Reacties voor: Toekomstige iOS-update maakt vertraagde iPhones weer sneller

Apple gaat binnen enkele maanden een update van iOS uitbrengen, waarbij je de keuze hebt om een iPhone met verouderde accu weer sneller te maken. Ook krijg je duidelijker te zien in welke mate de accu van je telefoon verouderd is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Apple zou gewoon de accu moeten verbeteren! daardoor hoeven ze die iPhone’s ook niet trager te gaan maken.
    Je betaald kei veel voor een iPhone dus dan moet t ook jaren goed werken.

  2. Gewoon een slider dat je zelf kan bepalen wat je wilt.

  3. @Davy de Vries: Er komt nu toch een toggle? Dat moet meer dan voldoende zijn.

  4. Ik vraag me af hoeveel BS Cook uitkraamt. Ik ben eens benieuwd na de update…

  5. De omschrijvingen van de IOS releases zijn altijd al summier geweest, Apple laat nooit het achterste van zijn tong zien. Gewoon door de gebruikers hun strot duwen en zien of ze er achter komen.

    Wordt tijd dat Apple zoals Cook pretendeert te doen de gebruikers hun keuze te laten maken en niet éénzijdige beslissingen te doen die gebruikers als zeer negatief ervaren.

    Bij mij is de batterij duur het belangrijkste, performance staat op de 2e plek, bij andere is het omgedraaid. mogen we dat gewoon zelf besluiten Tim?

    Idd een keuze slider met ev een waarschuwing erbij dat als je de functie aanzet er dit en dat het resultaat kan zijn, maar dan beslissen we wel zelf.

    Apple is gewoonweg op zijn bek gevallen door dat er sites en users zijn die idd Apple onder een vergroot glas leggen. Dit laatste hebben ze wel aan hun zelf te danken door net zo transparant te zijn als Apple wenst en niet zoals gebruikers wensen. Ik hoop dat de van deze manier van gebruikers behandelen nu eens geleerd hebben dat de gebruikers het NIET meer accepteren.

  6. Toch tijd voor een verwisselbare batterij ?

  7. Ik voorspel een drukke periode nadat die optie word toegevoegd.
    Mensen zetten deze aan en hun toestal zal hoogst waarschijnlijk uitvallen.
    Vervolgens gaan ze naar de apple store om de batterij te vervangen.
    Mag alleen maar hopen voor deze groep mensen dat dit nog in 2018 is met de gereduceerde prijs.
    Maar ik ben bang dat zat mensen niet weten of teleurgesteld zullen zijn wanneer ze weer de volle pond moeten betalen.

    Ik zelf ga mijn familie en vrienden nog een reminder geven in september/oktober dat ze hun batterij moeten laten vervangen. Kost maar €30 en wat ik heb gelezen is dat het toestel weer geweldig mee kan!

  8. Zie liever een optionele schakel module hiervoor

  9. @P de Jong: Ik hoop dat je een grapje maakt.. kijk naar alle telefoons die Samsung heeft gemaakt met een verwisselbare batterij…

  10. Vergeet niet dat een langzamere telefoon ook meer batterij verbruikt in het opzicht dat deze langer moet doen om bepaalde taken uit te voeren. Het openen van een bepaalde webpagina op een iPhone 6 duurt soms echt tientallen seconde inclusief het opstarten van safari (allemaal aan-tijd) terwijl het met een snelle processor eerder geklaard is (en dus minder energie verbruikt). Hoe dat in verhouding staat met elkaar, dat weet ik niet. Het is vergelijkbaar met het hele 4G verhaal toen dat in Nederland lanceerde. Er werd uit veel hoeken gezegd dat 4G meer data zou verbruiken (wat natuurlijk onzin is) maar omdat je snellere verbinding hebt, kun je veel meer laden in een bepaalde tijdsperiode dus ga je sneller door je data heen (maar dat 4G onder dezelfde omstandigheden meer zou verbruiken is dus nooit waar geweest.)

