Reacties voor: ‘iPad 5 met A7-processor maakt het zakelijke pc-markt moeilijk’

Analisten van Deutsche Bank Equity Research denken dat een iPad 5 met A7-processor de zakelijke pc-markt flink kan verstoren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Is het niet de A7X chip, omdat het meer grafische rekenkracht nodig heeft voor het Retina scherm?

  2. Is het gebruikelijk dat Apple op zo’n korte termijn nog een event aankondigt? Het is immers nog maar ‘n week.

  3. @Ismail: denk dat de A7 chip al genoeg rekenkracht heeft!

  4. Origineel geplaatst door basvn: @Ismail: denk dat de A7 chip al genoeg rekenkracht heeft!

    Wat een goed onderbouwde reactie!

  5. Dan moeten er eerst een hoop IT afdelingen van het standpunt worden verlost dat het ‘onveilig’ zou zijn en daarom lekker blijven zitten in hun vertrouwde Windows omgeving…

  6. Als het event op 15 oktober zou zijn (wanneer de geruchten het laten plaatsvinden).
    Zou er dan vandaag geen mailing rondgestuurd worden? ze doen dit toch altijd 1 week op voorhand?

    Ik vrees dat ik op 15 Oktober teleurgesteld ga zijn en er niets zal plaatsvinden ;(

  7. @basvn: Ik denk dat de A7 wel genoeg rekenkracht heeft, maar het resultaat daar van zal zijn dat er minder rekenkracht beschikbaar zal zijn voor andere processen dan het scherm. Het lijkt me sterk dat Apple daar genoegen mee neemt. Ga er dus maar van uit dat er gewoon een A7X chip in zal zitten met de extra grafische kracht.

  8. @laszlo: Ik hoop echt heel erg dat er wel een event zal komen. Dit gaat mijn eerste iPad worden en ik heb vrij weinig zin om nog langer te moeten wachten.

  9. Een iPad is geen vervanger voor een pc
    Daar blijf ik bij

  10. Ik heb nu een kleine week zonder internet gezeten in huis. Foutje van provider. Alles met de iPad op 3G moeten doen. Dan weet je pas wat je mist. Niet te doen zonder een PC. Ben van de stress maar gaan verbouwen.

  11. Origineel geplaatst door Flieps: Dan moeten er eerst een hoop IT afdelingen van het standpunt worden verlost dat het ‘onveilig’ zou zijn en daarom lekker blijven zitten in hun vertrouwde Windows omgeving…

    Veilig en Windows gaat samen? Hahaha!

  12. Een tablet is een tablet, omdat het tablet is. Mijn quadcoregsm is net zo snel als mijn pc, maar toch is een pc voor vele dingen handiger. Hoe sneller de ipad, hoe mooier, en hoe meer het kan, maar er zijn grenzen. Vroeger kocht ik iedere twee jaar een nieuwe en snellere pc, en kon dan ook echt meer er mee, nu is dat jaren geleden, en mijn oude pc kan nog steeds alles prima. Het gaat dus zeker niet alleen om snelheid, iets wat juist Apple al jarenlang weet omdat ze voor meer geld tragere hardware aanboden. Het gaat ook om gebruiksgemak. En of het nou een pc of imac is, een muis, toetsenbord, en grote monitor zijn nou eenmaal erg handig en effcient voor veel soorten werkzaamheden.

  13. @laszlo:
    Hier ben ik ook bang voor! Heb m’n iPad 2 in juli verkocht en vind het zonde om nu een 4 aan te schaffen. De 5 lijkt me heerlijk zonder brede bezels. Maar ik begin nu wel een beetje de zenuwen te krijgen.

  14. Oh nee, als er 15 oktober niks gebeurd, hoe moet ik dan in godsnaam verder met mijn leven? Pffff.

  15. Mijn highend laptop met i7 uit 2011 is nog steeds 7x krachtiger dan mn iPhone 5s.

    Ik denk dat we pas over een jaar/2 jaar een iPad krijgen die net zo snel is als m’n lenovo uit 2011.

  16. Als Apple echt wil doordringen in de bedrijfswereld moeten ze dringend een deftige multi-user oplossing voorzien én ervoor zorgen dat een scheiding tussen privé en werk (zowel voor apps als voor data) mogelijk wordt.

  17. Toen de ipad uitkwam voorspelde ik dat het een gamechanger was. Ik werd uitgelachen.
    Sinds die tijd doe ik bijna alles met de ipad. Een heerlijk apparaat. Over 5 jaar is de pc markt compleet ingestort en zal vooral nog zakelijk interessant zijn. Grotere touchscreens zullen de markt nog verder openbreken

  18. Laat ze dan maar beginnen met een USB of SD card connectivity.

  19. Grote “iPad’s” zullen uiteindelijk ook in kantoren gebruikt gaan worden. Hoewel ik daar meer een BYOD situatie zie waarbij je je “iPad” in een dock plaatst welke is verbonden aan een groot touch scherm zoals hier, misschien een maatje kleiner 😉
    http://www.theverge.com/2013/10/7/4812630/fox-news-shepard-smith-news-deck

  20. De eerste Ipad 64gb met 3g in dezelfde periode rond Juli als aranka verkocht. Puur omdat de IOS7 update eraan kwam en mensen echt het verschil gingen zien en de Ipad daardoor nog minder waard zou worden. Maar ik mis hem wel al een tijdje… Dus kom maar op met die nieuwe Ipads!

    Ontopic: Ik gebruik momenteel mijn macbook 13 inch overal voor studie, maar als ik thuis ben sluit ik hem aan op mijn 19inch scherm omdat dat lekkerder werkt. Nu de tablets zo krachtig worden zijn, zou het fantastisch zijn als Apple net als windows OSX/IOS met elkaar gaat integreren en je de mogelijkheid krijgt om het verschil tussen tablets en computers verder te vervagen. Want IOS is op dit moment niet voldoende om mij te overtuigen dat ik geen computer meer nodig heb.

  21. De traditionele pc & laptop zullen nooit echt verdwijnen! Er zal altijd vraag zijn naar top of the line performance in bepaalde sectoren, en typen op een fysiek toetsenbord zal ook altijd productiever blijven. Wat er wel gaat gebeuren is dat taken zich zullen gaan verspreiden over de apparaten. Waar je vroeger alles moest doen op een pc heb je nu de keus.
    Tuurlijk zal de pc markt het moeilijk krijgen en krimpen. Maar deze zal nooit helemaal verdwijnen.

  22. @Alex: Een Quadcoregsm, ook met een scherm van 5 inch kan inderdaad niet een PC vervangen. Een 4-5 inch schermpje is veel te miezerig. Maar een ipad met 9,7 inch met een resolutie van ruim 1,5 X High Definition is vele malen efficiënter dan een gsm. En kan ook op vele fronten concurreren met een PC. De resolutie is superieur aan de meeste PC’s en door de multitouch is de effectieve schermgrootte zeker concurrerend met een PC scherm van 15 inch. Alleen voor zware grafische toepassingen zoals HD videomontage is een iMac met 27 inch duidelijk beter. Nog wel.

  23. Origineel geplaatst door
    Dan moeten er eerst een hoop IT afdelingen van het standpunt worden verlost dat het ‘onveilig’ zou zijn en daarom lekker blijven zitten in hun vertrouwde Windows omgeving…

    De omgeving zal nog steeds Windows zijn. Echter zullen de applicaties of desktops virtueel aangeboden worden op de iPad. Wij gebruiken het nu al icm Citrix.

  24. @SeiqoTR: maar als het wordt gestreamd, dan is een ipad 1 toch al zat? De server verricht immers al het werk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.