Reacties voor: iOS 9 installeren op iPhone en iPad: zo bereid je je optimaal voor

Apple gaat op 16 september vanaf circa 19:00 uur iOS 9 beschikbaar stellen. In dit artikel lees je hoe je de update installeert en hoe je je nu alvast kunt voorbereiden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Ik kreeg gisteren zowel op mijn ipad als iphone een pop-up dat er een update zou zijn maar toen keek ik en zei hij dat de beta up-to-date was… nog meer mensen die dit hadden?

  2. @justin w: Wilde het net typen, die pop-up kreeg in vanochtend vroeg. Kon alleen niks vinden (uiteraard)

  3. @justin w: Ook ik kreeg die melding vanochtend. Was toen nog half in slaap dus ik drukte hem weg. Maar toen ik idd later ging kijken waar de update was was die nergens meer te vinden. Dacht toen dat ik t me verbeeld had ofzo ^^

  4. @justin w: Klopt. Ik kreeg deze melding ook om exact 00:00 afgelopen nacht. Mijn vermoeden is dan ook dat we vandaag de GM van iOS 9 nog kunnen verwachten.

  5. Origineel geplaatst door justin w
    nog meer mensen die dit hadden?

    Yep. Tientallen, honderden, duizenden enz… gebruikers van iOS 9 Beta
    Heb een bug report ingediend op de ABR (rdar).

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. In het artikel staat bij punt
    4. ‘Maak alvast opslagruimte vrij’ een mooi screen shot met iCulture als carrier. Hoe krijgen jullie (iCulture) dit voor elkaar? Is daar een app voor?

  8. Bedankt voor de tips!
    Maar is IOS9 op m’n Iphone 5S wel aan te raden? Zal het niet een stuk trager worden allemaal?

  9. Vroegah met JB ging dat heel eenvoudig, maar ik heb nu geen JB meer….zou het dus niet weten maar ben wel geïnteresseerd.

  10. Komt de update per a.s. woensdag beschikbaar? of is dat de allerlaatste beta versie GM ofzoiets, zoja wanneer is de verwachting dat hij beschikbaar komt obv afgelopen jaren. Zoveel dagen/weken na de aankondiging van nieuwe iphones.

  11. @Paul538: Ik vermoed Photoshop 😉

  12. Bij de oudere toestellen die wél ondersteund worden, zoals de iPhone 4S en iPad 2, is het slim om even te wachten.

    Niet alleen bij dìe oudere toestellen is dat slim, na alle ellende met iOS 8 die ook niet (in die mate) voorzien was is het sowieso wel slim om anderen het ‘gamma testen’ voor je te laten doen. 😕Apple belooft dan wel beterschap met iOS9, maar “het bewijs van de pudding zit ‘m in het opeten” (zoals Engelstaligen dat zeggen). Of op z’n Hollands: “eerst zien, dan geloven”.

    Mensen die meer dan één iDevice in huis hebben kunnen er als tussenoplossing nog voor kiezen hun meest misbare device eerst te upgraden, en die flink op de proef te stellen alvorens de rest eraan te wagen…

  13. Tweestapsverificatie icm OS X 10.11 beta (El Capitan) werkt bij mij niet goed.

    Kan niet inloggen op iCloud.

    Ik lees meer problemen hierover.

    Dus mocht je deze combi hebben dan zou ik nog even wachten met aanzetten.

  14. @Paul538: Jailbreak. En dat gaat overigens nog net zo eenvoudig als vroeger, zijn meerdere tweaks voor; FakeCarrier, Zeppelin oa

  15. Origineel geplaatst door Tobias
    Jailbreak. En dat gaat overigens nog net zo eenvoudig als vroeger, zijn meerdere tweaks voor; FakeCarrier, Zeppelin oa

    Dank! Als dat het is, ga ik niet JB’en

  16. Vroeger was ik helemaal “hyped” wanneer er een nieuwe iOS uitkwam. Op een of andere manier mist Apple de “swung” die ze vroeger had. Ik neig zelfs steeds meer naar Windows phone en Windows 10 (hoe erg dat ook klinkt)

  17. Origineel geplaatst door Marcos
    Bedankt voor de tips!
    Maar is IOS9 op m’n Iphone 5S wel aan te raden? Zal het niet een stuk trager worden allemaal?

    Jazeker en kleine updates ook! Daarom is het jammer dat er weinig ram in zit voor nieuwe de ios versies heb je altijd nog extra nodig voor de toekomst.

  18. En wat aan te raden is met z’n grote update doe het via de pc dat die alles wist, dus niet upgraden dit zorgt vaak genoeg voor problemen.

    Gewoon herstellen die handel en schoon met ios9 beginnen, het beste is zelfs nog zonder Back-up want hier kan zelfs een fout in zitten.

  19. @Timmerman22: @Jean-Paul Horn: Ga me erop storten. Dank voor de hints en tips!

  20. Wellicht leuk om te vermelden dat iOS9 (Beta) draait als een zonnetje op zowel de iPhone 4S en iPad 2! Vergeleken met iOS8 neemt de update erg weinig ruimte in beslag. Apparaten werden niet alleen sneller; apps crashten minder, batterij gaat veel langer mee en fijne toetsenbord. Ik zie geen reden voor gebruikers van wat oudere Apple apparaten om iOS9 niet te downloaden. Zeker voor hen zijn de voordelen erg groot.