  11. Die verwisselbare accu’s bij de concurrentie zijn zo gek nog niet!
    Het zou mooier zijn als Apple al die biljoenen dollars die ze hebben zouden investeren in de ontwikkeling van een betere accutechniek.

  12. @Thijs: Vertel

  13. @Jan Willem: Nou, die vielen al uit elkaar zodra je ze van 10cm hoogte liet vallen. Bovendien ziet het er heel erg goedkoop uit. En als je écht zo graag je batterij vervangt, is het toch een kleine moeite om even naar de Apple Store te gaan of om je telefoon even zelf open te maken.

  14. Heb een iPhone 6s en heb de benchmark eens gedraaid en heb nog steeds mijn volle capaciteit. Misschien eens een clean install doen van de volgende ios update. Kan ook een beetje schelen.
    Verder geen problemen met de iPhone.

  15. Origineel geplaatst door P de Jong
    Toch tijd voor een verwisselbare batterij ?

    Een verwisselbare batterij is een super slecht idee, slechte contacten, onderbrekingen bij vallen en stoten, je moet maar eens de stroomtoevoer naar je pc enkele milliseconden onderbreken, dit is catastrofaal… kijk naar de (even oude als de 6S) oude generaties smartphones, die vervangbare batterijen gingen zelfs maar half zo lang mee, en de meesten vervangen ze dan door namaakbrol want je kan erin stoppen wat je wil… dat is echt de bedoeling niet met een top apparaat.

  16. Ik ben voorstander van een mogelijkheid tot kiezen. Kiezen, altijd leuk.

  17. De batterij zelf vervangen is een fluitje van een cent op voorwaarde dat je de juiste schroevendraaier hebt. Let wel op waar je ze koopt. Ik had een ‘genuine’ van fixjeiphone en mijn toestel draaide toen maar constant op 600MHz (ip 1850MHz), terwijl de batterij wel 100% capaciteit had. Heb daarna eentje van GSM Eindhoven gehaald en deze doet het wel goed!

    Op tweakers loopt een interessante thread daaromtrent.

  18. @M: @Peter de Wit: Misschien de eerste alinea nog eens doorlezen?

  19. Toekomstige iOS-update maakt vertraagde iPhones weer sneller

    En dus ook weer onstabieler 😎

  20. Ik heb liever een iets dikkere iphone die veel langere batterijduur heeft. Zou dit graag als optie beschikbaar hebben; bijvoorbeeld iPhone 8p(ower).

  21. @Nour: Het gaat om de piekbelasting. Langere tijd een lage belasting is geen probleem. Opeens heel veel belasten zorgt er dus voor dat de iPhone uitvalt.

  22. De batterij van Samsung zijn ook niet goed en batterij van elke telefoon zijn gewoon niet goed de consumenten willen alleen maar sneller en sneller telefoons hebben dan moet de batterij veel stroom leveren want als je iets sneller maakt dan moet de batterij ook zwaarder maken en dat is meestal niet het geval maar dan kan je ook over ieder merk zeuren dat het niet goed is ik had zelf 5 jaar Samsung een halve dag kon er mee doen met de batterij van Samsung en iPhone gaat veel langer mee en nee het is geen Samsung batterij die in een iPhone zit maar ieder geval is iPhone echt heel mooi toestel en ze zijn zeer goed

  23. Origineel geplaatst door Kervin
    De batterij van Samsung zijn ook niet goed en batterij van elke telefoon zijn gewoon niet goed de consumenten willen alleen maar sneller en sneller telefoons hebben dan moet de batterij veel stroom leveren want als je iets sneller maakt dan moet de batterij ook zwaarder maken en dat is meestal niet het geval maar dan kan je ook over ieder merk zeuren dat het niet goed is ik had zelf 5 jaar Samsung een halve dag kon er mee doen met de batterij van Samsung en iPhone gaat veel langer mee en nee het is geen Samsung batterij die in een iPhone zit maar ieder geval is iPhone echt heel mooi toestel en ze zijn zeer goed

