Reacties voor: iPad 2: Hands-on iPadclub – een eerste blik op de nieuwe iPad 2

iPad 2 hands-on review ervaringen met de iPad 2. iPadclub kreeg de iPad 2 in handen en noteerde de eerste ervaringen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 83 reacties

  1. Ziet er slick uit, vooral met de Smart Cover…
    Het is eigenlijk een soort van iPad lite, lichter, sneller, en camera’s. Zelf heb ik sinds juli een 64GB 3G versie, die ik veel gebruik. Met name voor productiviteit (notities, takenlijst, mail) en media consumptie (games, muziek, filmpjes). Ik zit te twijfelen of dit een upgrade rechtvaardigt voor mezelf… Misschien kan ik beter een generatie overslaan en wachten op de iPad 3. En als ik geruchten lees dat er een nieuwe al rond kerst aankomt, dan is wachten denk ik het slimste…

    Zijn er meer mensen die nu twijfelen? En wat gaan jullie doen?

  2. Ik twijfel ook tussen de iPad 2 en 1. Heb er zelf nog geen, maar die 1ste generatie is wel heel aantrekkelijk nu voor mijn doeleinden. Zouden deze nu al voor deze gereduceerde prijs beschikbaar zijn bij Apple resellers of bijvoorbeeld de media markt?

  3. Origineel geplaatst door Maxi86
    Ziet er slick uit, vooral met de Smart Cover…
    Het is eigenlijk een soort van iPad lite, lichter, sneller, en camera’s. Zelf heb ik sinds juli een 64GB 3G versie, die ik veel gebruik. Met name voor productiviteit (notities, takenlijst, mail) en media consumptie (games, muziek, filmpjes). Ik zit te twijfelen of dit een upgrade rechtvaardigt voor mezelf… Misschien kan ik beter een generatie overslaan en wachten op de iPad 3. En als ik geruchten lees dat er een nieuwe al rond kerst aankomt, dan is wachten denk ik het slimste…Zijn er meer mensen die nu twijfelen? En wat gaan jullie doen?

    Ik gebruik mijn iPad 32GB +3G elke dag! Minstens 2 uur per dag, dus voor mij is een update rechtvaardig.
    Ik gebruik veel mail,internet,youtube en notities en voor alleen dat is een nieuwe iPad al genoeg. 🙂
    Ik ga hem zeker op 25 maart kopen 😀

  4. Ik zou bijna denken dat Apple expres niet alle verbeteringen door heeft gevoerd, om juist nog ruimte te hebben voor nog een upgrade:
    – retina display
    – stereo speakers
    – SD-slot
    – betere camera’s
    – 128GB versie
    – iOS 5 met meerdere gebruikersaccounts
    – MobileMe gratis

    Als je deze lijst optelt bij de huidige iPad 2, dan heb je een killer en zeker een upgrade waardige opvolger!

  5. (Red.) S.v.p. geen koop/verkoop in de reacties. Daar hebben we een forum voor.

  6. Leuke preview en ik ben het er mee eens dat deze update het beste te vergelijken is van de iPhone 3G naar de 3GS. Gelukkig wel zo slim om de behuizing aan te passen want anders was er voor de leek helemaal niet duidelijk wat er veranderd is op de camera na.

    Toch vond ik het een beetje een teleurstellende keynote. Niets over MobileMe, niets over iOS 5. De iPad 2 is geworden wat we ervan konden verwachten maar jammer dat er geen echte verrassingen waren op gebied van iOS of diensten. Een (deels) gratis MobileMe met muziek streamen had de keynote een stuk spectaculairder gemaakt. En een preview van iOS zou leuk zijn geweest om te weten wat je met de iPad in de toekomst kan.

