Reacties voor: Het imagoprobleem van iOS 9: hoe gaat Apple de volgende iOS-update hip maken?

Heeft iOS 9 straks last van een imagoprobleem? Volgens bronnen richt Apple zich vooral op stabiliteit, maar daarmee is de iOS-update moeilijk te promoten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Ik hoop dat ze nog even goed kan kijken naar de jailbreak scene voor wat leuke dingen zoals ze vaker gedaan hebben.
    Safari user agent changer als voorbeeld, nu moet je ELKE KEER klikken op “desktop versie aanvragen”.
    Ook is Polus een zeer goede verbetering ten opzichte van control center en swipe select is een geweldig toetsenbord wat functies heeft wat niet bij een ander toestenbord kan door de API limieten.
    Ook youtube app in de achtergrond muziek laten spelen is leuk, dat kan door API limieten de huidige youtube ook niet.

  2. hip maken door geen WiFi problemen uit te rollen,

  3. Ik ben echt een IOS fan, vind het echt heerlijk simpel werken. Maar voor mijn gevoel begint Apple langzaam maar zeker voorspelbaar en saai te worden. En de grote concurrent(Samsung) juist met de de S6 Edge totaal verassend is geweest qwa desgin. En het ziet er naar uit dat ze die lijn de komende jaren ook voort gaan zetten. Weet uiteraad niet wat Apple intern doet maar verwacht niet veel meer.

  4. Ik vind niet dat ze zich moeten schamen omdat ze nu voor stabiliteit gaan ipv vernieuwing. Dat geeft aan dat ze begaan zijn met hun producten. Imho

  5. Origineel geplaatst door Cihan
    Ik ben echt een IOS fan, vind het echt heerlijk simpel werken. Maar voor mijn gevoel begint Apple langzaam maar zeker voorspelbaar en saai te worden. En de grote concurrent(Samsung) juist met de de S6 Edge totaal verassend is geweest qwa desgin. En het ziet er naar uit dat ze die lijn de komende jaren ook voort gaan zetten. Weet uiteraad niet wat Apple intern doet maar verwacht niet veel meer.

    Bij Apple is het “voorspelbaar” en de S6 Edge “totaal verrassend”. Hoe kan het dan dat de iPhone 6(+) zo goed verkoopt en de S6 Edge totaal niet?

    Ergens doet Apple dan toch iets goed terwijl ze zooooo “voorspelbaar” zijn.

  6. Origineel geplaatst door Ro
    Bij Apple is het “voorspelbaar” en de S6 Edge “totaal verassend”. Hoe kan het dan dat de iPhone 6( ) zo goed verkoopt en de S6 Edge totaal niet?

    Ergens doet Apple dan toch iets goed terwijl ze zooooo “voorspelbaar” zijn.

    Voorspelbaar betekent niet dat ze slecht zullen verkopen. Apple heeft zeer trouwe klanten. En de meeste mensen kiezen bewust voor IOS denk ik. Het desgin en de specs maken niet meer zoveel uit omdat ze gehecht zijn aan het ios systeem.

    Origineel geplaatst door Ro
    Bij Apple is het “voorspelbaar” en de S6 Edge “totaal verrassend”. Hoe kan het dan dat de iPhone 6( ) zo goed verkoopt en de S6 Edge totaal niet?

    Ergens doet Apple dan toch iets goed terwijl ze zooooo “voorspelbaar” zijn.

    en dat de S6 (Edge) totaal niet verkoopt is een grote onzin!

  7. Met deze net-niet-update naar 9 zullen veel mensen blijven hangen op de jailbreak van 8.4 die eraan komt. Ik ook, zie als dit allemaal klopt geen enkele reden naar iOS 9 te gaan. Samsung vind ik geen oplossing, hun os slaat echt nergens op. En zelf iets bedenken hebben ze nog nooit gedaan. Maar je mist, eigenlijk al een paar jaar, vernieuwende dingen van Apple. Markt staat een beetje stil…..

