Reacties voor: iOS 9 nu downloaden: zo installeer je iOS 9

Apple heeft iOS 9 beschikbaar gesteld voor ondersteunende iPhones, iPads en iPods. Lees in dit artikel hoe je iOS 9 installeert en op welke manieren je dit kunt doen.
Lees het complete artikel → iOS 9 nu downloaden: zo installeer je iOS 9
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 175 reacties

  1. Balen krijg alleen foutmelding;(

  2. iOS 9 GM gebruikers krijgen ook update van ongeveer 43Mb

  3. Vanaf public beta 3 krijg ik dr update gewoon. Heb wel het profiel verwijderd

  4. Moet je perse op ios 8.4.1 zitten om te kunnen updaten naar ios9

  5. Kun je direct updaten van 8.3 naar 9 of moet je eerst naar 8.4.1?

  6. Ik heb GM maar heb ook een update 40,3 mb. Is voor ‘t eerst volgens mij.

  7. Vreemd op de iPhone is de update 1GB en via iTunes is de update ruim 1,84 GB groot? Heeft hier iemand een verklaring voor?

  8. @Tim: Ja, je hebt iOS 8.4.1 nodig om te kunnen updaten naar iOS 9. Dat is toch wat ik heb gelezen op The Verge, succes!

  9. @Henk: Ja, je hebt iOS 8.4.1 nodig om te kunnen updaten naar iOS 9. Dat is toch wat ik heb gelezen op The Verge, succes!

  10. Het buildnummer van de GM-versie en de publieke versie is waarschijnlijk ook identiek.

    Nee, dat is het niet! iOS 9 GM is Build 13A340. Deze publieke release van iOS 9 is Build 13A344.

  11. @Tim: Ik zou zeggen probeer het gewoon waarom zoiets vragen, als er op je telefoon of ipad een update verschijnt voor 9 heb je al antwoord.

  12. @James: omdat hij op de iphone gecomprimeerd wordt en vervolgens uitgepakt volgensmij. Daarom installeer ik altijd via itunes. Hoorde altijd dat dat beter was.

  13. Origineel geplaatst door Menno
    Heb ik ook! Hoe kan dit?!!!

    Hier hetzelfde met een iPhone 6 en twee 5s
    Via iTunes melding dat 8.4.1 de laatste is

  14. Moet erg wennen aan het nieuwe lettertype en de wel heel kleine icoontjes..

  15. Bij wie is nog meer de batterij widget niet beschikbaar..?

  16. De eerste bug al ontdekt, op iPad Air (1). Op het Home screen kun je nu helemaal naar linkvegen. Daar krijg je nu Siri suggesties, Nieuws en meer te zien.

    Maar als je nieuws uitklapt “toon meer” dan klapt er wel nieuws uit. Maar je kunt niet naar onderen vegen. Dan verdwijnt dat nieuws weer. Zowel in landscape als portret-modus werkt dit dus niet tot of heel soms.

    Harde reset heeft niets opgeleverd. :’)

    Kan iemand dit ook bevestigen?

  17. Mijn whatsapp triptem sinds de update, en als ik voiceclip verstuur of wil afspelen gaat automatisch de telefoon op stil en je zie dat logo als je telefoon op stil zet. Na het afspelen gaat die weer aan ik snap er niks van en daarnaast tript whatsapp ook

  18. Origineel geplaatst door TVKijker
    De eerste bug al ontdekt, op iPad Air (1). Op het Home screen kun je nu helemaal naar linkvegen. Daar krijg je nu Siri suggesties, Nieuws en meer te zien.

    Maar als je nieuws uitklapt “toon meer” dan klapt er wel nieuws uit. Maar je kunt niet naar onderen vegen. Dan verdwijnt dat nieuws weer. Zowel in landscape als portret-modus werkt dit dus niet tot of heel soms.

    Harde reset heeft niets opgeleverd. :’)

    Kan iemand dit ook bevestigen?

    hier geen last van, ook de iphone werkt als een zonnetje

  19. Ik heb ook last van, volgens mij, een oude bug.
    Ik had nog 5 updates in mijn app store staan toen ik de update deed.

