Reacties voor: Ervaringen met iOS 9: apps opeens Engelstalig, problemen met APN en meer

De eerste ervaringen met iOS 9 lijken goed, maar er zijn toch een paar problemen. Apps zijn opeens Engelstalig en Outlook crasht na het opstarten. Ook is het even wennen aan het nieuwe lettertype.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 299 reacties

  1. Bij mij werkt de 9292 zonder problemen op IOS9

    Verder heb ik nog geen problemen ondervonden en het nieuwe lettertype vind ik (persoonlijk) beter te lezen.

  2. Bij mij klinkt siri een stuk lelijker. Het nieuwe lettertype vind ik ook niet echt mooi

  3. Gister met mijn stomme hoofd jullie artikel gevolgd om van ios 9.1 beta naar ios 9 te gaan. Gevolg: alle data kwijt want reservekopie kan alleen bij ios9 of hoger. Vervolgens weer naar ios 9.1 gegaan en hersteld maar nu doen Whatsapp en Spotify het niet. Bij Whatsapp staat dat ik niet de juiste versie heb en bij Spotify krijg ik een DNS fout. Iemand een idee?

  4. De iCulture app bevriest bij mij ook willekeurig in iOS 9!
    Verder 👍🏻

  5. Ik zit te twijfelen, ik heb een iPhone 4S en ik heb gehoord dat iOS 9 sneller is maar ik ben bang dat er nog veel bugs inzitten en dat ik misschien moet wachten op iOS 9.1 maar ik weet niet of die update lang wachten is of dat ik iOS 9 kan installeren omdat hij goed genoeg is, wat is handig?

  6. Zijn er meer mensen die de nieuwe tekenoptie in Notities niet hebben? Bij mij zowel op de iPhone als de iPad niet!

  7. Heb met Outlook in de beta nooit problemen gehad. Nu met iOS 9.1 ook geen problemen. Mijn telefoon staat sowieso in het engels dus van de apps in een andere taal merk ik niets..

  8. Engels talig heb ik bij TomTom en onefootball (was ook bij iOS 9.1 beta). Bij sommige apps zegt ie dat ik geen internet verbinding heb bij bepaalde handelingen. Bijvoorbeeld foto’s terugzetten uit Carousel.

  9. Werkt updaten OTA alweer?

  10. Ik heb problemen met mijn iCloud. Ik kan op mijn iPhone 6 niet meer de apps uitschakeling welke ik niet op mijn iCloud wil opslaan. Bij beheer opslag iCloud krijg ik mooi te zien dat mijn oude reserve er staat. Maar alle Apps zijn aangevinkt. Wanneer ik deze uit wil schakelen krijg ik een melding. De reservekopie van deze app kan niet worden verwijderd of uitgeschakeld. Kan kiezen opnieuw maar krijg dezelfde melding 2sec later. Of ok en doet verder niks:( en mijn nieuwst reservekopie staat op nooit. Weet iemand wat ik moet doen om mijn gegevens weer goed te kunnen backuppen?

  11. Bij mij werkt de stem van de Nederlandstalige Siri niet. Vlaamse geeft geen problemen daarentegen.

  12. De iCulture app loopt soms vast (iPad mini 2)
    Wat ik niet begrijp is dat de app eBay voor iPad uit de Appstore is verdwenen.

    Verder is het wat trager geworden, en klinkt het vergrendel geluidje soms heel raar.

  13. Ook Facebook gaf dingen weer in het Engels… Even via Appstore alle updates bijwerken en zie geen rare dingen meer… Eerste indruk “dikke prima”

    Update stond er ook zo op…

  14. @MrDelissen: volgens mij heeft het te maken met de soort notitie. Bij iCloud notities krijg je wel de extra opties, bij Gmail notities zie ik ze niet.

  15. @MrDelissen: zie het ook niet

  16. @MrDelissen: Dit werkt bij mij alleen bij notities in de iCloud mappen

  17. Origineel geplaatst door MrDelissen
    Zijn er meer mensen die de nieuwe tekenoptie in Notities niet hebben? Bij mij zowel op de iPhone als de iPad niet!

    Als ik klik onder OP MIJN iPHONE, en dan een nieuwe aanmaak, komen de extra functies tevoorschijn.

    Op eerder gemaakte notities niet dus.

  18. Work around voor outlook. App verwijderen en opnieuw downloaden.

  19. Dat gezeik over die foutmeldingen dat geloof ik onderhand wel. Als de hele wereld tegelijk de update wilt downloaden dan snap ik wel dat het ergens wringt. Wat een gezever zeg

    Buiten dat, geef de App makers even de tijd om hun App geschikt te maken voor iOS 9. Dan kamen de taal issues vanzelf wel goed.

  20. Origineel geplaatst door MrDelissen
    Zijn er meer mensen die de nieuwe tekenoptie in Notities niet hebben? Bij mij zowel op de iPhone als de iPad niet!

    Hier bij mij zit de optie er wel in, ik heb mijniPhone ge-update via de iTunes en niet OTA.

  21. Hier iphone 6 totaal geen problemen ios 9 duurde wel lang update😁

  22. 9292 werkte niet als je hem niet geüpdatet had naar de versie die gisteren uitkwam. Dan werden de tijden afgekapt omdat het nieuwe lettertype breder is geworden. Je zag dan bijvoorbeeld 08:.., niet echt handig voor een reisplanner natuurlijk 🙂

  23. Na wat strubbelingen met downloaden (voorspelbaar) installeerde iOS 9.0 (update was 1.0 GB) bij mij zonder problemen op mijn iPhone 6 64GB. Wel was de app Booking.com Engelstalig maar die was snel in NL teruggezet. Ik denk dat de NL talige testers toch hun werk niet voldoende hebben gedaan of dat Apple op het laatst nog iets heeft aangepast.

  24. Via itunes de 5s gisterenavond geupdated, installatie verliep vlekkeloos en zelfs outlook draait hier als een zonnetje.
    Ipad 2 via ota geupdated en ook daar geen outlook problemen. Gelukkig ben ik 1 van de weinigen 😀

  25. Hier is alleen TomTom opeens in het Engels, menu’s etc. Herinstallatie lost het niet op.

  26. Weet iemand waar ik de Apple News App kan vinden?
    Die zou toch standaard mee geïnstalleerd worden?

  27. Bèta’s werkten zonder problemen!
    Gisteren officiële IOS geïnstalleerd, Spotify werkt niet meer kan niet inloggen krijg alleen maar een fout melding en 4G werkt niet meer, heb allen nog maar 3G!!

  28. Origineel geplaatst door Frits
    Dat gezeik over die foutmeldingen dat geloof ik onderhand wel. Als de hele wereld tegelijk de update wilt downloaden dan snap ik wel dat het ergens wringt. Wat een gezever zeg

    Buiten dat, geef de App makers even de tijd om hun App geschikt te maken voor iOS 9. Dan kamen de taal issues vanzelf wel goed.

    Deels met je eens. De maker van de app had dit allang moeten doen. Daar zijn de bèta’s juist voor.
    En zeker de makers van dure apps. Blijkbaar vinden ze het wel best. Die €70 die je ooit betaalde voor TomTom hebben ze al binnen

  29. @Menno Daalmans: zie http://www.apple.com/nl/news/
    Einde van het jaar staat daar

  30. @Laurens: Heb mijn 4s op iOS 9 omgezet en na een beetje wat testen lijkt het er niet langzamer van te worden. Maar ook niet super snel. Ik gebruik geen whatsapp op de 4s maar die ga ik nog wel erop zetten. Safari doet het redelijk. WiFi werkt ook prima maar bellen ga ik nog testen. Mss nog even wachten.

  31. Origineel geplaatst door Menno Daalmans
    Weet iemand waar ik de Apple News App kan vinden?
    Die zou toch standaard mee geïnstalleerd worden?

    Even dossier ios9 teruglezen die iculture heeft gemaakt. News werkt niet met Nederlandse instellingen. Tel overzetten naar andere taal en regio

  32. @Menno Daalmans: Dit is alleen voor de US helaas.

  33. De kiosk app is weg bij mij, deze zou moeten worden vervangen door de nieuwe nieuws app.
    Die zie ik alleen niet en toen las ik dat deze nog niet in NL beschikbaar is.
    Maar hoe kan ik zonder kiosk app nu mijn magazine abbo’s lezen?

    Iemand die me kan helpen, of is dit een domme fout van Apple!

  34. Ik vond beta waar ik op zat stabieler dan de uiteindelijke versie als ik eerlijk ben…

  35. Ik heb 9 geïnstalleerd op m’n iPad air. Er is iets dat me ontzettend tegenvalt, maar misschien dat jullie me kunnen helpen.

    Ik was erg blij te horen dat er een iCloud app was. Ziet er prim uit inderdaad maar….. Ik kan kan niet gewoon een pages document aantikken en bewerken, opslaan en klaar. Ik moet t eerst exporteren naar pages? Maar als ik dat doe en een wijziging maak en opsla, dan heb ik 2 versies van het document…
    Kan ik niet gewoon, zoals je verwacht in een “verkenner/Finder” achtste look, gewoon een document openen die dan in het betreffende programma geopend wordt om bewerkt te worden en gewoon opgeslagen kan worden. Dus als ik een pages document aantik opent ie pages, etc… Kan dat niet?

    Want zo vind ik de iCloud app redelijk nutteloos eigenlijk.

    Bedankt vast!

  36. Gisteravond de update op mijn Iphone 6 gedaan. Geen problemen ondervonden. Draait soepel en ander lettertype bevalt me wel.

  37. Yep, TomTom nu in het engels (iPhone 6)

    WiFi schakelt vanzelf en regelmatig aan en uit (iPhone 4S)

    Hopelijk niet al teveel van dit soort dingen :-/

  38. Ook werkt het bijwerken van apps normaal op mijn 4s De iPhone is al ingesteld op Engels dus geen gedoe met plotsklaps nl apps die een andere taal hebbenAccu verbruik is redelijk normaal maar ik heb wel low power erop aangezet. De accu is al erg oud van deze telefoon3% verlies op 7uur stand-by met WiFi op AAN. Mobile Data staat uit dus kan niet zien of 4g werkt ( weet ook niet of Lebara dat heeft ) het is een Back-up tel die normaal uit staat en die ik meeneem op reis.

  39. Outlook werkt bij mij probleemloos. Wel vind ik dat de apps trager opstarten met eerst een zwart scherm. Het lettertype ervaar ik als prettig. Het voelt allemaal redelijk stabiel… App performance mag nog wat beter.

  40. Na update geen verbinding meer met applestore. Ook instellingen app reageert erg traag of niet.

    Opnieuw inloggen lukt niet.

    Rest van de apparaten update ik later!!