    Ik heb een vermoeden dat de presentatie van de iPhone 5 een knaller gaat worden. Niet op gebied van hardware. Dat wordt een update à la iPad naar iPad 2. Snellere processor (zelfde als iPad 2), misschien iets verbeterde camera (720 p aan voorzijde voor verbeterde FaceTime, mogelijk 1080 p achterzijde). En een kleine facelift voor uiterlijk. Grote verbetering wordt waarschijnlijk iOS 5 waar dan tegelijkertijd het vernieuwde MobileMe wordt gelanceerd. Geen idee wat ze dan precies gaan doen maar mijn gevoel zegt dat het iOS op zich samen met MobileMe en de fantastische AppStore het verkoopargument moet worden van nieuwe devices gaat worden. Zelfde eigenlijk als met de Mac. Technologisch zijn die absoluut niet opzienbarend qua specs. Een beetje handige jongen (of meid uiteraard) bouwt een pc die zeker de low-end modellen wegblaast op gebied van specificaties voor dezelfde of zelfs lagere prijs. Wat de Mac echter aantrekkelijk maakt is het hele pakket aan OS, software, design en gemak. Dat is de reden dat Macs als warme broodjes de winkel uitvliegen.

    Ik verwacht een soortgelijke ontwikkeling op iOS devices. De spec oorlog gaat Apple verliezen. Andere fabrikanten zullen vaker en sneller met updates komen waardoor Apple nauwelijks zal kunnen bijbenen. Ik moet nog maar zien of de iPad 3 voor de kerst alweer gepresenteerd wordt zoals veel mensen suggereren. Ik betwijfel het want het is niet des Apples aan de andere kant kan de competitie hen daartoe dwingen als de verkoopcijfers achter blijven.

    Echter net als met de 3GS zullen de iPad 2 weer niet aan te slepen zijn. De massa gaat nu over op de tablet. Bij de iPhone 3 zag ik ook veel scepsis. Tegen de tijd dat de 3GS uitkwam hadden mijn meeste vrienden uit mijn omgeving er één. De iPhone 4 zie ik nu veel bij mijn collega’s die helemaal niets met gadgets hebben: het is nu een normale telefoon die alom gewaardeerd wordt als een smartphone.

    Bij de tablets zie ik nu het zelfde gebeuren. 2011 wordt het jaar voor de tablet van de massa. Apple gaat hoe dan ook goed scoren. Ik ben benieuwd of ze een 90% marktaandeel kunnen vasthouden. Dat lijkt me onwaarschijnlijk. Aan de andere kant is de iPad dé standaard geworden van de tablet markt. Als Apple deze verkoopcijfers kunnen vasthouden met een iets gewijzigd model dan lachen de aandeelhouders zich in ieder geval een slag in de rondte en kan Apple het succesverhaal vervolgen.

  7. Ik vind het verschil tussen de nr 1 en 2 toch wel redelijk groot. Sneller, camera’s dus FaceTime, lichter en dunner gyroscoop voor games en 1080p output naar je flatscreen. USB is al vanaf dag 1 een zogenaamd topic… Ik zie het nut er niet extra van in, op mijn laptop maak ik er ook geen gebruik van dus waarom wel op een tablet. En ik kan nog wel meer argumenten aandragen om het ‘gemis’ van USB te verduidelijken.
    Thunderbold! Pfft waarom alsof een normale laptop die snelheden al aankan laat staan een tablet. LTE en 4g kan nog even duren, op de iPhone 5 zal het wel zitten en dat is vroeg zat lijkt mij. Met de iPad 1 lagen en liggen ze voor op andere tablets en deze voorsprong is nu verder vergroot. Apple snapt het gewoon!

  8. Ik vind hem best netjes, ga er wel een aanschaffen 🙂
    het enige waar ik over denk is; wit of zwart?
    Zou graag eens een achterkant zien van een zwarte ipad 2? Ik heb deze nog nergens kunnen vinden, iemand die me hier mee kan helpen?

  9. Weet iemand toevallig welke muziek programma er
    wordt gebruikt bij de presentatie?

  10. Jammer dat ze geen preview hadden van iOS 5, daar was ik toch wel het meest benieuwd naar… Ik las dat ze vorig jaar de iOS 4 presentatie 5 dagen na die van de iPad hebben gedaan. Ik hoop dus dat er een dezer dagen (maart, misschien begin april) een preview wordt gegeven van de software.

  11. De mijne is besteld:
    Ipad2 Wifi+3G 64GB white en de wit lederen smart cover!!

    Vanmorgen om 09.01 gebeld en sta 2de op de lijst!
    Af te halen 25 maart vanaf 09.00

    Can’t wait!!!

