Reacties voor: ‘iOS is het nieuwe Windows’

iOS is het nieuwe Windows, zegt een analist van UBS Securities. iOS geeft de toon aan en Microsoft is te laat met Surface en Windows 8.
Lees het complete artikel → ‘iOS is het nieuwe Windows’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 37 reacties

  1. Bij mij lag het iets anders. Het is eerder de iphone destijds (ipad bestond nog niet) dat mij heeft doen overstappen van windows naar OSX en de beste zet dat ik hardware matig ooit gedaan heb(MBP gaat bijna nog altijd even snel als de dag dat ik hem kocht t.o. de windows laptops die na zes maanden al enorm traag liepen die ik vroeger versleten heb).

  2. Bij mij begon het met de iPhone 3GS, gevolgd door iPad 2, ATV 2, iMac en de iPhone 4S. Ik hoef er dan ook niet veel over te vertellen als alleen, dat het werkt!

  3. Sorry hoor maar op de iPhone na zal ik echt nooit een andere appel product gebruiken.
    Omdat gewoon weg de appel mindere levensduur heeft dan een Windows ding.

    @Dekon: Als je de juiste software op je laptop had geïnstalleerd, had je er langer plezier van gehad.

  4. Windows is gewoon een troep. Beste overstap van mijn leven met computers was van Windows naar Mac.
    Als je eenmaal Mac gebruikt hebt zal je nooit terug willen.

  5. Origineel geplaatst door Barry55
    Sorry hoor maar op de iPhone na zal ik echt nooit een andere appel product gebruiken.
    Omdat gewoon weg de appel mindere levensduur heeft dan een Windows ding.@Dekon
    Als je de juiste software op je laptop had geïnstalleerd, had je er langer plezier van gehad.

    En daarom verkopen 2e hands macs ook voor een hogere prijs als een 2e hands windowsbak.. omdat windows dingen een langere levensduur hebben :S:S En oke prijs zegt niet altijd iets over de levensduur maar volgens mij heeft kwaliteit wel met levensduur te maken en dat verklaart de hogere 2e hands verkoop prijs!

    Noem me gek maar dat vind ik een vreemde redenatie;)

  6. @Barry55: onzin ik heb wel eens windows opnieuw geinstalleerd en na 2 dagen liep hij al weer traag en d an had ik niks geinstalleerd mn mac daarintegen loopt na 2 jaar nog als een trein en ik zou ook nooit meer anders willen…

  7. @Tom D: zo denk ik er ook over. Even wennen in het begin maar nu is het een must have. Helaas is je portemonnee daar wel de dupe van.

  8. Ik heb nu een Windows laptop, net iets meer dan een jaar. En nu al merk ik dat hij trager gaat… Volgende keer ga ik toch maar een Apple laptop kopen.

    @Barry55: wat bedoel je met de juiste software? Er is toch niet een of andere Chinese kopie van Windows in omloop die ik aangesmeerd heb gekregen bij Alternate?

  9. Ik dacht al dat de vergelijking opging over de software zelf. iOS wordt m.i. elke update iets minder spannend qua features, en je iPhone / iPod wordt elke met elke major update van iOS iets trager. Waardoor je toch weer elke 2 jaar minimaal een nieuwe (snellere) koopt.

  10. Once you go Mac, you never go back!

    Maar iOS zuigt hard vind ik zelf.. (android ook maar goed)

  11. Ik ben zelf al enkele jaren iPhone- en iPod touch-gebruiker, maar de Mac is niks voor mij. Het lijkt me opzich wel een mooie vervanging voor het crappy Windows, maar het is nogal beperkt. Net als iOS eigenlijk, maar dat gebruik ik ook niet voor alles; alleen voor browsen, mailen, gamen enz.

    Een ander groot probleem is dat ik momenteel nog op het middelbare onderwijs zit, waar ze je vrijwel ‘verplichten’ om een Windows-pc te hebben, omdat de school dat ook gebruikt.

    Mijn zus wil wel een Macbook kopen, omdat die langer meegaat dan Windows-pc’s (of dat ook waar is, weet ik niet, maar de prijzen blijven wel degelijk hoog altijd). En mijn zus heeft tenslotte, net als mij, een supertrage HP Compaq laptop. Op dat punt zou ik natuurlijk wel over willen stappen naar OSX, maar Windows voelt toch meer vertrouwd aan. En daar gaat het om. 😛

    @Peter: Ik denk dat dat een beetje aan jezelf ligt, dat iOS volgens jou bij iedere update iets minder spannend is qua features. De consument wil steeds meer en meer. En wat gebeurt er als Apple zich gaat mengen in de wensen van anderen over pakweg 5 jaar (gokje)? Het is Android, maar dan van Apple. Juist omdat het dan