    Na upgrade opnieuw opgestart lijkt de problemen opgelost te hebben.

  41. Probleem geupdate op een Ipad Air Iphone 5C en Iphone 5S draait allemaal prima! Wel via Itunes gedaan..

  42. Onder instellingen

  43. Voor iOS 9 kwam er bij het multitast scherm een rood bolletje bij bijv. Whatsapp te staan als je een bericht ontving. Ik heb vaak mijn multitask scherm open met dan 2 of 3 berichten apps zodat ik dan aan de bolletjes kan zien waar ik iets ontvang. Nu zijn de icoontjes bovenin een stuk kleiner en hebben geen bolletjes meer. Of komt dat zodra een app iOS 9 compatibel gemaakt is?

  44. @MrDelissen:

    Bij mij werkt het wel, iPhone6

  45. als je voiceover gebruikt en veel typt via het bluetooth toetsenbord, is er een groot probleem, je toetsenbord werkt niet. Werkt alleen als je voiceover uit zet. Niet idiaal als je voiceover nodig hebt. 🙁 dit bluetooth toetsenbord probleem is altijd een probleem bij een grote update, begrijp niet dat apple daar niks van opsteekt in al die jaren..

  46. Origineel geplaatst door Larzzz
    De kiosk app is weg bij mij, deze zou moeten worden vervangen door de nieuwe nieuws app.
    Die zie ik alleen niet en toen las ik dat deze nog niet in NL beschikbaar is.
    Maar hoe kan ik zonder kiosk app nu mijn magazine abbo’s lezen?
    Iemand die me kan helpen, of is dit een domme fout van Apple!

    De apps die jij in de kiosk had worden gewoon bijgewerkt net zoals tevoren. Alleen de aparte kiosk is verdwenen. Geen reden voor paniek dus.

  47. Origineel geplaatst door Larzzz
    De kiosk app is weg bij mij, deze zou moeten worden vervangen door de nieuwe nieuws app.
    Die zie ik alleen niet en toen las ik dat deze nog niet in NL beschikbaar is.
    Maar hoe kan ik zonder kiosk app nu mijn magazine abbo’s lezen?

    Iemand die me kan helpen, of is dit een domme fout van Apple!

    Is allemaal allang beschreven, ook hier op iCulture.
    De oude kiosk apps moeten door de uitgevers geupdate worden. Dat worden dan weer losse apps. Eventueel kun je ze dan samen in een ‘tijdschriften’ groepje zetten.
    De News app is fundamenteel anders: dat is meer een curated, multi-mediaal nieuws platform. Wat alleen nog in us en uk bruikbaar is.

  48. (Red.) Off-topic voor dit nieuwsartikel.

  49. Zijn er meer mensen bij wie de iPad 2 minuten qua tijd voorloopt? Ik heb er last van op mn iPad Air2. Heb wel de noot dat ik mijn iPad vanochtend heb gedowngraded van iOS9.1 beta naar iOS9 stable via een ipsw bestand.

  50. Origineel geplaatst door Kirsten
    Bij mij werkt het wel, iPhone6

    Heel apart, ik heb eens een lokale (nieuwe) notitie aangemaakt en dan zie ik de functie ook. In de notities die opgeslagen worden op iCloud (oude en nieuwe) blijft dit onzichtbaar.. Heb je dit ook?

  51. Bij mij praat mijn SIRI (NL) niet meer terug. Op de iPad zegt hij netjes hoe laat het is als ik daar om vraag. Op de iPhone6 laat hij alleen het beeld zien.

  52. Niet meer mogelijk om een website als desktop versie te bekijken in safari ?

  53. @Laurens: ik heb ook een 4s en IOS 9 doet het prima bij mij. Net zo snel als de vorige IOS. Alleen de King spelletjes zijn ineens in engels. Dus ik zeg.. Gewoon doen!

  54. iCloud doet geen auto kopie meer deze staat standaard op nooit en kan dit niet wijzigen ook als ik met WiFi verbonden ben doet dit het niet.

  55. Origineel geplaatst door copel
    Whatsapp werkt niet in 9.1 beta

    Dat is het risico’s van bèta’s, dat individuele apps nog niet ready zijn.

  56. Bij mij werkt VPN niet meer sinds ios9.
    Zijn er meer met dit probleem?

  57. Origineel geplaatst door Frits
    Buiten dat, geef de App makers even de tijd om hun App geschikt te maken voor iOS 9. Dan kamen de taal issues vanzelf wel goed.

    Als Apple zijn API’s deze keer wèl goed backwards compatibel had gehouden zouden de app makers niet alles steeds hoeven herschrijven als er een nieuwe (i)OS versie uitkomt. Beetje makkelijk om de schuld bij de app makers te leggen (en ondertussen nog te doen of je het juist voor ze opneemt ook met een oproep geduld met ze te hebben)

    Begrijp er steeds minder van dat er steeds weer opnieuw dingen die voorheen werkten stuk worden gemaakt bij OS updates. Kan ‘s een keer gebeuren, maar dit wordt echt zó gênant. iOS 9 zou oa stabieler moeten zijn dan 8, maar deze ervaringen met 9.0 wekken nou niet bepaald de indruk dat ze ‘het lek’ van de 8.x debâcles ècht al boven hebben😢

    Wacht maar wéér even af of 9.1 eindelijk wèl de beloofde verbetering brengt…

  58. Installatie op 5s rond 20:00 uur verliep probleemloos.

    Minder enthousiast over wat ‘t opleverde. Beroerd leesbaar lettertype. Overbodig extra zoekscherm (ook met flutnieuws van Telegraaf en NU), dat blijkbaar niet te verwijderen is. Raar extra balkje met foto’s in onbruikbaar klein formaat, zonder duidelijke functie. Nog maar eens verplichte apps (Wallet, Zoek vrienden) die ik niet zal gebruiken, maar ook niet mag verwijderen.

    Heel eerlijk gezegd tot nu toe nog niks ontdekt wat ik een verbetering vind.

  59. GoPro app werkt helaas (nog) niet onder iOS9

  60. Origineel geplaatst door Pieter
    Gister met mijn stomme hoofd jullie artikel gevolgd om van ios 9.1 beta naar ios 9 te gaan. Gevolg: alle data kwijt want reservekopie kan alleen bij ios9 of hoger. Vervolgens weer naar ios 9.1 gegaan en hersteld maar nu doen Whatsapp en Spotify het niet. Bij Whatsapp staat dat ik niet de juiste versie heb en bij Spotify krijg ik een DNS fout. Iemand een idee?

    Raar ik ben gister ook van 9.1 naar 9 gegaan , en ven niks geen data kwijt.

    Iphone uitzetten , home knop inhouden terwijl je de iphone op de mac aan sluit .. En binnen 10 minuten had ik ios 9 . En all me apps en instellingen , hoefde niet eens me watch op nieuw te pairen.

  61. Ik hoop dat er gauw een oplossing komt voor het ineens veranderen van Nederlands naar Engels op mijn TomTom. Verder werkt alles op dit moment naar behoren op IOS 9

  62. Geïnstalleerd op m’n iPhone 5 en nergens last van! Telefoon is alleen wel iets langzamer geworden..

  63. @Leo Koolsbergen: heb ik ook zo kunnen oplossen

  64. Vind de nieuws app nog een beetje minimaal. Kan deze ook ergens beïnvloeden/uitzetten ik hen namelijk een hekel aan “de Telegraaf” mij een te sensatie krant. Maar komt wel naar voren met artikelen die ik niet wil zien.. Voor de rest 👍

  65. iculture app bevriest bij opstarten.

  66. @MrDelissen: De tekenmogelijkheid zit niet in notities app. Dus werkt het bij mij ook niet. Heel raar,omdat het wel was aangekondigd en in de voorbeelden wel staat.

  67. De iculture app loopt bij mij ook vast.
    Hoop dat jullie nu eindelijk eens van ios 6 naar ios 9 gaan….

  68. Zit op IOS 9.1 beta en heb nergens problemen mee.

  69. Ik begrijp de vandaagschem widget “batterijen” niet. Iemand een idee waarom ik de widget soms netjes zie, en op een ander moment is de widget weer verdwenen? Lijkt ook niet regulier het batterij percentage van de applewatch te updaten (wanneer de widget er überhaupt weer is)

  70. Origineel geplaatst door Anne
    Ik heb problemen met mijn iCloud. Ik kan op mijn iPhone 6 niet meer de apps uitschakeling welke ik niet op mijn iCloud wil opslaan. Bij beheer opslag iCloud krijg ik mooi te zien dat mijn oude reserve er staat. Maar alle Apps zijn aangevinkt. Wanneer ik deze uit wil schakelen krijg ik een melding. De reservekopie van deze app kan niet worden verwijderd of uitgeschakeld. Kan kiezen opnieuw maar krijg dezelfde melding 2sec later. Of ok en doet verder niks:( en mijn nieuwst reservekopie staat op nooit. Weet iemand wat ik moet doen om mijn gegevens weer goed te kunnen backuppen?

    Ja ik heb dit ook op mijn ipad air, daar wil ie helemaal géén reservekopie meer van maken, wegens ‘te groot’ én ik kan niks uitschakelen om die kopie kleiner te maken… Op mijn iphone5s werkt alles naar behoren.

  71. Ik heb mijn iPhone ingesteld in het Engels omdat ik dit prettiger vind lezen (als developer ik lees veel Engels-talige stukken) maar Instagram is op eens Nederlandstalig…

  72. @MrDelissen: Heb je wel de conversie uitgevoerd naar de nieuwe indeling. Zodra je notities nog op oude indeling staan omdat je bijvoorbeeld synchroniseert met je Mac waar nog geen El Capitain op draait zal je de nieuwe notitie functies niet hebben.

  73. @Robbert: Heb je inmiddels al een oplossing gevonden? Ik zit nu op mijn werk en Whatsapp doet helemaal niets omdat ik niet de juiste versie zou hebben.

  74. Heel vervelend:
    Bij mailtjes met een bijlage in de standaard mailapp komen de bijlagen over de tekst van het mailtje. Lastig lezen zo..

  75. IOS9 op 4S geïnstalleerd, ziet er goed uit, loopt niet langzamer
    voor mijn idee t.o.v. 8.4.1.
    Nu foutmelding bij synchroniseren met iTunes!
    Nu niet te synchroniseren nu. )-:

  76. Gisteren zonder problemen om 19:01 direct IOS 9 gedownload naar mijn iPhone. Ook in een korte tijd hierna de iPhone van mijn vrouw en 3 iPads zonder problemen kunnen omzetten naar IOS 9. Alle toestellen werken tot nog toe zonder problemen.