    Gelukkig mijn ipad1 32gb Wifi only gisteren nog snel voor de keynote verkocht voor 525 euries anders had ik er vandaag heel wat minder voor gekregen na de prijsdaling op de (oude) ipad1

  12. Weet iemand of Garageband ook (goed) zal draaien op de iPad1? Lijkt me een erg leuke app, maar het werd tijdens de presentatie niet echt duidelijk.
    Voor iMovie lijkt het me namelijk dat je de cameramogelijkheden en de snellere processor echt wel nodig hebt en het dus iPad2 only is…

  13. Simslot zit opzelfde plek?

  14. Origineel geplaatst door David
    De mijne is besteld:
    Ipad2 Wifi+3G 64GB white en de wit lederen smart cover!!Vanmorgen om 09.01 gebeld en sta 2de op de lijst!
    Af te halen 25 maart vanaf 09.00 Can’t wait!!!Gelukkig mijn ipad1 32gb Wifi only gisteren nog snel voor de keynote verkocht voor 525 euries anders had ik er vandaag heel wat minder voor gekregen na de prijsdaling op de (oude) ipad1

    Waar heb je hem besteld ?

  15. Uhm… best wel negatief zijn jullie. Vind het best een waardige opvolger, hoor! Denk dat een Retina display en 10 uur batterijduur nog niet mogelijk is in de praktijk. En de kracht van de iPad is juist de lange batterylife.

    Vergelijking 3G naar 3GS vind ik ook geen goede vergelijking, want toen was de iPhone net zo dik, zwaar en zelfde design.

  16. Origineel geplaatst door Benny
    Origineel geplaatst door DavidDe mijne is besteld:
    Ipad2 Wifi+3G 64GB white en de wit lederen smart cover!!Vanmorgen om 09.01 gebeld en sta 2de op de lijst!
    Af te halen 25 maart vanaf 09.00 Can’t wait!!!Gelukkig mijn ipad1 32gb Wifi only gisteren nog snel voor de keynote verkocht voor 525 euries anders had ik er vandaag heel wat minder voor gekregen na de prijsdaling op de (oude) ipad1Waar heb je hem besteld ?

    Easy-m Sint-truiden (België)

  17. @David: Verwacht dat ze op de launchdatum in Nederland/België wel genoeg iPad’s hebben. Was vorig jaar ook zo.

  18. Wat ik mij nu afvraag is of je die Smart Cover er gratis bijkrijgt of niet 🙂

  19. @Puck84: Nee, zeker niet. Kost je 39 dollar(dus denk 39 euro) voor de plastic versie en 69 dollar voor de leren versie.

  20. @Puck84: Helaas moet je deze los kopen.
    Voor een stoffen versie betaal je $39 en voor een leren versie $69

  21. Wel leuk zo’n cover maar die beschermt niet de achterzijde van de ipad…..

  22. Origineel geplaatst door David
    De mijne is besteld:
    Ipad2 Wifi+3G 64GB white en de wit lederen smart cover!!Vanmorgen om 09.01 gebeld en sta 2de op de lijst!
    Af te halen 25 maart vanaf 09.00 Can’t wait!!!Gelukkig mijn ipad1 32gb Wifi only gisteren nog snel voor de keynote verkocht voor 525 euries anders had ik er vandaag heel wat minder voor gekregen na de prijsdaling op de (oude) ipad1

    Waar heb je hem besteld?

  23. Zo te zien stond iedereen tijdens het typen? Maakt denk ik wel uit. Als je zit steun je nl. af met je onderarmen op de tafel en komt er minder gewicht op het scherm tijdens het typen denk ik.

    “Als je de iPad op de zijkant legt om een tekst te typen (zoals op de foto hiernaast) is dat maar met moeite stabiel te krijgen. De iPad glijdt een stukje weg op het moment dat je met typen begint”

  24. Magnets inside = interference with the compass ??? Anyone already tested this ??

  25. Origineel geplaatst door Peter
    Ik twijfel ook tussen de iPad 2 en 1. Heb er zelf nog geen, maar die 1ste generatie is wel heel aantrekkelijk nu voor mijn doeleinden. Zouden deze nu al voor deze gereduceerde prijs beschikbaar zijn bij Apple resellers of bijvoorbeeld de media markt?

