Reacties voor: iPad beperkt beschikbaar wegens productieproblemen?

De iPad zal bij de lancering beperkt beschikbaar zijn en misschien een maand worden uitgesteld. Dit voorspelt analist Peter Misek. Er zouden problemen in de fabricage zijn opgetreden.

Reacties: 39 reacties

  1. ben ik blij dat mijn neef vanuit Amerika in de eerste week van April deze kant op komt 😀 Scheelt dus niet alleen euro’s maar vooral tijd (als ie later zou komen). Maar ik ga er van uit dat het is om weer even aandacht te vestigen… en dan straks roepen dat het kwam omdat ze op het laatst besloten TOCH een camera toe te voegen 😀

  2. @hierboven. ALS er idd een tekort komt is hèt ook maar de vraag of jij er een via je neef kunt krijgen. Ook onzekeretijden voor jou dus.

  3. is dit niet verkapt de verwachtingen bij schaven omdat de vraag tegen valt?

    als je alle kortzichtige reacties leest over wat de ipad niet is en er aan ontbreekt dan denk ik dat de verkoop nog eens kan tegen vallen. Zeker met de schapen die rustig na praten wat ze in de fora lezen. Het (grote) succes zal later pas komen als die schapen hands-on ervaring hebben met de iPad van iemand anders.

    spannende tijden.

  4. Daar gaan we weer… Waarschijnlijk maar 10 stuks voor Belgie… Man man, ben dit verhaal zo moe….

  5. Tja wat moet je hier van denken? Het komt niet van Apple zelf af maar via een ander.

    Wel valt het op dat het vandaag al 1 maart is en er verder nog niets bekend is over de datum of prijs in de EU, of is dit gebruikelijk met nieuwe spullen van Apple?

    We zullen af moeten wachten. Hoop dat het niet klopt 🙁

  6. ik denk dat ze gewoon nog vol in de onderhandelingen zitten met de providers en verkoop kanalen.

    want als ik het goed begrijp komt dat ding pre-payed op de markt in de 3G versie. maar er moet wel support voor zijn bij de providers in al die landen en waarschijnlijk ook nog eens volgens de strenge apple voorwaarden als je er helemaal in wil zitten net als AT&T.

  7. Onzin, Misek is een slechte voorspeller.. hij zei ook dat iphone os 4.0 en verizon op de iphone zou komen op de dag van de ipad presentatie.

  8. De iPad 3G versie word simlockvrij gereleased dus ik denk niet dat ze problemen hebben met providers

  9. Origineel geplaatst door John
    Wel valt het op dat het vandaag al 1 maart is en er verder nog niets bekend is over de datum of prijs in de EU, of is dit gebruikelijk met nieuwe spullen van Apple?

    is met bijna alle electronica zo hoor. Er wordt altijd een richtprijs gegeven (vaak in dollars zoals nu met de ipad) en vlak voor de release komt daar de NL prijs bij.

    Nokia/Sony/Motorola/enz geven al jaren alleen een richtprijs voor de release.

  10. wat heb je er aan dat je nu al de definitieve prijs weet als je m toch nog niet kan kopen?

    Maakt het je leven beter?

  11. @4saus: Dan weet je hoeveel het verschilt met de amerikaanse prijs en dus of je het misschien beter vanuit amerika kan importeren of toch hier kopen als het niet al te groot verschil is… Dat heet plannen…

  12. @Kasjan: maar is al die planning nu al nodig?

    op de dag dat de prijzen bekend zijn in NL kan je de iPad waarschijnlijk direct kopen. dan kan je alsnog besluiten er een te importeren want dat is namelijk ALTIJD goed koper. het duurt alleen wat langer.

    daar hoef je niet voor te plannen, dat weet elke apple gebruiker.

  13. Als het aantal beschikbare apparaten beperkt is, dan is dit een herhaling van de introductie van de iPhone… iedereen wil ‘m maar niemand krijgt ‘m. Of dit marketing is of productieproblemen, vervelend is het wel als je gewend bent alles nu te willen en te krijgen…

  14. @ 4saus

    Kortzichtige reacties; schapen? Misschien ben jij wel een ongelooflijke fanboy en pik jij alles van Apple?

