Reacties voor: iPad betekent ook lancering van eigen Apple A4-chip

De lancering van de iPad betekent ook de lancering van de Apple A4, de eerste eigen system-on-a-chip van Apple, bedoeld voor mobiele apparaten. Details over de 1GHz A4-processor zijn echter schaars.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 39 reacties

  1. Goed nieuws ben niet kapot van Samsung als je kijkt naar de kwaliteit alleen al m’n mobiel was binnen 2 weken stuk  en trouwens ga die iPad zekker weten kopen. Zal ik een iPad WiFi kopen of met 3G?

  2. nou zit er natuurlijk ook wel een grotere batterij in de iPad, maar ben benieuwd hoelang de nieuwe iphone zn batterij mee gaat, zou wel nice zijn!

    kheb al een extra abonnement moeten nemen voor de 3gs.. moetk da nu weer gaan doen ^^

  3. @iPhonevanolaf:
    tja wil je in de trein internetten of alleen thuis?
    simpele afweging.

  4. Je kan toch ook theteren via iPhone. Of met pdanet netwerk maken??

  5. kan je tethering voor elkaar krijgen met ipad met een iphone?

    zo ja,dan word het een wifi……

  6. Hopelijk gaan ze het niet voor desktops/laptops doen.
    Blijf aub bij intel!

  7. Lijkt met leuk als je de Ipad als scherm kan gebruiken voor je macmini

  8. Ik heb Niet de hele presentatie gevolgd maar heb niks gehoor over een connectie met de iPhone…

    Maar specs over de volgende generatie iPhone zijn er dus al, en ook nog eens gebasseerd op goed onderbouwde vermoedens.
    Ben wel benieuwd hoe de 2011 versie van de iPhone er uitziet, dan loopt mijn Abbo af maar als er dit jaar al een 1 GHz chip in zit dan moet dat wel helemaal een mooi gebeuren worden.

  9. Lijkt me toch wel lekker hoor, onafhankelijkheid van andere leveranciers…

  10. Bij deze dus meteen de naam voor de nieuwe iPhone:

    iPhone A4? 😉

  11. @rik:

    Met een jailbreak kan je MyWi installeren wat van je iPhone een wifi hotspot maakt. Dus heb je geen eens een iPad met 3g nodig, alleen die met wifi.

  12. Zou het mogelijk zijn om dual sim aan te vragen, voor 1 in Iphone en 1 in Ipad 3G?
    Lijkt me wel handig…. is er uberhaupt met de Ipad te bellen??

  13. @Anfroy: Dat zie ik nog best gebeuren ook!
    Maar wel goed als deze chip én snel is, én nog eens langere batterijduur verzorgt. Kom maar met die iPhone met meeeeer batterijtijd (10 uur zou al mooi zijn…)

    Ik ben overigens benieuwd wat de batterijduur is van de 3G iPad bij actief gebruik (Let op: 10 uur batterij is bij intensief gebruik (!!) Dat is gigantisch.. Standby tijd is tot een maand!! Ben alleen bang dat met de 3G uitvoering batterijduur halveert als 3G aan staat, en als je 3G uitschakelt in standby (tis tenslotte geen telefoon) zou de standby nog wel mee kunnen vallen…

  14. @Mark:Kom even tot België en koop hem simlockvrij

  15. Moet elk nieuw topic over die pad gaan?

  16. Ben benieuwd of deze chip ook straks in de iPhone 4.0 zit.

    Wat betreft de iPad 3G of Wifi ik mag er toch vanuit gaan dat je straks gewoon via bluetooth tethering kan internetten op je iPad met gebruik van je iphone?

  17. er zit geen bleutooth op de iPad naar mijn weten…

  18. Nadeel is dat er nu al een tijdje apparaten rond zwerven met een 1 ghz processor. Als de nieuwe iphone in juni/juli uitkomt met een 1 ghz processor lopen ze alweer bijna achter de feiten aan.

    Net zoals de iPad, ding is al achterhaald voor het uitgekomen is. Lijkt wel of ze daar bij Apple een beetje in slaap gesukkeld zijn.

  19. Rob, das ook iets waar ik bang voor ben.

    Opzich zou een 1ghz wel voldoende moeten zijn voor een nieuwe iPhone, maar had graag gezien dat het toch iets meer was gezien de huidige concurentie.

    Maar goed, het is nog geen juni dus we wachten af.