    De online Apple Store 379 euro…

  26. Origineel geplaatst door Maxi86
    Ziet er slick uit, vooral met de Smart Cover…
    Het is eigenlijk een soort van iPad lite, lichter, sneller, en camera’s. Zelf heb ik sinds juli een 64GB 3G versie, die ik veel gebruik. Met name voor productiviteit (notities, takenlijst, mail) en media consumptie (games, muziek, filmpjes). Ik zit te twijfelen of dit een upgrade rechtvaardigt voor mezelf… Misschien kan ik beter een generatie overslaan en wachten op de iPad 3. En als ik geruchten lees dat er een nieuwe al rond kerst aankomt, dan is wachten denk ik het slimste…Zijn er meer mensen die nu twijfelen? En wat gaan jullie doen?

    Heel simpel:

    De iPhone 3GS is vooral zakelijk gezien meer dan voldoende. De iPhone 4 is beter qua materiaal, beter design over het algemeen en heeft meer media mogelijkheden (denk aan de camera’s etc).

    Dit zelfde heb je nu met de iPad 1 en 2. De iPad 1 is prima voor algemeen gebruik, maar de 2 heeft meer..

  27. Als ik nu een keuze zou moeten maken dan zou ik voor de iPad 2 gaan 😉

    Echter ik heb al een iPad en merk dat ik steeds meer terug grijpt naar mijn iPhone 4 en dat de iPad niet meer verworden is dan een browser en boeken lezer.

  28. Origineel geplaatst door Maxi86
    En als ik geruchten lees dat er een nieuwe al rond kerst aankomt, dan is wachten denk ik het slimste…Zijn er meer mensen die nu twijfelen? En wat gaan jullie doen?

    Dat klinkt allemaal heel erg leuk en lees dat veelvuldig als reden om iets niet te kopen maar ik kan tellen….
    Kerst duurt sowieso nog dik 9 maanden. Daar ga ik niet op wachten…

  29. Origineel geplaatst door Frits
    Origineel geplaatst door Maxi86En als ik geruchten lees dat er een nieuwe al rond kerst aankomt, dan is wachten denk ik het slimste…Zijn er meer mensen die nu twijfelen?

    Ga maar niet uit van dat “gerucht”. Apple heeft een vaste cyclus voor het uitbrengen van zijn spullen. Bovendien zou rond kerst een slechte timing zijn. De oude versie wordt dan niet meer verkocht en van de nieuwe versie is dan nog te weinig voorraad.

  30. @David: Had ik dat nou ook maar gedaan….

  31. Origineel geplaatst door Marco
    Origineel geplaatst door PeterIk twijfel ook tussen de iPad 2 en 1. Heb er zelf nog geen, maar die 1ste generatie is wel heel aantrekkelijk nu voor mijn doeleinden. Zouden deze nu al voor deze gereduceerde prijs beschikbaar zijn bij Apple resellers of bijvoorbeeld de media markt?De online Apple Store 379 euro…

    Bij Apple resellers is de eerste versie in ieder geval ook l 379, net aangeschaft.

  32. Ik denk dat ik mijne uit de USA haal, 80 euro meer maar wel 11 dagen eerder in huis haha

  33. De enige vraag die nog steeds onbeantwoord blijft is hoeveel RAM er nu werkelijk in zit. Zullen we helaas ook nog even op moeten wachten..
    Toch minimaal gelijk aan iPhone 4, maar liefst meer, hoop ik.

  34. Leuk artikel !
    Wat ook ‘leuk’ is dat jullie hier de iPad 2 positief ervaren…en bij jullie andere site (ik neem aan dat die van jullie is….heeft dezelfde look and feel…) PlanetAndroid dat ding met de grond gelijk maken en vergelijken met de Motorola Xoom.
    Mmmmm….apart.
    Dus in iemands gezicht zeggen dat je hem leuk vind en achter de rug afzeiken.

    Wat is het nu?

