Reacties voor: ‘iPad Air heeft 1,4 GHz A7-processor, sneller dan iPhone 5s’

Vroege benchmarks van de iPad Air tonen aan dat de A7-processor een kloksnelheid van 1,4 GHz biedt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Hoeveel geheugen zit er nou eigenlijk in.
    1gb of meer ?!!

  2. Benieuwd naar het vergelijk van de Air en Mini Retina.. Als alleen het scherm verschillend is ga ik voor de mini 2

  3. En toch vraag ik me serieus af of die snelheid nu echt belangrijk is voor een tablet, aangezien het toch een ander gebruiksdoel heeft dan bijv. een. laptop of pc. Snellere processoren produceren meer warmte en verbruiken daarnaast veel meer stroom.

    Maar het nieuwe design is wel mooi, al is het geheel voor mij absoluut geen reden om te upgraden. Spellen als XCom, Final Fantasy, Infinity Blade, GTA, Baldur’s Gate en Star Wars KOTOR draaien hier namelijk als een tierelier.

  4. @Duncan: Ik begrijp wat je bedoeld. Voor mij is snelheid wel een pre. Ik neem de iPad mee op mijn werk. Als ik snel een notitie of afspraak moet maken is het handig als hij blaast 😎 Als het te lang duurt of het zijn te veel handelingen dan betrap ik me erop dat ik toch een blaadje pak8-)

  5. @Eric: Voor notities maken zijn alle iPads minus de 1ste generatie al meer dan zat. Gebruik hem ook zakelijk voor whiteboarding, opnemen meetings en notities. Maar daar heb je aan een iPad2 al voldoende.

  6. De iPad Air is volgens de benchmarks 100Mhz sneller dan de iPhone 5s, die dezelfde A7-processor bevat. Daar kunnen meerdere redenen voor zijn: de iPad heeft een beeldscherm met meer pixels = meer processor-kracht nodig om alles vloeiend te laten verlopen?!

  7. Ik dacht dat dit zelfs bij de eerste iPad al zo was dat de iPhones lager geclocked waren omdat die zuiniger moeten zijn.

  8. @Jasper: juist, de ipad 1 liep op 1 GHz terwijl de iPhone 4 en iPod touch 4g op 800mhz liepen. Bij ipad 2, 3 en 4 is dit ook zo.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.