    Om er maar weer even terug te komen…het is toch werkelijk schandalig dat er geen flash op zit! Ik was eerst ook enthousiast, maar ik laat hem nu even links liggen. Bied wel meer ruimte om hem als eerste te kopen voor fanboys zoals 4saus.

  15. zolang de iPad nog vaste verkoop datum heeft is er niks te zeggen over beschikbaarheid tekorten of overschot. Erg geloofwaardig vind ik het niet zolang het geen statement is op de apple site zelf.

    Maar aan de andere kant die analisten zitten ook verstrengeld in de marketing tools van apple.

    @redondo1982:
    Als iemand je outsmart puur op feiten in het voordeel van de kwestie dan is ie ineens een fanboy? verzin eens wat nieuws. of ben je soms een DOM schaap?

    het mag dan heel vervelend zijn dat de iPad geen USB aansluitingen heeft geen multitasking heeft op gebruikers niveau en geen lfash support ondersteund maar er zijn genoeg tablets die het wel doen.

    er zijn genoeg andere draagbare producten die het ook doen. laptops en netbooks

    als er dan beslist een tablet moet zijn met het mac OSX 10.6.x er op dan moet kan je eens opzoek gaan naar een axiotron Modbook. Dan heb je je tablet die Mac OSX draait dat muti tasking is krachtiger is dan welke netbook dan ook en zelfs flash support heeft op een 5 uur batterij tijd. Maar dan moet je niet scheel gaan kijken vanwege de prijs.

  16. Als we het nu gewoon op de ouderwetse manier doen: vechten tot de dood en de last 300 000 standing mogen een iPadje kopen?

    We zijn toch aan het hypen :p

  17. Darwin?

  18. @4saus: haha ALTIJD goedkoper zeg je? je hebt de laatste maanden niets geimporteerd zeker.

    de kans op btw is met de post ongeveer 90% en met de koeriers zelfs nog hoger.

    Reken ff mee.
    $499 x 1.06 (sales tax 6%. in sommige staten meer)=$528
    $30 shipping $558/0,73(dollar koers van vandaag)=407euro.
    407euro+16euro invoerkosten=423
    423*1.19btw =503euro voor je 16gb iPad uit de states.

    Nee hoor importeren is ALTIJD goedkoper 😛

  19. @Puck:
    i’m in

    @iBerno:
    survival of the fittest… alhoewel geschiedenis leert dat men nooit een 1e gen apple product blind moet kopen. gezien de kinderziektes en dergelijke. ach what the hack, je moet er toch iets voor over hebben als macstremist.

    @donstil:
    dan doe je het niet slim genoeg 😉

  20. Jongens jongens wat een toon naar elkaar! Doe eens relaxed zeg… Viel me van de week ook al op dat het er niet gezelliger op word… Dit is niet echt Apple minded mensen… je hebt of wilt een Apple, gedraag je dr ook naar! Nu weer on topic en anders n ip ban?

  21. De providers hebben niets te maken met het WiFi model. De 3G komt toch laten dus daar zal het eind maart niet aan liggen.

    @4saus:

  22. slim importeren dus.
    Als het goedkoop moet.

    begin maar vast met plannen.
    @John:

  23. Wie zegt dat ik ga importeren, dat het goedkoop moet, dat ik ga plannen? Je haalt denk ik nu mensen door elkaar.

    Ik stelde alleen een vraag, wist niet of het voor Apple gebruikelijk was. Hoop niet dat het klopt, maar dan nog, ik heb geduld hoor 😉
    @4saus:

  24. @John: Ha… My bad.

    Ik denk dat Apple het met de prijs nooit goed kan doen in vele ogen.
    Er zullen altijd mensen zijn die Apple overpriced blijven noemen.
    JAmmer voor hen. Ik ga de mijne gewoon in de winkel halen.

    scheelt je een vol jaar garantie ten opzichte van Importeren. 😉

  25. Ben ik met je eens hoor, die zullen er altijd blijven.

    Ik ga ook lekker naar de winkel als hij hier te koop is, geen haast en nog eens een stuk minder werk ook. 🙂

    @4saus:

  26. @4saus: schapen? Omdat mensen kritiek leveren op een product en andere mensen zich in die kritiek kunnen vinden zijn het plotseling schapen? Schapen zijn in mijn ogen de mensen die bij elke aankondiging van Apple haleluhjah roepen. Begint je haar al te krullen?

