Reacties voor: iOS 9 nog niet op 50% van de actieve toestellen, maar groeit sneller dan iOS 8

iOS 9 staat op 45% van de actieve toestellen. Iets minder dus dan de 50% die Apple ons eerder trots meldde. Waardoor ontstaat het verschil?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Ik mis wel de onderbouwing waarom de cijfers van mixpanel, een derde partij, betrouwbaarder zouden zijn.

  2. Er zijn nog veel van 4s in omloop, van versie 4 hebben hun vast geleerd om niet te snel uptodaten. Jammer dat iphones niet iets meer ram krijgen dan was iphone nog vlot en de andere zouden vast wel 4s updaten omdat er nog bertje gegeuhen over is. Nu pas is apple overgestap naar 2gb dat had in 5 series meten zitten want ios 10 zal zo iets als ios met iphobe 4 worden. (Vooral in deze tijd met grotere/zwaardere apps.

    Jammer dat bug/beveiligings updates niet los van grotere versies zijn, dus zonder dat ios 9 download dat je de laatste bugs kan laten updaten. Ik zou liever daar voor kiezen dan nieuwe functies waar ik niet mee zou werken.

  3. Ik zou wel gek zijn om meteen mijn 6 Plus te gaan updaten! iOS 9.0.1 is al uit. En dat is niet zonder reden natuurlijk.
    (En eerlijk gezegd kan ik voorlopig nog niet zonder mijn JB) 😉

  4. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  5. Als dat echt zo belangrijk is:1. Zorg dan voor genoeg RAM geheugen voor al die libraries (Homekit, Healthkit, GameAPI’s, App Extensions)2. En dat het in hemelsnaam een keer stabiel wordt3. Breng voor alle toestellen multitasking uit

  6. Ik snap niet goed waarom de App Store cijfers geen goed beeld geven. Apparaten waarmee geen apps gekocht worden tellen toch sowieso niet mee? Als die wel meetellen dan zijn we uit het oog verloren waarom we deze cijfers überhaupt zo interessant vinden, namelijk vanwege ontwikkelaars! Hoe sneller mensen overstappen op de nieuwste iOS versie, hoe sneller ontwikkelaars hun apps gebruik kunnen laten maken van de nieuwste features van iOS. Ontwikkelaars hoeven geen rekening te houden met devices waarmee hun apps toch nooit gekocht gaan worden.

  7. Origineel geplaatst door peter
    Als dat echt zo belangrijk is:1. Zorg dan voor genoeg RAM geheugen voor al die libraries (Homekit, Healthkit, GameAPI’s, App Extensions)2. En dat het in hemelsnaam een keer stabiel wordt3. Breng voor alle toestellen multitasking uit

    Juistem!

  8. Origineel geplaatst door RJ
    Ik mis wel de onderbouwing waarom de cijfers van mixpanel, een derde partij, betrouwbaarder zouden zijn.

    Apple kijkt alleen naar toestellen die de Appstore bezoeken, Mixpanel kijkt naar websitebezoek als ik het me goed herinner uit een eerder artikel.

    Maar als ik met iOS 9 die websites niet bezoek zie je dat ook niet. Het is natuurlijk altijd maar een steekproef…

  9. Ik was geneigd om eerder te upgraden als er ook een mogelijkheid geboden werd om te downgraden als het slecht of niet werkt.
    De meeste nieuwe functies heeft Apple namelijk uit het JB circuit “geleend” en die heb ik dus al (swipeselection, multi windows, cards multitasking)
    Upgraden betekent eerst nieuw toestel
    En qua beveiliging schiet ik ook niet op
    (Lockscreen access bug en Appstore malware bug niet opgelost, Access Control blijkt niets waard)
    Kortom als je geen Watch of nieuwste hardware hebt, schiet het niets op.
    (Ja een paar emojies straks in 9.1)

  10. Afgezien van een bug dat ik geen contact suggesties kreeg in spotlight zoeken (inmiddels verholpen in iOS 9.0.1) heb ik eigenlijk geen klachten. Op iPhone 6 en iPad Air 2 draait alles toch wel als een zonnetje.

