Reacties voor: ‘iOS krijgt 3D-schaduwen in interface’

In een toekomstige versie van iOS zal de iPhone aan de hand van opgevangen licht een schaduw op knoppen laten zien, waardoor het lijkt alsof je naar een driedimensionaal scherm kijkt.
Lees het complete artikel → ‘iOS krijgt 3D-schaduwen in interface’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 15 reacties

  1. Ik zie alleen een slecht filmpje waar het schaduweffect mogelijk komt door vertekening van het scherm in combinatie met slecht licht.

  2. @Dustin: Volgens mij gaat het in dit filmpje alleen nog maar over het volumeknopje in de muziek-app en niet over het logo van Itunes 😉

  3. Net even gekeken. Het is echt zo. Het zijn wel de details die de ervaring van iOS zo mooi maken.

  4. beter kijken…

  5. @Dustin: het klopt wel. Ik heb het net geprobeerd op mijn 4S met iOS6, en als je de iPhone draait, verandert de kleuring van de knop. Het is zo subtiel dat het niet direct opvalt, maar geeft wel een mooi effect. Het lijkt een beetje op een échte knop met zo’n ronde lijntjesstructuur in aluminium.

    Wel jammer dat dit waarschijnlijk weer een leuke aanslag op de batterij is… Leuk, maar onnodig.

  6. Het komt natuurlijk niet overeen met de werkelijkheid, want de schaduwen zouden ook veranderen als je hoofd verplaatst. Ik denk niet dat Apple het voor elkaar gaat krijgen dat we een chip in ons hoofd implanteren om onze positie ten opzichte van onze telefoon te bepalen 😉

  7. @Christian Luijten:
    Maar daar hebben ze dus de front-camera voor…

    Er zijn al ‘3D’-apps die het beeld aanpassen aan de positie van je hoofd, zodat je optisch 3D ervaart:

    https://www.iculture.nl/118776/i3d-applicatie-3d-beelden-op-de-iphone-ipod-touch-en-ipad-nu-beschikbaar-in-app-store/

    En met de combinatie front-camera en lichtsensor zou je een echte reflectie best goed kunnen benaderen, sensor voor de hoeveelheid licht, de camera voor de richting en de positie van de gebruiker t.o.v. het scherm.

  8. Zal wel goed zijn voor de accuduur…..

  9. @Christian Luijten: Als ik me verplaats, verplaatst alleen mijn eigen schaduw mee hoor. Met je hoofd hebben schaduwen op de telefoon niks te maken.

  10. Op iCloud kan je dit effect al zien voordat je inlogt. Als je je muis van links naar rechts beweegt, dan zal de achtergrond van het iCloud logo subtiel meebewegen 🙂

  11. dit had ik eerste dag van de beta ontdekt.

    het ziet er leuk uit..

  12. Dan wordt dus de hele tijd je gyroscoopje gebruikt…? Iets met accutijd…?

  13. De positie van de kijker eenvoudig te bepalen dmv de “facetime”-camera.

  14. Is toch briljant zoiets! Wat een gemiep over de accuduur…als je accu ineens maar voor een halve dag meegaat zal Apple het heus niet implementeren hoor!

  15. Toevallig iemand nog pas op een desktop bij iCloud.com geweest en met z’n muis rond de knop gedraaid? (no pun intended…) Is er dus al even.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.