Reacties voor: iOS vergeet de verjaardagen van opa’s en oma’s

Contacten die meer dan 77 jaar geleden zijn geboren worden niet weergegeven in de verjaardagskalender van iOS, zoals op de iPhone en de iPad.
Vincent Davids -

Reacties: 25 reacties

  1. Nu begrijp ik waarom de verjaardagen van mijn broer en zus ineens verdwenen waren
    Hoop dat ze dit snel oplossen ik word namelijk al aardig vergeetachtig

  2. Ach, waarschijnlijk vergeten mensen van boven de 77 hun eigen verjaardag ook, dus dat maakt niets uit.

    Ik vind de reactie van Apple overigens vreemd, hoewel ze natuurlijk ook hadden kunnen zeggen:”Zorg gewoon dat je geen mensen ouder dan 77 kent, dan zit je goed.”

  3. Laat Apple gelijk de leeftijd in de agenda weergeven (zoals Nokia jaren geleden al deed)…

  4. Origineel geplaatst door RobinH
    Laat Apple gelijk de leeftijd in de agenda weergeven (zoals Nokia jaren geleden al deed)…

    Daar ben ik ook voor! En inderdaad, mijn oma is onlangs verjaart en haar verjaardag (83) stond niet in mijn kalender maar wel in mijn adresboek …

  5. Origineel geplaatst door Phrsh
    Origineel geplaatst door RobinHLaat Apple gelijk de leeftijd in de agenda weergeven (zoals Nokia jaren geleden al deed)…Daar ben ik ook voor! En inderdaad, mijn oma is onlangs verjaart en haar verjaardag (83) stond niet in mijn kalender maar wel in mijn adresboek …

    En meteen een optie om een herinnering weer te geven op de dag dat iemand jarig is op een in te stellen tijdstip. Mis dit al ruim 2,5 jaar!

  6. Ze krijgen het nog druk bij Apple, met al die bugs.

    Overigens wel een leuke oplossing. Iemand 20 jaar jonger maken. Heb je gelijk een leuk compliment. Volgens mijn telefoon bent U…

  7. In plaats van dat ze hun fout erkennen, maken ze weer dezelfde fout als met het antenne debacle door het probleem bij de eindgebruiker neer te leggen.

    Waardeloos! Apple zakt steeds dieper weg, en kunnen hun imago in het leveren van kwaliteit steeds minder volhouden.

  8. Origineel geplaatst door Heronimus
    In plaats van dat ze hun fout erkennen, maken ze weer dezelfde fout als met het antenne debacle door het probleem bij de eindgebruiker neer te leggen.Waardeloos! Apple zakt steeds dieper weg, en kunnen hun imago in het leveren van kwaliteit steeds minder volhouden.

    Izwartkijker ?

  9. Mijn Sony Ericsson W810i had een soortgelijk probleem jaren geleden ook… Beetje jammer dat zulke bugs anno 2010 nog steeds bestaan 🙁

    Nu Apple steeds meer marktaandeel begint te krijgen sluipen er steeds meer schoonheidsfouten en bugs in de software…

  10. Dit was al het geval bij het syncen van de verjaardagskalender via Google Calendar. Daar kreeg je op iedere dag een afspraak-puntje in je agenda als je afspraken (verjaardagen dus) van mensen had die als begindatum een datum van voor 1932 hebben.

  11. Ja aan iCal valt nog een hoop te verbeteren… mijn kalender op mijn Nokia 6300 was veel uitgebreider! idd verjaardagen met een notificatie zou heel handig zijn als je op tijd een kaartje wilt sturen en zo 🙂

  12. Hopelijk wachten ze niet 16 jaar ermee, anders vergeet ik nog mijn eigen verjaardag…

    En om er aan herinnerd te worden: je kunt toch een alarm instellen voor dat event?

  13. Het bovenstaande verhaal als excuus naar Opa gebruiken kwam niet echt over. Hij haakte af bij IOS4…..volgens hem doet de kalender op het toilet het dus prima.

  14. Origineel geplaatst door Heronimus
    In plaats van dat ze hun fout erkennen, maken ze weer dezelfde fout als met het antenne debacle door het probleem bij de eindgebruiker neer te leggen.Waardeloos! Apple zakt steeds dieper weg, en kunnen hun imago in het leveren van kwaliteit steeds minder volhouden.

    Als je Apple zo waardeloos vind, wat doe je hier dan? En trouwens, zoals er al staat: waarschijnlijk is het in de volgende versie opgelost. Wat Apple doet is een tijdelijke oplossing geven voor tot die tijd. Wat wil je anders dat ze zeggen? ‘sorry jongens, programmeerfoutje, zoek het maar lekker uit tot we het een keertje fixen’?

  15. Misschien wil Erik zeggen dat er steeds meer “probleempjes” worden of uitgebracht of goedgekeurd. Apple was altijd een rots in de Hard en software branding. Die rots is aardig overspoeld nu.

    Misscien wil hij alleen maar dat zeggen.