  77. @Robbert: alleen als je systeeminstellingen op engels zet. News app niet beschikbaar in NL

  78. Origineel geplaatst door Peter
    GoPro app werkt helaas (nog) niet onder iOS9

    De app ‘werkt’ wel. Ik krijg alleen geen contact meer met de WiFi van mijn camera.

  79. Nog meer mensen last van een niet werkende Nederlandstalige Siri? Vlaams werkt overigens wel gewoon.

  80. iCloud reservekopie werkt niet meer.
    Oude kopie staat op 0 bytes en bij verwijderen de melding Lukt niet om te verwijderen.
    Via ITunes 12.3 een reservekopie maken loopt (ook) vast.

  81. Bij mij werkt de podcast app (ingebouwde) niet meer. Die crashed steeds!?

    Oh en Facebook app freezed de hele tijd. Hele iPhone6 loopt dan vast.

  82. Op de iPhone 5 van mij vrouw zie ik de news app. Terwijl het niet zichtbaar is op mijn eigen 6 plus. Beide iPhones Nederlands.

  83. Origineel geplaatst door Richard
    Deels met je eens. De maker van de app had dit allang moeten doen. Daar zijn de bèta’s juist voor.
    En zeker de makers van dure apps. Blijkbaar vinden ze het wel best. Die €70 die je ooit betaalde voor TomTom hebben ze al binnen

    Zelf geen SW / app developer zeker? Anders zou je beseffen dat ‘t toch wel een beetje (zeg maar gerust erg) vreemd is dat in een (i)OS update, nota bene eentje die toch vooral meer stabiliteit moet brengen, API’s kennelijk zo drastisch gewijzigd zijn dat bestaande ongewijzigde apps ineens aangepast zouden moeten worden om ook ongewijzigd te kunnen blijven werken.

    ‘t Lijkt wel of jij en Apple nog nooit van ‘backwards compatibility’ hebben gehoord 😕

  84. Mijn geflagde mails in de Apple mail app hebben geen content meer.

  85. Loopt als een zonnetje op mijn 5s en heb het idee dat alles veel soepeler en sneller werkt. Even wennen aan het nieuwe lettertype en aantal functies maar verder top deze update.

  86. Altijd weer lachen om mensen die huilie huilie doen om een beta.

    Je weet nou eenmaal dat het een testversie is en Apple zegt nadrukkelijk dat je ‘t niet moet installeren om een apparaat wat je dagelijks gebruikt.

    Ontopic: Draai iOS 9 sinds beta 3 en moet zeggen dat ik tevreden ben. Sommige apps starten inderdaad wat langzaam op, maar als ik naar m’n eigen apps kijk is dit op te lossen met een update met de 9.0 SDK

  87. Tip voor Outlook users: Gebruik Cloudmagic’s Mail App. Ge-Wel-dig. 🙂

  88. Update kwam heel moeilijk binnen maar nu hij er op staat merk ik veel verbeteringen. De batterijbesparings modus vind ik wel super want na 1,5 uur stand-by staat hij nog op 100% en toestel lijkt soepeler te draaien. Wel was ik een deel offline nummers van Apple muziek kwijt. De vormgeving van de firmware oogt ook mooier en ik hoop dat de nieuws app zo uitgebreid wordt als Google news waar je zelf onderwerpen kan toevoegen .

  89. @MrDelissen: Verschijnt pas na upgrade van de notities op je andere devices waarmee Notities synchroniseert. Dus wachten op El Capitan of de andere iOS apparaten eerst naar iOS 9 updaten.

  90. @Vincent: Hier hetzelfde. Siri werkt wel met de NL stem, alleen de tekst op het scherm wordt niet uitgesproken. Als ik de Belgische stem kies, dan krijg ik wel hoorbare feedback.

  91. Game Center wil niet opstarten op de iPad 2

  92. De teken gedeelte van notities start soms op.

  93. Ik denk ook dat mensen niet goed het stappen plan voor de upgrade hebben gevolgd die iculture netjes had gepost (credits naar iculture overigens voor de duidelijke uitleg!) daarin staat om alle apps eerst te updaten en daarna pas te upgraden , wat mij denk ik al heel veel leed bespaart heeft!

  94. @Rick de Jong: Volgens mij geef ik duidelijk aan dat het mijn eigen stomme fout is om met beta’s te werken (die werkte overigens perfect), maar dat de problemen zijn ontstaan door de instructie uit het artikel van iCulture te volgen (terugzetten van 9.1 beta naar 9).

  95. Origineel geplaatst door Mr. Metal
    Game Center wil niet opstarten op de iPad 2

    Na zo’n 10x geprobeerd te hebben doet-ie het toch…

  96. @Brutus: juist! Blij dat ik niet de enigste ben met dit probleem.

    Ik heb sinds twee maanden mijn eerste iPhone, ben er nog niet zo in thuis, wat nu te doen?

  97. @Pim: Mijn systeemtaal is ook op Engels ingesteld en Instagram is gewoon Engels blijven praten.

  98. Als spotify aan hebt en dan op Instagram gaat stopt de muziek. Was even opgelost. Is nu weer terug. Jammer!

  99. Heb iOS 9 geïnstalleerd op mijn iPhone 6 64gb versie, en het werkt goed. Ik merk wel als ik control panel open dat het een klein beetje schokkerig aanvoelt het zelfde geldt voor het scrollen in menu’s. Openen van apps is ook iets trager. Is dat bij jullie ook zo? Of lijkt het gewoon trager?

  100. Als ik een app wil zoeken bijvoorbeeld de app van Nu.nl vind hij hem niet. En de app van bijvoorbeeld Nos wel. Is wel K*t dat ik nu in de mappen moet gaan zoeken naar de app.

  101. Als ik de door jullie aangegeven link “Je kunt controleren of je een private APN gebruikt door naar Instellingen > Mobiel netwerk > Mobiel datanetwerk te gaan” volg dan blijk ik de optie “Mobiel datanetwerk” daar helemaal niet te hebben.
    Iemand een idee?

  102. De Iculture blijft telkens blokkeren! Gewoon niet goed op mijn ipad3 mini!
    Wie heeft ook dit probleem na de update ios9 ?

  103. Ik gebruik een groter lettertype omdat ik slechtziend ben. Dit is een optie in instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Grote tekst

    Ook zie ik links van het home scherm niets in de favorieten pagina..

    Heeft iemand nog dergelijke problemen?

  104. Bij mij bevriest iculture in volledig scherm mode op de ipad mini 2. Tijd voor ipad support? 😇

  105. Appstore blijft aangeven dat er vijf updates zijn met het mooie rode bolletje maar alle apps zijn bijgewerkt 🙁

  106. Origineel geplaatst door NHFiTools
    @MrDelissen: Heb je wel de conversie uitgevoerd naar de nieuwe indeling. Zodra je notities nog op oude indeling staan omdat je bijvoorbeeld synchroniseert met je Mac waar nog geen El Capitain op draait zal je de nieuwe notitie functies niet hebben.

    Dit is de oplossing inderdaad (werk bij), nu werkt het overal.. Dank!

  107. Siri synchroniseren werkt ook niet. Je moet het 5 keer inspreken. Je komt niet verder als 2x

  108. Remotebox van pioneer werkt ook niet meer. Deze verbind via wifi met een dj mixer, vervolgens zou hij uit de demo modus moeten gaan maar sinds ios9 doet hij dit niet meer.

    Oja en facebook half engels, half nl sinds de laatste update van hun.

  109. @yermolai: Bij notes kan er niet getekend worden op de ipad, wel op de iphone. Bij meerdere mensen het geval?

  110. Ik heb 9.1 en alles met internet is traag, apps update duurt minuten ipv secondes, muziek offline beschikbaar maken duurt net zo lang als het liedje zelf, push mail komt niet meer automatisch binnen, wifi op 5Ghz lijkt een slechter bereik te hebben. Maar voor de rest ben ik wel blij met alle nieuwe opties en functies 😁

  111. Ik heb nog geen bugs gehad, al vind ik het jammer dat de oriëntatie van het app switchen is veranderd (andere kant op).

  112. Facebook crasht bij het bekijken van foto albums .

    Wie ervaart dit ook ??

  113. @Menno Daalmans: “Nieuws-app nog niet in Nederland
    Apple News gaat van start in enkele Engelstalige landen: de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Nederland en België zijn later aan de beurt.”

    Zie iCulture’s dossier Apple Nieuws

  114. @Brutus: Dit had ik ook! Heb toen via Instellingen –> Algemeen –> Toegankelijkheid –> VoiceOver –> Spraak –> Standaarddialect De ‘Xander (verbeterd)’ stem verwijderd, en toen opnieuw geïnstalleerd. Toen kreeg ik weer spraak.

  115. Als het goed is zou je nu in de kaarten app in iOS9 een lijst van iconen zoals restaurants, cafés etc. moeten krijgen waarop je kan klikken om te kijken welke er dicht in je buurt zijn.
    Bij mij is dit niet het geval, in instellingen kan het ook niet aangeschakeld worden ofzo. Iemand die de categoriën wel heeft?

  116. Ik heb nu sinds gisterenavond iOS 9 draaien op al mijn apparaten en ik heb nergens problemen mee. Alles draait lekker soepel en perfect.

  117. @ToMiKoN: bij tekenapp moet je eerst iCloud bijwerken kiezen. Daarna werkt het

  118. Tijdens het installeren van de update op mijn I phone 4s, lukt het op enig moment niet meer om te swipen. In eerdere delen van het proces wel tot een bepaald moment. Ik heb het al 15 keer geprobeerd (uit, aan en opnieuw/resetten), maar hij loopt vast. Doordat je niet kunt swipen, kun je niet verder. De telefoon is vervolgens niet meer te gebruiken. Op een I pad heb ik exact het zelfde probleem. Herkent iemand dit ?

  119. Ziet er goed uit. Geen problemen gehad. Alleen Facebook is nu in Engels en Nederlands door elkaar.

  120. Hallo, zijn de favorite contacten op het multitaskvenster ook verdwenen? 🙁 (dus na 2x op de home knop te drukken)

  121. Werkt super! In t begin traag, maar na herstel alle instellingen werkt t super.om 7 uur van de lader gehaald, en nu om 11 uur nog steeds 96% batterij, zo goed heb ik dat nog nooit gehad. Ook m’n apple watch lijkt veel minder te gebruiken, nog 98%

  122. Bij mij werkt siri niet ik als ik iets zeg hoort hij het niet overigens vind ik het lettertype ook vreemd

  123. Op mijn 5C gaat de batterij, na het installeren van IOS9, de batterij wel sneller legen.

  124. @Vincent: ja heb ook hetzelfde probleem

  125. Te veel haperingen op de iphone 6 plus. Heel irritant, als je aan het multitask scherm komt.

  126. Roteer scherm werkt ook niet meer als je rotatie lock hebt ingeschakeld. Werkte in iOS8 wel! Erg vervelend als je in je bed ligt….

