Reacties voor: ‘iPad 5 en iPad mini 2 misschien al vanaf april in de winkel’

Apple overweegt sterk om de iPad 5 en iPad mini 2 in april 2013 op de markt te brengen. Dit hebben bronnen aan iMore verteld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Als er geen retina scherm op de iPad Mini 2 zit, ben ik bang dat Apple veel potentiele klanten links laat liggen. Veel mensen in mijn omgeving (waaronder ikzelf) zijn geinteresseerd in het kleinere formaat van de Mini. Voor de mensen met een iPad 3 of 4 (retina scherm) is de Mini echter een grote tegenvaller. Heb zelf in september / oktober in de winkel gestaan om er een te kopen, maar werd afgeschrikt door het scherm.

  2. @Stefan:
    Afgeschrikt door het scherm? Het scherm heeft dezelfde resoluties op een kleinere oppervlakte (dus scherper) dan de vorige generaties iPad. Daar heeft nooit iemand over geklaagd. Uiteraard is er een verschil te zien in deze schermen.
    Ik denk dat als Apple de mini uitbrengt met een retina ze in hun eigen iPad vingers schieten.. Ik heb zelf ook een mini en het formaat + gewicht is fantastisch tov een full iPad. Ik zou nooit meer voor de grote van een iPad gaan.

    Ik heb totaal geen last van dit ‘slechte scherm’ en vind het erg overroepen.

  3. De geruchtenmachine draait op volle toeren, als vanouds. iPad Mini 2, iPad 5 (lijkt me nou net een onnodige update), iPhone 5S (met snellere A7 processor, fingerprint scanner, betere batterij, LTE en een ‘smart’ flitser maar verder weinig spannends) en een low cost fiberglass iPhone. En in diezelfde geruchtenmachine: 2 TB SDD drives voor de nieuwe Mac Pro – we wachten kennelijk op de volgende generatie Intel Xeon chips? En dan hebben we nog de iWatch, de aanpassingen in de huidige Apple TV zodat je daarop apps kunt installeren, iOS 7 en natuurlijk nog de Apple Televisie zelf (wordt het Loewe?) en de home-automation geruchten.

    Waar ik op wacht is de bekendmaking dat de produkt ondersteuning wordt verlengd. Bv. mijn iPad 1 is nog in gloednieuwe staat maar wordt niet meer ondersteund. Ik heb ook een iPad 3 en een 4 maar dat wil niet zeggen dat die iPad 1 ineens niet meer wordt gebruikt. Enige oplossing is eigenlijk jailbreaken. De kinderen hebben iPods die niet meer worden ondersteund maar nog prima werken. Apple spul is kostbaar en ik verwacht dan ook dat het gewoon minstens 5 jaar mee kan, in ieder geval inclusief security updates.

  4. Ik zelf wacht ook op een Retina scherm in de iPad 2. En ik denk veel meer mensen. Vooral omdat elk iOS apparaat een Retina scherm heeft, behalve de iPad mini.
    Het verschil in scherm is gewoon erg groot.

  5. Ben aan het wachten op de iPad 5, dus ik hoop maar dat het waar is.
    Maar zoals altijd is het natuurlijk een gerucht en heeft het nul koma nul waarde.

  6. Dat gaat lekker, ik heb mijn iPad 4 pas 4 maanden.

  7. Ik begrijp die hele hype rondom het retinascherm niet.
    Mijn vrouw heeft een iPad 4 en ik een iPad mini.
    Natuurlijk, het scherm van de 4 is iets helderder, maar of ik het verschil erg groot vind?

    Zeker niet!
    Bij normaal gebruik, internet, foto en boek, zie ik eerlijk gezegd weinig verschil…
    Nu heb ik de lichtsterkte op max 50% staan, en dan is het verschil echt verwaarloosbaar..
    Ook op mijn mini kan ik alles zeer scherp lezen!!

    Wat ik wel merk is het mindere geheugen..
    Bij bepaalde (grote) epub boeken heb ik veel aantekeningen, en deze word zeer langzaam als ik een notitie wil toevoegen.
    Wanneer ik dit vergelijk met een boek zonder aantekeningen is het verschil erg groot.

    Wanneer er dus een iPad mini zou komen met een snellere processor kan ik dit begrijpen, maar de meerwaarde van het retinascherm zie ik persoonlijk niet.

