Reacties voor: ‘iPad 5 lijkt op iPad mini, verschijnt in maart 2013’

De iPad vijfde generatie zal in maart 2013 verschijnen en lijkt in ontwerp op de iPad mini.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 46 reacties

  1. Goed nieuws! De iPad 2 was altijd mijn favoriet: dun en redelijk licht. Heb nu een iPad 3 omdat het scherm superieur is maar als de iPad 5 een iPad 2 met het scherm van een iPad 3 is ben ik om.

    Hoop ik alleen wel dat tegen die tijd de jailbreak werkt, want zo weinig icons op zo’n goed scherm is zonde.

  2. Hier hoopte ik al op, die dunne randen langs de zijkanten zijn stukken mooier

  3. De nieuwe iPad zou 4 millimeter minder lang, 17 millimeter minder breed en 2 millimeter minder dik worden

    Wordt dit dan de iPad Mini Mega?

  4. Maart 2012 – iPad3
    Oktober 2012 – iPad4
    Maart 2013 – iPad5

    3 verschillende in ruim een jaar tijd, je kunt natuurlijk ook overdrijven!

  5. @Halk:

    Maar net hoe je het bekijkt, je kan het ook stellen als 2 per jaar, dat nuanceert het het wat

  6. Nou, ik kan het qua naamgeving allemaal even niet meer bijhouden! Wat een chaos! Ben beniewd hoe die 5 werkelijk gaat heten! Blij dat ik nog niet hoef te denken aan een nieuwe want met de ipad 1 en de “new ipad” (ipad3) kan ik voorlopig nog vooruit! 🙂

  7. Ben zelf enthousiast iPad gebruiker, maar ik laat me niet opjutten om na een paar maanden weer naar de winkel te hollen.
    Geruchten over alweer een nieuwe ipad kunnen me ook niet echt boeien.
    Laat Apple zich maar eens buigen over hoe ze iets nieuws implementeren en op fatsoenlijke tijden iets kunnen leveren.

  8. Jaah, weer eentje, joepie! Lekker mijn verzameling uitbreiden!

  9. @Pierre: Haha. Ik denk eigenlijk dat we de dunnere bezel van de iPad mini gewoon kunnen verwachten. Dus kleinere rand, even groot scherm.

  10. ik denk…………dat Apple zijn exclusiviteit aan het verspelen evenals hun betrouwbaarheid.

    wanneer en waarom zou je zoiets duurs aanschaffen als het 3 maanden later word vervangen door hetzelfde met iets betere specs…..?

    Het was juist de kracht van Apple om 1 x per jaar iets geheel inivatiefs uit te brengen.

    beetje sneu.

  11. Wordt wel lastig voor een twijfelaar als ik, als ze zo snel gaan met de nieuwe modellen, en als je er voor aant sparen bent en er komt dan telkens bijna een nieuwe uit dan heb ik altijd de neiging om even te wachten op de volgende.

    Tja zo kan ik eeuwig blijven wachten 🙂

    Voor mij lijkt nu echt wel de moment om te wachten op de 5de gen ipad en dan echt wel gaan kopen 🙂

  12. De naam is ook al bekend. Die luidt: “Really, really, new iPad (new for five months, that is)”.

  13. Apple was Revolutionair, Apple is ……. tja wat is het nog?

  14. Het gaat te snel en het is totaal overbodig over te schakelen voor de kleine veranderingen dat ze aanbrengen. Ikzelf heb gevolgd van de ipad1 t.e.m. De 4de generatie. Ik stop er mee, ik zal wel wat nummertjes overslaan en dan heb ik ineens een nieuw toestel. Ik vind dat alles waar Apple voor stond, stilaan aan het verdwijnen is. Jammer dat ze nu een speler in het spel zijn, niet meer dan een andere. Waar zij vroeger het spel maakte.

  15. Apple, you’re doing it wrong.

    4 ipads binnen een jaar tijd?

    Geloof he of niet, maar sinds het overlijden van Jobs gaat het echt de verkeerde kant op. The end is coming. Soon.

  16. Zit nu met iPad 3, dus dan zou ik de 5 wel willen hebben, als hij lichter, dunner en minder breed is.

    Een retina mini heb ik ook wel interesse in; scherm van de huidige mini vind ik niet mooi genoeg.