  127. Gisteren maar snel iOS 9.1 terug gezet . Heb nu wel problemen met de updates van de apps. Ook problemen met Siri hij reageert niet als ik wat zeg , het is net als of hij niks hoort. Mijn microfoon is niet kapot. Verder draait het als een zonnetje.

  128. TomTom: Ik ben blij dat ze dat alleen een uitzondering voor mij hebben gemaakt. TomTom is zowel op mijn iPhone 6 Plus als mijn iPad Air volledig in het Nederlands te laten. !
    Hans

  129. Als je problemen hebt met reservekopie, dan manueel starten (icloud-reservekopie-maak nu reservekopie) dan zegt ie dat je geen ruimte genoeg hebt, daarna kan je de schakelaars wél afzetten van bv filmrol en dergelijke, daarna weer zelf een reservekopie forceren… Opgelost. (De aanduiding grootte volgende reservekopie is helemaal verkeerd… Bug…)

  130. Origineel geplaatst door Vincent
    @Brutus: juist! Blij dat ik niet de enigste ben met dit probleem.
    Ik heb sinds twee maanden mijn eerste iPhone, ben er nog niet zo in thuis, wat nu te doen?

    De tip van Roland heeft bij mij gewerkt!

  131. Ik zie op mijn 4S in iOS9 nergens de optie ‘wifi-assist’ waar ik tot gisteren van alles over las. Ik zoek in instellingen/mobiel netwerk en de menu’s daaronder. Is deze optie alsnog gesneuveld in de final release of werkt deze niet op de 4S?

  132. Bij mij ook het probleem dat de reservekopie van de iphone (6 64GB) op 0 bytes staat. TomTom is engels, iCulture app draait bij mij verder normaal. Zo nog geen andere zaken ontdekt die niet (meer) kloppen.

  133. Wat ik een gemis vind in ios9 is de optie batterijbespaarmodus. Werkt goed. Maar je kan niet blijvend de optie gebruiken. Bij opladen springt ie bij 80% weer in de normale stand. Had graag een optie gezien voor blijvend

  134. Bij mij heb ik nergens last van dat mijn apps niet goed zijn, of dat Nederlands of Engels door elkaar is. Het enge probleem wat ik heb is dat ik niet meer kan synce met iTunes op de pc om dat hij niet herkend word door iTunes. En weet iemand daar een oplossing voor., Dit is wat ik zelf geprobeerd heb:

    iTunes 12.3 opnieuw geïnstalleerd
    iPhone gereset
    een ouden versie van iTunes geprobeerd

    en het probleem blijf het zelfde mijn iPhone word niet herkend.

  135. @Richard: Kan je als hij opgeladen is en die automatisch uitzet gewoon weer opnieuw in spaarstand zetten. Moet je inderdaad wel handmatig doen en blijft niet in die stand staan.

  136. De iCloud drive app blijft hangen als je in een document zit en weer uit de app wilt
    IOS 9??

  137. Hier 2 iPad’s geüpdatet; iPad Air en iPad 3 Retina. Alles werkt perfect en soepel, maaaarrrr…… als ik het volume wijzig zie ik geen grijs vakje met tekst volume etc. Ik kan dus niet zien of ik het geluid hard of zacht heb staan. Allebei nog een keer opnieuw IOS9 er op gezet, maar ‘probleem’ blijft. Als ik de schuifknop gebruik krijg ik wel een melding in beeld. Bug?

  138. Gisteravond 19:10 zonder problemen ios 9 op 7 apparaten geïnstalleerd en tot nu toe nog geen problemen ondervonden…

  139. @Larzzz: Is een map geworden.

  140. @Vincent: mijn siri werkt wel maar wel zonde stem !

  141. Telefoon belt maar je ziet niets , niet wie er belt, je moet de app openen en dan zie je nog niets tot er opgehangen wordt dan staat het in recent

  142. @Brutus: bij mij ook, dank voor de hulp!

  143. Mij viel net een crash op mijn Air1 op van de iCulture app, heb ik voorheen nooit aan de hand gehad. Wat mij overigens na de update opvalt is dat ik ineens een profielfoto heb bij de icloud instellingen. Het gekke is dat ik deze absoluut nooit zelf heb ingesteld (want dan had ik wel een betere foto gekozen…).

  144. Batterij van de iphone 5c met ios9Sneller leeg

  145. De app store (iPhone 5) geeft voortdurend een melding van updates maar alle apps zijn up to date.

  146. Origineel geplaatst door Hooman
    @Vincent: mijn siri werkt wel maar wel zonde stem !

    Lees de tip van Roland, werkte uitstekend!

  147. Ik vind het in ieder geval fijn dat het startscherm enzo metal gebruikt. Swipen tussen pagina’s gaat nu veel sneller dan op iOS8 op mijn iPad 4

  148. @Laurens: Altijd wachten bij een dergelijk grote update van het OS, is mijn advies, tenzij het gebruik van je telefoon niet cruciaal is. Het is riskant in zulke gevallen voorop te willen lopen.

  149. Ik krijg na de update opeens geen feedback van siri. En ik kan geen desktop request meer doen in safari. En ik heb me iphone in het engels staat, en toch heb ik geen nieuws app. En tijdens het doorlopen door me instellingenmenu heeft apple find my friends de locatie diensten standaard aanstaan. Ik mis ook favorieten/recente contacten in de multitask scherm. Ik mis ook een ad-blockker voor safari en de functie dat als een pagina met reclame niet wil weggaan dat safari dat website blockt (als ik het goed heb).

    Soms heb ik het gevoel dan iOS 9 nog bugy aanvoelt. Wat wel voor mij een voordeel is, is de battery widget. Nu kan ik mijn apple watch en beats by dre koptelefoon de batterij status zien.

  150. Helaas ook geen he siri zonder gebruik adaptor , daar werd toch ook over gesproken , volgens mij alleen op 6s uitvoeringen ??

  151. Een deel van mijn contacten is zo gewijzigd dat ik geen namen/bedrijven zie maar het tel nr. er wel ‘blanco’ instaan

  152. Gisteravond ios9 op iPhone5s en iPad Air2 gezet, even moeten zoeken voordat ik de icloud drive app gevonden had. Die heeft Apple goed verstopt. Verder draait op de iPad alles als een zonnetje…… Behalve de app van iCulture die is in een ochtend al drie keer gecrasht.
    Ik weet dat het geen cash-cow voor iCulture is, maar begint zo langzamerhand toch wel tenenkrommend te worden. Ik vind de Website uitermate onhandig te lezen op de iPad, ook al is die responsive.
    Misschien een idee om een kopie van de website met andere op ipad gerichte lay-out te maken ( ander wordpress template met categorien indeling oid waardoor je het nieuws en reacties overzichtelijk krijgt gepresenteerd en je daarvan een webapp op je homescreen kan zetten?

    Ben geen techneut, maar een goede brainstorm op de redactie met deze gedachte zou veel lezers blij maken.

  153. Wat een update zeg. Belabbert, users op Zdnet en 9to5 klagen steen en been. En dat terwijl er ublieke beta’s waren. Lijkt wel dat elke nieuwe ios steeds meer bugs bevat dan de voorgaande.

    Blijf wel op 8.3 heb ik ook dat grote securitie gat niet dat in 8.4.1 zit.
    Droevig.

  154. 1 min puntje mijn batterij gaat opzicht snel leeg ( iPhone 5s ) en ik zie geen iCloud app!

  155. @Marcel: UPDATE: Het synchroniseren werkt nu wel goed, probleem zat in de muziek: vinkjes “uit” syncen en weer “aan” syncen en alles werkt goed.

  156. Geen Siri suggesties en idd alles in het Engels 🙁

  157. de nieuwsberichten en suggesties kan je wel uitzetten, je houdt dan alleen een zoekscherm over op die blz

    ga naar algemeen – zoek met spotlight – Siri suggesties uitvinken en eventueel ook alle apps die daar onder staan uitvinken

    nu alleen nog die extra zoekbalk zien te verwijderen

  158. Voorheen werd de brichtgeving op het hoofdscherm nog gecategoriseerd naar WhatsApp, Mail, RTL Nieuws, NOS, etc. en kon je per categorie afsluiten.
    Momenteel staan ze allemaal onoverzichtelijk onder elkaar en kan je het niet meer per categorie afsluiten.

  159. Nou ik blijf maar op de 9.1 beta denk ik. Wat een problemen lees ik hier. Ik heb nergens last van.

  160. Tripadvisor app bevriest bij opstarten

  161. Gisterenavond iPhone 5s en iPad2 update gedaan.
    De 5s loopt prima maar de iPad2 is voor mijn gevoel langzamer, ook na nog een reboot. Overall is het wel goed te doen maar met name Hay Day is niet te genieten zo langzaam…

  162. @yermolai: @tom: in safari klikken op dat vierkantje met de pijl naar boven, in het onderste rijtje die je dan ziet kan je klikken op “vraag om desktopsite

  163. @Vincent: Bij mij werkt NL wel,maar mijn stem configureren niet, en inderdaad ook de schrijf functie in notities werkt ook niet

  164. @peter: Ook mijn 5S is veel sneller leeg na 2 uur nog 76 % zonder te hebben gebruikt , uitgaande van 100%

  165. Bij mij schakelt de mobiele data steeds over op 3G (KPN). Waar hij voorheen steeds op 4g bleef…. Omgeving Den Haag.

  166. @PAOK: Deze optie moet je apart aanvinken. Je opent de instellingen gaat vervolgens naar iCloud. Je klikt op iCloud drive en zet “Op beginscherm” aan. De iCloud app is nu zichtbaar.

  167. Origineel geplaatst door Desiree
    Nou ik blijf maar op de 9.1 beta denk ik. Wat een problemen lees ik hier. Ik heb nergens last van.

    Mijn idee! 😉

  168. Na een vrij soepele update via itunes naar iOS9 (via de goede uitleg van iCulture) van mijn iPhone 6 nu geen beeld meer maar alleen de Voiceover die naar me roept “hoe laat het is” en “scherm vergrendeld” als ik ergens op het scherm druk. Balen.

    Resetten door home- & uitknop helpt niet.

    iPhone deed het goed maar na de tip van Roland om Siri spraak in te stellen ( Instellingen –> Algemeen –> Toegankelijkheid –> VoiceOver) kreeg ik deze status / modus.

    Hiervoor op de bekende fora geen oplossing gevonden.

    Iemand dezelfde ervaringen of ideeën?

