Reacties voor: iPad bedreigt verkoop van netbooks en iPod touch

De iPad bedreigt de verkoop van netbooks, blijkt uit cijfers van ABI Research en Morgan Stanley. Alleen goedkope netbooks met weinig functies houden nog stand.
Lees het complete artikel → iPad bedreigt verkoop van netbooks en iPod touch

Reacties: 11 reacties

  1. Opvallend is wat mij betreft de relatief lage score van 28% voor de eReader-functionaliteit.

    Daar wordt nogal hoog op ingezet door Apple, maar kennelijk heeft 72% van de kopers dus toch de voorkeur voor een single-purpose eReader in plaats van de iPad.

    Benieuwd hoe dit zich in de loop der tijd ontwikkelt.

  2. Ben het eens met dit artikel. Apple heeft de markt al veranderd door slechts het product iPad aan te kondigen. Netbook fabricanten hebben zelfs gewacht met hun nieuwe ideeen en Asus etc zal dit jaar vast een iPad kloon uitbrengen. Ze hebben dan alleen een enorme achterstand opgelopen op de iPad, die inmiddels in een aantal staten in de USA gewoon is uitverkocht en waarbij zelfs 8-10 werkdagen levertijd op de Apple Store vermeld staat (mogelijk ivm internationale uitrol).
    Een groot aantal mensen die eerder nooit overwogen om Apple te kopen zal de iPad aanschaffen omdat ie doet waar je eigenlijk een netbook voor kocht, maar dan beter, simpeler, en met een veel betere batterijduur.
    Ik tekstverwerk overdag op mijn werk op mijn Dell. ‘s avonds surf ik op mijn iPad, email ik, game ik, lees ik magazines, kranten etc etc. Via VNC heb ik desnoods mijn Windows desktop van de PC haarscherp op mijn iPad, mocht het nodig zijn. Mijn netbookje is na 2 weken bedekt met een laagje stof.

  3. Dit is natuurlijk nog maar een interview/onderzoek. Maar stel je eens voor dat je als bedrijf in een onderzoek al 28% van markt aandeel kan pakken, een markt die nog nauwelijks opgestart is, dan vind ik dit getal juist wel indrukwekkend!

    Origineel geplaatst door Peter Kassenaar
    Opvallend is wat mij betreft de relatief lage score van 28% voor de eReader-functionaliteit.Daar wordt nogal hoog op ingezet door Apple, maar kennelijk heeft 72% van de kopers dus toch de voorkeur voor een single-purpose eReader in plaats van de iPad.Benieuwd hoe dit zich in de loop der tijd ontwikkelt.

  4. Ik begrijp niet goed hoe het komt dat de iPod touch bedreigt wordt. Je gaat niet met een iPad in je zak lopen neem ik aan.

  5. @Peter Kassenaar:
    Dat staat er toch niet? Er staat dat 28% van de kopers van de iPad zegt hem te kopen in plaats van een E-Reader. Dat betekent echter niet dat 72% een e-reader gaat kopen. Waarschijnlijk zal een (Groot) deel van die 72% alsnog iBooks gaan gebruiken voor de iPad en nog een (groot) deel van die 72% zal helemaal geen behoefte hebben aan een e-reader. Waarschijnlijk zal het aantal iPad + e-reader bezitters rond de 2-20% bungelen, meer denk ik persoonlijk niet(al ben ik dan ook geen analist)

  6. Ik ben benieuwd wat de cijfers zijn van d best verkopende netbook leverancier tegen die van de iPad. dan weet je pas hoe goed of slecht de iPad het in de eerste maand deed.

    1 miljoen in je eentje als bedrijf in 1 maand dat is enorm veel
    – Hoeveel miljoen netbooks staan daar tegen over?
    – Van hoeveeel fabrikanten tegelijk?
    – Hoeveel van de best verkopende?

  7. Ik denk toch dat gaming de ‘elephant in the room’ is.

    Je kon natuurlijk op je klompen aanvoelen hoe belangrijk gaming op iPhone en iPod Touch zou worden, maar Apple zweeg daarover, ik denk om geen slapende concurrenten wakker te maken en om de zakenwereld niet af te schrikken.

    Voor iPad geldt ongeveer hetzelfde: het wordt een zeer belangrijk gaming platform.
    De nadruk op eReading werd denk ik deels gelegd omdat Steve Jobs graag kwakkelende industrieën op zijn kop zet, deels om het apparaat cachet te geven en deels om het apparaat neer te zetten als verantwoorde investering voor gezinnen.

    We zijn nog maar aan het begin van iPhone OS als gaming platform: straks hebben nog veel meer mensen zo’n apparaat altijd bij zich en dan kan je elk moment de meest waanzinnige spellen met en tegen elkaar spelen. Scrabble met een iPad en een iPhone per speler laat al aardig zien wat voorlopig met geen enkel ander platform mogelijk is.

  8. mensen met een macbook of macbook pro zullen nooit zonder kunnen! een ipad wil ik zeker, maar k denk meer voor in de trein of op bed ofzo. als extra, niet als vervanger

  9. De iPad kannibaliseert voor mij de Blackbook verkoop.
    Ik teken nu op mijn iPad in plaats van in een blackbook 😉

  10. Origineel geplaatst door Peter Kassenaar
    Opvallend is wat mij betreft de relatief lage score van 28% voor de eReader-functionaliteit.Daar wordt nogal hoog op ingezet door Apple, maar kennelijk heeft 72% van de kopers dus toch de voorkeur voor een single-purpose eReader in plaats van de iPad.Benieuwd hoe dit zich in de loop der tijd ontwikkelt.

    Ik vind juist dat Apple er maar weinig aandacht aan geeft. Op het releasen van een iBook store na hoor je er niets over.

  11. Interessant gegeven. Zelf zou ik ook eerder de aanschaf van een aantrekkelijk ogende en makkelijk mee te nemen iPad overwegen dan een mini-notebook. Het enige nadeel is dat typen op een touchscreen net zo lekker werkt als tekenen met je muis. Hoe de iPad de verkoop van de iPod touch bedreigt is mij ook een raadsel. Volgens mij is de iPod touch al lang overbodig geworden sinds de introductie van de iPhone (icm lage abonnementskosten).

    Offtopic: Mochten er programmeurs die op zoek zijn naar een baan dit bericht lezen kijk dan even op de volgende website. Hier krijg je een gratis iPad als je wordt aangenomen. Zeg er ff bij dat ik je heb doorverwezen want dan krijg ik er ook eentje :D. Heb helaas geen vrienden in de programmeurssfeer.

    Ontopic: Ik denk btw dat gaming op de iPad niet zon grote rol speelt als dat het voor de iPhone heeft betekent. De iPad is toch meer iets voor de zakelijkere gebruiker terwijl een iPhone meer aan de wensen van de gamer appeleert.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.