  27. Je moest eens weten hoe mooie lange blonde krullen ik heb;)
    en dat al ver voor ik Apple kende:D

    @WvB22:

  28. Jongens toch, dit is geen forum 😛

    Ik denk dat er zo ie zoal een tekort zal zijn. Als je kijkt naar de tekorten die er met de iPhone waren en de belangstelling dat er van te voren was, en gaat vergelijken met de hogere belangstelling voor de iPad. (volgens een bepaald onderzoek in 1 van de eerdere berichten hier op ipadclub)
    Bovendien is de iPad een geestelijke reincarnatie van een eerder mislukte project(Newton…ik wou dat de iPad Newton zou heten). Dus we mogen er van uitgaan dat Apple dit heeeeeel voorzichtig gaat aanpakken. Om die zelfde reden denk ik dat Apple heel veel momentum achter de iPad gaat zetten, om zeker te zijn dat de iPad aantrekkelijk is voor de klant(ondanks de kritiek op bepaalde beperkingen)
    En zo kennen we Apple ook, beperkingen op de meest simpele en vanzelfsprekende features(om welke achterlijk/geniale marketing redenen dan ook).

  29. @Amine:
    ik denk dat apple juist heel goed geleerd heeft van de newton.

    dat apparaat gaf in een keer prijs tot waar apple op dat moment toe in staat was. Het was de concurrentie mijlen ver vooruit. alleen om dat allemaal in 1 apparaatje te krijgen was de keerzijde van de medaille de prijs. De prijs en het probleem dat de mensen toen ook al niet snapte welk gat de newton op moest vullen heeft het product de das om gedaan.

    Nu heeft apple een ander bedrijfsmodel aangehouden met de iPad. De iPad was al in ontwikkeling voordat de iPhone bestond. De iPhone is er gekomen om de weg te plaveien voor een Appstore en mensen aan het idee van een touch screen en tablet computing te laten wennen.

    dat dat in een telefoon en een iPod gebeurde is heel slim gedaan. als het namelijk in het klein succesvol lukt dan wil het vaak inhet groot ook wel goed komen.
    Dat tijdper begint nu met de iPad.

    Apple geeft nu ook al lang niet meer alles in 1 keer. Ze laten je rustig wennen aan het apparaat en geven je beetje bij beetje meer functies. (door haters ook wel gelezen als : “uitmelken” )

    Zo heeft apple iedere keer als ze een nieuwe versie uitbrengen het voordeel dat de technologie is verbeterd en betaalbaarder is geworden. zo kunnen ze elk jaar de prijs iets laten zakken en meer functionaliteit bieden.

    Kijk maar naar de iPods die zijn nooit duurder geworden (juist goedkoper) en ze kregen wel meer voor het geld dat je er voor neertelde

  30. @4saus: Ja dat klopt, ik ben het met jou eens en blijkbaar jij ook met mij;

    Origineel geplaatst door 4saus
    Nu heeft apple een ander bedrijfsmodel aangehouden met de iPad. De iPad was al in ontwikkeling voordat de iPhone bestond. De iPhone is er gekomen om de weg te plaveien voor een Appstore en mensen aan het idee van een touch screen en tablet computing te laten wennen.

    Dat is de momentum waar ik het over had

    Origineel geplaatst door 4saus
    dat dat in een telefoon en een iPod gebeurde is heel slim gedaan. als het namelijk in het klein succesvol lukt dan wil het vaak inhet groot ook wel goed komen.
    Dat tijdper begint nu met de iPad.

    Dat is ook deels wat ik bedoel met het voorzichtig aan pakken.

    Origineel geplaatst door 4saus
    Apple geeft nu ook al lang niet meer alles in 1 keer. Ze laten je rustig wennen aan het apparaat en geven je beetje bij beetje meer functies. (door haters ook wel gelezen als : “uitmelken” )

    Zo heeft apple iedere keer als ze een nieuwe versie uitbrengen het voordeel dat de technologie is verbeterd en betaalbaarder is geworden. zo kunnen ze elk jaar de prijs iets laten zakken en meer functionaliteit bieden.

