Reacties voor: iPad 5 euro duurder in 2013 door thuiskopieheffing

Een nieuwe thuiskopieheffing zorgt ervoor dat je 5 euro meer moet betalen voor een nieuwe iPad.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. In feite zou je 2,50 moeten betalen haha! je hebt bij de smartphones bijv een fictieve hoeveelheid aan mb of gb. 16gb is geen 16 maar eerder 12,3 of iets in die richting. Hoe dan ook de consument is screwed!

  2. Ik vind ook dat we op auto’s (nog) meer belasting moeten gaan heffen voor het feit dat er wel eens waar mee over de grens wordt gesmokkeld. Dat geld moet dan verdeeld worden over alle retailers in Nederland.

    Wat een onzin zeg, bah…

  3. En ze zeggen “tijdelijk”. We zullen zien. Hoe ging dat ook alweer met het “tijdelijke” kwartje van Kok?

  4. @Rinus: Precies wat ik ook dacht!

  5. Klaag niet zo het is maar een klein bedrag en het is toch ook waar dat er nog steeds veel mensen alles downloaden.

  6. Hmmm, meeliften op het succes van anderen om op die manier een financiële fundering te krijgen voor een probleem waar ze zelf niet mee overweg kunnen.
    Maar goed, als we met z’n allen die 2,50 of 5 euro betaald hebben, wordt dan als tegenprestatie de Stichting Brein opgeheven…

  7. Ik vind dit nog steeds een onbegrijpelijke heffing.
    Voor personen (zoals ik ;)) die netjes betalen voor hun Spotify vind ik dit echt belachelijk.

    Ik ben genegen om het weer op een downloaden te zetten om die heffingen er toch nog even uit te halen.

  8. Is dit serieus door de eerste kamer gekomen? Ongelooflijk! Dit betekent dat als ik een harde schijf koop, er geld gaat naar Jan Smit en de Toppers en elke andere belabberde artiest die hier ‘recht’ op heeft. Wat een onzin. Systeempje hoor in Nederland, ongelooflijk.

  9. Ik las iPad 5 in de titel

  10. We gaan gewoon weer terug naar de smartphone met microgeheugenslot,geen toeslagen, apparaat zelf kan goedkoper en op geheugenkaarten zit nog geen opslag.

  11. Ze moeten een heffing voor die dikke kop van teeven gaan in stellen. Nederland zou er een stuk beter voor staan als we die hoge gasten eens aanpakten.

  12. Als nu mijn ipad in belgie koopt, moet ik dan ook die 5 euro betalen?

  13. Ik zit professioneel in videoproductie en heb dit probleem al sinds de VHS tijd en later CD en DVD. Heffing op lege media waar ik mijn eigen materiaal op zet, belachelijk! Of een “afkoopsom” betalen aan de Thuiskopie. En ik heb ook nog een rekening liggen waar ik moet betalen voor auteursrechten i.v.m. Het gebruik van een kopieerapparaat. Krijgt iedereen in mijn sector. Ik heb niet eens een kopieerapparaat laat staan dat ik auteursrechtelijk materiaal kopieer. Gefaalde politici die hun macht willen demonstreren…

  14. Compleet absurd, moeten wij boeten omdat ze zelf niet in staat zijn een fatsoenlijk betaalmodel te ontwikkelen?
    Ik heb niet eens muziekop mnipad.

  15. heb mijn kwartje ook nooit teruggehad, zijn en blijven dieven!

  16. ze blijven ons maar kaalplukken!!

  17. ja hoor…..dit soort regelingen gaan we wrs meer zien in de toekomst.
    een touchscreen? betaal 2 euro aan de overhei…..ik bedoel aan de mensen die er recht op hebben.

  18. Dus stichting brein stopt?t We gaan kopie rechten betalen voor en om legale kopieen toch. Nee toch. Voor €5,00 kopen we ” Brein uit ” of blijft die en is het nee en is het betalen voor legale kopieen…….nee toch Teeven??? Legaal downloaden in Nederland is een recht. Betalen daarvoor tja…..leugenaars.

  19. Een grote muur om nederland,met een groot bord ervoor met daarop .
    nederland alles veboten.

  20. Ik vindt dit dom gepraat, sorry voor mijn taalgebruik, maar als je in amerika wat een ipod koppt, koop je er al 1 voor 300 us dollar, als je hier hetzelfde koopt moet je 500 euro voor betalen, dat vindt ik belachelijk, het is ook de enigste land die zo duur zijn met dit soort producten en dan willen ze ook nog dat je betaald voor opslag, sorry hoor, maar dit vindt ik dom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.