  8. Altijd naar zeuren over de stilstand van Apple?? Wat wilt iedereen dan?? Mijn iPhone en iPad werken al jaren uitstekend?? Ik wacht altijd een paar weken voordat ik de nieuwste update installeer, en heb nog nooit problemen gehad met welke update dan ook. Ik ken mensen die overgestapt zijn naar Android, en die zijn na jaren Apple “jankend” teruggekomen !! Omdat IOS zo stabiel draait. Dus wat is het probleem??

  9. Het probleem is dat Apple niet kijkt naar waar de koper om vraagt. Toen ze begonnen met een telefoon hadden ze hele goede ideeën, maar nu? De ene update brengt meer ellende dan wat hij moest oplossen, de andere trekt je batterij leeg. En Siri in het Nederlands moest je weet niet hoeveel jaar op wachten….. Hoe moeilijk kan het zijn. Kaarten app is een flop, een sms versturen op de bite-sms manier, waarom komt dat niet. Waarom kan je niets aanpassen in je bedieningspaneel, waarom kan je niet bepalen hoe je telefoon eruit ziet? Waarom allemaal zo moeilijk? Maar zelf ook eigenlijk al jaren met niks meer komen….

  10. Haha wauw. Het is prachtig om te zien dat mensen het grotere geheel niet zien.

    Niet innoverend, niet verrassend, ze komen met niks nieuws. De meeste van jullie denken allemaal in het hier en nu. Apple daarentegen legt een ontzettend hoge lat neer voor zichzelf op lange termijn. Jaren heb ik het dan over.

    Probeer deze vragen eens te beantwoorden waarbij je twee jaar verder in de tijd gaat:

    Wat denk je dat homekit gaat betekenen? Wat denk je dat de rol van de Watch daarin betekent? Wat denk je dat HealthKit in gaat houden? Wat denk je van de samenwerking tussen IBM en Apple? Wat denk je dat Apple gaat doen met de muziek industrie én televisie (broadcasting) industrie. En vraag jezelf ook even af wat personaliseren gaat betekenen in dit ecosysteem.

    Denk je dat Apple zich richt op ‘features’ die mensen nu willen? Of zouden zij industriestandaarden willen veranderen? Kan dat in een paar maanden?

    Serieus. Apple loopt zo hard vooruit, dat mensen dat niet meer zien en snappen.

    Hou je maar vast voor de komende jaren of stap over op Android.

  11. Misschien moeten ze eens beginnen met software die af is wanneer je het uitbrengt…….? Dat was in het begin echt wel anders, slaat nu nergens op.

  12. Origineel geplaatst door Cihan
    Maar voor mijn gevoel begint Apple langzaam maar zeker voorspelbaar en saai te worden

    Jouw reacties ook. Ik lees hier en bij nu.nl niets anders van je. Je hebt je punt nu al wel een keer of 100 gemaakt. Het is ons allemaal duidelijk. Koop je Edge en wij zijn van het repeterende duracell gezever af. Toch een fijne dag 🙂

  13. Even voor degene die de Samsung galaxy edge aankaartte, wat dacht je van (komt die) force touch, digital crown, 5k mac, de perfectie van de nieuwe macbook (incl trackpad en nieuwe manier om toetsen aan te slaan). Verder gaat het er niet alleen om dat je de eerste bent maar wel hoe je de features toepast etc.

  14. Probleem met apple is dat ze zelf beslissen hoe en wat…. Neem nu het bedienings paneel. Daar kan je niks aanpassen. Bookmarks op ipad: wanneer ik op een bookmark klik dan blijft het bookmark paneel open, veel mensen vinden dit vervelend maar je moet er leren mee leven. Hoelang heeft het geduurd voordat we een ander keyboard konden installeren? Al deze zaken maken dat mensen liever Android hebben wegens het flexibele gedrag. Ik ben nog steeds tevreden met de iPhone en ipad maar zou toch liever een flexibel ios willen. Aan de andere kant is het dan wel zeer veilig qua virussen en malware. Op dit punt is ios dan weer een heel pak beter dan Android.

