar geduurd, maar de visie was er wel….

  14. doet me denken aan een concept van Apple uit 1983: “Bashful tablet concept”. Dit werkende prototype was zeker een voorloper van vele huidige tablet computers alleen was de techniek nog niet ver genoeg of betaalbaar genoeg.
    Maar dit bewijst toch maar weer dat Apple zeker voorop loopt in het uitwerken van goede ideeën en dat meer dan 28 jaar geleden.
    Apple, pak snel al die copycats aan. Laat ze zelf eens met iets totaal nieuws komen.

  15. @GonzoJr.: En dat maffe geheugenkaartje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.