    Overigens een leuk grapje, de Xoom is ook niet perfect….Zie hier de Xoom in werking:

    http://www.flickr.com/photos/26574892@N07/5475257624/

  35. Ik ben heel tevreden met mijn iPad en wil niet om, maar het wordt me wel moeilijk gemaakt met zoveel lekkers. Mjammie. Ik doe het niet, ik doe het niet…lik doe het niet…….aaaaargh. Ik ben om. Bestellennnnnnnnn!!!!

  36. Waar kan ik hem 25 maart gaan halen dan? Media markt?

  37. Huh, ik vind echt niet waar je ‘m nu al kan bestellen?

  38. Ik wacht wel op de iPad 3. Mijn iPad werkt nog perfect, dus zie geen reden om over te stappen. Foto’s maken met een tablet, hoeft van mij niet. Videobellen zou wel makkelijk zijn, maar dat doe ik toch nooit xD

  39. O My god, dit had ik echt niet verwacht van Apple!!!
    Altijd zo innovatief en nu kan het niet eens in de schaduw staan van de diverse nieuwe android-tablets die binnenkort uitkomen. Is Apple z’n glans aan het kwijt raken…??

  40. Origineel geplaatst door John
    O My god, dit had ik echt niet verwacht van Apple!!!
    Altijd zo innovatief en nu kan het niet eens in de schaduw staan van de diverse nieuwe android-tablets die binnenkort uitkomen. Is Apple z’n glans aan het kwijt raken…??

    Welk android tablet haalt dan ueberhaupt de kwaliteit van de ipad1? Laat staan ipad2? Geen enkel, juist.

  41. Lekker videobellen vanaf mijn luie stoel.
    Ook deze iPad gaat er zeker komen.

  42. Vind alle ophef over de nieuwe Ipad een beetje overdone.
    Zoveel meer heeft hij niet te bieden. Fractie sneller, een camera en een ander kleurtje. Ik blijf zeker bij mijn huidige.
    Bevalt me meer dan goed. Verder met Android tablets gespeeld maar dat is het na een Ipad allemaal (nog)net niet. Gebruiksvriendelijkheid moeten ze daar nog uitvinden.

  43. Ik ga zeker voor de iPad2! Geweldig! Ik heb al een hele tijd de eerste versie en daar ga ik gewoon iemand anders blij mee maken.

    Ik ben ook wel benieuwd waar-ie al te bestellen is in NL…

  44. Origineel geplaatst door Marco
    De enige vraag die nog steeds onbeantwoord blijft is hoeveel RAM er nu werkelijk in zit. Zullen we helaas ook nog even op moeten wachten..
    Toch minimaal gelijk aan iPhone 4, maar liefst meer, hoop ik.

    Dat is juist zo grappig aan het hele windows / mac etc verhaal. Mac communiceert nu vaker specs dan voorheen maar nog steeds minimaal. Het boeit niet wat voor specs er in zitten – als het goed werkt, werkt het goed. Als er 256 mb in zit en het werkt helemaal top, misschien beter dan de 1GB samsung tablet – wat boeit het dan dat er niet 512 in zit?

  45. Ik ga hem niet kopen, jammer genoeg. Had ik gedaan met een Full HD schermresolutie (retina/OLED) en GPS en 128 gb. De camera’s zijn voor mij onnodig. Ik heb al 2 jaar tot grote tevredenheid een iPod Touch (de vorige gen), en dik 6 jaar een pc laptop (na 20 jaar Macs) die ik wel zou willen inruilen voor een Nieuw Machien. Dus niet EN een iPad EN een laptop. Die Touch neem ik overal mee. Dat gaat niet met de iPad. Het liefst heb ik een nieuwe Touch, met 128 gb, zodat eindelijk mijn hele muziekbestand erop kan, en GPS, zodat ik AR kan gebruiken en ik kan zien waar ik ben.
    Ook de eerste iPad heb ik niet gekocht, en deze laat ik dus eveneens aan mij voorbijgaan, al kost het even wat moeite. Maar we praten wel over ernstig geld. Niet een uitgave die je om de paar jaar wilt doen.

  46. @Peter: De ipad2 is even duur en heeft dezelfde dingen plus meer dingen dus….