    Mijn vader heeft de s6 en die batterij werkt beter dan mijn iPhone dus het ligt gewoon aan Apple. Hoe slecht kunnen zij nou een batterij maken🤦🏼‍♂️ terwijl je er super veel geld moet uitgeven voor een iPhone toestel. Ik ga waarschijnlijk over naar Samsung, qua batterij is Samsung echt beter. Elke keer als er een update komt op mijn iPhone denk ik ohnee daar gaan we weer met de bugs. Zelfs bij de officiële update (IOS 11) had ik nog bugs. Heel slecht van Apple

  24. Ze maken ze niet sneller!
    Maar laten ze draaien hoe het hoort te zijn.

    Prima keuze dat je zelf mag kiezen. Hen er nooit last van gehad en ken ook niemand in m’n omgeving die deze problemen heeft.

  25. @Danny: hoe kun je zoiets nu vergelijken? Misschien gebruikt je vader z’n phone minder vaak, of gebruikt minder zware apps etc. Als je je mening baseert op alleen dit voorbeeld dan ben je wel wat kortzichtig bezig. En dat je baalt van de bugs, dat snap ik helemaal, maar denk je dat Samsung hier geen last van heeft? Misschien moet je je wat minder druk gaan maken om zulke dingen, want je zult ze bij elke phone en elk merk tegenkomen. En dit geld natuurlijk ook voor alle andere piepers hier. Waarom proberen jullie niet eens wat meer te genieten van al dat leuks wat je smartphone je kan bieden ipv alsmaar je focussen op alles wat niet goed genoeg is?

  26. @Danny: Haha. Samsung/Android geen bugs? Betere batterij?
    Je bedoelt: zelfde batterijen, evenveel bugs en één update naar het volgende koekjessysteem van Google.

    Maar echt: koop een Android en ga op een Android fansite een beetje zeuren alsjeblieft.

  27. Ik heb misschien niet helemaal opgelet maar is dit probleem nu alleen voor de iPhone 6 t/m 8 of ook op termijn voor de iPhone X als daar de batterij minder is ?
    Komt er dus in de toekomst nog een iPhone zonder keuze knop “uitvallen of snelheid behouden” ?

  28. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  29. Ben ik nu den enigste, die het niet normaal vindt, dat je bij een toestel van (in mijn geval dan) om en bij €1100. Dat je moet kiezen tss trager of uitvallen???! Dit zou gewoon moeten goed werken, zo niet, slechte stukken in garantie laten vervangen… (en goed werkend terugkrijgen)

  30. Origineel geplaatst door Dirk
    Heb een iPhone 6s en heb de benchmark eens gedraaid en heb nog steeds mijn volle capaciteit. Misschien eens een clean install doen van de volgende ios update. Kan ook een beetje schelen.

    Verder geen problemen met de iPhone.

    Sorry Dirk maar de batterij van een iPhone vervangen is niet hetzelfde als even de backcover eraf halen, batterij eruit halen en weer terug doen binnen 2 minuut. Bij iPhone ben je een half uur aan het peuteren om alleen al het plakband los te maken en alle kabels los te schroeven! Niet een consumentvriendelijke oplossing. Getekend. Apple fanaat.

  31. Origineel geplaatst door P de Jong
    Toch tijd voor een verwisselbare batterij ?

    +3

  32. Origineel geplaatst door Kenny
    Ben ik nu den enigste, die het niet normaal vindt, dat je bij een toestel van (in mijn geval dan) om en bij €1100. Dat je moet kiezen tss trager of uitvallen???! Dit zou gewoon moeten goed werken, zo niet, slechte stukken in garantie laten vervangen… (en goed werkend terugkrijgen)

    Ik denk er ook zo over

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.