Reacties voor: Gerucht: ‘Apple werkt aan 5G iPad met hoge snelheid’

Apple brengt mogelijk ook al snel een iPad met 5G uit. Volgens bronnen uit China gebruikt Apple hier de zogenaamde mmWave-technologie voor.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Ik denk niet dat het een gerucht is, Apple zal zeker werken aan 5G technologie. De vraag is wanneer het in een product wordt opgenomen. Meestal gebeurt dat niet voordat de netwerken, in dit geval dus 5G ook vrij algemeen beschikbaar komen…

  2. Wordt het start jaar van 5g, maar het optimale zal ergens rond 2023 liggen.

    Dan zijn er optimaal netwerken beschikbaar en ook op volle snelheid en met volwaardige apparatuur.

    Waarschijnlijk gaat de eerste iPhone met 5g weer wat halfbakken worden net als de iPhone 5.
    en het is al september wanneer de iPhone uitkomt!

    En allerlei frequenties kunnen nog enkele jaren niet benut vanwege anders sinds in gebruik.

    En providers moeten uitrollen, ook naar alle uithoeken van t land. Daarbij de ene provider zal wat voorop lopen de andere weer juist niet.

    Nou dat alles met elkaar maakt 2020 niet het jaar van 5g, alleen het jaar dat er een begin wordt gemaakt.

  3. Twee kleine verduidelijkingen:

    1) Ook bij wifi telt men tegenwoordig soms in generaties. Daar zijn we nu (meen ik) in 6G. Dat is dus een andere tak dan de 5G van mobiel Internet.

    2) GPS (ontvangst van satellietsignalen voor plaatsbepaling, GPS is daarvan het Amerikaanse systeem) zit alleen in de iPads met mobiel Internet. (Blijkbaar zit dat op dezelfde chip of in dezelfde antenne.)
    Wil je een iPad gebruiken voor navigatie, dan moet je er dus een hebben met de hardware voor mobiel Internet. Een SIM-kaart is daarvoor niet nodig. Er bestaan GPS-ontvangers met Bluetooth, maar ik weet niet of iPads daarmee overweg kunnen. Zelfde verhaal voor GPS-ontvangers met USB-aansluiting.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.