    Nu de update gedaan is, is de optie “bijwerken” veranderd in “open” en is “werk alle bij” uitgegrijsd. Volgens mij was dit ook een bug in iOS 7.
    De enige oplossing was toen om “automatisch updaten” aan te zetten.

    Meer mensen last van?

  20. @TVKijker: Jep…

  21. Na iOS9 geïnstalleerd te hebben, valt het me op dat ik iets minder vrij te besteden geheugen heb. Voorheen was dit 55,9 GB. en nu, met iOS9, is het 55,7 GB. Ik heb een iPhone 5s, voor het geval dit in dit kader een relevant gegeven zou kunnen zijn.

  22. In eerste instantie merkte ik gelijk een verandering op aan het toetsenbord. Het leek er anders uit te zien. Na grondige inspectie is alles anders: Er is namelijk een nieuw font.

    Nog niet geheel overtuigd, maar het ziet er in eerste instantie wel beter uit. Lang leven San Francisco. 🙂

    Heb er overigens weinig van gemerkt met El Capitan.. :s

  23. Origineel geplaatst door HooijmansNL
    @TVKijker: Jep…

    Bedankt Echt slordig.

    Hopelijk kan iCulture hier ook melding van maken? 🙂

  24. Origineel geplaatst door Robert Janssen
    Na iOS9 geïnstalleerd te hebben, valt het me op dat ik iets minder vrij te besteden geheugen heb. Voorheen was dit 55,9 GB. en nu, met iOS9, is het 55,7 GB. Ik heb een iPhone 5s, voor het geval dit in dit kader een relevant gegeven zou kunnen zijn.

    Verder lijkt de telefoon ook iets trager te zijn onder iOS9. Apps openen iets langzamer en acties binnenin apps (bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht openen) verlopen ook minder soepel.

  25. @Robert Janssen: Idem hier. Ook een 5s. Alleen van 10,2 gb over naar 7,4 gb :s. Ben er nog niet achter wat dit verschil maakt. Update is via iTunes gedaan.

  26. Tot nu toe loopt mn iphone 6 erg vaak vast, ook kan ik via whatsapp op het moment geen foto’s meer sturen. Meer mensen last van?

  27. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  28. Sinds ik op mijn apparaten heb geïnstalleerd is de taal van de TomTom West-Europa app in het Engels. Erg vaag. Systeemtaal wijzigen helpt niet… Zijn er meer mensen die er last van hebben?
    Iemand een oplossing?

  29. Origineel geplaatst door Mark
    Meer mensen last van?

    Ja, dat is een regressiebug uit iOS 7. Die bug is ook weer aanwezig in iOS 8.x.x sinds iOS 8.1. Ik heb op 29-10-2014 een bug report (rdar #18808458) ingediend. Het bug report staat nog open. Dus, in iOS 9.1 Beta 1 is die regressiebug ook nog aanwezig.

  30. Als je het te druk vindt om IOS 9.0 te downloaden, kun je ook hier terecht.
    Ze zijn druk bezig met updaten, dus geduld(alsnog) als je voor jouw device nog geen link hebt. zie forum voor diverse US/Europa modellen!

    forum

  31. Ik krijg bij spotlight geen siri suggesties. en vind precies ook dat er zo weinig achtergronden bij zijn deze keer. iemand nog last van?

  32. Werkt super!!! Aanrader om te downloaden (iPhone6)

  33. Help‼️
    Heb na installatie op m’n iPhone 5s geen wifi meer en ook zonder wifi geen internet……

    Doe ik iets fout???

  34. @Sander: nou had de 9.1 beta draaien en kreeg geen update, iphone herstel blijft gewoon de 9.1 beta erop.. en dus ook geen iCloud opslag wat omhoog is…

  35. Dat lettertype is idd wennen net split view gedaan cool maar dacht dat je dan ook allebij de schermen kon aanraken maar dat kan niet… En komen er straks nog normale apps bij die dat ook kunnen?

  36. @Sander: Dat is niet helemaal waar, bij mij is die keuze er nog niet. Dit zal te maken hebben dat ze het geleidelijk uitrollen zoals al aangekondigd.

  37. Heb iOS 9 nu op iPad 3 , iPad air 2, iPad mini ,2x iPhone 4S , iPhone 5 en iPhone 5S geïnstalleerd zonder problemen , geen foutmeldingen oid.