  17. Laten we er even vanuit gaan dat het bericht klopt.

    Ik ben van de 1 naar de 3 gegaan en nu gaan ze op deze tour, bijna 3 per jaar. Ze verliezen hun klanten zo. Je kunt, wat je er ook van vind, beter naar Samsung gaan. Scheelt een hoop €€€ en zoveel verschil zit er tegenwoordig niet meer tussen.

  18. Origineel geplaatst door zoobab
    ik denk…………dat Apple zijn exclusiviteit aan het verspelen evenals hun betrouwbaarheid.wanneer en waarom zou je zoiets duurs aanschaffen als het 3 maanden later word vervangen door hetzelfde met iets betere specs…..?Het was juist de kracht van Apple om 1 x per jaar iets geheel inivatiefs uit te brengen.beetje sneu.

    Ik geloof er niet veel van maar toch…
    Elke fabrikant vernieuwt steeds sneller en Apple moet volgen. Je bent niet verplicht om up te graden. Je “oude” iPad blijft sowieso een 2tal jaar ondersteund. Ik heb nog een iPad 2 en alle apps werken hier nog perfect op. Ik zie het komende jaar dan ook nog geen reden om up te graden.

    Als je dit vergelijkt met de pc wereld: Hiervoor komt er elke 2-3 maand wel een snellere cpu uit. Deze upgrade je toch ook niet elke keer?

  19. Ongelofelijk al die mensen die klagen dat ze maar een paar maanden de nieuwste versie hebben als Apple sneller opvolgende modellen presenteert. Zoals kd al schrijft *hoef* je niet te upgraden.

    We leven in meer welvaart dan ooit en toch overal zo veel ontevredenheid… Je zou bijna wensen dat het eens een tijdje heel slecht gaat zodat men zich realiseert wat we hebben. Twee jaar geen nieuw model van Apple bijvoorbeeld. brrrrr…

    Ik ben heel tevreden met mijn huidige iPad (ook al is het niet de laatste) en ben blij met de extra keuzemogelijkheden. En heel benieuwd wat het nieuwe model gaat brengen.

  20. Origineel geplaatst door zoobab
    ik denk…………dat Apple zijn exclusiviteit aan het verspelen evenals hun betrouwbaarheid.wanneer en waarom zou je zoiets duurs aanschaffen als het 3 maanden later word vervangen door hetzelfde met iets betere specs…..?Het was juist de kracht van Apple om 1 x per jaar iets geheel inivatiefs uit te brengen.beetje sneu.

    Ik denk dat de iPad 4 een uitzondering was: de iPad mini zou bijna gelijk zijn geweest als ze de iPad 3 hadden laten bestaan. Als je ziet dat intern de iPad 4 helemaal niet verschilt van de iPad 3, dan was de iPad 4 echt een tussendoor update.

    Mijn gok: ze blijven bij maart en de iPad 4 was een uitzondering.

    De iPad mini? Geen idee wat ze daarmee doen qua timing (voorjaar, midden, najaar?)

  21. Origineel geplaatst door zoobab
    ik denk…………dat Apple zijn exclusiviteit aan het verspelen evenals hun betrouwbaarheid.wanneer en waarom zou je zoiets duurs aanschaffen als het 3 maanden later word vervangen door hetzelfde met iets betere specs…..?Het was juist de kracht van Apple om 1 x per jaar iets geheel inivatiefs uit te brengen.beetje sneu.

    Ik denk dat de iPad 4 een uitzondering was: de iPad mini zou bijna gelijk zijn geweest als ze de iPad 3 hadden laten bestaan. Als je ziet dat intern de iPad 4 helemaal niet verschilt van de iPad 3, dan was de iPad 4 echt een tussendoor update.

    Mijn gok: ze blijven bij maart en de iPad 4 was een uitzondering.

    De iPad mini? Geen idee wat ze daarmee doen qua wanneer ze die uit zullen brengen.