    Overigens blijf ik de eerste jaren gewoon mijn iPad mini gebruiken, ik vind die dingen veel te duur om ieder jaar een nieuwe te kopen

  8. Origineel geplaatst door Dennis
    Dat gaat lekker, ik heb mijn iPad 4 pas 4 maanden.

    Troost je … er zijn genoeg mensen die de iPad 3 hadden gekocht 5 maanden terug 😛

  9. Ik ben ook Apple gek, maar ik kan het niet meer bij houden zo snel zet Apple een opvolger op de markt, belachelijk

  10. Hallo vind de schermen wel meevallen speel op de iPad’s vooral voor games en niet om boeken te lezen heb nu Real Racing 3 op de iPad Mini en op de iPad 3 met Retina scherm nou ja alleen de kleuren komen iets mooier over maar voor de verderrest pfffffff!!!!!

  11. @Bram: dan kan je wachten tot je ons weegt in ipad 2 komt geen retina scherm.

  12. Origineel geplaatst door Dennis
    Dat gaat lekker, ik heb mijn iPad 4 pas 4 maanden.

    ja en je moet de iPad5 wel kopen natuurlijk, anders vinden je vrienden je immers niet meer stoer.

  13. Ik bezit de ipad 3 en dat werkt voorlopig wel. Ik doe niet mee aan de hype telkens een nieuwe te kopen bij uitkomst. Het spekt de Apple kassa wel natuurlijk. Tja, dan hoor ik er maar niet bij als ik geen nieuwe ipad 5, 6, 7, 8, etc…! Koop. Ik ben toch niet gek?

  14. Origineel geplaatst door Thomaz
    @Bram: dan kan je wachten tot je ons weegt in ipad 2 komt geen retina scherm.

    Thomaz, als je Brams reactie helemaal gelezen had, zou je geweten hebben dat hij de iPad Mini 2 bedoelde.

  15. @Dennis: Wat is er mis met je iPad 4?

    Ik heb de mijne ook 4 maanden en ben er (nog steeds) zeer blij mee!

    Het Retina scherm was een grote upgrade (iPad 2 -> iPad 4). Ik verwacht dat de iPad 5 (t.o.v. de iPad 4) een veel minder grote upgrade zal zijn.

  16. Ik stond net op het punt om een ipad mini te kopen, denk dat ik daar nog even mee wacht 🙂
    Het scherm kan me eigenlijk niet zo heel veel schelen. Een paar pixels meer zou wel fijn zijn, maar batterijduur, snelheid en VOORAL prijs zijn erg belangrijk voor de ipad mini.
    Vergelijk de ipad mini maar eens met de nexus 7 en je snapt meteen wat ik bedoel.

  17. Trotse eigenaar van een iPad 3! LIMITED EDITION aangezien deze huge snel vervangen werd door de, buiten de aansluiting, identieke iPad 4! 😉

    Als apple zo verder gaat, gaan klanten enkel limited editions devices meer hebben haha :p

    always look on the bright side of life !

  18. Origineel geplaatst door Soft_Dark
    Trotse eigenaar van een iPad 3! LIMITED EDITION aangezien deze huge snel vervangen werd door de, buiten de aansluiting, identieke iPad 4! Als apple zo verder gaat, gaan klanten enkel limited editions devices meer hebben haha :palways look on the bright side of life !

    ehm, als je je eens in de materie verdiept dan had je geweten dat er ook een processor upgrade heeft plaatsgevonden 😉

  19. @technov1king:
    Ik heb de ipad mini vergeleken met de Nexus 7. En ik zou ogenblikkelijk kiezen voor de ipad mini. Een veel groter bruikbaarder scherm en toch supercompacte afmetingen door de smalle randen. Veel sneller. En iOS. Waarom zou ik dan voor een Android device kiezen? Om 100 Euro te besparen? De Mini is niet goedkoop maar heeft blijkbaar ontzettend tevreden kopers. Kijk maar eens hoe weinig er 2-e hands te koop staan en hoe snel ze verkocht zijn. Jammer voor mij want ik wil er graag een tweedehands (bij) kopen.

  20. nou en moet je maar opletten@Dennis:

  21. Ik wacht op een iPad Mini 2 met Retina scherm, als de prijs het zelfde blijft, daalt de prijs van de originele iPad Mine waarschijnlijk en kan ik daar voor gaan, omdat ik de orginele iPad Mini gewoonweg al perfect vindt.

  22. Is het nu zeker dat de iPad 2 mini in april in de winkels zal liggen ?
    Voor mij mogen ze er eentje opzij leggen …

  23. Ook ik wacht op het retina scherm. Veel gebruikers zullen tevreden zijn met het ‘normale’ scherm. Dat scherm voldoet prima, als je maar geen kleine lettertjes hoeft te lezen. Als je ogen nog scherp zijn, dan kan je op een retina scherm alles gewoon goed lezen, zonder te vergroten. Als je op een retina scherm ook al moet vergroten, omdat je het anders niet kan lezen, dan kan je prima toe met een ‘normaal’ scherm, want dan kan je het hele retina gebeuren gewoon weg niet zien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.