Reacties voor: Waarom de nieuwste iPads niet met de Apple Pencil 2 werken

De iPad mini 2019 en de eveneens deze week aangekondigde iPad Air 2019 werken alleen met de eerste generatie Apple Pencil. We kregen meldingen van iCulture-lezers die daar teleurgesteld over zijn, maar Apple's keuze is wel te verklaren.

Reacties: 12 reacties

  1. Met mijn iPad Pro (A1673/2016) voor bijna 1000 euro gekocht ben ik nu ineens gedegradeerd tot niet-Pro-gebruiker omdat ik de Pencil 2 niet kan gebruiken. Sorry hoor, maar dit is geklungel!

  2. De voornaamste reden? Omdat Apple op deze manier nog meer geld aan zijn gebruikers kan verdienen. De techniek hebben ze in huis, ze zien gewoon niet voldoende reden om het design nu te veranderen omdat ze weten dat mensen het toch wel kopen. Het gevaar van marktleider zijn is dat innovaties vaak uitblijven, want waarom zou je? Als mensen ineens massaal zouden besluiten deze producten niet meer aan te schaffen, zul je zien dat binnen no-time alle iPads het design van de iPad Pro hebben.

  3. Origineel geplaatst door Jan Willem
    Met mijn iPad Pro (A1673/2016) voor bijna 1000 euro gekocht ben ik nu ineens gedegradeerd tot niet-Pro-gebruiker omdat ik de Pencil 2 niet kan gebruiken. Sorry hoor, maar dit is geklungel!

    Inderdaad, je zit niet zoals het artikel schets boven de € 1000 met je device. Dus ben je een low-price-user. ?!?

  4. Origineel geplaatst door Jan Willem
    Met mijn iPad Pro (A1673/2016) voor bijna 1000 euro gekocht ben ik nu ineens gedegradeerd tot niet-Pro-gebruiker omdat ik de Pencil 2 niet kan gebruiken. Sorry hoor, maar dit is geklungel!

    Niet zo zeuren

  5. Sorry Mike

  6. Apple maakt het lekker ingewikkeld. Je haalt niet meer even een iPad met Pencil.
    Je moet eerst kiezen welke van al die verschillende iPads je wilt… en dan een Pencil kopen die compatible is.
    Jammer, Apple. Jammer.

  7. @Nyfallio: Ze maken het inderdaad wel onnodig moeilijk, daar bij Apple. Ze stonden erom bekend het juist eenvoudiger te maken, maar met de laatste toevoegingen is het wachten op het moment tot de eerste “normale consument”, die zich dus niet dermate verdiept in Apple, een Apple Pencil koopt en verwacht dat het allemaal samenwerkt thuiskomt en pas dan erachter komt dat het op de één of andere manier dus niet werkt. Waarom ze bij Apple besloten hebben de nieuwe Apple Pencil niet gewoon Apple Pencil 2 te noemen is voor mij een raadsel.

  8. Vond het eigenlijk mooi van Apple om iedereen de mogelijkheid te gunnen om met een pen te werken. Een pro gebruiker zal zijn toestel wel wat sneller afschrijven (op de zaak) en geef toe als de nieuwe toestellen Uitkomen ben je toch altijd een beetje bekocht. Maar is dat enkel bij Apple ? Ik heb dat gevoel namelijk altijd bij multimedia. Is dat niet inherent ?

  9. ‘’Verklaarbare’’ keuzes, maar Apple is wel haar identiteit aan het verliezen op deze manier. Ik mis de dagen van 1 iPhone per jaar, 1 of 2 iPad’s in het assortiment en een overzichtelijke MacBook lineup. De enige duidelijkheid zit tegenwoordig nog in de winst die Apple probeert te maken (steeds meer producten in een serie, steeds meer benodigdheden of accessoires zoals adapters, Pencil’s, AirPods). Tim Cook is goed voor de cijfers, maar absoluut geen visionair.

  10. Eerste punt is valide.

    Tweede punt natuurlijk niet. Ze hadden de Pencil 2 ook zo kunnen maken dat hij Qi ondersteund. Dat was hij met elke inductie lader op te laden. En dan gewoon pairen zoals ook met de AirPods gebeurd (of aan de zijkant voor de nieuwe Pro’s).

    Tweede er derde punt over inductie laden. Een inductie spoeltje is echt veel goedkoper dan een lightning poort met ook nog een los (magnetisch) dopje. Dus wat zorgt er nu werkelijk voor het prijsverschil tussen Pencil 1 en 2?

    En dan komen we natuurlijk uit bij punt 4 en de (enige) belangrijkste reden. Nu kunnen ze meer geld vragen en misschien met een extra pennetje verkopen. Die “Pro” term is natuurlijk ontzettende marketing kletspraat. Als er een markt voor was, hadden ze ook gouden “Edition” iPads gemaakt voor €10K+.

  11. Ik ben het volledig kwijt.

  12. We blijven volhouden dat het ook voor iPhones geldt,nou echt niet.

    Pas als er een iPhone (se) beschikbaar is van ergens bij de 400€ kunnen we spreken van budget, zelfs dan is dat relatief, maar zolang de xr de goedkoopste is is er geen budget meer bij de iPhone .

    Prijsverschillen tussen de duurste en de goedkoopste iPad zijn veel groter dan tussen de duurste en de goedkoopste iPhone……
    Ik heb de iPad 2018 en zal nog enkele jaren doorgaan met de huidige iPhone SE, gezien die prijzen veel te hoog zijn.
    Dan wordt het een gebruikte iPhone 8.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.