Reacties voor: iPad Air 2 heeft kleinere batterij

De accu van de iPad Air 2 heeft een lagere capaciteit. Mogelijk heeft dit een effect op de batterijduur van de iPad Air.
Lees het complete artikel → iPad Air 2 heeft kleinere batterij
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 19 reacties

  1. Dit is een rare zin: “critici denken dat de iPhone 6-cameralens niet zou uitsteken als Apple die iPhone iets dikker had gemaakt.”

    Toch niet alleen critici denken dit? Is een kwestie van millimeters bij elkaar optellen…

  2. Aan weerszijden van de nieuwe A8X-chip zit tweemaal 1GB RAM.

    Dat is 4gb in totaal dan!?

  3. Las inderdaad ook al ergens in een review dat de accutijd was teruggelopen. Ze hadden een test gedaan met normaal gebruik – half uur en bij het kijken van films – anderhalf uur! Nou gaat de iPad nog steeds wel lekker lang mee, maar als je vaak films kijkt op bijv. een lange vlucht kan het een overweging zijn. Dus de vraag is, is dit weer de beste iPad ever??? Gaat dan alles ten koste van de PlatSlaGekte? Zal moeten blijken. Heb de Air2 nog niet in de hand gehad.

  4. “Aan weerszijden van de nieuwe A8X-chip zit tweemaal 1GB RAM. ” dat klinkt als zelfs 4GB RAM!

  5. Volgens mij heeft merendeel van gebruikers liever een langere batterijduur dan een dunnere vorm.

  6. 1x meegemaakt dat mijn iPad 3 voortijdig er mee ophield tijdens een lange vlucht. We hadden ook vertraging. iPad 3 had sowieso een mindere batterij, dacht ik. Sindsdien ga ik niet vliegen zonder backup batterij. En verder gaat de iPad iedere avond aan de prik. Kan er gelijk een backup worden gemaakt.

  7. @DirkDiggler: Nou ben ik op zich wel fan van die “platslagekte” en als dat wat impact heeft op de batterijduur, dan vind ik dit persoonlijk een goede trade-off. Moet natuurlijk niet te gek worden maar als je vol continue 8,5 uur films kunt kijken op 1 lading dan is dat voor mij een prima score.

  8. Staat er niet op de site “up to 10 hours”
    Dat de Air1 meer presteerde is mooi meegenomen, maar dat de Air2 minder dan de 1 presteert maar altijd nog meer dan de “up to 10 hours” is ineens niet goed genoeg ?
    Zijn we zulke zeikerd geworden, dat beter dan geadverteerd niet goed genoeg is ?

    Waar zijn de tijden dat een producent specs beloofde die alleen onder extreme gunstige omstandigheden moeilijk waargemaakt konden worden ?

    De ” less-battery-then-the-ipad1-I-will-never-notice-but-whine-about-it-anyway-gate”

  9. Ik zag dit artikel ook al op nu.nl en ik moest lachen

    “Dunnere iPad Air 2 heeft kleinere accu”

    No shit sherlock, hoe denk je anders dat ze die apparaten zo dun maken? Vrijwel het hele apparaat IS batterij. Dacht dat dat algemeen bekend was. Ze krijgen het voor elkaar steeds stroomzuinigere componenten te maken en kunnen daarom elk jaar zeggen: doe die batterij maar een stukje kleiner. Dan is het netto weer gewoon dezelfde batterijduur.

    Maar geef ze eens ongelijk? Mensen zeggen hierop altijd: houd em gewoon dikker, dan gaat ie lekker lang mee. Maar is dat echt nodig bij iPad? Bij gemiddeld gebruik gaat mijn iPad zo drie dagen mee, maar dat haal ik vaak niet eens omdat ik em ’s nachts altijd aan de stroom hang. Dus zou de iPad echt meer verkocht worden als ze kunnen zeggen dat ie 50 uur batterijduur heeft ipv 10 maar wel lelijk dik is? Ik denk dat dan veel minder mensen verleid raken om een iPad te kopen.

    Logisch gezien zou je inderdaad denken dat een langere batterijduur belangrijker is dan hoe dun die is. Maar in de praktijk is dat niet zo. Ik heb ook de iPad Air 2 besteld, puur vanwege touch ID en hoe dun ie is. Als het alleen maar Touch ID zou zijn geweest, maar een langere batterijduur had ik em overgeslagen.