  15. @pdr: je kan de bookmarks ook altijd bovenaan laten weergeven. Dit was de oplossing voor mij.

  16. @Cihan: Totaal verrassend? De galaxy s6 heeft erg veel gelijkenissen met de iphone 6 qua design, ik moest zelf 2x kijken van mezelf of ik het nou goed zag, vooral de onderkant die ze prominent op bilboards langs de snelweg laten zien is een ergernis hoe ze niet in staat zijn om veel zelf te verzinnen.

    De edge is de zelfde foon maar wel met een mooi scherm, geef ik eerlijk toe. De verassing van de galaxy lijn, geen sd card slot, geen vervangende accu, iets waar android foons toch bekend om waren.

    Als u dit bedoeld dan geef ik u gelijk.

  17. Een echte powermove maakt Apple als ze iOS 9 minimaal 25% energie zuiniger maken dan iOS 8. Dan krijgen ze de zaal aan het klappen en joelen

  18. Wat een kul verhaal weer. Alsof iOS 8 spectaculair vernieuwend was. Net als iOS 8 zal iOS 9 weer diverse nieuwe features van een redelijk kaliber toevoegen. Apple Music, echte HomeKit toepassingen en een flinke update van Maps; daar heb je de drie “tentpole features” al.

  19. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  20. Ik snap niet wat zoveel mensen klagen over de maps van apple. Ik gebruik die zeer regelmatig om te navigeren en werkt perfect. Ja soms bij een pas gewijzigde situatie, maar een zo’n situatie was binnen 2 maanden al opgelost, andere blijft me er nog steeds de verkeerde kant opsturen.

  21. Apple verplicht je niet hun producten te kopen dus als apple je niet bevalt stap gerust over naar een ander merk.
    Ik vind Samsung prima telefoons maken maar doordat ze Android gebruiken hebben ze een achterstand omdat Android voor 1000 telefoons is en daarom op geen enkele telefoon optimaal werkt.
    Ja apple maakt ook fouten en is niet zo makkelijk naar ieder zijn wensen aan te passen maar gelukkig mag iedereen zelf kiezen welk merk telefoon hij of zij neemt.

  22. Dat ze Apple TV3 eens oplossen met Yosemite. Ben het moe aan het worden al dat lag.

  23. Ik zie reactie,s Van ik wil nieuwe functies enz maar wat voor functie willen jullie dan? En nieuwe functie maken is echt niet zo makelijk dat je denkt hoor! Maar mij vraag wat voor functie,s willen jullie?

  24. Origineel geplaatst door Justin w
    @pdr: je kan de bookmarks ook altijd bovenaan laten weergeven. Dit was de oplossing voor mij.

    Goed idee:-) heb het net even aangepast 🙂 bedankt voor de tip

  25. Origineel geplaatst door Bernard
    Haha wauw. Het is prachtig om te zien dat mensen het grotere geheel niet zien.
    Niet innoverend, niet verrassend, ze komen met niks nieuws. De meeste van jullie denken allemaal in het hier en nu. Apple daarentegen legt een ontzettend hoge lat neer voor zichzelf op lange termijn. Jaren heb ik het dan over.
    Probeer deze vragen eens te beantwoorden waarbij je twee jaar verder in de tijd gaat:
    Wat denk je dat homekit gaat betekenen? Wat denk je dat de rol van de Watch daarin betekent? Wat denk je dat HealthKit in gaat houden? Wat denk je van de samenwerking tussen IBM en Apple? Wat denk je dat Apple gaat doen met de muziek industrie én televisie (broadcasting) industrie. En vraag jezelf ook even af wat personaliseren gaat betekenen in dit ecosysteem.
    Denk je dat Apple zich richt op ‘features’ die mensen nu willen? Of zouden zij industriestandaarden willen veranderen? Kan dat in een paar maanden?
    Serieus. Apple loopt zo hard vooruit, dat mensen dat niet meer zien en snappen.
    Hou je maar vast voor de komende jaren of stap over op Android.