  169. Mijn iPhone 6 met Vodafone zakelijk was na update meestal niet bereikbaar. Een reboot heeft geholpen. Daarna weer ok.

  170. All text on my Iphone 6 is suddenly in dutch. What can i do about it?

  171. @Vincent: Hallo ik heb idd ook problemen met Siri dat hij niet meer nederlands praat maar wel vlaams. Is hier al een oplossing voor?

  172. Na de update naar IOS9 werkt mijn weer widget niet meer op de Apple Watch, iemand meer last van dit probleem?

  173. App store/ iTunes store liggen er volgens mij uit of ligt dat aan mij?

  174. (Kan ook aan een landelijke Vodafone storing liggen, maar iPhone 6 belt wel weer prima na een teboot)

  175. Ik merk dat sommige apps langzaam zijn maar dat komt door de app zelf. Ik weet niet of het bij jullie ook zo is maar safari gaat bij mij als een speer!

  176. Op Ipad air 2 en Iphone 5S is homescreen naar rechts te swipen.
    Op Ipad 3 niet.

    Iemand oplossing? (bij antwoord graag bericht citeren)

  177. ik heb een iphone 4s 64gb en gister geüpdatet naar iOS 9 maar ik krijg siri suggesties niet. ik kan hem ook niet aan zetten in de instellingen iemand nog meer last van dit probleem?
    of wordt ik zoals altijd buitengesloten van alle nieuwe functies

  178. geen problemen met batterij alleen slechte verbinding met bellen zijn er nog meer mensen die hier last van hebben met t-mobile

  179. Ziet er mooi uit, toetsenbord vind ik mooi.
    Geen rare dingen opgemerkt op me iPhone5, ben nu aan het downloaden op iPad2, en een iPhone4S van me zoon.

    Conclusie, gaat goed geen gezeur en ik vind het persoonlijk een verbetering oogt mooier.

  180. Iculture app iPad staat iedere keer vast sinds de update…. Moet hem dan opnieuw opstarten

  181. @james: dan is het waarschijnlijk zo dat bij de iPhone van uw vrouw de regio op verenigde staten staat. Dit kun je checken en veranderen via instellingen > algemeen> taal en regio

  182. Bij is alles super gegaan. Mijn iphone 5S werkt sneller. ik ben zeer tevreden

  183. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  184. Ik ben na het updaten 1,2G aan ruimte kwijt! heb nog maar 1,9G over. heb verder niets veranderd. Het lijkt er op dat het aanzetten van iCloud Music ongeveer 0,8G scheelt.
    maar die stond voor het updaten wel gewoon aan. Heeft iemand een oplossing?

  185. @Björn: Vaag. Op mijn 5s vind ik hem juist brak lopen! Alles doet het zo te zien wel prima, heb nog geen uitvallers gehad.
    Maar mijn god, vloeiend?? Nou vond ik iOs7 en 8 ook al niet al te vloeiend, maar iOs9 spant de kroon! Als je in het homescreen naar beneden swipet voor zoeken duurt het soms een paar seconden voordat het toetsenbord al schokkend omhoog komt. Als je dan weer terug gaat naar je homescreen schokt de animatie ook. Dit is overigens het geval door het hele iOs. Dit was veel minder erg in iOs8. En dat terwijl Apple er juist over loopt te dikbekken dat het veel soepeler moet lopen, omdat het nu met Metal geprogrammeerd is…
    Misschien probeer ik een clean install.

  186. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  187. Mooie nieuwe feature! Met een link vanuit bijvoorbeeld een mail naar een browsersessie en dan links boven de mogelijkheid om weer naar de mail terug te gaan!

  188. Ik zei al eerder dat de iCulture app soms crashte op m’n Air. Ik denk dat het niet met de app te maken heeft maar met het feit van een iPhone app draaien op een iPad (je weet wel, als er 1x of 2x in beeld staat). Dan werken de knoppen veelal ineens niet meer en staat de boel vast. Lijkt me een typische iOs9 bug.

  189. Mijn toetsenbord werkt erg traag.
    Vooral het switchen tussen letters en emoticons.

    Iemand nog meer problemen mee ?

  190. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  191. Origineel geplaatst door danÌ
    @Björn: Vaag. Op mijn 5s vind ik hem juist brak lopen! Alles doet het zo te zien wel prima, heb nog geen uitvallers gehad.
    Maar mijn god, vloeiend?? Nou vond ik iOs7 en 8 ook al niet al te vloeiend, maar iOs9 spant de kroon! Als je in het homescreen naar beneden swipet voor zoeken duurt het soms een paar seconden voordat het toetsenbord al schokkend omhoog komt. Als je dan weer terug gaat naar je homescreen schokt de animatie ook. Dit is overigens het geval door het hele iOs. Dit was veel minder erg in iOs8. En dat terwijl Apple er juist over loopt te dikbekken dat het veel soepeler moet lopen, omdat het nu met Metal geprogrammeerd is…
    Misschien probeer ik een clean install.

    dit is pas de eerste versie iOS 9 en kan alleen maar beter worden!

  192. Ik heb na het upgraden naar IOS9 geen geluid meer op mijn Iphone6
    Geeft alleen koptelefoon geluid weer zonder de koptelefoon aangesloten te hebben.
    Backup terug gezet, geen verbetering.
    Nu maar terug naar fabrieks instellingen 🙁

  193. Kan het niet zo zijn dat meeste klachten komen bij mensen die een Apple dachten hebben gekocht maar er nu achter zijn gekomen dat ze al die die tijd op Android werken ? 😉

  194. Als ik het geweten had had ik het nooit geïnstalleerd. In WhatsApp kun je soms niet typen teksten verdwijnen uit beeld als je nog niet geïnstalleerd heb afwachten

  195. Bij notities is de foto invoegen en tekenen in een keer weg?

  196. @Marcel: Gewoon updaten heb ik ook moeten doen

  197. Kan niet multitasken op iPad2! Knop ontbreekt in instellingen/algemeen. Bij partner met iPad air werkt het wel. Meer mensen met dit probleem???

  198. iCulture-app bevriest op iPad2

  199. Op m’n 6 heb ik problemen met de weergave, hij staat nu opeens regelmatig op landscape modus, en wil daar dan niet vanaf.

  200. Origineel geplaatst door floris
    Ik heb nog geen bugs gehad, al vind ik het jammer dat de oriëntatie van het app switchen is veranderd (andere kant op).

    Eindelijk een goede update voor de linkshandigen onder ons. 😜

  201. Hoe loopt iOS 9 op een iPad 2? Sneller of nog trager ?ik ben een beetje bang om te updaten ..

  202. Origineel geplaatst door Elly
    Kan niet multitasken op iPad2! Knop ontbreekt in instellingen/algemeen. Bij partner met iPad air werkt het wel. Meer mensen met dit probleem???

    Keynote niet gezien? iPad 2 is te oud net zoals de mini 1 & 2

  203. Dit voelt aan als de eerste beta van IOS 9
    (Op de iPad Air 2)

    *De wallpaper op het toegangsscherm draait niet mee als je je iPad kantelt.
    * De helderheidsschuif in het controlcenter heeft zijn eigen leven.
    *Je beginscherm draait pas bij het aanraken van je scherm.

    Allemaal kleine maar hele irritante bugs.

  204. OV-chipkaart is nu ook deels Engels geworden in iOS 9.

  205. Origineel geplaatst door Patrick:
    Keynote niet gezien? iPad 2 is te oud net zoals de mini 1 & 2

    die mini 2 heeft dat wel hoor je bedoelt toch dat je 2 apps of 1 scherm kan

  206. Wow! Hij wordt met de minuut sneller op iPad mini 2!!

  207. Origineel geplaatst door Elly
    Kan niet multitasken op iPad2! Knop ontbreekt in instellingen/algemeen. Bij partner met iPad air werkt het wel. Meer mensen met dit probleem???

    Origineel geplaatst door Patrick
    Keynote niet gezien? iPad 2 is te oud net zoals de mini 1 & 2

    Jammer wel dat het niet gaat op de iPad mini 2. Uiteindelijk is dat op zich geen ander toestel dan de mini 3, op de Touch ID na.
    En dat geeft op zich geen verschil in het bedienen van de iPad.

  208. Origineel geplaatst door Hans
    Kan het niet zo zijn dat meeste klachten komen bij mensen die een Apple dachten hebben gekocht maar er nu achter zijn gekomen dat ze al die die tijd op Android werken ?

    Ik bedoel het niet lullig, maar tegenwoordig lijkt het probleem juist andersom te zijn.. Ik weet niet wat er met Apple aan de hand is, maar er waren nooit zoveel bugs voordat iOS 7 uitkwam en nu elke keer met een nieuwe update de stomste bugs die je maar op kunt noemen. En dat terwijl een grotere groep mensen de boel heeft kunnen testen..

  209. @Laurens: Ik heb hem ge-update met mijn iPhone 4s. Eerlijk gezegd zie ik vrij weinig verschil, echt miniem. In ieder geval geen problemen tot dusver. Was vooral benieuwd naar de ‘Notities’ app, maar omdat ik die met Gmail account gebruik ondersteunt hij niet de nieuwe functies.

  210. Facebook app ervaar ik audio ruis door de filmpjes. Zeg maar dat geluid als je sneeuwbeeld op de tv vroeger had.
    Ook bij verversen van Facebook komt datzelfde geluid naar voren.

  211. @Laurens: Ik zou het niet doen Laurens. Ok, iOS9 mag dan wel sneller zijn, maar of je dit ervaart op een iPhone 4S betwijfel ik.
    Ik had zoiets een tijd terug toen iOS7 uitkwam: “Alles werkt soepeler en sneller”.
    Nou, op mijn iPhone 4 werd alles alleen maar trager en trager. Foute beslissing mijnerzijds…
    Fijn dat ze de iPhone 4S ondersteunen, maar het is waarschijnlijk de iPhone met de laagste specs die ze nog ondersteunen.
    Gewoon niet doen, je krijgt er spijt van en terug kan (vaak) niet.
    Blijf op je huidige iOS versie of schaf een nieuwe iPhone aan.

  212. Ook Candy chrush na update in het Engels.

  213. Origineel geplaatst door arco
    Ook Candy chrush na update in het Engels.

    In ene Engelse drop😜

  214. Ik zit nog niet op iOS 9, maar ik kan bepaalde spelletjes niet meer spelen omdat hij zegt dat er een update is, maar er is niets te updaten.. M.a.w. De app store werkt ook niet meer goed

  215. Vind het nieuwe lettertype maar lelijk en tijdens het scrollen gaat schokkerig. Meer mensen hier last van? Heb een iPhone 6.

