Reacties voor: iPad bestaat vandaag drie jaar

Drie jaar geleden kwam de iPad op de markt. Het veranderde de wereld van tijdschriften, boeken, zakelijke gebruikers en meer. Zelfs kleuters en oma's zijn dol op de makkelijk te bedienen iPad.
Lees het complete artikel → iPad bestaat vandaag drie jaar
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Best veel iPad’s binnen 3 jaar. Gaat wel goed bij Apple!

  2. Slimme zet van Apple, ik zit inmiddels op een runrate van 1 iPad per jaar, dus kom maar door met dat nieuwe model, kan ik weer wat euro’s overmaken aan Cupertino!

  3. Drie jaar pas …lijkt wel of ik altijd een iPad gehad heb .. Inmiddels de 2e

  4. Ik loop nog met de Ipad 1 rond die is wel een keer omgeruild naar een nieuwe ipad 1 maar verder wel oke nog aan het sparen voor weer een nieuwe die dit jaar uitkomt. Vraagje is de Ipad 1 over een jaar of 20 een antiek ding wat interessant is voor appel ipad verzamelaars of gewoon een weg werp product.

  5. Na drie jaar is de iPad 1 bijna onbruikbaar geworden na alle IOS updates. Dus drie jaar is ook gelijk de maximale gebruiksduur.

  6. De IPad 1 is nu bejaard. Ik gebruik hem nog voor lichte spelletjes en muziek. Ik doe hem niet weg 🙂 iPad 2 verkocht. Helemaal happy met de 3 met het retina scherm.
    De mini gaat mee in mijn tas. Verslaafd hoor. Aan de iPad.

  7. “Na drie jaar is de iPad 1 bijna onbruikbaar geworden na alle IOS updates.” Dat is maar hoe je het bekijkt, zolang dat dat ding doet waarvoor je het nodig hebt, is ie nog niet versleten. Je koopt je ook niet elk jaar een nieuwe wagen omdat die net een upgrade heeft gekregen. Mijn iPad 1ste generatie doet het nog prima. Batterij heeft nog geen krimp gegeven, en alle apps die ik nodig heb draaien nog altijd even vlot.

  8. 2001: A Space Odyssey

    Sorry kon het niet laten.

  9. @Sander: iPad1 onbruikbaar? Hangt er van af wat je ermee wil doen. Ik heb de mijne in januari doorverkocht aan een vriendin en die mailt, internet, FB’t en leest er naar hartelust op.

  10. Origineel geplaatst door Sander
    Na drie jaar is de iPad 1 bijna onbruikbaar geworden na alle IOS updates. Dus drie jaar is ook gelijk de maximale gebruiksduur.

    Wat bedoel je met onbruikbaar? Hier doet ie het nog steeds prima hoor. Wat kan er allemaal niet meer mee dan?

  11. @Freddie:

    Idd het is een weggooi product gewoorden. Steeds meer apps vereisen ios6 terwijl de machine betere specs heeft dan de iphone 3gs.

    @Frits,

    Nee onbruikbaar is hij nog niet maar dat duurt niet lang meer als zoals ik als zei steeds meer apps ios6 eisen. Bijft over hem als e-reader te gebruiken en dat was volgens mij niet de intentie.
    Gebruikers willen niet meer functionaliteit, tuurlijk heb je beperkingen, de ipad 4 is sneller en beter van binnen, maar sinds ios5.1 zijn er wel een hoop gaten in ips gedicht en dat kan de gebruiker van het eerste uur dus vergeten, de onveiligheid loopt dus op.

    Je kunt je ook afvragen of de lancereing niet te vroeg was, in 3 jaar 4 modellen is wel erg veel. Denk dat er ook veel gebruikers zijn van de ipad2, 3 en de iphone 4 en 4s die vrezen dat zij IOS7 op hun buik kunnen schrijven, deze zijn als het na de zomer misschien uitkomt ook alweer 3 jaar oud.

  12. Bijvoorbeeld Pinterest en Facebook crashen heel vaak. Alle iCloud opties etc. al uitgeschakeld.

  13. Origineel geplaatst door ElsR
    @Sander: iPad1 onbruikbaar? Hangt er van af wat je ermee wil doen. Ik heb de mijne in januari doorverkocht aan een vriendin en die mailt, internet, FB’t en leest er naar hartelust op.

    Onbruikbaar is msh wat heftig maar je moet zeker veel geduld hebben met alle apps die er om de haverklap uitpletteren. Geldt ook voor veel eigen apps zoals de appstore, itunes, safari, kaarten. diverse hyperlinks op websites werken niet. Verder zijn er steeds meer apps die niet geschikt zijn voor ipad 1. Dan nieuwere functies qua synchen die op je ipad niet meekomen en je andere apparaten wel.

    Kortom, de 5 mag van mij nu wel uitkomen ja. Verder zonde want batterij/scherm etc is nog prima en zou nog flinke poos mee kunnen.

  14. @Sander: Werkt nog even goed als 3 jaar geleden: mail/agenda/safari/TV-kijken, volledig gesynchroniseerd via iCloud en zelfs een heleboel spelletjes voor de kinderen werken perfect (FIFA 13, where’s my…). Heb eigenlijk geen behoefte aan meer. Zelfs de batterij doet het bij mijn 2 Ipad’s 1 nog uitstekend!

  15. De iPad 1 werkte op dag 1 perfect. Snel en alle apps waren geoptimaliseerd voor die hard-en systeemsoftware. Na drie jaar wordt, door alle updates van zowel IOS en apps, de goede gebruikservaring minder. Dit geldt natuurlijk ook voor Mac en PC’s. Ik zou nu echt geen iPad 1 kopen.

  16. iPad is een succes wat mij betreft, ik zit nu met de 4 en gebruik het dagelijks.

  17. @Sander:

    Tip voor iedereen met een iPad 1 die eigenlijk alleen surft en mailt: blijf op/ ga terug naar IOS 4.3.3. Daarna is de iPad 1 er alleen maar trager op geworden met weinig belangrijke verbeteringen. Sommige apps werken dan niet meer, maar als je vooral mailt en surft is het briljant en heb je de ervaring van Steve Jobs uit de beroemde presentatie terug.

  18. De iPad1 is enige tijd geleden al door Apple afgeschreven omdat deze geen iOS6 support heeft.
    En dat terwijl de iPhone 3GS, die nog ouder is daar wel support voor heeft.
    Op deze wijze kan Apple mooi de levenscyclus van je hardware bepalen 😉 En dat terwijl deze tablets toch zeker niet de goedkoopste zijn is zo’n korte software support wel belachelijk.

  19. Leuk om te zien dat het idee van de tablet al zo lang bestaat, en dat Apple als eerste de succesvolle tablet in de markt brengt. In die drie jaar is overigens het tablet bezit ook flink gestegen, in Nederland alleen al zo’n 5 miljoen tablet gebruikers.

  20. De groei van iPad is gigantisch gestegen de laatste maanden, ook worden er veel iPad accessoires besteld

  21. @Gonny van der Zwaag:

    Hoe kun je omlaag gaan in iOS versie? (mijn iPad 1 is een stuk trager geworden)

  22. Daarop inhakend: mensen wekken wel eens de indruk dat de iPad 1 totaal onbruikbaar is geworden. Maar voor de niet-powerusers (en die zijn er genoeg) werkt alles nog prima op een lagere firmware-versie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.