Reacties voor: Deze iPhones en iPads werken straks met iOS 9

Is jouw iPhone of iPad klaar voor iOS 9? In dit artikel lees je voor welke iOS-apparaten iOS 9 geschikt is en welke verbeteringen er voor oudere toestellen zijn.
Lees het complete artikel → Deze iPhones en iPads werken straks met iOS 9
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. iOS 9 is sneller geworden, ook op oudere toestellen

    Al iemand die dit heeft kunnen testen op een iPad2 bijv?

  2. Ga vanavond op iPad 4 doen en 6

  3. Mss toch wel kanttekening bij maken, IOS9 komt wel naar die toestellen maar niet allemal met de volle functionaliteit. ipad 4 en ouder geen splitscreen … En dat zal er niet op verbeteren vrees ik.

  4. Ben benieuwd over die spaarstand hoe het eruit gaat zien. Op sommige android toestellen als je het inschakeld word het zwart wit en de menu word heel anders. We gaan het zien! Mijn 6 gaat hartstikke goed mee vindt ik en als ios 9 erbij samen met de stabilisaties komt word het nog beter yeeyy!

    Meer pluspunten heb niet kunnen zien voor mensen die gewoon een iphone gebruiken. Gisteren was de dag voor developers en helaas niet voor de normale gebruikers.

  5. “iOS 9 is sneller geworden, ook op oudere toestellen”.

    Hebben we dat niet eerder gehoord bij andere updates?
    Resultaat was altijd minimaal.

  6. Moet ik vrezen voor lag bij de update naar iOS 9 op een iPhone 5(c)? Hardware uit 2012, Apple kennende nu al uit de “pre-historie” …

  7. Ben erg benieuw naar iOS op de iPhone 4S..

  8. @Erik: Misschien wel, maar voor het eerst (voor zover ik weet) kan de volgende versie van iOS geïnstalleerd worden op alle toestellen die de vorige versie van iOS ondersteunen (alle toestellen die iOS8 ondersteunen kunnen updaten naar iOS9). Verder ligt bij iOS9 de focus meer op snelheid en stabiliteit en minder op nieuwe functies. Dus ik geloof wel dat ze moeite hebben gedaan om ook oude toestellen sneller te maken.

  9. Beetje jammer dat Split View niet op de iPad Mini 3 gaat werken ondanks dat het wel de laatste generatie iPad Mini is.

  10. @Erik: Precies. Het zou mij niet verbazen als deze update zo zwaar is, dat het echt geen fun meer is om een iPhone 4s of 5 te hebben. Je vraagt toch best wel wat van zo’n relatief oud dingetje.

  11. ”Er zit zelfs een speciale batterijbesparende modus in iOS 9.”Heb zo’n donkerbruin vermoeden dat hierbij concessies gedaan zullen moeten worden aan bepaalde functionaliteiten waaraan je gewend bent. Een stap terug dus bij het gebruik, waardoor je die ‘batterijbesparing’ niet gaat gebruiken.

  12. Neeeeeee. Het nieuwe multitasken. Op de iPad mini 2 is het een ramp. Ten eerste: je moet swipen naar de andere kant, wat erg onnatuurlijk voelt. Ten tweede: het is zo traag als stroop. Ten derde: de full-size app-windows zijn niet meer full-size, want ze blijven steeds voor 1/3e hangen achter de app in de laag ervoor. Terrible.

  13. @Barend: Tot nu toe draait het veel beter en sneller dan iOS 8 op een iPhone 5 of 5C.

  14. Origineel geplaatst door Mark
    Beetje jammer dat Split View niet op de iPad Mini 3 gaat werken ondanks dat het wel de laatste generatie iPad Mini is.

    Split View gaat wel werken, maar geen 50/50 split, die zal alleen op de Air 2 worden ondersteund

  15. @Jasper: Daar ben ik net achter gekomen, heb net iOS 9 op m’n Mini 3 gezet.

  16. Is er ook een artikel met info wat je moet doen om terug te kunnen gaan naar een vorige iOS? Ik lees vaak dat dit maar kan maar heb nergens kunnen vinden wat je hiervoor nodig hebt. BV van ios9 terug naar 7 op een 4s. Ook op een iPad 2 ios7 want sommige apps zoals ion docs2go (scanner) wil niet werken op ios8 en dus koop ik nooit meer iets van ion omdat ze de apps niet vernieuwen en er geen support is.

  17. Erg knap dat mijn iPad 2 uit 2010 na 5 jaar nog een software update zal krijgen! De meeste toestellen van de concurrentie liggen al te verstoffen, mijn iPad 2 gebruik ik nog iedere dag met plezier.

  18. @Dennis Prins: Het is de eerste beta…..Als dit je irriteert, succes ermee.

  19. Origineel geplaatst door Barend
    Moet ik vrezen voor lag bij de update naar iOS 9 op een iPhone 5(c)? Hardware uit 2012, Apple kennende nu al uit de “pre-historie” …

    Ik denk dat het wel reuze mee valt.
    – iPhone 5 gebruiker –

  20. Op iPad 4 werkt alles perfect, wel ff wennen de nieuwe appswitcher. Verder zoals we van apple gewend zijn maar dan beter

  21. Origineel geplaatst door josh
    Is er ook een artikel met info wat je moet doen om terug te kunnen gaan naar een vorige iOS? Ik lees vaak dat dit maar kan maar heb nergens kunnen vinden wat je hiervoor nodig hebt. BV van ios9 terug naar 7 op een 4s. Ook op een iPad 2 ios7 want sommige apps zoals ion docs2go (scanner) wil niet werken op ios8 en dus koop ik nooit meer iets van ion omdat ze de apps niet vernieuwen en er geen support is.

    Een gesigneerd IPSW bestand en een Mac-computer met iTunes. Let op: Apple stopt vaak na een tijdje met signeren. Wees dus snel! iOS 7 en 8 worden al niet meer gesigneerd.

  22. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @josh: Downgraden van iPhone en iPad, oudere iOS-versie installeren

    Bedankt Jean-Paul. 🙂

  23. @Barend: Bedankt voor de info 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.