  10. Apple maakt een stevige sprong met het ram geheugen naar 2 gb. Vreemd dat de nw. iPhone het dan nog steeds met 1 gb moet doen. iPhone 6s wordt dan dus met 2 gb ram.

  11. Tweakers had inderdaad al geconstateerd dat de iPad Air 2 minder lang op een batterij werkt (hoewel ze het verschil niet schokkend vonden). Dus zij hadden al een vermoeden òf dat de batterij kleiner zou zijn (wat dus nu gebleken is), òf dat de Air 2 meer stroom verbruikt door de snellere processor en meer geheugen enzo (wat dus waarschijnlijk niet zo is).

  12. Origineel geplaatst door jack
    Volgens mij heeft merendeel van gebruikers liever een langere batterijduur dan een dunnere vorm.

    Precies!! Net als voor de iPhone6! Wie zit er nu te wachten op een toestel dat zo dun en licht is dat wanneer je het in je handen houdt het idee hebt dat je iets van de Blokker vasthebt! Apple heeft gewoon nagedaan wat de Android-concurrentie al deed maar wie zit hier in hemelsnaam op te wachten??? Alles wordt minder bij Apple: kwam er ook al achter dat de nieuwe Mac Mini in multicore langzamer is dan de oude Mac Mini! Waar is Apple in hemelsnaam mee bezig??? Ik geef ze nog 1 kans en wacht wel op de iPhone6S: de S van Saffier scherm (geen bendgate meer), Slimme Accu (verdubbeling accuduur), NL Siri etc etc

  13. Ben ik de enige die de uitstekende iPhone 6 lens stoer vind?

  14. Origineel geplaatst door Platgeslagen
    Precies!! Net als voor de iPhone6! Wie zit er nu te wachten op een toestel dat zo dun en licht is dat wanneer je het in je handen houdt het idee hebt dat je iets van de Blokker vasthebt!

    Heb je echt dat gevoel? Ondanks de dunne Iphone voelt ie nog steeds als een kwaliteit product aan. En dat is het ook gewoon. Accu van de iphone 6 gaat stuk langer mee dan de 5. Als de iphone zwaarder was zaten daar weer mensen over te zuren.

  15. Origineel geplaatst door Kamran
    Ben ik de enige die de uitstekende iPhone 6 lens stoer vind?

    Nee, vind ik ook.

  16. @Platgeslagen: Waarom zou je op de 6s wachten ? Als ik zo ontevreden ben over een merk, dan verander ik. Wie weet vind je daar helemaal je ding en kan je eindelijk gelukkig worden.

    OT: Het zou me verbazen dat een fabrikant een stap terug zet in zijn ontwikkeling. Nu kiezen ze voor een dunner ontwerp, dat helaas inhoudt dat er een kleinere batterij in moet, maar dat counteren ze weer met zuinigere onderdelen.

    Een merk legt nu eenmaal zijn accenten en doet waarvan ze denken dat het beste zal verkopen. Ben je daar mee oneens (wat perfect begrijpelijk is), dan zoek je wat anders. Die vrijheid heb je bij ieder merk.

  17. @Kamran: Zeker niet: ik heb er niet het minste probleem mee. Integendeel. Liever deze keuze dan een ‘mindere’ camera.

  18. Toch vind ik het wel een puntje. De A8X is een hele krachtige processor die ook nog eens heel zuinig is. Wat een fantastische batterij duur had de iPad Air 2 kunnen hebben als ze niet voor die 30 gram lichter hadden gegaan en die 1.4 mm (!). Voor mijn gevoel is dat geneuzel in de marges. Echt wel een prestatie hoor maar die obsessie van steeds dunner en dunner heeft nu wel zijn limiet bereikt.

    Het wordt dan ook heel interessant waar Apple zich mee gaat onderscheiden op het design gebied bij de iPad en iPhone over twee jaar. Dan zullen er toch weer nieuwe designs aan moeten komen en de vernieuwing kan dan niet meer komen van alleen nog maar nog dunner. De nieuwe iPhone is nu al moeilijk hanteerbaar zonder hoesje hoewel hij wel echt lekker in de hand ligt.

  19. Origineel geplaatst door jack
    Volgens mij heeft merendeel van gebruikers liever een langere batterijduur dan een dunnere vorm.

    Klopt, maar omzet gaat voor klantenwens.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.