Reacties voor: Trackpad-modus voor iOS 9-toetsenbord keert terug in iPhone 6s

De trackpad-functie van het iOS 9-toetsenbord keert terug, maar alleen op de iPhone 6s. Voor de trackpad gebruikt de iPhone 6s namelijk 3D Touch.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 9 reacties

  1. genaaid weer door apple!

  2. Helemaal prima

  3. Werkt inderdaad voor geen meter om met twee vingers op je iPhone de trackpad functie te gebruiken. Heb het zelf geprobeerd in de beta. Dit komt omdat je je iPhone bijna altijd met je duim bediend. De trackpad functie is juist bedoeld voor wijsvinger + middelvinger. 3D-touch lost dit probleem op. Snap dat Apple dat eruit heeft gehaald.

  4. Ik miste het al op de 4s. Waarom het niet ondersteund wordt op de overige iPhones begrijp ik niet, ook niet waarom je er twee vingers voor nodig hebt. Gebruikte al jaren ‘swype selector’ (jb) wat gewoon met één vinger werkt. Dat is wel iets wat ik nu mis na de installatie van iOS9 GM…

  5. @Knarf: En die app bewijst ook meteen waarom het er standaard niet in zit: het werkt niet 100%. Ik maakte geregeld typefouten en sprongen doordat die app dacht dat ik aan het swipen was tijdens het typen.

  6. @Mehmet: Wat hebben velen vergeten dat je voor echt elke nutteloze je persee een nieuw toestel kopen.
    De iPhone is het eerste product ter wereld waarbij je met software updates ongelofelijk veel functies krijgt met een gratis software update.
    Als iets echt niet intuitief genoeg of snel genoeg werkt zetten ze het alleen op nieuwere toestellen.
    Daar onderscheidt apple zich juist mee door na te blijven denken of iets werkt zoals het bedoeld is.
    En al zouden ze enkele functies voorbehouden aan nieuwe toestellen, so what. Je wilt het toch ook aantrekkelijk maken om nieuwere toestellen te vekopen.
    Overigens doet jouw iPhone alles wat ze je op dat moment hebben beloofd bij vekoop. Je krijgt er met ios 9 weer een hoop functionaliteit bij en met 10 straks weer meer.
    Dus wees niet zo zuur en blij met wat je krijgt.

  7. Apple had zoiets moeten toevoegen als swipeselection waarmee je gewoon kunt vegen op je toetsenbord om je curser te bewegen of text kunt selecteren

  8. Mijn radar is nog open! Ik heb er over geklaagd, op m’n iPhone 6 werkt het beter dan op m’n iPad mini.

  9. Ik begrijp niet waarom Apple het scrubben op de tekst niet implementeert. Dat werkt in de jailbreak community prima!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.