    Kijk maar naar de iPods die zijn nooit duurder geworden (juist goedkoper) en ze kregen wel meer voor het geld dat je er voor neertelde

    Daar heb je een sterk punt in en denk dat het ook een marketing voordeel oplevert(de product lifecycle wordt daarmee verlengt)

  31. Origineel geplaatst door 4saus
    @Ze laten je rustig wennen aan het apparaat en geven je beetje bij beetje meer

    Welke drugs dient Apple jou toch toe?

  32. Als dit waar is dan zie ik er helemaal vanaf.

  33. @kai Hulde!!!!!!! Meer mensen die er vanaf zien betekend meer kans dat wij 1 van de weinigen zijn die er 1 kunnen kopen op de 1e dag 😀 Nee ik zou er zeker vanaf zien als ik jou was want hij word er veel minder leuk van… :s

  34. @iBerno: …nu heb je jezelf verraden…

  35. want?

  36. drugs, mij geven ze iCocaine!

  37. @WvB22:

    even toelichten.

    iPhone met iPhone OS heeft een aantal ontwikkelingen door gemaakt. Dat zal je vast wel gemerkt hebben.
    Deze ontwikkelingen zitten verstopt in… jawel firmware updates.

    eerst kon je vrijwel niets met de iphone. En je kende het apparaat in no time op je duimpje. elke update verder kwamen er weer nieuwe mogelijkheden bij.

    In die tussentijd tot nu heeft apple laten wennen aan het kopen in een app store. Probeert apple je te laten wennen aan een flash loos internet en het idee dat je prima kan werken zonder tig programma’s aan op de achtergrond die je ervaring met de app die je actief gebruikt vertraagt.

    stap voor stap bereid apple ons voor op het nieuwe computeren. Geen drugs dus gewoon een constatering die misschien wat vreemd verwoord is 😉

  38. Origineel geplaatst door 4saus
    @WvB22: even toelichten.iPhone met iPhone OS heeft een aantal ontwikkelingen door gemaakt. Dat zal je vast wel gemerkt hebben.
    Deze ontwikkelingen zitten verstopt in… jawel firmware updates. eerst kon je vrijwel niets met de iphone. En je kende het apparaat in no time op je duimpje. elke update verder kwamen er weer nieuwe mogelijkheden bij.In die tussentijd tot nu heeft apple laten wennen aan het kopen in een app store. Probeert apple je te laten wennen aan een flash loos internet en het idee dat je prima kan werken zonder tig programma’s aan op de achtergrond die je ervaring met de app die je actief gebruikt vertraagt. stap voor stap bereid apple ons voor op het nieuwe computeren. Geen drugs dus gewoon een constatering die misschien wat vreemd verwoord is

    Serieus je moet gaan solliciteren bij de PR afdeling van Apple. Hoe jij alles recht praat wat krom is is werkelijk geniaal. Daar kunnen de marketing mensen van Apple nog een puntje aan zuigen.

  39. Origineel geplaatst door iBerno
    @kai Hulde!!!!!!! Meer mensen die er vanaf zien betekend meer kans dat wij 1 van de weinigen zijn die er 1 kunnen kopen op de 1e dag Nee ik zou er zeker vanaf zien als ik jou was want hij word er veel minder leuk van… :s

    Hij wordt er minder leuk van? Eh. Nee.

    Het is misschien een beetje apart van mij om het zo op te merken als ik doe, maar ik hou er in het algemeen niet van dat een verkoper (van welk product dan ook) een beetje een mindgame opzet om je extra op te winden. Zo weet ik bijvoorbeeld van een tijdje geleden van een autoverkoper die een zwaar over priced auto aan een klant wilde verkopen die er minder voor wilde betalen. Die man liep zogenaamd druk zijn kantoor in en uit alsof ie druk aan het onderhandelen was om het onmogelijke gedaan te krijgen. Als ik in de schoenen van die klant had gestaan zou ik na één minuut alweer weg zijn. Puur uit principe.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.