    Nee, Apple mag gewoon lekker blijven doorgaan zoals ze dat nu doen. Nu is het nog een gebruiksvriendelijk en fijn besturingssysteem. 😛

  12. Mijn eerste was de iphone 3GS daarna de 4. Het werken ermee deed me naar een iMac gaan begin dit jaar. Dit heb ik me nog geen seconde beklaagt. Mac is top. Ben nu in het bezit van Mac – mini ipad – ipad 2 – iphone 4 voor vrouw en iphone 5 voor mij. Heb ook nog de iphone 3GS in de verkoop. Moet wel gezegd worden dat Apple producten duurder zijn dan de Windows producten. Maar de kwaliteit is de meerprijs zeker waard. Ben momenteel nog in bezit van Samsung laptop voor vrouw met Windows 7 maar denk eraan om na nieuwjaar over te stappen naar Mac laptop. Is misschien één nadeel aan … ze maken spijtig genoeg geen 17” Macbook. Voor de rest niks anders dan TOP !!!

  13. 😉 IOS is totaal niet met Windows te vergelijken, het is wel een fantastisch mobiel OS maar daar blijft het bij.
    Omdat er heel veel mensen zijn die een IOS apparaat kopen zullen daar een aantal van zijn die ook overstappen op een Mac, en die verkopen gaan natuurlijk van de reguliere Windows pc makers af.
    Een mac is voor veel mensen te duur en ik moet het eerste bedrijf met meer dan 25 pc’s nog tegen komen wat volledig op Mac over gaat.
    IOS is fantastisch, stabiel en snel zolang je niet teveel dingen wilt dan pak je toch al snel weer je vertrouwde Windows laptopje of neem je op je IOS device een Windows machine over, voor een klein deel van de mensen zal dit de Mac zijn

  14. ,Ik gebruik ze beide en kan melden dat de hardware van apple lang meegaat, na drie updates is de machine nog even snel als 5 jaar geleden. Die updates kostten in totaal ongeveer 70 Euro. Je betaalt dus iets meer voor de hardware, maar bespaart op de software.

    En je bent van die vervelende virusscanners af en van die updates die je moet installeren als je de pc uit wilt zetten.

    Daarnaast werk ik nog wel eens met Ubuntu, wat ook best een goed systeem is.

  15. Ben mac gebruiker in hart en nieren maar de manier hoe sommigen apple de hoogte in prijzen en er een soort sekte van maken is wel ziekelijk:
    -bij mij begon het zo..
    -bij mij was het eerst de iphone…

    Planet earth is calling 🙂

  16. Ik ben zelf ten tijde van Windows Vista overgestapt naar Mac OS X en vond het toen een behoorlijke verademing. Uit onvrede met Vista ben ik naar alternatieven gaan kijken en door mijn goede ervaring met mijn iPhone besloot ik om een Mac aan te schaffen.

    OS X is een simpel, overzichtelijk en stabiel systeem zonder toeters en bellen en komt met een hele mooie hardware (de eerste aluminium MacBook). Echter, ik vind dat Windows de laatste tijd ten onrechte als te negatief wordt beschouwd. Windows 7 is een enorme verbetering ten opzichte van Vista en Windows 8 heeft met het Metro-interface een behoorlijke sprong in bestuursgemak gemaakt. Dit in contrast met Mac OS X wat naar mijn gevoel met Lion steeds instabieler is geworden en vol zit met kleine fouten en tekortkomingen die alsmaar vervelender worden (crashende apps, problemen met WiFi en printer, systeemcrash na sluimerstand, enz). Nu ik al zoveel geld in apps heb geïnvesteerd en ik in principe wel met mijn Mac tevreden ben, wil ik niet meer overstappen. Maar als ik de concurrentie zie, moet ik eerlijk zeggen dat het steeds minder gerechtvaardigd is om zo’n dure Mac aan te schaffen, vooral omdat Windows langzamerhand toch hetzelfde pad op gaat en Mac OS X qua innovatie niet meer verrast.

    Wat Apple’s hardware betreft, ik vind het opvallend dat er standaard van uit wordt gegaan dat Macs langer meegaan. Dat is wat mij betreft niet het geval. Er zit precies dezelfde techniek in, alleen duurder. Wel is het zo dat de Macs over het algemeen stabieler zijn gebouwd (gebrek aan plastic), maar ook Macs worden met de tijd trager en verslijten. Ik heb binnen vier jaar mijn geheugen moeten uitbreiden en een SSD moeten aanschaffen, omdat het opstarten van OS X en apps soms zó lang duurde. De batterij ging ook vrij snel achteruit en moest al twee keer vervangen worden, terwijl ik de instructies voor juist gebruik precies opvolg. Daarnaast moet ik ook nog opmerken dat ik vooral in het begin problemen met de hardware had. Scheve toetsen, luide SuperDrive, tegenvallend beeldscherm, enz. Mensen moeten er niet van uitgaan dat Macs per definitie beter zijn omdat ze duurder zijn, want ik denk dat je dan voor verrassingen komt te staan. Je betaalt voor het merk, dat moge duidelijk zijn.