  20. Origineel geplaatst door Flugel
    Moet elk nieuw topic over die pad gaan?

    De iPad en iPhone hebben veel overeenkomsten en dus veel nieuws houdt verband met beide en zal hier en op ipadplanet.nl gepubliceerd worden.
    En wat mij betreft is elk nieuwtje er 1. Vind iemand het niks, dan gewoon er niet op klikken 😉

  21. @alpacatje: Er zit wel Bluetooth in de iPad. 🙂

  22. Er zit zeker bleutooth in aangezien er een 802.11n chip in zit voor WiFi en Bleutooth. De N is super snel 43 x sneller als de 802.11b/g en die zit in de oudere iPhones en iPod ‘s. maar moet je Router het ook hebben eeveneens je internet ABO, en ik zit te denken om gewoon een iPad zonder 3G te kopen. Want met deze Router kun je je 3G verbinding delen Via WiFi http://www.sitecom.com/Wireless-Mobile-Router-300N/WL-357/p/777

  23. @marcoooo:

    ik vind alles leuk om te lezen, maar om nou overal te zien of mensen dat ding gaan kopen of te lezen: hij is goed, hij is slecht, hij is mooi, hij is niet mooi, apple is cool, fanboy etc.

    Doe dat in het topic waar het voor bestemd is, nu is het vervelend om tussen 20 Posts een paar goede te vinden.

    Ik ben het met meerdere eens, ze lopen achter de feiten aan. In de zomer zijn er alweer telefoons met 2 GHz enzo. Dus hopelijk komen ze snel met verbeteringen.

  24. Ik las iemand opperen dat er in de volgende iPhone misschien een ‘A2’ zou komen. Gezien de geruchten dat er wellicht een dual core processor in de iPhone zou zitten, vroeg ik me af of de A4 dan een Quad zou zijn? De ‘Apple Quad’ naast dan een ‘Apple Duo’…
    Je leest her en der dat de iPad ongeloofwaardig snel is, dat zou verklaarbaar kunnen zijn met een quad processor…
    (Verschillende versies van de Cortex serie kunnen multicore, tot dacht ik 16 core, dus het zou kunnen dat Apple een multicore variant gebruikt…)

  25. @Pieter:

    een Quad Core in je iPhone. Dat zou ik wel willen zien in de volgende versie. 🙂

  26. Hoe kun je nou zeggen dat 1Ghz te weinig is als je niet weet wat de relatieve prestaties zijn tegenover andere CPU’s? Of denk je ook nog steeds dat een Pentium4 op 3Ghz sneller is dan een Core-processor op 2Ghz?
    De eerste hands-on ervaringen zijn dat de prestaties flitsend zijn en alles ongelofelijk vloeiend aanvoelt. Meer is dus kennelijk niet nodig. Al zat er een 5Mhz CPU in, who cares?? Als het ding maar soepel doet wat-ie moet doen.
    Idem met de iPhone, misschien is die A4 CPU van Apple wel zo efficient dat de kloksnelheid zelfs omlaag gaat bij de volgende iPhone. Lekker belangrijk.

  27. Komt 10u batterij ook niet door het ledscherm?

  28. Origineel geplaatst door Robbert
    Komt 10u batterij ook niet door het ledscherm?

    plus het feit dat het ding niet multi tasking is, werkt ook batterij besparend

  29. Origineel geplaatst door Flugel<br/Ik ben het met meerdere eens, ze lopen achter de feiten aan. In de zomer zijn er alweer telefoons met 2 GHz enzo. Dus hopelijk komen ze snel met verbeteringen.

    Sja, zoals wel vaker ben ik niet zozeer geinteresseerd in jouw opinie maar wel over de argumentatie ervan. Je stelt dat 1Ghz. niet voldoende is en Apple daarmee achterloopt. En verwijst daarmee naar 2Ghz. toestellen.

    Nou hoef ik je hopelijk niet uit te leggen dat het aantal trillingen (Mhz) per seconden niet zo veel meer zegt over de snelheid van een apparaat zeker sinds de introductie van co-processoren zoals GPU’s etc. Daarnaast heeft juist Apple bewezen dat specificaties helemaal niet zaligmakend zijn maar dat het gaat om het benutten ervan. De Iphone 3G was qua techniek voor mij ten opzichte van mijn HTC Touch Cruise op bijna alle vlakken behalve het scherm de mindere.

    En toch was de Iphone qua gevoel, gebruiksgemak en stabiliteit een doorbraak zodat dit toestel de standaard, de benchmark is geworden voor welke nieuwe smartphone dan ook.

