Reacties voor: iPad 3G met Vodafone crasht na update iOS 4.3

De iPad 3G geeft na de update naar iOS 4.3 problemen bij klanten van Vodafone. De iPad
Lees het complete artikel → iPad 3G met Vodafone crasht na update iOS 4.3
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Best lelijk. en balen voor Vodafone. Flink stukje gezichtsverlies krijgen ze hier door. Ze hebben duidelijk geen goeie regressietest gedaan

    (gekeken of alles ook nog werkt na de veranderingen ie zijn gemaakt in de firmware van apple)

    Best slecht want ze krijgen de Beta’s van de firmware net zo vroeg beschikbaar als de developers.

  2. Hopen dat de problemen voor volgende week vrijdag zijn opgelost dan krijg ik met iPad 2 namelijk met 4.3 en wil die gebruiken i.c.m. vodafone.

  3. klopt, hier hetzelfde probleem. probleem doet zich alleen niet continu voor. Het ene moment prima 3g verbinding, moment er op stopt ie ermee. Zal nu wel snel gefixt worden.

  4. Heb een office.vodafone.nl simmetje.
    Na IOS4.3 werkte 3g niet meer.
    Toen itunes update gedraait..
    En het werkte weer alleen af en toe melding
    Dat mijn internet settings niet kloppen.
    Maar 3g werkt nog steeds.

    Hopelijk snel een carrier update van vodafone.
    Met voor de problemen wat exta’s personal hotspot ?

  5. Heel veel mensen (ik ook) hebben dit ook met 4.3 op iPhone met Vodafone. Ik zit nu gelukkig weer met m’n iPhone op 4.2.1. Die werkt goed

  6. Nou, ik heb nog geen probleem gehad dus het kan ook zonder problemen. Hoop dat de oplossing ze dan juist niet brengt !-)

  7. Ik heb dezelfde problemen, Vodafone icm mijn iPhone 3GS: probleem met het aanmelden op het netwerk: telefoon loopt compleet vast, activatie nodig in iTunes, of ander zit er niets anders op dan DFU modus.
    Heeft iemand een idee of dit al bij Vodafone heeft gemeld? Forum discussie?

    Overigens geen problemen met iPad 3G icm TMobile.

  8. @Thomas: Inderdaad, heb al tweemaal via recovery alles terug moeten zetten. Probleem is alleen dat herstel een fotumelding geeft in iTunes (iTunes-versie is te oud, terwijl het de laatste is). Gelukkig op Macbook nog een oudere versie. Ik heb ‘m eerst daaraan gehangen en dan weer aan de iMac. Heel lastig allemaal.

  9. Heb ik ook. 2x een harde reset gedaan en nu lijkt het goed te gaan. Laat ik het afkloppen.

  10. Heb even de forums zitten lezen volgens mij moet je gewoon de simcode eraf halen en dan werkt alles weer!

  11. Mijn t-mobile kaartje doet het ook niet helemaal lekker. Hij crasht niet, maar internetten lukt vaak niet terwijl er wel een goede verbinding lijkt te zijn.

  12. @Wouter: Mooi niet dus. Dit probleem heb ik al sinds Beta 1

  13. Hier zelfde probleem 3GS, iOS 4.3, Vodafone geeft vastlopers na reboot en activeren 3G netwerk. Apple forum staat sinds zaterdag er al vol mee. Ligt 100% aan Vodafone settings.. Mogelijk Personal hotspot settings update door Vodafone doorgestuurd. Had vrijdag nog werkende hotspot functie en nu zo maar foetsie en instabiele iPhone na herstart.

  14. @Wouter: Thanks werkt. Crash na eerste reboot gebeurt niet meer. Nu wachten op update Vodafone of Apple.

  15. Exact hetzelfde probleem gehad met mijn iPhone 3GS na het bijwerken naar IOS 4.3.

    Bij insteken van het simkaartje liep mijn telefoon compleet vast en was ik gedwongen de telefoon te resetten.

    Bij vodafone langsgeweest en om een nieuw simkaartje gevraagd, en alles werkte weer naar behoren. Probleem van simkaart stuk gegaan? Ik heb geen idee.

  16. Tja, herkenbaar. iPad geüpdate naar 4.3 en in eerste instantie alleen problemen met verbinding (“geen data-abo”). Maar op een gegeven moment begon ie bij het zoeken naar een carrier te herstarten. Twee keer herstel, hielp niet. Heb nu het simkaartje er maar uit.

  17. Hier het zelfde probleem, gelukkig met makkelijke oplossing, even aan de PC en dan start hij wel op, geen harde resets of zo nodig gehad. Is voor mij geen probleem zolang ik maar de Vodafone data activeer als ik naast mijn PC zit.

  18. Heb na update van iPhone naar 4.3 ook enkele dagen geen Internet verbinding gehad. Aanpassing van settings van office.vodafone.com naar office.vodafone.nl hielp. Nu wel 3G verbinding, al is deze nog wel behoorlijk traag.

  19. Hier ook, gedonder. Kaart er maar uit gehaald.

  20. Ik heb een zeer eenvoudige workaround gevonden. Heb namelijk via de instellingen de simlockcode uitgezet. Het vastlopen ontstaat namelijk bij het invoeren van deze code en niet zozeer door het switchen naar 3GS. Sinds het uitzetten van de simlockcode loopt de iPad niet meer vast. Niet zoals het idealiter gewenst is, maar het werkt wel. Deze workaround had ik ook bij het upgrade topic gezet, maar dat is velen wellicht door de hoeveelheid posts daar niet opgevallen.