    Goh tenminste iemand die het ook in ziet. Het verschil tussen korte termijn denken (en de populaire jongen willen uithangen) of lange termijn denken.
    Ik moet zo denken aan die tekst van die Apple reclame uit de jaren 80.
    “Heres to the crazy ones, the misfits, the rebels.
    The troublemakers, the round pegs, in the square holes.
    The ones who sees things differently.
    They are not fond of rules,
    And have no respect for the status quo.”

    De rest zoek je maar op internet

  26. Origineel geplaatst door Ro
    Bij Apple is het “voorspelbaar” en de S6 Edge “totaal verassend”. Hoe kan het dan dat de iPhone 6( ) zo goed verkoopt en de S6 Edge totaal niet?

    Ergens doet Apple dan toch iets goed terwijl ze zooooo “voorspelbaar” zijn.

    Vergeet niet dat je op Android meer concurrentie hebt qua merken toestellen en dat mensen bij ios toch snel de nieuwste iPhone nemen.

    Origineel geplaatst door Mark
    Ik snap niet wat zoveel mensen klagen over de maps van apple. Ik gebruik die zeer regelmatig om te navigeren en werkt perfect. Ja soms bij een pas gewijzigde situatie, maar een zo’n situatie was binnen 2 maanden al opgelost, andere blijft me er nog steeds de verkeerde kant opsturen.

    Bij Google Maps heb je wel betere rijstrook assistentie en dat vinden de meeste mensen fijn.

  27. Hoe minder nieuwe features erin komen, hoe meer ik het toejuich. Het is wel leuk elke keer een nieuwe mode te lanceren, maar als de techniek niet werkt, heb je er niets aan. En uiteindelijk ga je heel hard de prijs betalen. Dus, goed bezig Apple, net als bij Snow-Leopard. Nu even pas op plaats en onder de motorkap het noodzakelijke onderhoud plegen. Hoe ze dat precies gaan “verkopen”, daar weet hun marketing machine vast wel een antwoord op …

  28. Nieuwe functies waar ik al jaren op wacht

    iOS
    Meer tekstfuncties dan met het hopeloze menutje (zoals ActionMenu) en cursor bewegen (zoals Swipeselection)
    Indelen en nuttig maken lockscreen (vooral afspraken)
    Zelf aktiviteiten en instellingen triggeren (zoals Activator)
    Gecombineerd multi-tasking, control center, Airplay (zoals Auxo)
    Airplay die of werkt, of aangeeft waarom niet
    Meer icons in Folder (zoals FolderEnhancer)
    Idem dock (zoals Infinidock)
    in Maps: keuzemenu voor alle navigatieapps (zoals Navigate from Maps)
    Video’s automatisch in landscape (zoals Landscpae video’s)
    Vdieo’s doorscrollen (zoals ViedoGestures)
    Datum in vrije RAM in menubar (zoals Statusmodifier)
    TouchID als virtuele homebutton (zoals Virtual Home)
    Een keer wat anders/interactievers dan het eeuwige Springboard (zoals iOS Blocks)
    Multi-windowing voor iPad (Pro)
    Weghalen of updaten van Apple std. apps
    Waarom geen (std. Unix) meting CPU en batterij prestaties en adequate feedback./ actie
    Waarom 3 jaar wachten op CarPlay (en dan nog geen navigatie apps er op)
    Idem Siri-NL. Waar blijft de integratie met Spotify, Wikipedia, Wolfram Alpha, NOS, NPO, of anders API om developers het te laten doen ?
    Waarom niet overschakelen naar andere taal waar dit wel meteen werkt ?