    En negatief commentaar op Apple is geen reden om niet een Apple product te nemen. Het is juist de bedoeling dat bedrijven hiervan leren ipv gewoon botweg te ontkennen.

  16. Origineel geplaatst door RobinH
    Laat Apple gelijk de leeftijd in de agenda weergeven (zoals Nokia jaren geleden al deed)…

    Dit is al het geval in de iOS4 software..

  17. @frankhan: Eerlijk gezegd wilde ik dat niet zeggen, maar ik vond het aardig klinken alsof apple alles verkeerd deed, zoals heronimus het zei. En eigenlijk was het richting iedereen die vol op apple zeurt hier. Als je echt denkt dat een apparaat zo vol fouten zit, waarom koop je het dan?
    Natuurlijk moeten ze er van leren, maar apple kan gewoonweg niet direct toegeven dat ze fout zitten, ook niet bij dat antenneprobleem. Dingen met waarde van aandelen etc., maar het belangrijkste is dat ze wel oplossingen proberen te zoeken: gratis cases en waarschijnlijk is het in de volgende gefixt.
    Maar zelf heb ik ook een iphone 4 (ik tik dit er op), en heb bijna geen problemen met de antenne, of andere dingen. Elk bedrijf heeft wel eens wat foutjes in zijn producten, maar over het algemeen vind ik dit enorm tegenvallen bij apple. Niks overspoelde rots, imo.

    Dat wilde ik zeggen 😉

  18. Leuke foto erbij!

  19. @Dennis Sanchez: Euhm… Nee dus. Alleen dát iemand jarig is. Handige van een pc, iPhone, rekenmachine etc. is dat zíj het rekenwerk voor je uitvoeren. Hopelijk zit die functie wél in iOS 4.1

  20. Origineel geplaatst door Erik Steenman
    Natuurlijk moeten ze er van leren, maar apple kan gewoonweg niet direct toegeven dat ze fout zitten, ook niet bij dat antenneprobleem. Dingen met waarde van aandelen etc., maar het belangrijkste is dat ze wel oplossingen proberen te zoeken: gratis cases en waarschijnlijk is het in de volgende gefixt.

    Wat een onzin. Als je als bedrijf zoveel waarde aan je imago hecht, dan geef je juíst fouten toe terwijl je aangeeft dat er een oplossing voor in de maak is.
    Vooral als het software issues zijn, zoals een ‘minor’ bug in dit geval. Dat heet klantenbinding, en op deze manier reageren zorgt juist voor minder begrip bij de consument en lagere aandelen.

    Apple heeft enkel geluk dat er dusdanig veel mensen hun eigen imago willen versterken met Apple producten dat ze ook Apple zelf met hand en tand proberen te verdedigen en de hand boven het hoofd houden.

    En eigenlijk was het richting iedereen die vol op apple zeurt hier. Als je echt denkt dat een apparaat zo vol fouten zit, waarom koop je het dan?

    Ook een non-argument, aangezien er al genoeg fouten zijn opgedoken ná de introductie van de iPhone4. Dus als mensen er al een hadden.
    Bovendien wil het niet zeggen als je kritisch op een produkt bent en er foutjes in ziet, dat je het een kloteding vind. Beetje kort door de bocht reactie dus.

  21. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Het bovenstaande verhaal als excuus naar Opa gebruiken kwam niet echt over. Hij haakte af bij IOS4…..volgens hem doet de kalender op het toilet het dus prima.

    Haha, touché 🙂

  22. Hopelijk komt men snel met de oplossing voor dit soort idiote fouten.
    Dank aan de +77 jarigen.
    Door hen hebben we een bestaan, en hebben wij het nu zo goed.
    Vooruit Apple, maak hier maar een topprioriteit van want ik wil absoluut de verjaardagen van onze oudsten niet missen. Maak ons niet beschaamd opdat wij alsnog de huis, tuin, keuken kalender moeten gebruiken ondanks Apple’s hoogtechnologisch snufje.

  23. Deze bug zit al in iCal sinds het begin…
    Daarom gebruik ik al jaren “dates to iCal” op mijn computer die trouwens ook het aantal jaar laat zien mits je de geboortedatum goed hebt ingevuld in je contacts.
    Vervolgens sync’ed ‘ie het keurig naar mijn aaifoon en mis ik geen verjaardag meer.
    Het alarm staat bij mij een dag van tevoren op 12:00 uur, dan heb ik tijd zat om met TNT’s “kaart sturen” app een leuke kaart te sturen naar de jarige.
    Bij opa (99) en oma (94) ga ik altijd even persoonlijk langs.

  24. Buiten de verjaardagen om, kun je ook nog andere data bij een contact invullen (zoals trouwdag), maar die zie ik verder nergens terug.

    Doe ik iets niet goed (ja ik heb alle agenda’s aangevinkt staan), of mag Apple dit dan ook meteen oplossen?

  25. Dit zal wel de nieuwe “anit-iPhone-en-al-het-andere-moois-met-een-appellogo-erop” arugument worden.

    “Julie telefoon onthoud de verjaardag van mijn oma niet eens mwauha!”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.