  17. De hardware van een nieuwe Mac is aardig vergelijkbaar met dat van een nieuwe Windows pc, het gaat erom hoe het OS werkt met de hardware.
    IOS is perfect voor het grootste deel van de eindgebruikers die alleen wat willen mailen, surfen en foto’s kijken, iets wat Microsoft wil bereiken met Win8. Koop maar eens Win8 voor een paar tientjes en je oude laptopje loopt als een zonnetje.

    Virusscanner zijn zeker wel nodig voor een Mac. Hoe meer mensen een Mac gaan gebruiken hoe meer virussen er zullen worden geschreven voor de Mac.
    Heb je geen beveiliging op je Mac dan zul je ook niet zoveel merken van een infectie, die paar kB data die de infectie verstuurd met b.v. persoonlijke informatie merk je toch niets van 🙂 (wat betreft perfomance van je pc dan)

  18. Wij zijn ook overgestapt van Windows naar OSX en tot op heden absoluut geen spijt!

  19. Jullie zijn niet echt eerlijk in mijn mening. Jullie vergelijken windowsmachines van 500 tot 800 euro met applemachines van 1800 tot 3000 euro. Als je een windowslaptop koopt van 2000 euro loopt die na 5 jaar zeker nog als een trein hoor. En mijn mbp liep na 5 jaar nog ok, maar verre van supersnel.

  20. @Barry55: Jaja, de “juiste software”. Het mooie van een Mac is nu juist dat-ie nagenoeg onderhoudsvrij is.

  21. @Stef: Jullie met slome Windows PC’s moeten eens msconfig uitvoeren en dan bij opstarten zoveel mogelijk toepassingen uitzetten. Dan loopt Windows weer als een trein! En je raakt geen dingen kwijt!

  22. @Barry55: Apple een mindere levensduur dan een Windows computer? Mijn oudste Apple, een Mac SE, is nu 25 jaar oud en werkt als een zonnetje. Daarnaast heb ik nog 7 Mac’s die ik tussen 1987 en 2001 aangeschaft heb en ook die werken probleemloos. Een daarvan een G4 uit 2001 gebruik ik dagelijks. Noodgedwongen (vanwege specifieke software) bezit ik ook window pc’s en die moet ik om de 3 jaar vervangen omdat ze steeds trager worden (ook na opschonen) en vaak hardware matig de geest geven. Kortom, Mac’s ruil ik nooit in, en hou ze in bezit. PC’s verdwijnen na zo’n 3 jaar in de kliko. En laptop’s verdwijnen (als ze dat volhouden) daar na 5 jaar in.

  23. Ja, de bestandsmanager in IOS is echt eenvoudiger als die in Windows.
    Maar gelukkig werkt mijn Windows apparatuur een stuk beter na de jailbreak.
    Ik kan nu zelfs muziek heen en weer kopieren tussen verschillende apparaten.
    M’n Iphone’s heb ik maar aan de kids gegeven.
    Ook m’n Ipad heeft meer beperking dan me lief is.
    Volgende tablet zou zo maar een Android of Windows device kunnen zijn.

  24. Het heeft allebei zo z’n voordelen. Ik ben ten tijde van system 7 van Mac naar Windows overgestapt (circa 100 jaar geleden). En nu sinds 2 maanden van pc naar Macbook.
    Ik ben dol op dat ding maar fijn dat er zoiets als Bootcamp bestaat.
    Best of both worlds zullen we maar zeggen.
    Sinds de iPhone 3G iPhonegebruiker, toch makkelijk alles Apple. Sinds een maand is een 2e mac toegetreden tot het huishouden. Een mac mini als mediacenter. 😀
    Overigens vind ik voor e-mail toch Office Outlook op de pc het strakste werken. Op de Mac is het qua mail/agenda toch nog beetje behelpen. En mailen doen we toch regelmatig.

  25. Begonnen met de iPhone3 en daarna inderdaad alleen nog maar apple producten aangeschaft. Ik werk nu 4 jaar later een stuk sneller zonder al die foutmeldingen en ballontjes 😉

  26. Thuis draait mijn Mac mini 24/7 zonder enig probleem.
    Lekker surfen, af en toe met het verschrikkelijke iTunes mijn iPod, iPhone en iPad bijwerken.
    En, sinds kort gebruik ik, na veel zuchten, iMovie.

    Maar voor mijn ‘echte’ werk, waar ik de kost mee verdien, gebruik ik toch veel liever een Windows xp machine.
    Heerlijk vertrouwd inmiddels, geen verschrikkelijk meedenkend OS wat allemaal dingen voor me doet die ik niet wil.