  22. Dus als ik jullie goed begrijp, 1x per jaar een iPad uitbrengen met betere specs dan een jaar daarvoor is goed, terwijl iedereen loopt te zeuuren bij elke aankondiging: “mmmm valt tegen”. Zie het als een laptop daar komen ook elke maand zelfs betere van uit.
    Denk zelf dat Apple het juist vaker moet doen op deze manier. Zodat ze de tegenhangers voorblijven. Heb zelf nog een iPad 1 en die werkt nog goed(beetje traag), ik denk dat een iPad niet bedoeld is om elk jaar te vervangen(voor normale consument),

  23. Origineel geplaatst door kd
    Origineel geplaatst door zoobabik denk…………dat Apple zijn exclusiviteit aan het verspelen evenals hun betrouwbaarheid.wanneer en waarom zou je zoiets duurs aanschaffen als het 3 maanden later word vervangen door hetzelfde met iets betere specs…..?Het was juist de kracht van Apple om 1 x per jaar iets geheel inivatiefs uit te brengen.beetje sneu.Ik geloof er niet veel van maar toch… Elke fabrikant vernieuwt steeds sneller en Apple moet volgen. Je bent niet verplicht om up te graden. Je “oude” iPad blijft sowieso een 2tal jaar ondersteund. Ik heb nog een iPad 2 en alle apps werken hier nog perfect op. Ik zie het komende jaar dan ook nog geen reden om up te graden.Als je dit vergelijkt met de pc wereld: Hiervoor komt er elke 2-3 maand wel een snellere cpu uit. Deze upgrade je toch ook niet elke keer?

    Hallo,

    Nou ben het niet met je eens, want ik heb zelf nu nog een iPad 1 (was van plan om de iPad 4 te gaan kopen in Januari 2013) maar die word niet meer onder steunt.
    Het is zelfs zo dat er steeds minder er op gaat werken, diverse Apps zijn geüpdate naar IOS 6 en veel Apps doen het gewoon niet meer (springen eruit).
    Zelfs Apple iTunes werkt steeds slechter op de iPad 1.
    Dus dat ondersteunen valt wel mee van Apple.
    En zoals het er nu naar uit ziet begint Apple zelf op een soort PC te lijken.
    Wat je vandaag koopt is morgen al weer oud.

    Groetjes J@n

  24. Dus als ik jullie goed begrijp, 1x per jaar een iPad uitbrengen met betere specs dan een jaar daarvoor is goed, terwijl iedereen loopt te zeuuren bij elke aankondiging: “mmmm valt tegen”. Zie het als een laptop daar komen ook elke maand zelfs betere van uit.
    Denk zelf dat Apple het juist vaker moet doen op deze manier. Zodat ze de tegenhangers voorblijven. Heb zelf nog een iPad 1 en die werkt nog goed(beetje traag), ik denk dat een iPad niet bedoeld is om elk jaar te vervangen(voor normale consument).
    En wachten omdat er over 3 mnd weer een nieuwe uitkomt is ook belachelijk anders kun je tot je dood wachten want er komt altijd wel weer wat nieuws kijk maar naar tv’s, pc’s xboxxen etc.

  25. Ik hoop niet dat Apple straks failliet raakt of verdwijnt.
    Ik vind Apple de beste! iPad 5 zou dan eigenlijk de ‘iPad 3′ moeten heten, eerst ging Apple van iPad 1 naar iPad 2 en dat was een verschil, iPad 3 ook wel een beetje maar iPad 4 niet, ik denk dat Apple gewoon al een grote voorsprong had en er nu weinig te veranderen valt. Behalve met processors etc.

  26. @Psvu2: je lijkt Apple wel, 2 x dezelfde reactie met slechts een kleine aanvulling!

  27. ff een Photoshop gedaan.
    4mm lager, 17mm smaller.
    Zoiets dus, 4 en 5:
    [img]http://i.imgur.com/Gt4DI.jpg[/img]

  28. @Psvu2: xboxxen? Slecht voorbeeld, 1 vernieuwing (xbox360) in 10 jaar tijd!

  29. Ik geloof er niets van dat Apple tot 2 keer aan toe binnen een jaar met een nieuw model iPad komt. Op deze manier verspelen ze hun geloofwaardigheid. Bijkomend probleem voor Apple is het instorten van de verkopen voor een nieuw model. Als je dat 2 keer per jaar heb kun je wel inpakken.