    Als ik dan ook nog eventjes bepaalde nadelen erbij pak, hoe meer trillingen des te meer warmte en energieverbruik dan lijkt me het zottigheid als Apple zich daar op zou richten. Ja behalve dan dat de Snapdragon processor op 1Ghz. net uit is, en ik nog nergens gehoord heb over 2Ghz. of iets wat daar in de buurt komt, vermoed ik bijna dat jij zelf geen Iphone hebt of tenminste de filosofie niet begrijpt.

    In ieder geval ben ik doltevreden met mijn Iphone 3Gs met Jailbreak en maak ik veelvuldig gebruik van multitasking (TomTom en streaming radio of Skype, MyWi etc.) en heb ik nog nooit het gevoel gehad dat mijn 3Gs niet snel genoeg zou zijn. Nog nooit.

    Dus wat bedoel je nou?

  30. Avdvee kijk en jij begrijpt het! ben het volledig met je eens! alleen ben ik met de accu van de 3Gs niet zo tevreden:P zeker niet als je aan het multitasken bent…. maar ben het wel met je eens apple richt zich op een bepaald publiek, apple stelt eisen aan een product en dat moet ie goed kunnen en niet honderden nuttelose uitbreidingen…

  31. Origineel geplaatst door rick
    alleen ben ik met de accu van de 3Gs niet zo tevreden:P

    Ik las bij een ander bericht een opmerking van iemand waar ik me wel in kon vinden. Als je een iPad hebt ga je thuis die meer gebruiken dan je iPhone, gevolg dat je iPhone batterij langer mee gaat.

  32. Origineel geplaatst door Ruud
    Zou het mogelijk zijn om dual sim aan te vragen, voor 1 in Iphone en 1 in Ipad 3G?
    Lijkt me wel handig…. is er uberhaupt met de Ipad te bellen??

    Lijkt dat je praktisch dan ..? -.-
    Heb je wel gezien hoe groot dat ding is xD

  33. De 3G versie was toch alleen in Amerika te koop? Of heb ik dat verkeerd begrepen…

    Overigens; wel jammer dat Apple niet een “normale” eReader uitbrengt, als je lang leest van een LED scherm krijg je volgens mij echt super erge hoofdpijn! Want die iBooks store is natuurlijk wel weer goed, als dat net zo’n succes wordt als de App-store… Dus een eReader met eInk zou wel perfect zijn! Maarja, dat is er natuurlijk al wel een tijdje, dus dat zal niet komen… Of is dat toch die iSlate;-).

  34. @Pieter: Volgens Tweakers is het inderdaad een Quad-core processor
    Plaatje

  35. @Avdvee:
    advee, waar het op neer komt, 1 is de helt van 2. 2 is dus meer. 2 GHz zou dus meer moeten zijn dan 1 GHz en dus sneller?

    Jou gepraat over trillingen etc. Leuk en interessant, maar daar doelde ik niet op. Ik bedoel dat andere telefoons qua specs in de zomer waarschijnlijk weer voorliggen, zoals altijd. Ja zelfs dan is Apple nog beter.

    Maar laat ze qua specs nou eens gelijk liggen met de concurrentie, trekt veel meer mensen aan en wie wil er nou niet sneller, groter, meer etc. Ik bedoel een 3 megapixel camera kan beter zijn dan een 5, maar er zijn er al met 12. Apple kan gerust wel wat meer dan dit. Een tablet met 64 gb? Daar had Apple toch wel een 0 achter kunnen zetten voor een woow reactie.

  36. @Flugel: Dat is dus niet helemaal waar. Dat is net zoiets als zeggen dat een 5megapixel camera beter is dan een 4megapixel camera zonder te kijken naar optische zoom, lenskwaliteit etc.
    In dit geval is het bijvoorbeeld een single core 2ghz processor tegenover een dual of quadcore 1ghz (zeg niet zo dat het is, maar je snapt het punt denk ik wel)
    Daarnaast zijn er nog wel meer processorfeatures die er toe doen, naast de kloksnelheid, om een goede snelheidsvergelijking te doen. 🙂

  37. Apple begint net als andere ook al hebben gemerkt achter de feiten aan te lopen. Een 1ghz processor in de iphone is niet bijzonder dit heeft de hd2 van htc al sinds november vorig jaar. Mag hopen dat er nu zo iets als gadgets komt en andere verbeteringen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.