    Ik vind het echt belachelijk hoe omslachtig het is om een paar filmpjes of foto’s van mijn iPhone af te halen met mijn Mac.
    Op mijn Windows pc kan ik gewoon wat bestandjes heen en weer slepen, op de Mac moet dat met dat bemoeizuchtige iPhoto. Wat een ramp programma!

    Elk OS heeft zo zijn sterke kanten IMHO.

  27. Once you go Mac you never go back. 😀

  28. Het stuk gaat over tablets.
    En IOS is een mobiel besturingssysteem.
    Dat is natuurlijk totaal wat anders dan een volwaardig besturingssysteem voor pc’s.
    Dan zou je het moeten vergelijken met OSX..
    En aangezien OSX alleen op Apple producten draait,
    en er nog tig andere pc fabrikanten op deze wereld zijn zal windows ook nog wel even blijven bestaan.

    Tevens word er vaak een goedkope windows bak van 500 euro
    vergleken met een mac van 2500 euro
    als je een windows bak bouwt met top hardware loopt ie ook als een tierelier…

  29. Met de stelling Once you go mac you never go back ben ik niet mee eens. Ik had de G4 toendertijd aangeschaft toen hij net uitkwam. Ik wilde hiermee muziek maken, hij crashte voortdurend en werd langzaam binnen notime. Sindsdien was ik snel weer teruggegaan naar windows.

  30. Apple’s iOS is inderdaad de nieuwe Windows; dominante marktpartij met voor de eigenaars superwinsten. En ik denk dat de analist dat bedoelt. Je gaat anders toch niet een (mobiel) iOS vergelijken met een (vaste pc) OS?
    Vergelijk dan OS X met Windos 8 en bijv. iOS met Android / Symbian / etc.

    De opmerking van de 500 euro Windows laptop vs de 2500 Mac is voor mij de spijker op de kop. Op mijn oude Windows pc’s/laptops draai ik Linux. En ook dan gaan ze (weer) als een tierelier. Zelfs al was het een 5x zo goedkope laptop. En met Wine kun je zelfs Windows producten installeren (mocht ik dat willen) net zoals de Windows emulator in Mac.

  31. @Kallt: Ik weet niet waar je het over hebt, had ik zoveel problemen met mijn Apple’s, en ik heb er nogal wat, dan had ik ze allang de deur uit gegooid.

  32. @Tom: Tegenwoordig kun je ook Windows op een MacBook zetten. Dan heb je het beste van (jou) 2 werelden.

  33. @Nickosss: Bij mij komt er ook niets in huis van Apple behalve een iphone/ipad. Dat Apple meer waarde heeft op Marktplaats slaat nergens op, mensen vragen gewoon meer geld. Er zit gewoon een harde schijf in je Apple vsn bijvoorbeeld Seagate en een Intel chip. Dus niets dat duurder is als in een windows pc. Windows is gewoon iets wat ik goed ken en overstappen doe ik niet.

  34. Origineel geplaatst door Joris
    Bij mij komt er ook niets in huis van Apple behalve een iphone/ipad. Dat Apple meer waarde heeft op Marktplaats slaat nergens op, mensen vragen gewoon meer geld. Er zit gewoon een harde schijf in je Apple vsn bijvoorbeeld Seagate en een Intel chip. Dus niets dat duurder is als in een windows pc. Windows is gewoon iets wat ik goed ken en overstappen doe ik niet. @Nickosss:

    Het heeft niets met marktplaats te maken ik heb het over legitiemere 2e hands verkoopplaatsen als marktplaats zoals bijvoorbeeld tweedehandsmac.nl! En daarbij heb ik niet gezegd dat je over moet stappen, maar dat is wel het punt mensen zijn bang om iets nieuws te proberen.. Maar om even een qoute van hierboven ergens te herhalen “once you go mac you never go back”!

  35. @Nickosss: Met mijn ex vriendin had ik een macbook gekocht voor haar maar daar hadden we echt spijt van. Ieder zijn ding toch. Iphone is geweldig en ik wil niets anders meer totdat iemand met iets beters komt.

  36. Origineel geplaatst door Barry55
    Sorry hoor maar op de iPhone na zal ik echt nooit een andere appel product gebruiken. Omdat gewoon weg de appel mindere levensduur heeft dan een Windows ding.@Dekon: Als je de juiste software op je laptop had geïnstalleerd, had je er langer plezier van gehad.

    Dit is nou echt de grootste onzin die ik hier ooit heb gezlen, check ff een macbookje van ongeveer 2008 ofzo, kijk daarna ff een naar een windows pc, de oudijzer prijs ie die nog waard en is meer normaal werkzaam te krijgen. Nog voor XP denk ik, sterkte !) clown

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.