    OSX
    Waarom werkt Internet Explorer en Windows 10 beter en sneller op mijn MacBook dan Yosemite/Safari ?
    Optimaliseren !

    HARDWARE
    Waarom een MacBook met mindere specificaties uitbrengen en maar 1 poort, zonder dat daar een bijbehorend Dock bijkomt.
    Zo verlies je functionaliteit in ruil voor dingen waar niemand om vraagt, voor meer geld.

    Waarom de markt vertellen dat je een horloge fabrikant bent, met unieke winkelervaring, zonder horloges te kunnen verkopen. En ook niet te weten wanneer wel.

    UITSTRALING
    Waarom de hele tijd die plaat afdraaien dat je de beste bent in alles, terwijl iedereen ziet dat je dat niet waarmaakt (Maps, Watch launch, OSX stabiliteit, mDnsreponder en wifi bugs, niet kunnen bluetooth pairen iPhone en MacBooks, geen foutmeldingen, iPhone 6 camerapuist en antennestrepen, ondermaatse snoertjes en stekkertjes bij dure netadapters, instabiele AirPlay)
    Waarom altijd die verhalen dat RAM en camera pixel specificaties niet belangrijk zijn, maar dan later toch upgraden.

    Nee, ik stap niet over naar Android vanwege lock-in bij Apple.
    Maar andersom ook !!

  29. @Eric: Weet niet precies wie jij bent maar goed zal het je toch uitleggen.

    Vanaf de iPhone 3 heb ik alle iPhones gehad. Meerdere iPads, iMac, Apple tv’s, airports ook extremes, kortom het hele huis draait erop. Maar omdat ik nu niet tevreden ben met de afgelopen jaren moet ik gaan fietsen? Knap hoor. Apple is niet meer zo foutloos als in het begin met de iphone’s of wel. Er is geen update die gewoon werkt. Vind de vernieuwingen ook niet erg schokkend…. Maar dat mag je blijkbaar niet zeggen????

  30. Origineel geplaatst door Ad

    Origineel geplaatst door Bernard
    Haha wauw. Het is prachtig om te zien dat mensen het grotere geheel niet zien.
    Niet innoverend, niet verrassend, ze komen met niks nieuws. De meeste van jullie denken allemaal in het hier en nu. Apple daarentegen legt een ontzettend hoge lat neer voor zichzelf op lange termijn. Jaren heb ik het dan over.
    Probeer deze vragen eens te beantwoorden waarbij je twee jaar verder in de tijd gaat:
    Wat denk je dat homekit gaat betekenen? Wat denk je dat de rol van de Watch daarin betekent? Wat denk je dat HealthKit in gaat houden? Wat denk je van de samenwerking tussen IBM en Apple? Wat denk je dat Apple gaat doen met de muziek industrie én televisie (broadcasting) industrie. En vraag jezelf ook even af wat personaliseren gaat betekenen in dit ecosysteem.
    Denk je dat Apple zich richt op ‘features’ die mensen nu willen? Of zouden zij industriestandaarden willen veranderen? Kan dat in een paar maanden?
    Serieus. Apple loopt zo hard vooruit, dat mensen dat niet meer zien en snappen.
    Hou je maar vast voor de komende jaren of stap over op Android.

    Goh tenminste iemand die het ook in ziet. Het verschil tussen korte termijn denken (en de populaire jongen willen uithangen) of lange termijn denken.
    Ik moet zo denken aan die tekst van die Apple reclame uit de jaren 80.
    “Heres to the crazy ones, the misfits, the rebels.
    The troublemakers, the round pegs, in the square holes.
    The ones who sees things differently.
    They are not fond of rules,
    And have no respect for the status quo.”

