Reacties voor: ‘iPad 2 drie keer zo vaak door ongeluk kapot als originele iPad’

Een onderzoek van SquareTrade beweert dat de iPad 2 ongeveer drie keer zo vaak als de originele iPad door een ongelukje bezwijkt. Het meest voorkomende ongeluk is een val uit de gebruiker zijn handen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 13 reacties

  1. Ik vind de iPad 1 dan ook lekkerder vasthouden dan de iPad2…
    Idem voor iphone 3G(s) tov 4(s)
    Jammer dat het design van apple te lijden heeft onder de ergonomie, al lijkt dat bij de NEW ipad wat te zijn verbeterd? (is iets dikker)

  2. Mijn iPad 1 heeft een deuk op de hoek opgelopen tijdens een val, maar het scherm is nog heel. Met de dunnere rand van de iPad 2 was deze vast en zeker wel gebarsten geweest.

  3. Die van mij was ook best wel beschadigd, maar heb net een nieuwe gekregen van Apple omdat ik last had van backlight bleeding. Over 2 weken verliep m’n garantie..:)

  4. Ik denk dat het komt omdat je de iPad 2 eerder mee naar buiten neemt enzo omdat je er mee kan filmen vanwegen de camera.
    De iPad 1 werd denk ik minder intensief gebruikt als de ipad 2. Dan is de kans ook groter dat de iPad 2 ook eerder schade oploopt.
    Stel je voor dat je al filmend over straat loopt en struikeld… zeg maar dag tegen je scherm als je een stoeprand raakt.

  5. Ik heb M’n ipad 2 al een keer of 3 (waarvan 1 keer op straat) laten vallen. Mijn scherm is nog steeds heel… de rand is een beetje gebutst maar dat is het dan ook wel… Nou had ik er ook wel een smartcover opzitten… @Juppe:

  6. Ja, lekkere statistiek, ik heb mijn ipad1 ook laten vallen, en ik heb me direct een ipad2 gekocht, omdat de reparatie van die ipad1 te duur was in verhouding tot wat een nieuwe ipad2 koste.

    Moest ik mijn ipad2 laten vallen hebben zou ik hem wel hebben laten repareren, omdat het me dan goedkoper uitkomt, dan een nieuwe te kopen. Dus die statistieken zijn vrij waardeloos denk ik.

  7. iPad 1 kopers zijn early adopters. Mensen met een iPad 1 hebben veelal meer feeling met dit soort apparaten. Nu de iPad door en voor alles en iedereen gekocht wordt, gaat het apparaat ook vaker stuk. In verhouding kochten klanten ook minder iPad 1 voor de kinderen. Daarnaast heeft tegenwoordig iedere (onhandige) Harry een hippe iPad 2, die veel vaker en door meer mensen gebruikt wordt, en veel sneller ‘ergens op tafel’ ligt. Tel daarbij op dat het minder mooi is om een hoedje om de iPad 2 te doen (dan is die nog net zo dik als een iPad 1). Lijkt mij een simpele verklaring voor dit alles.

  8. @Dopple heeft het bij het rechte eind! Mijn iPad 1 kwam direct uit de US. Deze unieke gadget (voor NL) bleef heel bewust ‘naakt’. Zo kwam het design het beste tot uiting en werd dan ook met uiterste voorzichtigheid gebruikt en neergelegd. De volgende iPads waren voor het gezin gewoon gebruiksartikelen die er binnen enkele maanden minder fraai uitzagen dan de 1e iPad (bijna 2 jaar oud)

  9. Ben zeer tevreden over de ipad2.Vooral de g3 functie is fantastisch.Natuurlijk ga je er heel voorzichtig mee om.
    Dit doe je met alle dure apparatuur.

  10. Mijn iPad 2 is 2 maanden terug gevallen. Kleine afstand tot de grond maar genoeg om economisch totalloss te worden verklaard door de inboedelverzekering. Het uitgekeerde bedrag ligt al even te wachten om volgende week vrijdag te spenderen aan the new iPad 🙂

  11. Ik heb een doorzichtig hoesje er om heen dus doet geen afbreuk aan het uiterlijk.
    Vind de ipad 2 lekkerder vashouden dan de 1 door zijn lichte gewicht.

  12. Ik heb ook m’n iPad 2 laten vallen doordat ik alleen de smart cover vast had, resultaat… scherm gebarsten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.