Reacties voor: ‘Apple wil iOS- en macOS-apps samenvoegen tot een platform’

Apple is van plan om de apps van iOS en macOS samen te voegen tot één gezamenlijk app-platform. Je kunt daardoor een app zowel op iPhone, iPad als Mac installeren. Dit moet de hoeveelheid werk voor ontwikkelaars verminderen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Super! Toen ik een maand geleden voor het eerst een Macbook ingebruik nam, vond ik het teleurstellend dat de apps van mijn telefoon (zoals games) niet werken op mijn Macbook. (verder echt mega tevreden met de overstap naar macOS t.o.v. Windows).

    Kan niet wachten!

  2. Dit zou een geweldige evolutie zijn. De segregering van de Mac-apps en iOS-apps zorgt voor 2 zwakke(re) platformen in plaats van 1 sterk platform. Ik heb het vaak voor dat zelfs de meest populaire en vanzelfsprekende iOS-apps zich niet in de Mac-appstore bevinden. Erg frustrerend.

  3. Geloof er niks van.
    Mark Gruman was toch zijn contacten kwijt sedert hij voor Bloomberg werkt en nu maar uit zijn duim zuigt.

  4. Ik wacht Ik al jaren op, kan ik eindelijk secondlife op de iPad of iPhone spelen

  5. Poe, dan hebben de apps voor de iPhone een flinke update nodig voordat ze passend op mijn 5k scherm kunnen staan.

  6. Als het waar is: eindelijk!

  7. Big, if true.

  8. Dit zou echt een vooruitgang zijn! Apps zoals Snapchat nu ook op Mac!

  9. Was het jaren terug juist niet een USP dat beide platformen hun eigen os hadden, omdat ‘de andere kant’ er niet uit kwam met 1 systeem voor vast en mobiel?

    Het kan verkeren…

  10. Origineel geplaatst door Laurens
    Dit zou echt een vooruitgang zijn! Apps zoals Snapchat nu ook op Mac!

    Is dit nou het beste voorbeeld dat je kan bedenken? 😂

  11. Ik vraag me af of dit goed is.. Tuurlijk wil ik meer apps die ik gebruik op mijn iOS devices ook zien op m’n mac. Maar dan wel geoptimaliseerd.

    Je gaat krijgen dat ontwikkelaars alleen apps voor touch ontwerpen en deze gaan dan niet aangepast worden voor de Mac. Wat op zijn beurt de gebruiksvriendelijkheid van MacOS verslechterd.

    Je kunt dan touchscreens naken in een mac, maar je ziet hoe goed dat is uitgepakt bij Windows..

    Wat wel een mogelijkheid is, is dat Apple richtlijnen op gaat stellen. Hierdoor zou een app aangepast moeten worden, anders niet beschikbaar op de Mac. Dit kan, want het werkt bij tvOS ook. Maar dan is de vraag: gaan veel bedrijven hun apps wel optimaliseren voor de mac. Als dit niet gebeurt ben je weer bij af.

  12. Origineel geplaatst door JB
    Was het jaren terug juist niet een USP dat beide platformen hun eigen os hadden, omdat ‘de andere kant’ er niet uit kwam met 1 systeem voor vast en mobiel?

    Het kan verkeren…

    Tsja, komt mij ook bekend voor: klinkt toch wel een beetje als “universal apps” 🤔

    Wat niet wegneemt dat het een mooie ontwikkeling kan zijn, de scheiding doet nu toch wat gekunsteld aan terwijl met enige regelmaat de nauwe verwantheid al op minder positieve manier onmiskenbaar blijkt: door gemeenschappelijke bugs…

    Zeker de grotere iOS devices (iPads) en kleinere MacBooks zitten ook erg dicht tegen elkaar aan qua hardware maar missen nu beiden mogelijkheden die de tegenpool op ‘t andere Apple OS wel heeft. Sommige zullen vrij eenvoudig te ‘porten’ zijn (touchscreen-HID/UI op Mac bv), andere veel lastiger (oa BootCamp op iPad)

    Zou trouwens ook een hoop ellende door dubbel werk kunnen voorkomen, in theorie levert het daardoor ‘gratis’ dubbele menskracht bij Apple op voor dat ene OS.

  13. Dit had ik eerlijk gezegd jaren geleden al verwacht. Over enkele jaren koppel je een toetsenbord, muis en beeldscherm aan je iPhone/iPad en je krijgt een volledige desktop computer. De apps verschillen dan kwa layout net zoals nu de verschillen er zijn tussen een iPhone en iPad app.

  14. betekent dit dan ook dat veel apps die nu gratis zijn op iOS, vervolgens betaalde apps gaan worden vanwege deze merge? Vaak zie je dat iOS gratis/goedkope apps aanbiedt en Mac Appstore kost het tientallen Euro’s (1Password bijvoorbeeld).

    Behalve bovenstaande klinkt het wel logisch om de Mac Appstore een nieuw leven in te blazen.

  15. Te mooi om waar te zijn. Dit heeft mega impact op iTunes. Hoewel ik dan eindelijk vaarwel tegen iTunes kan zeggen en de Apple Music app kan verwelkomen op de Mac vraag ik mij af of Apple deze drastische stap aandurft. Zou top zijn.

  16. (Red.) We hebben iets verduidelijkt dat het niet om samenvoeging van iOS en macOS gaat, maar om het universeel maken van de app-platformen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.