    Ik weet het niet helemaal zeker maar ik leeg regelmatig cache en maak geheugen vrij met Battery Doctor (officieel een programma om je batterij conditie te meten maar doet veel meer). Misschien dat dat helpt?

    https://appsto.re/nl/gRZTK.i

  11. (Red.) Off-topic voor dit artikel. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. Ik wilt ook wel weten hoeveel percent direct ios 9.0.1 heeft geinstalleert. Is daar al iets over bekent?

  13. (Red.) Off-topic voor dit artikel. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  14. Wat ik mij eigen dan afvraag percentages worden toch berekend op een totaal aantal apparaten. En vorig jaar waren er misschien wel 120 miljoen minder ios apparaten. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is 10% van 10 miljoen = 1 miljoen maar 8% van 15 miljoen = 1.2 miljoen. Dus hoe worden de percentages berekend

  15. Ik geloof er niets van.. Ik ken echt veel Apple gebruikers en pas 1 die op IOS 9 zit.. En niet zonder problemen.
    Ik wacht ook nog wel ff.

  16. Te veel bugs in ios 9

  17. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Ik snap niet goed waarom de App Store cijfers geen goed beeld geven. Apparaten waarmee geen apps gekocht worden tellen toch sowieso niet mee? Als die wel meetellen dan zijn we uit het oog verloren waarom we deze cijfers überhaupt zo interessant vinden, namelijk vanwege ontwikkelaars! Hoe sneller mensen overstappen op de nieuwste iOS versie, hoe sneller ontwikkelaars hun apps gebruik kunnen laten maken van de nieuwste features van iOS. Ontwikkelaars hoeven geen rekening te houden met devices waarmee hun apps toch nooit gekocht gaan worden.

    ‘We’ zijn niet allemaal iOS ontwikkelaar, vandaar dat ‘we’ zulke eenzijdig rooskleurige cijfers niet allemaal interessant vinden.

  18. Hoe durven ze te zeggen dat ios 9 al meer geinstalleerd dan destijds ios 8.Volgens mij waren de berichten over bugs bij ios 8 nog slechter dan nu zodat men toen helemaal in de wacht ging.

  19. Origineel geplaatst door damys4
    Ik geloof er niets van.. Ik ken echt veel Apple gebruikers en pas 1 die op IOS 9 zit.. En niet zonder problemen.
    Ik wacht ook nog wel ff.

    Voor dat iOS uit kwam dus een lange tijd geleden werd door apple gezegd dat iOS vooral verbeteringen zoude krijgen. Ik weet niet op dat topic hier nog is, ik had meer verwacht dan wat we nu er over weten, dan zoude meerdere sneller update. (van verleden leer het namelijk)

  20. Ik heb ook ge-update en baal daar echt van. Mijn telefoon ging altijd een dag mee en nu is ie naar 4 uurtjes al zo goed als leeg!

    Iemand anders hier ook last van?

  21. Origineel geplaatst door Tim
    Ik heb ook ge-update en baal daar echt van. Mijn telefoon ging altijd een dag mee en nu is ie naar 4 uurtjes al zo goed als leeg!
    Iemand anders hier ook last van?

    Dit is altijd zo geweest daarom is iOS een nachtmerrie!

  22. IOS 9 (.01), wat een buggy versie. De iCloud agenda’s synchroniseren niet of niet goed. Schakel je ze uit en aan, dan worden ze tot overmaat van ramp ook volledig gewist. De iCloud agenda’s zijn dan helemaal weg. Alleen een reservekopie terug zetten helpt, als je het geluk hebt een goede kopie te hebben. Voor degenen die iOS 9 nog niet hebben geïnstalleerd raad ik het iig ook echt af.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.