  38. 1,1 Gb voor mijn iPad Air. Eerste indruk: even wennen aan het nieuwe lettertype. En opeens 4 iconen op een rij in een map. Dat ruimt lekker op. En undo/redo knoppen op het toetsenbord. Dat geeft toch wel een heel andere look and feel.

    Wel een beetje flauw dat echte multitasking niet kan op een (op zich niet eens zo oude) iPad Air. Nieuwe vormgeving van appmanager vind ik geen verbetering.

  39. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  40. Na update IOS 9 is de TOMTOM Europa APP opeens volledig in het Engels en met geen mogelijkheid meer in het Nederlands te krijgen.

  41. Vraagje over de he Siri functie.
    Als je deze aanzet bij iOS 9 moet je enkele stappen doen. Nu heb ik gemerkt dat het met mijn stem (mannenstem) wel werkt en men vriendin kan deze stappen niet doorlopen omdat Siri de stem (vrouwenstem) niet herkent. Nog mensen die dit hebben? En hoe kunnen we dit oplossen?

  42. Origineel geplaatst door Sander
    Tip: Na updaten naar iOS 9 heb je de mogelijkheid om je iCloud opslag te verhogen naar de nieuwe tarieven/limieten.

    Ik zit nog steeds op 20 GB voor 99 cent. Waar vind ik de optie om te upgraden naar nieuwe icloud tarieven? Ik las vanmiddag pas dat het per eind september ingaat….

  43. Belgen met een iPhone en een Apple watch die Siri in’t Vlaams willen gebruiken zijn eraan voor de moeite: Siri Dutch Belgium wordt niet ondersteund op apple watch. Hopelijk is dat wel mogelijk in watchOS 2

  44. Van alle genoemde problemen geen last gelukkig!!
    Heb zelfs meer opslagruimte vrij dan voor de update 🙂

  45. Tele 2 tv app op iPad air 2 werkt niet met ios9, melding op jailbroaken apparaten kun je geen tv kijken , failll

  46. Origineel geplaatst door rjhouweling
    Sinds ik op mijn apparaten heb geïnstalleerd is de taal van de TomTom West-Europa app in het Engels. Erg vaag. Systeemtaal wijzigen helpt niet… Zijn er meer mensen die er last van hebben?
    Iemand een oplossing?

    Dat heb ik alleen gehad met de beta versies. Met de “gewone” iOS versies is TomTom bij mij gewoon weer Nederlands.

  47. @James: & De rest:
    Bij mij kon ik gewoon via Instellingen->iCloud mijn opslag verhogen van 5GB naar 50GB. Misschien dat dit inderdaad nog niet bij iedereen zichtbaar is. Ten slotte was het 50GB icoontje nog niet ingesteld. Ik zag een grijs vlakje met van die kruizen erin, zoals te zien is voordat een app zijn icoon krijgt.

  48. Ik kan mijn apps niet meer updaten in ios9. Heb er 22 staan maar kan ze niet bijwerken.Nog iemand hier?

  49. Origineel geplaatst door Mark:
    Meer mensen last van?

    Ik heb dit probleem zelfs voor de upgrade zit nu nog op 8.4, enkele uren geleden had ik dit nog niet, best wel raar

  50. Origineel geplaatst door Sander
    @James: & De rest:
    Bij mij kon ik gewoon via Instellingen->iCloud mijn opslag verhogen van 5GB naar 50GB. Misschien dat dit inderdaad nog niet bij iedereen zichtbaar is. Ten slotte was het 50GB icoontje nog niet ingesteld. Ik zag een grijs vlakje met van die kruizen erin, zoals te zien is voordat een app zijn icoon krijgt.

    Sander, vreemd… Ik heb standaard het abonnement van 20 GB… Maar ik zie de upgrade naar 50 GB nergens staan. Bij mij zijn alleen de 200GB en de 1T beschikbaar om aan te klikken. Zowel in macintosh als in de iPhone en iPad

  51. @alvani: Heb exact hetzelfde probleem. Met geen mogelijkheid meer in het Nederlands te zetten.

  52. Geen problemen bij iphone 6…werkt goed.Duurde ongeveer 15 min. Lijkt sneller. Ander lettertype. Bluetooth stond weer aan. Scherm helderheid aangepast.