  21. Bedankt voor de tip. Hier nu pin ook uit gezet. Dacht zelf dat het kwam omdat ik teveel apps in 1x had geupdate, maar na aantal x volledig uitschakelen bleef hij problemen geven. Het is een notebook abo zonder extra kosten buiten de bundel, dus pin is ook niet echt nodig…

  22. Mijn vriend heeft het zelfde probleem op de iphone 3gs met vodafone.

    Programma’s die opeens niet meer draaien, telefoon die vastloopt.

    Meerdere harde resets werkt niet.

    Oude 4.21 firmware terugzetten wil ook niet lukken helaas, ondanks een save van shsh blobs.
    Die staan voor de zekerheid veilig, telefoon heeft geen jailbreak.

  23. Ik heb dus exact hetzelfde probleem, alleen dan bij KPN.

    Heb alles geprobeerd, van reset, hard reset, downgrade, nieuwe upgrade, andere pc, pincodes uit, apn instellingen etc.. niks helpt bij mij, zit sinds donderdag zonder.
    KPN kon er nog niet veel aan doen en apple laat niets van zich horen, beetje jammer

  24. Hier ook problemen.. Heb 3x harde reset gedaan, en toen deed ie t weer. Ook heb ik de sim er uit gehaald, er weer in gedaan en toen kom m’n telefoon weer een netwerk vinden!! Drama dit!! Succes allemaal!

  25. Gisteren mijn 3GS geupdated en bij het zoeken naar verbinding, CRASH…. Apple verwijst naar Vodafone en in de Vodafone-winkel staan ze je aan te kijken of ze water zien branden. Ik kan de telefoon zakelijk abosuluut niet missen dus van pure ellende maar een nieuwe Iphone4 gekocht, toen niet wetende dat Apple de veroorzaker van het probleem was. Kortom, dank u wel Apple, een paar honderd euro lichter en belangrijke 2000 foto’s kwijt. Apple heeft al eerder zeer slechte updates geleverd en ik vraag me eigenlijk af wanneer de markt dit corrigeert want dit kan echt niet!

  26. @marcootjehhh: Oplossing voor crashende apps op iOS 4.3 die zelf geinstalleerd zijn:

    Installeer een willekeurige app uit de Appstore. Daarna zouden alle apps weer moeten werken! Lijkt wel of apps database op de iPhone in het warretje is en door een nieuwe installatie weer hersteld wordt (= aanname).

  27. Eén oplossing is om niet langer een pincode te gebruiken.

    Dus omdat Apple/Vodafone een probleem in hun product heeft zitten zeggen ze maar tegen de consument dat die de beveiliging van een met een bankrekening verbonden abonnement maar niet moet gebruiken? Ik hoop toch eerlijk gezegd wel dat er een ‘andere’ definitief oplossing komt! Helemaal omdat ik een aantal mensen ken die zakelijk een iPad gebruiken in combinatie met Vodafone.
    Want dit soort mensen willen natuurlijk niet dat de beveiliging ten koste gaat van een bug in de software. Helemaal omdat er in dit geval natuurlijk bedrijfsgegevens in het spel zijn!

  28. Hier hetzelfde probleem met 3GS en Vodafone simkaart + 4.3. Als ik er een andere sim van tmobile in doe werkt de iphone perfect en start hij normaal op. Met de vodafone sim gaat het compleet mis en start hij 9 van de 10 keer niet op.

  29. Hier ook veel problemen met de iPhone 3GS…. niet 1 maar 4 iPhones (zakelijk) die met Vodafone niet lekker werken. Constant reboot etc. Toch helpt op sommige toestellen het verwijderen van de SIM-pin wel. Maar als je de iPhone dan weer opnieuw uit en aan zet loopt hij vast zodra hij zoekt naar het netwerk. Duidelijk problemen met de carrier dus. Wachten op een carrier update is het enige denk ik…

  30. Gebruik hier in Portugal ook Vodafone prepaid.werkt prima na update IOS 4.3.

  31. Helaas hier ook het probleem.. Sim Pin er nu afgehaald en maar kijken of het werkt

  32. Na update problemen gehad met zakelijke office abonnement. Vervolgens bleek dat de instellingen automatisch veranderd waren in life.vodafone.com

    Nadat ik dit terug had gezet naar office.vodafone.nl werkt alles weer goed (naar mijn idee wel met minder snelheid).

    Hoe dan ook, het is te proberen of het bij jullie helpt

  33. Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn iPhone 3GS. Na een restore heb ik een andere SIM kaart gebruikt voor Activatie en nu werkt ie weer, ook met de Vodafone kaart.

  34. IZooi….. En zelfs geen mogelijkheid om een rollback van die upgrade te doen…. Ze denken daar dat ze zo perfect zijn dat het nooit nodig zal zijn om een update terug te draaien.

    Jammer wel.

  35. Voor toekomstige downgrades; tijd dat men de wonderen van TinyUmbrella leert kennen.

  36. Heb zojuist 4.3.1 geinstalleerd en nu crashed ie niet meer en kan weer gebruik maken van het 3G systeem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.