  47. Origineel geplaatst door Bij nader inzien
    Ik ga hem niet kopen, jammer genoeg. Had ik gedaan met een Full HD schermresolutie (retina/OLED) en GPS en 128 gb. De camera’s zijn voor mij onnodig. Ik heb al 2 jaar tot grote tevredenheid een iPod Touch (de vorige gen), en dik 6 jaar een pc laptop (na 20 jaar Macs) die ik wel zou willen inruilen voor een Nieuw Machien. Dus niet EN een iPad EN een laptop. Die Touch neem ik overal mee. Dat gaat niet met de iPad. Het liefst heb ik een nieuwe Touch, met 128 gb, zodat eindelijk mijn hele muziekbestand erop kan, en GPS, zodat ik AR kan gebruiken en ik kan zien waar ik ben.
    Ook de eerste iPad heb ik niet gekocht, en deze laat ik dus eveneens aan mij voorbijgaan, al kost het even wat moeite. Maar we praten wel over ernstig geld. Niet een uitgave die je om de paar jaar wilt doen.

    Als je elk jaar een iPad koopt en hem netjes houdt en deze weer verkoopt als er een nieuwe aankomt is het makkelijk te doen om elk jaar te upgraden. Ik heb eergister mijn 32gb 3G verkocht voor 530, leg over een paar maanden gespreid nog 200 euro apart en je koopt de opvolger.

    Zo doe ik het al jaren met iPhones en nu ook met de iPad en dat is prima te behappen financieel gezien..

  48. heeft de ipad 2 ook een vlek vrij scherm en een scherm dat niet reflecteert door de zon? want je hoort daar helemaal niets over.
    ik had een tijdje geleden er wel wat over gelezen, maar nu hoor je er helemaal niets over.

  49. Vraagje.. Als je FaceTime wil gebruiken heb je toch verplicht wifi + 3G verbinding nodig ? Of is alleen wifi voldoende?

  50. Origineel geplaatst door Canero
    Vraagje.. Als je FaceTime wil gebruiken heb je toch verplicht wifi + 3G verbinding nodig ? Of is alleen wifi voldoende?

    FaceTime werkt alleen over WiFi tenzij je een jailbreak hebt gedaan, dan is over 3G ook mogelijk maar niet aan te raden..

  51. @Benny: ik bedoel.. Je hebt toch een telefoon nummer nodig die je moet bellen ? Ik snap dat FaceTime over wifi werkt. Maar verplicht een simkaartje nodig toch ?

  52. Origineel geplaatst door Canero
    @Benny: ik bedoel.. Je hebt toch een telefoon nummer nodig die je moet bellen ? Ik snap dat FaceTime over wifi werkt. Maar verplicht een simkaartje nodig toch ?

    Nee, werkt ook via e-mail adres als ik me niet vergis.

  53. Origineel geplaatst door Canero
    @Benny: ik bedoel.. Je hebt toch een telefoon nummer nodig die je moet bellen ? Ik snap dat FaceTime over wifi werkt. Maar verplicht een simkaartje nodig toch ?

    FaceTime werkt ook met emailadres

  54. Origineel geplaatst door job
    heeft de ipad 2 ook een vlek vrij scherm en een scherm dat niet reflecteert door de zon? want je hoort daar helemaal niets over.
    ik had een tijdje geleden er wel wat over gelezen, maar nu hoor je er helemaal niets over.

    Een goeie ja. Er werd toen gezegd dat er aanpassingen kwamen op de ipad 2 zodat je in de zon gewoon een ibookje kan lezen…

  55. Helemaal onder de indruk van Steve Jobs optreden.
    Tranen in de ogen.
    Great

  56. @Peter: Koop in Amerika, omgerekend 250 euro….

  57. Wat mij over de streep zou trekken om van de iPad 1 over te stappen op de 2 , zou zijn als het bv USB poort of poorten zou hebben.
    Voor de rest kan FaceTime mij gestolen worden.
    Dat heb ik ook al op mijn iPhone 4 en heb het nog nooit gebruikt.
    Voor mij is dat te weinig verbetering om nu al weer een andere iPad kopen.
    Het word zeker beter , want er is momenteel een tablet batle gaande.
    Daar kan ik alleen maar vrolijk van worden en relaxt afwachten.

