Reacties voor: iPad betekent ook de start van eigen Apple A4-chip

De lancering van de iPad betekent ook de lancering van de Apple A4, de eerste eigen system-on-a-chip van Apple, bedoeld voor mobiele apparaten. Details over de 1GHz A4-processor zijn echter schaars.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Whahaha, een A4-chip. De “4” hadden we nog niet tussen de i3, i5 en i7. Laat nog mooi ruimte voor een A6 en A8 chip in de opvolgers van de iPad die over 6 maanden aangekondigt worden.
    Die hebben dan vast ook een Camera en GPS 🙂

  2. @dmace:

    De iPad heeft nu toch ook gps?

  3. De 1e versie van de iPad (WiFi only) heeft géén GPS.

    Alleen de 3G versie heeft “assisted GPS”. Dit staat te lezen op de techspecs op de Amerikaanse Apple site: http://www.apple.com/ipad/specs/#specifications

  4. Origineel geplaatst door Joost
    @dmace:De iPad heeft nu toch ook gps?

    Nop.. a-GPS voor de 3g versie.

  5. Origineel geplaatst door Joost
    @dmace:De iPad heeft nu toch ook gps?

    Edit : Laat maar, al 2 antwoorden voor mij 😉

  6. Origineel geplaatst door Jim Kroon
    Origineel geplaatst door Joost@dmace:De iPad heeft nu toch ook gps?Nop.. a-GPS voor de 3g versie.

    Dus toch GPS, maar alleen voor de 3G versie.

  7. Beide modellen hebben assisted GPS

  8. A-GPS is geen gps. Agps is locatiebepling op basis van wifi hotspots en gsm zendmasten, dat is nogal grof. De wifi versie kan het alleen op basis van wifi, dat werkt gewoon niet goed. Oftewel: locatiebepaling op de iPad is er niet of heel erg grof.

  9. Ik dacht (en hoop nog meer) dat de iPhone 4G een ARM Cortex A9 dual core processor krijgt met een kloksnelheid tot wel 2 Ghz en 512 Mb aan RAM. Er zou zelfs sprake zijn van een Qualcomm chipset gebaseerd op het Snapdragon platform zoals in de Google Nexus One. In tegenstelling tot de iPad zou de nieuwe iPhone wel kunnen multitasken en dan presteert een dual core cpu dacht ik wel beter op dit gebied.

    Voor alle Early Adapters die wellicht een tikje teleurgesteld zijn over de “pover” uitgevoerde 1ste versie van de iPad zou ik willen zeggen….wacht tot de 2de of zelfs 3de versie van de iPad uitkomt en jullie wensen zullen wellicht waarheid worden. Ik schaf hem pas aan wanneer mijn lijstje van wensen aanwezig zijn in de iPad!

  10. @Renko: Dit klopt niet, Assisted GPS is gewoon een ONDERSTEUNING van de GPS-functie. Dit houdt in dat er sneller dan normaal een locatiefix kan worden gemaakt, mede dankzij deze ondersteunende netwerkinformatie.
    Net als de iPhone die ook gewoon een A-GPS functie heeft, kun je gewoon midden op de Veluwe (dus zonder wifi en netwerk) een juiste fix krijgen.

    Lees ook hier https://www.iculture.nl/7060/assisted-gps-wat-is-dat/

  11. Origineel geplaatst door iPhonist von Gates
    Ik dacht (en hoop nog meer) dat de iPhone 4G een ARM Cortex A9 dual core processor krijgt met een kloksnelheid tot wel 2 Ghz en 512 Mb aan RAM.

    Ik heb het artikel nu bijgewerkt, met de nieuw ontdekte informatie van BrightSideofNews: er zit wel degelijk een ARM Cortex-A9-based CPU in, maar slechts 1GHz. Over de GPU is nog niet iedereen het eens.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.