Reacties voor: ‘iPad Air 3 krijgt 4K-scherm en 4GB werkgeheugen’

De iPad Air 3 zou volgens geruchten uit de productielijn een 4K-scherm krijgen. Ook zit er 4GB werkgeheugen (RAM) in. Wat is er nog meer bekendgemaakt over deze nieuwe iPad Air?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. 4K?

    Dat zou een hogere resolutie zijn dan de iPad Pro. Je hebt dan 3840×2880 (UHD) of 4096×3072 (4K) nodig, ppi boven de 500, natuurlijk, het zou kunnen, maar is in mijn ogen niet echt voor de hand liggend, dan verwacht ik eerder dat ze dezelfde resolutie als de iPad Pro gaan aanbieden (2732×2048). Is ook al een stukje hoger dan de huidige (2048×1536), maar nog geen echte UHD/4K

    Een paar maanden terug gingen er trouwens al geruchten over een “pseudo 4K” resolutie van 3112×2334. We wachten maar geduldig af…

  2. Bij zulke hoge resoluties op zulke kleine schermen denk ik maar aan één ding: VR brillen. Het probleem met die dingen is dat je met een iPhone 6 nog steeds niet echt een scherp beeld hebt. Die vergrootglazen in de bril maken afzonderlijke pixels duidelijk zichtbaar.
    Ik ben dus heel benieuwd hoe dit apparaat in een (enorme) VR bril werkt.

  3. Wedje doen van niet? 🙂 ik betwijfel een 4k scherm. Zou wel welkom zijn overigens. Goed voor de GPU met games. Ben benieuwd.

  4. Ik geloof er niks van….

  5. Het enige wat ik hoop dat ze overbrengen van de ipad pro is het geluidssysteem. De air 2 dreunt namelijk gewoon door de behuizing heen.

  6. digitimes, natuurlijk….
    het scherm krijgt geen 4k.

  7. @Sander: Juist niet goed voor de GPU toch? Hoe hoger de resolutie, hoe zwaarder de GPU het heeft om een goede framerate te behouden.

  8. En dan weer 100€ erbij tov van het vorige model.

  9. Wat is het punt? Je kan de pixels nu ook al niet zien, en een 4K scherm vergt alleen maar meer rekenkracht/batterij.

  10. Destemeer reden om het geheugen van die nieuwe iPad nu eens echt fors uit te breiden. Een 512GB (meer mag ook!) versie zou mij zeer welkom zijn. Ben nu alsmaar al aan het zeulen met die uitbreidingssticks. Zou werkelijk zeer teleurstellend zijn als er niet minimaal meer geheugen in gaat komen, dan hoef ik echt geen nieuwe iPad (ik weet het, alle fabrikanten willen je het liefst naar hun cloud hebben maar dat is voor mij geen oplossing).

  11. Als dit eindelijk goed stereo-geluid oplevert in landscape én inderdaad meer geheugen krijgt, vind ik het wel de moeite waard om te upgraden vanaf mijn iPad 3.

  12. Origineel geplaatst door Silfer
    @Sander: Juist niet goed voor de GPU toch? Hoe hoger de resolutie, hoe zwaarder de GPU het heeft om een goede framerate te behouden.

    ‘goed voor gpu’ was eigenlijk sarcastisch bedoeld. 4K voor een apparaat dat ongetwijfeld veel voor Games wordt gedaan is een doemscenario. Maar vooralsnog is een nóg hogere resolutie op de iPad wel welkom.

  13. ik hoop het van harte maar de iPad 3 gaat echt nooooit een 4k scherm krijgen, zou me echt bestolen voelen als je dan net de iPad pro gekocht hebt, die iPad pro, die hadden ze met een 4k moeten uitrusten

  14. Als de helft van de geruchten maar waar is ga ik een nieuwe iPad halen. Ik hoop vooral dat de pencil ondersteund word en nog beter als er ook een keyboard voor komt, pro in het klein 🙂

  15. @Vincent: precies wat ik dacht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.