  216. Helaas doet jullie iCulture app erg raar. Hij loopt steeds vast. Je moet hem dan afsluiten (en ook echt helemaal afsluiten) wil er weer beweging in komen.
    Het tweede probleem dat ik tegen kom: als je een mail wilt versturen krijg je suggesties als je een deel van de naam invoert. Dan zie je ook suggesties met ‘recent’ erboven. Meestal zijn dit adressen waar je eenmalig een mail naar verzonden hebt, maar die je niet in je contactpersonen wilt opslaan. Tot gisteren had je dan de mogelijkheid dat adres te verwijderen. Dat kan niet meer. Dat heeft een flinke vervuiling van je bestand tot gevolg.

  217. Origineel geplaatst door Toon
    Ik zou het niet doen Laurens. Ok, iOS9 mag dan wel sneller zijn, maar of je dit ervaart op een iPhone 4S betwijfel ik.
    Ik had zoiets een tijd terug toen iOS7 uitkwam: “Alles werkt soepeler en sneller”.
    Nou, op mijn iPhone 4 werd alles alleen maar trager en trager. Foute beslissing mijnerzijds…
    Fijn dat ze de iPhone 4S ondersteunen, maar het is waarschijnlijk de iPhone met de laagste specs die ze nog ondersteunen.
    Gewoon niet doen, je krijgt er spijt van en terug kan (vaak) niet.
    Blijf op je huidige iOS versie of schaf een nieuwe iPhone aan.

    Het lijkt er bijna op, afgaande op de meeste negatieve reacties, dat iOS9 een verbetering is voor de 4s maar voor de nieuwere iPhones juist een verslechtering… Anyway: gewoon installeren op de 4s en je zult versteld staan van de performance!

  218. Zijn er ook reacties over het zachte geluid in ios9 op de iPhone? Zelfs met volledig open volume en volumebegrenzing uit.

  219. Heeft iemand ook sinds iOS 9, dat ie zijn apps niet meer kan updaten ? Er staat dat ik 8 stuks update heb, maar kan nu alleen open aanklikken en niet updaten. Zelfs het knopje werk alle bij werkt niet.

  220. Mijn Waze lijkt van slag sinds iOS 9, steeds draait scherm en wordt route herberekend. Is iPhone 6 .
    Verder nergens last van.

  221. Draait goed alleen Siri wil he Siri niet instellen😭

  222. Origineel geplaatst door Gijsph
    Op Ipad air 2 en Iphone 5S is homescreen naar rechts te swipen.
    Op Ipad 3 niet.

    Iemand oplossing? (bij antwoord graag bericht citeren)

    Swipe naar rechts is een Siri-functie, dat ondersteunt iPad 3 niet, dus is daar het zoeken nog steeds (net als bij iOS 8) op de iconen naar beneden swipen.

    Niet echt handig van Apple om in 1 versie twee verschillende manieren van werken voor hetzelfde te hebben afh. van de hardware.
    Vroeger was zoeken ook swipe naar rechts, waarom kan dat niet gewoon weer overal zo zijn?

  223. Nou ik heb nog niet eens de update gedraait en bij mij start TomTom niet eens meer op, dus wees blij dat jullie tenminste nog een Engelse versie hebben.

    Vet balen

  224. Jammer krijg Siri niet aan de praat😡
    Heb al van alles geprobeerd ook de tips bij de reactie’s… Nog iemand met het zelfde probleem?????

  225. Origineel geplaatst door Jan
    Vroeger was zoeken ook swipe naar rechts, waarom kan dat niet gewoon weer overal zo zijn?

    Ik ontdek net per ongeluk op mijn 6 dat ik daar zoeken OOK kan benaderen door een swipe omlaag op de iconen, dus op twee manieren op 1 device, nog vreemder eigenlijk…

  226. Batterij van mijn iPhone 5 is sneller leeg dan voor de update naar 9….

    Verder is het ff wennen, maar geen problemen ontdekt in apps oid

  227. @Hans: op mijn 6 plus niet.

    Interface is engels,, en stem zegt bv na 500 yarts rechts afslaan…

    Gewoon nederlands en engels door elkaar

  228. Origineel geplaatst door Hans
    TomTom: Ik ben blij dat ze dat alleen een uitzondering voor mij hebben gemaakt. TomTom is zowel op mijn iPhone 6 Plus als mijn iPad Air volledig in het Nederlands te laten. !
    Hans

    Bij mij niet…

    Ook een 6plus…

    Interface is en blijft engels.
    Text… Bv over 500 yarts rechts afslaan….

    Engels en nederlands taal door elkaar.

    Terug gezet naar ios 8…
    Nergens problemen van..
    Weer ios 9 erop… En hop…
    Weer t zelfde met tomtom….

    Heb tomtom gemaild… Maar nog geen reactie gehad.

  229. Na een dag te hebben gedraaid op 9.0 op mijn iPhone 6 ben ik overwegend tevreden. TomTom in het Engels is wel irritant, de app van Groupon is ook half Engels half Nederlands geworden. Verder loopt Facebook af en toe vast.

  230. Update is een drama geworden. Via iTunes de update gedaan. Staan in iTunes opeens 2 iPhone 5S. Meteen daarna loopt de iPhone vast. Herstel moeten uitvoeren. TomTom is nu Engels, alle data van de gezondheid-app zijn weg. Nieuws app was er even maar is nu weer verdwenen.

  231. @Hugo: oja. Siri werkt hier ook niet.

  232. Vandaag iPhone 6 en iPhone 6 plus geüpdatet, snelle update en totaal geen problemen. Siri werkt perfect, alle apps gewoon in Nederlands. Ook apps met een update worden netjes geüpdatet. Eerste reactie, beide iPhones werken sneller en batterij langer mee.

  233. Het enige probleem dat ik momenteel heb is updaten van app. Staan er 15 klaar maar als ik ze wil updaten wilt dit niet lukken, dan veranderen ze direct allemaal naar open. Vreemd

  234. Bij mij ook tom tom in engels en siri doet niks meer, luisterd nergens naar en ik vind de kleine letter op toetsenbord vreselijk, ben brildragend en zelfs dan is het lastig

  235. Gister de update gedaan, en tijdens het installeren liep m’n Ipad vast en ik kan er niks meer mee beginnen. Resetten lukt niet en via Itunes herstellen of terugzetten kan ook niet. Ik kan er helemaal niks meer mee….Wat een ellende….Ik baal echt vreselijk. Waar kan ik met m’n Ipad naar toe zodat hij het weer gaat doen.

  236. Nergens last van behalve dat mijn iPhone uitviel op 45%..;-(….iPhone 5s 64GB..

  237. Ik draai nog 9GM op 6, en heb keurig, zoals verwacht, nieuws als ik homescreen naar rechts veeg.. (Nou ja, nieuws.. telegraaf.nl, dan weet u het wel) Weet iemand waar de bron van dit overzicht vandaan komt? Heb bv NOS en Nu op m’n iPhone, maar telegraaf-app niet geloof ik..

  238. de feiten: gisteravond ,ijn iphone 6 naar IOS 9.0 ge-update middels itunes

    1. tomtom is engelstalig geworden, dit ligt echt aan tomtom, ze zijn al eeuwen bezig met de nieuweIOS tomtom Go app (zoals deze er al is voor Android) Wanneer komt deze app er nou eens?!

    2. scrollen in de instellingen van iphone gaat schokkerig

    3. ik kan nog steeds niet meer dan 5 foto’s mailen vanuit de fotoalbum

    4.Ineens waren mijn icloud backups verdwenen deze ochtend, alsof ik nooit een backup had gemaak

    5. Iculture app loopt niet meer soepel

    6. ik baal van de mini foto’s in de contacten en sms app, deze kun je niet verwijderen

    7. spotlight nieuws met vrijwel alleen nieuws uit de telegraaf is armoedig

    8. Nearby/dichtbij zoeken in apple kaarten is niet te vinden evenals niet in het spotlight scherm

  239. Een nieuw Selfie album in je fotorol! Waarin automatisch al je foto’s staan die met je frontcamera zijn gemaakt.

  240. Preview verwijderde foto’s is kapot?

  241. @Leon: Ik ervaar pre-cies hetzelfde!!!

  242. Origineel geplaatst door Leon
    Tijdens het installeren van de update op mijn I phone 4s, lukt het op enig moment niet meer om te swipen. In eerdere delen van het proces wel tot een bepaald moment. Ik heb het al 15 keer geprobeerd (uit, aan en opnieuw/resetten), maar hij loopt vast. Doordat je niet kunt swipen, kun je niet verder. De telefoon is vervolgens niet meer te gebruiken. Op een I pad heb ik exact het zelfde probleem. Herkent iemand dit ?

    Heb hetzelfde

  243. Tijdens het installeren van de update op mijn I phone 4s, lukt het op enig moment niet meer om te swipen. In eerdere delen van het proces wel tot een bepaald moment. Ik heb het al 15 keer geprobeerd (uit, aan en opnieuw/resetten), maar hij loopt vast. Doordat je niet kunt swipen, kun je niet verder. De telefoon is vervolgens niet meer te gebruiken. Op een I pad heb ik exact het zelfde probleem. Herkent iemand dit ?

  244. Gisteren schreef ik dat de icloud reservekopie het niet meer deed, bleef onder opslag op nul staan.
    Nu ontdekt dat het wel werkt als de iphone 5s in vliegtuigstand staat met wifi aan.
    Ales klopt dan netjes.
    Zet ik het mobiele netwerk weer aan dan krijg ik weer de foutmelding, …. mislukt.

  245. Hier werkt aller prima io9 op mijn ipad air en iphone 6.
    Wat niet kan maar toch lukt is de 3s via een crack ios9 te laten draaien, Geen errors maar snel en soepel.

  246. Mijn telefoonfunctie werkt niet meer na het installeren van iOS 9. Telefoon gaat wel over, maar doet dat met een ander (vreemd) geluid. De andere kant van de lijn hoort mij niet en ik hoor diegene heel slecht (alsof hij/zij onderwater zit ofzo).. Hopelijk komt er snel een update om dit (en de andere problemen) op te lossen.

    Edit: Na opnieuw opstarten was het probleem verholpen 🙂

  247. Op mijn iPad Mini Retina Cellular lees ik ‘s morgens altijd de nieuwsbladen en een eBook onderweg naar het werk. Ritje van 40 minuten met OV. Schermhelderheid altijd op 50%. Met iOS 8.4/8.4.1 verbruikte dat ongeveer 6% van de accu. Vanmorgen bleek dat 18% te zijn. Accu is altijd 100% bij vertrek. Installatie van iOS9 is een clean install met restore (werkt beter dan update op het device zelf).

    Niet blij mee als dit zo blijft, dan redt ik nog niet eens een halve dag in dagelijks gebruik.