    De enige die hier garen bij spinnen zijn bepaalde nieuws sites (nee niet ipadclub!!) die op deze wijze hun advertentie kosten opkrikken. Gevolg is wel dat de verkopen van de iPad 4 weer zullen teruglopen in afwachting van het nieuwe model.

  30. Ik zou het wel een rotstreek vinden van Apple als dit echt zou gebeuren, zeker nadat ik m’n ipad 3 heb ingeruild voor een 4.. En dan over 3 maanden de 5 alweer???
    Ik wacht wel op de 6 dan

  31. @harry. IPadclub spint hier wel,degelijk garen, hits en dus omzet. Hoe maak je van niets, IETS…

    Ben ipad2 gebruiker en zal dat nog wel een jaar of wat doen, hij werkt te gek, waarom zou ik vernieuwen? Om het nieuwste te hebben? doei! net een iphone4 gekocht met een Hollands Nieuwe abo. Elke maand lach ik menigeen uit voor de maandlasten.

    En tja, kijk tegen de tijd wel wat mijn nieuwe ipad wordt. Periodiek raak ik android meuk in de winkel maar ook daarbuiten aan, verbaas me over de meeste bagger. En wat weer goed responsive is, kost evenveel als een ipad?! No way.

  32. Wat is er tegen dat Apple elke maand een nieuw model zou uitbrengen met kleine wijzigingen? Ten opzichte van een maal per jaar een heel grote wijziging? Je koopt een model omdat het een prima product is. En ja de volgende is wellicht nog iets beter. So what? Ik koop bij voorkeur het beste model van een half jaar geleden omdat daarvan (hopelijk) de prijs inmiddels stevig is gedaald. Het enige wat m.i. telt is of de compatibilteit en support nog goed geregeld is. En dat is bij de iphone en ipad uitstekend. Bij welk apparaat krijg je na 3 jaar nog gratis updates?

  33. Ik verbaas mij altijd over de mensen die reageren alsof ze van Apple een ipad ‘moeten’ kopen. Als je een ipad 4 hebt gekocht dan ben je daar toch blij mee en koop je als die over een paar jaar minder wordt weer een nieuwe. Heb je nergens last van!

  34. Wat een geleuter weer. Wat voor een randdebiel moet je zijn om je iPad 3 in te ruilen voor een 4, enkel en alleen omdat je de laatste nieuwe wil hebben. De iPad 3 werkt perfect.

    Apple is altijd een merk geweest dat het graag simpel houdt en “it just works”. Het kost wel wat, maar het werkt perfect voor wat je nodig hebt. Je moet pas veranderen als je noden veranderen. Dat heeft geen ruk met iPad 3 of 4 te maken. Dat is rotverwend zijn en alles willen hebben.

    Denk je dat een ander merk dat wel heeft? Doe aub de deur dicht op weg naar buiten en wees gelukkig.

  35. Wanneer gaan mensen eens beseffen dat de iPad4 alleen op de markt is gekomen om ervoor te zorgen dat de 30pins er sneller uitgaat en alles veel sneller de nieuwe lightningconnector heeft??

    Sorry maar je had in oktober ook wel kunnen bedenken dat de echte nieuwe gewoon in maart-april 2013 zou komen.

    Apple raakt zo geen klanten kwijt, althans niet de grootste groep. De groep die eventueel stopt met nieuwe versie kopen zijn de techgeeks die hier en op andere techsites komen. De gemiddelde consument weet waarschijnlijk niet eens de verschillen tussen Ipad 2-new-4 te benoemen..

  36. Nu weten we eindelijk waarom ze iPad generaties 3 & 4 niet iPad 3 & iPad 4 noemen, omdat ze een totaal andere richting op willen gaan dan de iPhone en iPod.
    Apple wilt de iPad gewoon net zo vaak upgraden(of zelfs meer) dan hun macs .
    Als een mac wordt geupgrade is het namelijk niet zo’n big deal maar dat was het wel met de iPhone,iPods en iPads maar nu ze met de iPad naar de richting willen gaan van MacBooks.

  37. @Gonny dat er gereageerd wordt komt meer omdat er veel ergenissen zijn. Mensen klagen graag en laten dit graag horen. Dus denk niet te positief al zou je het willen.
    Maar is die analyse er dan? Laat maar horen weer eens wat aparts.