  58. @Peter: 379 bij apple

  59. De iPad 1 64gb 3GS kun je voor € 400,00 nog niet verkopen een daling van de marktwaarde in een paar maanden van meer dan 50%. Ik wacht wel tot de iPad 3 , een afschrijving van 50% in 3 maanden is kansloos.

  60. (Red.) Verwijderd: persoonlijke aanval en taalgebruik.

  61. @Peter: Ja bij mediamarkt is ook al 379 Euro, zij krijgen het als eerste te horen wanneer de prijs zakt. Was vanochtend langsgeweest en ze waren erop voorbereid

  62. @Maxi86: Je moet kijken met wat voor doeleinde’s je de Ipad gebruikt. Voor mij is het grotendeels lezen. Is wel makkelijker als je een dunnere iPad hebt. Tevens ook de snelheid omdat bij sommige pdf files het langzaam de pagina’s laad. Soms wel tot 15 seconden per pagina, maar over algemeen is het wel snel. Als je alleen op de Ipad loop te internetten dan maak het niet zoveel uit alleen voor gemak zou je een iPad 2 kunnen kopen. Mocht je iPad 2 willen kopen zal ik je nu aanraden zo snel mogelijk de IPad te verkopen voor 250-300 euro. Het helpt niet om tot de iPad 2 uitkomt, want er zijn nu heel veel mensen die hun iPad op marktplaatst gedumpt hebt, waaronder ik gisteravond en vanochtend verkocht voor 290 Euro. Of je geef de iPad gewoon aan een familie lid… als je het zonde vind.

  63. En wat betreft de verwachte camera aan de voorzijde???

  64. Eigenlijk wordt de iPad pas een echte waardige Apple-tablet met een retina beeldscherm. De huidige resolutie maakt het scherm vergeleken met de iPhone4 te blokkerig. Daarop wacht ik dus nog.

  65. Deze iPad 2 is in mijn ogen meer een 1.5 versie. Zoals het ook ging van de iPhone 3g naar de 3gs. Jammer, maar ook weer volledige in de lijn die apple bewandeld..

    De witte ipad ziet er trouwens uit alsof die bij de bart smit te koop is…

  66. Jammer, wel enkele verbeteringen, maar alleen om nog beter te ‘spelen’. Niets mis mee, maar als je met de ipad wil werken, heb je op zijn minst een bestandssyteem nodig om bestanden systematisch in folders op te slaan. Mobleme zou dat kunnen geven of een ingang voor usbstick of sdkaart.
    Zolang er geen duidelijkheid is over de toekomst van mobile gebruik ik voor mijn opslag een usbstick. Systeem-onafhankelijk.
    Of is de ipad alleen in de markt gezet om te consumeren en niet om te werken?

  67. ik heb echt geluk,
    1 dag na de aankondiging kon ik mijn ipad 64gb nog verkopen voor €450!!!!

  68. Wat zijn mensen toch een zeikerds als ik dit allemaal zo lees 😉 Tis überhaupt al een wonder dat er een prachtig apparaat als een iPad bestaat 🙂

    Anyway ik vervang zeker direct mn iPad1 door de iPad2 heerlijke update vooral de dikte, cam en het snelheid’s verschil spreken me aan.

  69. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    jan van den huygevoort: Jan, we hebben je nou al tig keer verteld dat Planet Android door een onafhankelijke hoofdredacteur wordt geleid. Hij heeft de vrijheid om te schrijven wat hij wil, maar dat is niet noodzakelijk onze mening. Ik snap echt niet waarom mensen het zo ingewikkeld vinden dat we twee iOS-websites hebben (iPhoneclub en iPadclub), maar als uitgever ook naar andere mogelijkheden (Android, BlackBerry) kijken. Get over it.

