Reacties voor: ‘iOS 9 en OS X krijgen nieuw lettertype San Francisco’

Apple wil het lettertype in iOS 9 en OS X 10.11 gaan vervangen door San Francisco, het lettertype van de Apple Watch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Ik hoop dat het een optie word en niet standaard als je iOS 9 download, ik vind t foeilelijk, geeft me een beetje een samsung indruk, zeker dat “slide to unlock” regeltje…

  2. Blijft mooi om te zien hoeveel aandacht hun besteden aan een lettertype en hoe goed ze er over nadenken. Zie bepaalde andere merken dat nog niet zo maar doen.

  3. Ik hoop inderdaad dat je een keuze krijgt.. Want vind dit er niet uitzien… We zullen zien!

  4. Origineel geplaatst door Justin w
    Blijft mooi om te zien hoeveel aandacht hun besteden aan een lettertype en hoe goed ze er over nadenken. Zie bepaalde andere merken dat nog niet zo maar doen.

    Hahahaha

  5. @Justin w: Jammer alleen dat ze niet net zoveel aandacht aan bugs oplossen en performanceverbetering besteden 🙁
    En kennelijk ook niet aan de vorige font change hebben besteed, anders was deze change überhaupt niet nodig geweest.

    Kunt wel merken dat ze zich niet alleen met de watch meer en meer op modeverschijnselen richten, dit is een schoolvoorbeeld van wat in SW development een ‘cosmetische aanpassing’ genoemd wordt…

  6. Maar dit was toch al bekend toen Yosemite werd geïntroduceerd? Vraag is eerder waarom Apple voor deze merkwaardige tussenstap heeft gekozen. Voor mij reden om Yosemite en iTunes 12 te downgraden, want volstrekt onleesbaar.

  7. Dat wordt weer de hele zomer met zn allen haten op whatsapp 🙁

  8. @Dave: Volgens mij is dit op de afbeelding nog steeds het huidige lettertype.

  9. Dit zou ik heel graag willen zien in iOS 9. Helvetica ziet er mooi uit, maar ik vind San Francisco persoonlijk toch net wat mooier. Op de Apple Watch ziet het er awesome uit, waarom dan ook niet meteen op de Apple Watch? ^^

    Trouwens, Android mag dan ook wel over een vergelijkbaar font beschikken, maar dat wil toch niet meteen zeggen dat iOS dan ineens meer op dat besturingssysteem gaat lijken? Wat een gezeur om niks weer. xD

  10. Uit het artikel: … en er moet extra getest worden of alles nog wel werkt …

    Ben ik de enige die er weinig vertrouwen meer in heeft dat dat nu wel echt gaat gebeuren? In het verleden niet behaalde resultaten… geven soms wel een aardige voorspelling van de toekomst :-/

    En dat allemaal voor de zoveelste puur cosmetische ingreep 🙁

  11. Bij de overstap van Mavericks naar Yosemite heb ik in ieder geval geen problemen gezien in het UI. Volgens mij valt het dan wel reuze mee. Ik neem ook aan dat Apple het lettertype niet letterlijk (lel) overneemt, maar voor grotere schermen enigszins aanpast. De versie van Helvetica Neue die nu op OS X te vinden is, kun je zo ook nergens kopen. Lucida Grande werd destijds ook bijna ieder jaar weer een beetje verbeterd.

    Helvetica Neue is gewoon geen geschikt lettertype voor een UI. Kleine fonts, vooral op niet-Retina-schermen kun je soms bijna niet meer goed lezen. Het werd zover ik weet juist voor de drukkunst ontworpen, niet voor een computerscherm.

  12. Gelukkig is er altijd nog Bytafont en Lato Light… Ik moet al die dikke lettertypen niet.

    Wat is er verkeerd als mensen vette tekst aanzetten als ze het nodig hebben? Ik wil zelf helemaal geen vette tekst want ik kan alles al prima lezen..!

  13. In een zin “te gek…..”
    Ik zie de stijgende lijn van Apple alleen maar steiler worden!
    Wat een innovatie!!!!
    #sarcasmoff

  14. Is de 6 Plus zo klein dan?

  15. AARGH !
    Weer een condensed font (een soort Geneva, 30 jaar geleden uitgevonden toen bleek dat Helvetica op de Mac Plus geen schermfont was en er toch WYSIWYG nodig was)
    Nu zijn er oneindig veel prima uniforme print- en schermfonts (TT/OT/ Vectorformaat), maar wordt het inmiddels geaccepteerde Lucida Grande in Yosemite opeens vervangen door …… Helvetica Neue.
    Vragen om ellende, tenzij je alleen maar Retina schermen wilt verkopen.
    Dus zetten velen dat snel weer terug naar Lucida Grande.
    En nu dan San Francisco, een soort Geneva…?
    Want na 30 jaar font-evolutie, om los te komen vanaf de Mac Plus, moet nu een HORLOGE van postzegelformaat de desktopvisie bepalen…..en krijgen we weer een condensed font
    Want de desktop ontwikkeling was een vergissing en we moeten 20 jaar terug in de tijd (??)
    Ach, ach, ach….
    Als je het zelf allemaal echt niet meer weet, maak ’t dan toch gewoon instelbaar.

  16. Al die negativiteit hierzo. Ik heb het lettertype gedownload en in de fonts map gezet. Het ziet er een STUK beter uit, zeker op een 15″ rMBP. De letters zijn dunner en scherper op een retina scherm waardoor ze (voor mijn gevoel) beter leesbaar zijn.

    Als mensen het font niet leuk/mooi vinden zet je je lettertype naar keuze gewoon in library/fonts en herstart je je computer. Simpeler kan niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.