  248. Als ik het scherm van m’n iPhone 6 staand heb, kan ik in de agendafunctie niet meer op een dag klikken vanuit het maandoverzicht. In een liggend scherm werkt het wel zoals ik verwacht en gewend ben. Hebben meer mensen hier last van?

  249. @Laurens: Ik zou even wachten. Gisteren heb ik mijn 4s geupdate, maar sindsdien alleen maar problemen.

    Eerst werd hij heel traag, reactietijd was echt 10 seconden op commando’s. Vanochtend was reactietijd weer ok, maar crashte elke app. Toen besloten iphone opnieuw op te starten, maar hij crasht nu tijdens opstarten. Dus krijg hem niet meer aan. Waardeloos dit!

  250. Hele vreemde kleurschakeringen bij het invoeren van de SIM pincode. Een mix van een folder die open stond (grijs) en de achtergrondafbeelding (oranje).

  251. Origineel geplaatst door jan janssen
    de feiten: …
    1. tomtom is engelstalig geworden, dit ligt echt aan tomtom, ze zijn al eeuwen bezig met de nieuweIOS tomtom Go app (zoals deze er al is voor Android) Wanneer komt deze app er nou eens?!

    Sorry, maar dat is absoluut geen feit. In andere reacties kun je lezen dat er meer apps zijn die er last van hebben. Bovendien is het sowieso heel onwaarschijnlijk dat als de functionaliteit van een ongewijzigde app wijzigt als alleen het OS is gewijzigd, dat aan de app zou liggen.

    Veel waarschijnlijker is dat Apple de backwards compatibiliteit van één of meer API’s uit het oog is verloren. Of gewoon weer de zoveelste bug heeft geïntroduceerd in een nieuwe OS versie. Dat is helaas geen zeldzaamheid meer sinds iOS 8.0 en OS X Yosemite 😢

  252. Na de update praat Siri niet meer maar schrijft het antwoord, als ik hem vraag waarom hij niet meer praat SCHRIJFT hij: maar ik praat toch?
    Hoe los ik dit op? Ik kwam het antwoord hier nog niet tegen…..

  253. Flitsmeister: reistijd wordt afgekapt, zie alleen: 00:……

  254. Problemen met lag, traag etc.

    Ik heb direct iOS 9 op mn 5s geïnstalleerd via iTunes afgelopen woensdag 16 sept rond 19:10 uur, wilde niet updaten via de normale manier maar herstellen en dan de backup terug zetten. Zo schoon mogelijk beginnen zeg maar.
    Na dat de instal klaar was de backup terug gezet. Nou 1 drama qua snelheid. Alles stotteren, zowel in de app’s maar ook swipen over het begin scherm. Ook als ik de iPhone even had laten liggen om vervolgens weer met mn duim te activeren zag je dat het scherm niet normaal oplicht maar in haperingen.

    Einde van gisterenavond was ik het zat, dit kan toch niet dacht ik. Ik naar instellingen/algemeen/Stel opnieuw in/wis alle inhoud en instellingen gegaan en de iPhone opnieuw leeg gehaald.

    Start opnieuw op en wat denk je, als een raket! Wauw dit is wat het moet zijn.
    Heb je ook problemen zoals hierboven, probeer het eens. kost je een half uurtje en misschien heb je er baat bij.

    Tomtom stond bij mij ook op engels, verder geen problemen.

    Succes! Mike.

  255. Vind dat de batterij nu juist sneller leeg is al bij iOS8, terwijl dit juist niet het geval zou moeten zijn.

  256. Diverse apps starten niet op of het duurt belachelijk lang, apps op mijn Apple Watch werken niet meer, etc.
    Kortom, niet echt een verbetering!
    Ik wil heel graag weer van IOS 9 af, kan dit al en hoe moet dit?

  257. Ik heb een iPhone 6, ge-update naar iOS 9, en mij valt op dat het niet meer mogelijk is om memo’s die met de dictafoon zijn opgenomen via Bluetooth op een externe speaker af te spelen. Als musicus maak ik daar veel gebruik van dus erg jammer. Heb even getest en met een niet ge-update iPhone 5 kan het nog wel. Iemand die hier meer van weet, of mogelijk een oplossing heeft? De Dicteren app van Philips doet het overigens wel op m’n iPhone 6 onder iOS 9, dus ik ga die maar gebruiken.

  258. Ik had wel wat problemen met de update voor de ipad 2 air naar 9.0 dacht het uploaden van itune naar ipad klaar was, haal de plug eruit met opstarten kreeg fout melding:( weer op nieuw gedaan als nieuwe klant installeert en de back-up overheen gedaan prima. Outlook kon eerst niet multitasken na update dag later wel.
    Het updaten van alle apps duurde rond 24 uur voor dat ik ze allemaal kon gebruiken. Vandaag werkt alles geen problemen.

    Met de Iphone 5s stond er binnen 15min. er op. verder geen problemen.
    Noties teken voor air 2 en 5s zit er op
    noties van 8.4.1. kan je niet met je pen/vinger tekenen. op 9.0
    Verder merk ik weinig verbetering van de batterij.

  259. Is er eigenlijk een vuistregel (oid) hoe lang je nog terug kunt naar een vorige versie, zoals nu van 9.0 naar 8.x? Denk er over één iDevice te upgraden om ‘t uit te proberen, maar wil – gezien de gemengde ervaringen – wel graag terug kunnen.

  260. @Hans Gommans: volume harder zetten.:)

  261. @Laurens: Vanochtend geprobeerd mijn 4S te updaten naar iOS 9. Bij de configuratie liep hij na het kiezen van een WiFi netwerk vast. Ongeveer 23x gereset, maar hij liep op hetzelfde punt steeds vast. Geprobeerd helemaal te herstellen via iTunes, maar ook toen liep hij weer vast op het zelfde moment. Het iCentre kon ook niks voor me betekenen.

  262. Als ik m via USB aansluit op mijn autoradio, klinken er constant tikken door Spotify en Apple Music. Alsof je een LP aan het draaien bent. Lekker nostalgisch, maar vooral superirritant!

  263. Mijn reservecopy is ineens 0 en het lijkt of alles in de cloud bewaard moet worden, alles staat op groen….

  264. @Harvey: Handmatig in te stellen via instellingen!

  265. @Larzzz: Zijn er meer mensen met het probleem dat de Kiosk app weg is? Ik ontvang de krant via kiosk app, dus wacht ik nu nog even met updaten.

  266. Touch ID werkt niet altijd in dropbox.

  267. Mijn iPhone 6 Plus is waardeloos geworden na de update iOS9. Ik kan zo goed als niks meer waar ik internet voor nodig heb. Foto’s en filmpjes bekijken die op m’n iPhone staan en muziek beluisteren… dat is het zowat. Dit is echt triest. Moet straks op reis vertrekken en vrees dat het niet meer goed komt voor maandag.

  268. Vandaag IOS9 zowel op mijn iPad2 als iPhone 6 gezet zonder problemen. Beiden lijken zelf wat soepeler te functioneren.

  269. Phone 6 na het update kan iPhone taal niet veranderen, iphone blijft zwart reageert nergens meer, heeft iemand dit ook?

  270. Hier op een iPhone 5 geen probleem. Alles werkt voor mijn gevoel niet anders/trager dan voorheen.
    Alleen WiFi is niet wat het moet zijn, (zeer) zwakke verbinding …
    (lijkt zo onderhand wel een Apple ‘iets’, sinds Yosemite heb ik er op mijn MBA ook veel last van..)

  271. Ik heb nu ook de iPhone 4s van mijn ouders naar iOS9 geupgrade toen ik las dat de performance problemen minimaal waren.
    Na de update werkt alles nog steeds zo soepel als eerst en merk ik weinig verschil met iOS8.

    Echter heb ik in mijn beleving nu een redelijk significant probleem:
    Geen enkele app uit de appstore download/update.
    – Apps updaten wil niet, ik druk op download, vul het wachtwoord in en vervolgens gaat hij nadenken om weer de download knop te laten zien.
    – Hetzelfde gedrag vertoond hij ook als ik elke andere willekeurige app(heb Spotify geprobeerd) probeer te installeren op de telefoon.

    Zijn er meer mensen met dit euvel, dat de appstore dus niet meer functioneert?

    Wat ik al geprobeerd heb is:
    – de App store app compleet afsluiten en herstarten.
    – de iPhone uitschakelen en opnieuw opstarten.
    Geen enkele van deze zaken helpt.

  272. Origineel geplaatst door Larzzz
    De kiosk app is weg bij mij, deze zou moeten worden vervangen door de nieuwe nieuws app.
    Die zie ik alleen niet en toen las ik dat deze nog niet in NL beschikbaar is.
    Maar hoe kan ik zonder kiosk app nu mijn magazine abbo’s lezen?
    Iemand die me kan helpen, of is dit een domme fout van Apple!

    Origineel geplaatst door Tevilnelg
    De apps die jij in de kiosk had worden gewoon bijgewerkt net zoals tevoren. Alleen de aparte kiosk is verdwenen. Geen reden voor paniek dus.

    Hier op iPhone 5 zag ik voor het eerst de kiosk app, en hij staat er nog steeds.

  273. Bluetooth teken blijft grijs bij mij, zowel op de iphone 6 en ipad air, beide met iOS 9. Ik heb van alles geprobeerd. Wie heeft hier meer last van?

  274. Siri zet apps op ontgrendelscherm;

    Werk dit alleen als de app’s op de achtergrond actief zijn? Heb zelf onder instellingen “ververs app op achtergrond uit staan.

    Iemand?

  275. Synchronisatie apps tussen iPhone 6/iPad Air 2 met iTunes werkt niet meer. Wanneer ik op m’n devices de apps update, worden ze niet meer ververst op iTunes, dus geen goed backup.