    Nou nou JP het lijkt wel of je persoonlijk aangevallen voelt. Jan heeft echt nog wel een punt. Dat er op papier een scheiding is dat zal best maar de sites worden (deels) met dezelfde journalisten gemaakt, meest zichtbaar uiteraard Gonny. Het is dus wel degelijk een interessante vraag welke pet jullie nou eigenlijk op hebben. Als de sites algemene tech sites waren met puur informatieve artikelen dan was het nog weer anders. Maar de iphoneclub, ipadclub en androidplanet zijn toch een beetje verworden tot de fanclubs van beide kampen. Artikelen gaan ook vaak over de strijd tussen Apple en Android en die artikelen zijn toch vaak wat gekleurd afhankelijk van de site die je leest.

    Ikzelf kan jullie positie wel begrijpen en ik zie ook dat de artikelen van Gonny veel algemener zijn geworden zonder opinie voor beide sites. Een lastige positie want als consument hebben jullie vast een persoonlijke voorkeur die je nu weg moet laten omdat je op beide sites schrijft. Aan de andere kant zijn de sites volgens mij door jullie opgericht (als ik me niet vergis) dus ik snap ook wel dat je niet een ervan de rug toekeert.

    Kan me wel voorstellen dat andere bezoekers van de sites het enigszins vreemd vinden overkomen omdat jullie op deze manier niet helemaal eerlijk lijken. Wil best geloven dat jullie het beste met beide sites voorhebben zeker als je ze zelf opgezet hebt. Of is het een kwestie van centen en maakt het niet uit als er maar een zo’n groot mogelijke bak advertentie inkomsten binnen komt? Maakt mij ook niet uit, een uitgever moet nu eenmaal geld verdienen en op meerdere paarden wedden is gewoon slim. Voor beide sites is genoeg animo dus uit zakelijk oogpunt snap ik het wel.

  70. Leuk ding! Maar de echte producten kunnen toch nooit meer voldoen aan de onrealistisch hoge geruchten ervoor. Ik houd lekker mijn iPad 1 en wacht op de tweede. Hopelijk zit er dan een beter beeldscherm in, goede camera’s en sneller is altijd goed.

  71. Oeh…. Zo’n behoefte dit moment om die smartcover te pimpen. Geeft een persoonlijk tintje. Één kleur is zo saai. iPad 2…..
    Ik wacht maar tot de iPad 3. Ik wil toch echt meer gb en een Retina display. Geduld. Kan ik in de tussen tijd sparen.

  72. Ik heb nog geen iPad slechts een iPhone4 maar de presentatie vond ik dusdanig dat ik overweeg over te gaan naar aanschaf. Als ik een programma hebt wat een GPS nodig heeft moet ik dan een model met 3G aanschaffen of werkt een ander zonder 3G ook??

  73. Iemand een idee of de smartcover ook te gebruiken is op de eerste generatie ipad? Ziet er echt wel praktisch uit.

  74. Was vanplan om een iPad 2 te kopen. Maar met de iets extra ‘s erbij. Dat voor mij nog geen toegevoegde waarde is. Heb ik nu mooi een iPad kunnen kopen voor €355 in de winkel. Ik wacht wel de volgende iPad af met retina scherm erin. Dan ga ik die zeker kopen.

  75. @Pinokkia: Waar?

  76. Ik vind het heel jammer dat deze niet beschikt over USB helaas, dus ik denk niet dat ik de iPad 2 ga kopen en wacht op de iPad 3

  77. Origineel geplaatst door iPad 2
    Ik vind het heel jammer dat deze niet beschikt over USB helaas, dus ik denk niet dat ik de iPad 2 ga kopen en wacht op de iPad 3

    Die zal er waarschijnlijk op de iPad 3 ook niet op zitten.
    Gezien de felle kritiek in de wereld over de USB poort die niet aanwezig is bij de iPad en nu ook niet aanwezig is bij de ipad 2 vermoed ik dat stevie hier niet voor kiest. Om eerlijk te zeggen heb ik een cameraconnectionkit en nog nooit gebruikt. Ik gebruik mijn pc alleen nog voor de foto’s en te printen en eventueel als het moet een website in flash te zien.

  78. Ahhaha de interviewer vroeg in het filmpje of Nederland één van de landen is waar het 25 maart verkrijgbaar is met the phrase: “Do you know that by head”? :p

  79. Ik ben nog tevreden met de iPad 1 ik kan ook maar een iPad tegelijk hebben

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.