    Ik vind dat Apple het zelf moet weten at het zijn geloofwaardigheid in zijn producten wil aantasten. iPad 3 was voor mij meer de keus vanwege het scherm en de GPU. De opvolgers zullen hierbij niet veel beter worden want voor het echte werk en meer ruimte in mogelijkheden gebruik je toch weer de laptop.
    misschien is innovatie een tip voor Apple….

  38. Eindelijk een iPad die er niet hetzelfde uit zal zien als de iPad 2. Alleen dat vind ik al een reden om mijn 2e generatie de deur uit te doen.
    Bovendien, met de geruchten dat het besturingssysteem (EINDELIJK) eens wat weg zou gaan hebben van een iMac zou ik zeker overstappen… al zie ik dat nog niet gebeuren.

  39. Eigenlijk denk ik eerder dat Apple van plan is een geheel nieuw ontwerp te geven aan de iPad 5. Want bij de iPad Mini hebben ze de dunnere randen aan de zijkant van het scherm gemaakt om de iPad makkelijker in 1 hand te kunnen houden. Dus ik snap niet waarom Apple de randen zou versmallen zonder enig nut. Waar ik wel zeker van ben is dat Apple de diamanten rand naar de iPad 5 zal brengen.

  40. Ziet niemand anders het verband tussen de artikelen over verkoopcijfers van apple en dat iedere keer een half jaar voordat er een nieuwe ipad uitkwam er veel minder verkocht werd.

    Ik denk dat ze nu gewoon 2x per jaar een kleinere update van “the new ipad” uitbrengen zodat mensen niet meer de noodzaak zien om te wachten.

  41. Ziet niemand anders het verband tussen de artikelen over verkoopcijfers van apple en dat iedere keer een half jaar voordat er een nieuwe ipad uitkwam er veel minder verkocht werd.

    Ik denk dat ze nu gewoon 2x per jaar een kleinere update van the new ipad uitbrengen zodat mensen niet meer de noodzaak zien om te wachten.

  42. Ziet niemand anders het verband tussen de artikelen over verkoopcijfers van apple en dat iedere keer een half jaar voordat er een nieuwe ipad uitkwam er veel minder verkocht werd.
    Ik denk dat ze nu gewoon 2x per jaar een kleinere update van the new ipad uitbrengen zodat mensen niet meer de noodzaak zien om te wachten.

  43. @zoobab: off topic, jouw avatar, waar heb je die vandaan? Ik wil graag een schilderij van deze kunstenaar, ik weet alleen zijn naam niet meer…
    Thnx voor eventuele reaktie

  44. Ikzelf heb momenteel een iPad 4 .. Heel tevreden over ! Maar ik vind het natuurlijk ook wel spijtig dat Apple al terug een nieuwe iPad heeft.. ik heb deze nog maar 2 maand.. wat moet ik nu doen? Weer een nieuwe kopen.. Apple staat gekend om normaal maar 1x per jaar ofzo iets uit te brengen op de markt… en dan komen ze nu al met een nieuwe … “vind ik niet leuk”

  45. @Peter Welter: Nou, nou, nou… alles voor de kijkcijfers? Denk je echt zo? We bieden een mix van allerlei onderwerpen, lange en korte stukken, makkelijke en moeilijke onderwerpen. Je mag zelf kiezen wat je leest en waar je op reageert. Wat altijd opvalt is dat op geruchtennieuws het meest wordt gereageerd. Daar kan ik maar één ding uit concluderen: het houdt mensen bezig. Beetje raar om dan elitair uit de hoek te komen en te zeggen: “Nee hoor, liever een analyse van tabletgebruik onder eskimo’s dan zo’n platvloers stukje over de volgende iPad”.

  46. @Reinier: Je weet natuurlijk nooit hoe dingen lopen. Grote bedrijven als Dell, HP en RIM raakten ook opeens uit de gratie. Maar Apple heeft zoveel geld op de bank staan, die gaan niet zomaar failliet. Wat wel kan gebeuren is dat ze het spoor bijster raken, geen bijzondere producten meer op de markt brengen en over tien jaar een schim zijn van wat ze ooit waren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.