  276. Tomtom spreekt bij mij wel nog Nederlands, maar de afstandsmaat stond op miles en de menu’s etc. zijn wel in het Engels. Weer een andere variant op de bekende problemen?Verder onduidelijke grijze icoontjes op het startscherm met alleen “Wachten” eronder. Kunnen wel weggegooid, maar heb dan dus geen idee wat ik weggooi.Verder zijn er een aantal apps teruggekomen die ik bewust, zelf, had gedeïnstalleerd om ruimteproblemen te voorkomen. Kan ook aan itunes liggen, die bleek bij het synchroniseren omdat niet alle apps op de iPad ook op de Mac stonden ook ongevraagd en ongewenst apps van de Mac naar de iPad toe te ‘synchroniseren’, totdat die bomvol zat 😢.En waar komen die idiote Siri suggesties op het zoekscherm vandaan? Voornamelijk apps die ik nooit, of iig in geen jaren, heb gebruikt.Komt al met al bijzonder amateuristisch over, sinds iOS7/8 weet Apple je toch iedere keer weer onaangenaam te verrassen.😞Enige positieve dat ik heb kunnen ontdekken is dat die suffe kiosk pseudo-app/map, die zich aan alle multitouchgebaren onttrok, omgezet is in een normale map. O ja, en dat de iCulture app het bij mij wel gewoon doet 😄Nu alleen m’n Air2 geüpgradet, de rest van mijn iDevices blijft lekker op 7.1.2 totdat Apple z’n zaakjes weer een beetje voor elkaar heeft. Hoop bij 9.1, maar reken nergens meer op 😢

  277. Oh my god, mijn ipad werkt gewoon niet meer door die ios9! Nadat ik het heb gedownload, open ik mijn ipad en kom niet verder dan > schuif om bij te werken. Hij reageert helemaal niet als ik het scherm aanraak. What to do?! 🙁

  278. Is er iemand die mij kan helpen?! Nadat ik ios9 heb gedownload, kom ik niet verder dan > schuif om bij te werken. Het scherm reageert helemaal niet meer. Ik heb al tig keren aan en uit gezet maar tot die laatste stap reageert hij helemaal niet. What do to?:(

  279. De resolutie van mijn instapkaarten en Booking.com reservering in Wallet kloppen niet. De buitenzijde van de instapkaarten is niet zichtbaar in het scherm waardoor het onderste gedeelte van de scancode ontbreekt en ook de i rechtsonder waardoor ik de instapkaarten ook niet kan wissen.

  280. Het spel Sixes geeft nu ook een foutmelding ” Temporary server error”
    en als ik op OK tik krijg ik “FOUT, verbinding met de server kon niet gemaakt worden

  281. Mijn ervaring zijn veel engelstalige apps. Een hele irritante app switcher omdat je app scherm altijd bovenop de stapel open apps blijft staan (als ik daar heen wil druk ik wel een enkele keer op de home knop). Ook de energiebesparende functie haalt bij mij niet veel uit! Van 30% naar 12 in slechts een uur.
    Mijn telefoon: Iphone 6 64GB

  282. Op mijn 5s werkt alles perfect op Siri na. Als ik hé Siri wil configureren voor aan de vaste voeding dan krijg ik de foutmelding dat Siri mij niet begrijpt. Ik kom niet verder dan stap 1. Opnieuw de telefoon opstarten heeft niet geholpen. Iemand een oplossing?

  283. Je hoort ditmaal weinig over batterij problemen. Inmiddels ben ik er volledig van overtuigd dat iOs9 redelijk desastreus is geweest voor m’n iPad Air1 qua batterijverbruik. Ik heb zeer vaste patronen qua gebruik. Voorheen eindigde ik een doordeweekse dag tussen de 60- en 70%. Na de update deze week was dat ineens tussen de 40- en 50% geworden. Op de vrije zaterdag gisteren zat ik ineens op 15% aan het einde van de dag. Op zeker heb ik in 1,5 jaar tijd nog nooit zo laag gezeten. Raar dat je hier zo weinig over hoort. En nee, ik ben geen batterij freak, tot nu toe behoorde ik nooit tot de groep klagers na een update…

  284. Origineel geplaatst door Mirr: Oh my god, mijn ipad werkt gewoon niet meer door die ios9! Nadat ik het heb gedownload, open ik mijn ipad en kom niet verder dan > schuif om bij te werken. Hij reageert helemaal niet als ik het scherm aanraak. What to do?! 🙁

    Origineel geplaatst door Mirr: Is er iemand die mij kan helpen?! Nadat ik ios9 heb gedownload, kom ik niet verder dan > schuif om bij te werken. Het scherm reageert helemaal niet meer. Ik heb al tig keren aan en uit gezet maar tot die laatste stap reageert hij helemaal niet. What do to?:(

    Daar heeft iCulture een apart artikel aan gewijd, met een duidelijk stappenplan voor precies dit probleem. Ook staan in de reacties nog wat aanvullende suggesties.Succes! Had zelf iets dergelijks met de upgrade naar 8.3, herken de paniek en ‘t ongeloof.😕

  285. De wikipedia app is ook ineens Engelstalig, ongeacht je land/taalinstelling.

    Was het trouwens al meer mensen opgevallen dat je in 9.0 meer dan één iPad taal in kunt stellen, met een voorkeursvolgorde? Daar stond bij mij spontaan na(ast) Nederlands Engels ingesteld. Na weghalen daarvan blijft Tomtom echter helaas nog steeds deels Engels.

    Maar ik heb zo’n vermoeden dat dit toch wel eens de bron van de taalproblemen zou kunnen zijn. Fijn, weer zo’n nieuwe feature waar (vrijwel) niemand op zit te wachten die wel de boel voor (bijna) iedereen verkl**t doordat ‘ie niet backwards compatibel is ingevoerd!?! 😭

  286. Op mijn Iphone 4s kan ik het Siri scherm niet openen. Swipen naar rechts vanuit het Home screen werkt niet en ook door tweemaal op de Homeknop te drukken komt het scherm niet tevoorschijn. gevolg geen suggesties voor favorieten contacten (meer) en geen veel gebruikte apps vanuit het Siri scherm.
    Bovendien vind ik bij Instellingen.Algemeen>Zoek met Spotlight> Schakel Siri suggesties Aan/Uit die laatste mogelijkheid helemaal niet.
    Zou het kunnen zijn dat deze functie niet werkt op een Iphone 4s of is de upgrade naar IOS 9 niet helemaal goed verlopen. Wie heeft dit ook ?

  287. Tot nu twee problemen
    Waarvan 1 opgelost

    Whatsapp had een Engelse spelling correctie met een balk onderin beeld.
    Na instellingen taal te veranderen in enkel Nederlands …. Er stond Nederlands en Engels in instellingen van de iPhone ….was dit opgelost

    Nu nog airplay naar mijn Apple tv2 alleen audio. Update Apple tv zegt Apple. Dat gaat dus niet.
    Dus airplay werkt niet meet van ios9 naar appletv2.

  288. Mobiele data niet meer in te schakelen. provider Vodafone. Ook niet na verwijderen app. Ook officiële app’s zoals appstore zijn niet meer in te schakelen.
    Outlook loopt vast.

  289. Hier ook diverse problemen na upgrade IOS 9 op iphone 6, 16GB

    4G dekking is een stuk minder geworden, op mijn werk had ik door het hele pand probleemloos 4G, na de update alleen nog maar bij het raam.
    Wifi internet (meerdere providers en accesspoints) stagneert regelmatig tijdens het laden van een willekeurige pagina, krijg een time-out. Probeer ik het een kwartiertje later werkt het vaak weer wel maar niet veel later weer time-outs.

    Tot slot een facebook crash bij het openen van externe video’s, dan crasht de app ook.

  290. Bij mij komt het enkele meten voor dat de trilfunctie niet werkt als ik een whatsapp ontvang. Zijn er meer mensen die. Hier last van hebben?

  291. Bij de standaard e-mail app wil de badge niet meer resetten en blijft staan op 58 ongelezen berichten. Ook in de map alle inkomende en de map ongelezen berichten blijft de teller op 58 staan, terwijl ik geen ongelezen berichtjes heb. Alles als ongelezen en dan weer als gelezen markeren werkt niet. Even de badge uitzetten in berichtgeving ook niet. Tel resetten heeft ook geen enkel effect.

    Daarbij zou er van veel berichtjes de inhoud niet gedownload zijn van de server. Die stonden er voor de update wel gewoon op.

  292. Ik vond het wel grappig, dat als ik mijn Iphone 6 aan m’n macbook hing, de batterij ineens 100% is en de klok staat standaard op 09.41u. Ook mijn provider is dan niet meer zichtbaar. Verder ziet het er wel super uit, maar zo als altijd is het weer wennen.

  293. Update naar iOS9 ging vorige week vlekkeloos en alle apps werken naar behoren, maar nu moet ik ineens de allerlaatste versie van iTunes installeren om mijn telefoon te kunnen synchroniseren met mijn iMAc en om volledig gebruik te kunnen maken van de nieuwe functies in de notities app op mijn iMac en Macbook, moet ik over naar El Capitan. Wat een onzin. Waarom kunnen ze deze software niet backwards compatible maken met oudere versies. Grrrr.

  294. Ik woon in België en heb als provider Telenet. Sinds een paar dagen heb ik het probleem dat als ik mobiele data inschakel om met 4G muziek te beluisteren
    dit niet werkt. Ook als ik Apple Music aanvink zegt hij dat ik offline ben.

  295. Het automatisch inloggen in Safari doet het niet bij mij waardoor ik nu telkens mn ID en PW steeds weer opnieuw in moet voeren

  296. Ik heb ook de update naar IOS 9 uitgevoerd en merk dat verschillende apps rare kuren vertonen, zoals Runkeeper waarin ineens de gps niet goed gaat, snelheden en afstanden kloppen niet. bij de meeste apps is herinstallatie voldoende, maar zou ik dit structureel op kunnen lossen door een volledig backup en vervolgens herstel van mijn iPhone 6 te doen? hoe denken ze overigen het taal probleem van TomTom op te lossen?

  297. Een beroerde bug gevonden, als je een Exchange server gebruikt en je contacten synchroniseert dan kan je in Contacten bij de Groepen de “Suggested Contacts” niet meer uitzetten. De contactenlijst van je telefoon is met een beetje pech dus honderden items lang.
    Ook worden instellingen van de groepen niet vastgehouden (dus als je Exchange contacten uitzet daar), paar uur later staan ze weer aan.

    Oplossing is om de Exchange synchronisatie van de Contacten uit te zetten, maar echt fijn is die oplossing niet 🙁

  298. Origineel geplaatst door Thomasl
    Je hoort ditmaal weinig over batterij problemen. Inmiddels ben ik er volledig van overtuigd dat iOs9 redelijk desastreus is geweest voor m’n iPad Air1 qua batterijverbruik. Ik heb zeer vaste patronen qua gebruik. Voorheen eindigde ik een doordeweekse dag tussen de 60- en 70%. Na de update deze week was dat ineens tussen de 40- en 50% geworden. Op de vrije zaterdag gisteren zat ik ineens op 15% aan het einde van de dag. Op zeker heb ik in 1,5 jaar tijd nog nooit zo laag gezeten. Raar dat je hier zo weinig over hoort. En nee, ik ben geen batterij freak, tot nu toe behoorde ik nooit tot de groep klagers na een update…

    Ik heb het zelfde over de batterij verbruik, sinds de update IOS 9 aanzienlijk minder geworden op iPhone 5s en Ipad air 2 terwijl makkelijk de dag door kwam. nu niet meer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.