  21. Origineel geplaatst door Loes: Wellicht leuk om te vermelden dat iOS9 (Beta) draait als een zonnetje op zowel de iPhone 4S en iPad 2! Vergeleken met iOS8 neemt de update erg weinig ruimte in beslag. Apparaten werden niet alleen sneller; apps crashten minder, batterij gaat veel langer mee en fijne toetsenbord. Ik zie geen reden voor gebruikers van wat oudere Apple apparaten om iOS9 niet te downloaden. Zeker voor hen zijn de voordelen erg groot.

    ik zou zelfs aanraden om de 9.1 beta te installeren op een 4S. Dit is echt een mega verschil tov de laatste 9.0 beta. Mijn 4S is vele sneller en batterij gaat veel langer mee. Ik ga niet downgraden naar de officiële 9.0 release.

  22. Ik heb oorspronkelijk mijn iPhone gesynchroniseerd met een pc. Ondertussen heb ik een MacBook aangeschaft, maar hoe zorg je ervoor dat je met de MacBook kan synchroniseren zonder alles te verliezen?

  23. Origineel geplaatst door Loes
    Wellicht leuk om te vermelden dat iOS9 (Beta) draait als een zonnetje op zowel de iPhone 4S en iPad 2! Vergeleken met iOS8 neemt de update erg weinig ruimte in beslag. Apparaten werden niet alleen sneller; apps crashten minder, batterij gaat veel langer mee en fijne toetsenbord. Ik zie geen reden voor gebruikers van wat oudere Apple apparaten om iOS9 niet te downloaden. Zeker voor hen zijn de voordelen erg groot.

    Origineel geplaatst door Luc
    ik zou zelfs aanraden om de 9.1 beta te installeren op een 4S. Dit is echt een mega verschil tov de laatste 9.0 beta. Mijn 4S is vele sneller en batterij gaat veel langer mee. Ik ga niet downgraden naar de officiële 9.0 release.

    Dit dus! Draai iOS 9.1 beta en bevalt veel beter dan 9.0. Plus, er was weer veel meer ruimte beschikbaar na de update ( dik 1gb )

    P.S. Gebruik de iPhone 6

  24. Bij mij lukt het niet om apps te updaten vanavond. Ik wilde me voorbereiden op iOS 9, maar zowel op mijn iPhone 6, iPad Air als iMac lukt het niet. Ben ik de enige?

  25. @Jeroen76: Nee, je bent niet de enige. Mijn Air2 weigert ook apps te updaten, opent ze in plaats daarvan hoewel ze wel onder ‘beschikbare updates’staan. Is dat ook bij jou zo?

  26. @Matthijs: ik heb wel dat oa TomTom en onefootball in het Engels zijn, terwijl mijn iphone op Nederlands staat

  27. Origineel geplaatst door Ed
    @Matthijs: ik heb wel dat oa TomTom en onefootball in het Engels zijn, terwijl mijn iphone op Nederlands staat

    ik heb dit ook. Maar dan met fb.

  28. Krijg nu al 2 dagen bij iedere ontgrendeling te zien dat er een update is voor publieke beta (zelfs met verwijderd profiel)
    Blij dat ik morgen kan updaten. Want dit is wel heel storend

  29. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Jeroen76: Nee, je bent niet de enige. Mijn Air2 weigert ook apps te updaten, opent ze in plaats daarvan hoewel ze wel onder ‘beschikbare updates’staan. Is dat ook bij jou zo?

    Het ging wel gisteren avond alleen het bakje ging zo langzaam dat het niet opviel zowat, vanochtend is het wel weer goed gegaan bij mij.

  30. @Timmerman22: Helaas werkt dit niet (meer) op een iphone6

  31. Weet iemand hoe laat ios9 in Nederland te downloaden is ??

  32. @v vliet: Helemaal bovenaan staat dat het (naar verwachting om 19:00 uur) beschikbaar zal zijn.

  33. @Sander: thanks 👍🏼

  34. “Natuurlijk maak je al elke dag updates via iCloud of via iTunes in je desktopcomputer”

    Hoezo natuurlijk. Dat is lang niet altijd nodig of handig. iCloud gebruik ik vrijwel nergens voor. Ik wil er geen adressen in, geen iTunes bibliotheek en zeker niet automatische upload van foto’s, omdat ik vaak foto’s maak of via social media binnen krijg en die vaak weer snel deletet. Dan wil ik ze niet geüpload hebben naar iCloud.

  35. Vooral bij het updaten naar een “major” versie (dus bijvoorbeeld van 8 naar 9; niet 8.3 naar 8.4) is het belangrijk om een ‘restore’ te doen. Dus de stappen te volgen voor het herstellen.

    Dit is om te voorkomen dat je iPhone (of iPad) onnodig traag wordt van de update.

    Je hebt dan een ‘schone’ IOS installatie waarna je apps, je gegevens en je instellingen weer worden hersteld. Meestal scheelt dit behoorlijk in de snelheid.

    Maak een goede backup en houd er rekening mee dat apps als spotify de offline muziek opnieuw zal moeten downloaden.

  36. Probeer eens iOS 9.1 nog eens te installeren. Zet iPad uit en wacht een paar seconden en hij is in het nederlands ik had hem ook in het engels nu niet meer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.