Reacties voor: iOS dankzij de iPad nog steeds het grootste mobiele platform

Volgens onderzoek van ComScore is iOS nog steeds het grootste mobiele platform. Uitgevers, adverteerders en andere bedrijven moeten daarom goed kijken naar iOS en niet alleen naar de groei van Android.

Reacties: 3 reacties

  1. Ach dat is volgend jaar helemaal anders.
    Wat niet erg is trouwens, het zal waarschijnlijk de Windows / OSX kant op gaan.

    Windows is veel groter maar niet beter.

  2. Ik denk eigenlijk niet dat het de Windows-kant op zal gaan. Misschien qua vergelijking met de desktopsystemen (OSX/Win == iOS/Android), maar zeker niet op mobiel gebied. Daar is Microsoft veel te arrogant voor (nog veel erger dan Apple ja) met hun nieuwe WP7. Zo mag je als 3rd party ontwikkelaar geen code in C/C++ schrijven, wat de meeste ontwikkelaars bij dat platform weghoudt omdat bestaande code geen C# is en bijna alle handige libraries (die voor eenmans-teams hard nodig zijn ivm beschikbare ontwikkeltijd) ook niet.

    Tenzij MS van gedachten verandert en C++ toelaat op hun platform (voor mensen die niet directe vriendjes met MS zijn) zou ik er op gokken dat er in de toekomst niet veel gaat veranderen en iOS en Android beiden aan de top blijven.

  3. Origineel geplaatst door De Enige Echte Anoniem
    Ik denk eigenlijk niet dat het de Windows-kant op zal gaan. Misschien qua vergelijking met de desktopsystemen (OSX/Win == iOS/Android), maar zeker niet op mobiel gebied. Daar is Microsoft veel te arrogant voor (nog veel erger dan Apple ja) met hun nieuwe WP7. Zo mag je als 3rd party ontwikkelaar geen code in C/C++ schrijven, wat de meeste ontwikkelaars bij dat platform weghoudt omdat bestaande code geen C# is en bijna alle handige libraries (die voor eenmans-teams hard nodig zijn ivm beschikbare ontwikkeltijd) ook niet.Tenzij MS van gedachten verandert en C++ toelaat op hun platform (voor mensen die niet directe vriendjes met MS zijn) zou ik er op gokken dat er in de toekomst niet veel gaat veranderen en iOS en Android beiden aan de top blijven.

    wellicht moet je jou bronnen even updaten… het is inderdaad niet mogelijk om in C/C++ te programmeren, net als op iOS. Jou constatering dat bestaande code niet in C# is geschreven slaat werkelijk nergens op. Een heleboel libraries zijn juist wel beschikbaar gemaakt voor WP7. Toegegeven, een aantal belangrijke libraries zijn nog niet beschikbaar maar dat komt later a.d.h.v. updates, net als iOS.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.