    De rest zoek je maar op internet

    Jaren 80 (en 90) Apple zou ik er niet zo snel bij halen. Daar ging het op zijn zachtst gezegd niet zo goed mee over het algemeen :p

  31. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  32. Origineel geplaatst door Cihan
    Ik ben echt een IOS fan, vind het echt heerlijk simpel werken. Maar voor mijn gevoel begint Apple langzaam maar zeker voorspelbaar en saai te worden. En de grote concurrent(Samsung) juist met de de S6 Edge totaal verassend is geweest qwa desgin. En het ziet er naar uit dat ze die lijn de komende jaren ook voort gaan zetten. Weet uiteraad niet wat Apple intern doet maar verwacht niet veel meer.

    En laat nu net die S6 Edge totaal niet verkopen, een grote flop voor Samsung.

  33. Ze mogen wel eens meer opties geven van je homescreen en CC!
    Nu via JB iconen iets verkleind dus 6×8 iconen en natuurlijk 6 iconen op de dock. In CC opties zoals: Kill all apps, reboot, screenshot, en nog meer handige tools.
    Ook mijn lockscreen leeg, alleen Foto en de bovenbalk dus geen grootte tijdweergave of slide to unlock. En activator gebruik ideaal icm touchID.

  34. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  35. @Ro: Maar vooral, hoe kan het dat de ‘verrassende’ Samsung qua design een complete rip-off is van de ‘voorspelbare’ iPhone?

  36. Ben benieuwd wat ios 9 gaat brengen,
    Voor mij voorlopig geen nieuwe iphone meer 😉 vorige week nieuwe iphone 6 64GB binnen gehad wacht wat dat betreft op de iphone 7.

    Zou wel toff zijn als je de niet verwijderbare icoontjes nu wel kan verwijderen 👍🏼

  37. Bij de keynotes waar weinig te melden valt is de enige keer dat ik Steve Jobs echt mis. Die wist van elke keynote wel iets te maken. Maar Apple’s marketing team weet er vast ook wel iets van te maken vanavond. En wie weet hebben ze toch een paar verrassingen in petto. Laten we eerlijk zijn: we baseren onze verwachtingen op uitgelekte geruchten. Misschien heeft Apple gewoon veel betere beveiliging en kleppen mensen hun mond niet meer voorbij. Ze beloofden minder lekken met een gekke sketch vorig jaar. Yosemite was echt een verrassing, met name continuity, hand-off en de totale redesign (dat pas een paar uur voor de keynote uitlekte).

  38. Origineel geplaatst door Ro

    Origineel geplaatst door Cihan
    Ik ben echt een IOS fan, vind het echt heerlijk simpel werken. Maar voor mijn gevoel begint Apple langzaam maar zeker voorspelbaar en saai te worden. En de grote concurrent(Samsung) juist met de de S6 Edge totaal verassend is geweest qwa desgin. En het ziet er naar uit dat ze die lijn de komende jaren ook voort gaan zetten. Weet uiteraad niet wat Apple intern doet maar verwacht niet veel meer.

    Bij Apple is het “voorspelbaar” en de S6 Edge “totaal verrassend”. Hoe kan het dan dat de iPhone 6(+) zo goed verkoopt en de S6 Edge totaal niet?
    Ergens doet Apple dan toch iets goed terwijl ze zooooo “voorspelbaar” zijn.

    Dit is wel een beetje simpele redenering. Alsof er een rechtstreeks 1-op-1 verband is tussen verkoopcijfers en een verrassingseffect en andere factoren geen of slechts een marginale rol spelen.

    Hoe dan ook, ik vind het helemaal niet verkeerd als de focus ditmaal op betrouwbaarheid en stabiliteit ligt i.p.v. op revolutie.
    Ik weet ook niet welke “heersende opinie” voorschrijft dat Apple “steeds maar voorop moet lopen met innovaties”, zoals in het artikel staat.

  39. @Kivanc: Samsung TV? Is een bekend probleem, op te lossen door de audio-delay op je tv uit te zetten, google maar eens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.