  53. Voor GM gebruikers is er een bescheiden update van 45 MB die automatisch klaarstaat. Niet nodig om opnieuw te installeren.

  54. Origineel geplaatst door Tijs
    Tele 2 tv app op iPad air 2 werkt niet met ios9, melding op jailbroaken apparaten kun je geen tv kijken , failll

    Die app is gewoon nog niet gereed voor ios9, komende week zullen er veel updates komen en dan zal het wel opgelost zijn.

  55. Sommige apps zijn eerst effe zwart en dan starten ze pas op maar dat ligt denk ik aan de app zelf. Veder is dat split vwieuw er handig heb al paar handige ideeën

  56. Ik vind de Wifi assist functie niet? Zou deze er niet in zitten en pas in een latere update komen?

    Niet goed genoeg gekeken staat onderaan in instellingen > mobiel netwerk en stond standaard aan..

  57. @Harry: Dat zal we zo zijn maar ik vind dit te makkelijk. Volgens mij moet je als Tele2 niet wachten maar juist een stap voor zijn.

  58. Toetsenbord zit er beetje anders uit
    Maar ik zie toch een beetje lag hier en daar ( iPhone 5s ) maar goed ik denk wel dat het goed komt.

  59. Hier is de eerste adblocker.

  60. @Regi: Extra icloud-opslag van 20gb kost €0,99
    50gb stond er niet bij.

  61. Origineel geplaatst door Steven
    Ik vind de Wifi assist functie niet? Zou deze er niet in zitten en pas in een latere update komen?

    Staat onder de optie mobiel netwerk. En dan helemaal onderaan!!

  62. Origineel geplaatst door Senne
    Ik krijg bij spotlight geen siri suggesties. en vind precies ook dat er zo weinig achtergronden bij zijn deze keer. iemand nog last van?

    Dat had ik ook, ik heb even mijn goede vriend Google geraadpleegt en daar vond ik dit. Ik heb de stappen gevolgd en daarna werkte het wel!

  63. @James: Heb ik ook last van.

    Misschien wordt nog aangepast de komende dagen, weken.

  64. Kiosk is verdwenen?

  65. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  66. iOS 9 draait super op m’n iPad air 2. Multitasken werkt top!

  67. Ik heb de nieuwe achtergrond niet, en ik kan die ook niet kiezen in de instellingen. Iemand een idee?

  68. iOS9 bevat gewoon veel meer lag en jerkyness tov iOS8.4 op mijn iphone 6+.
    multitasker openen gebeurt met enorm veel framdrops
    folder en apps openen zit een vertraging op van een fractie van een seconde (stoort me mateloos)
    Ik vind het tot noch toe de slechtste versie ever.

  69. Sommige apps hebben 1 sec. een zwart scherm voordat de app begint.

    Rummified heeft kleinere tesolutie gekregen, komt hopenlijk nog een update voor.

  70. Ik kan de ‘gebruik schakelaar als rotatie-functie’ niet vinden. Daarnaast werkt het scrollen door je bericht met 2 vingers op je toetsenbord ook niet… Al deze 2 dingen probeer ik te vinden op de IPhone.

  71. Origineel geplaatst door alvani
    Dat heb ik alleen gehad met de beta versies. Met de “gewone” iOS versies is TomTom bij mij gewoon weer Nederlands.

    Ik zelfde probleem. Niet op Ned. te krijgen.

  72. Ik heb taal op engels gezet maar zie toch de nieuwe news app niet?

  73. Origineel geplaatst door René
    @alvani: Heb exact hetzelfde probleem. Met geen mogelijkheid meer in het Nederlands te zetten.

    Edit: jullie hebben gelijk. Bij mij staat TomTom op de definitieve iOS 9.0 versie ook op de Engelse taal. Waarschijnlijk moet TomTom nog een update uitbrengen? Errug irritant in ieder geval.

  74. @macs33: even je idevice even opnieuw opstarten. Ik had het ook bij meerdere apparaten.

  75. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  76. Kan je bij het multitasken de interface nog veranderen naar het vorige, of dat je naar de andere kant kan swipen tussen apps? Of is dit het nieuwe principe?

  77. Zijn er nog meer mensen die na het update naar IOS 9 geen reserve kopie meer kunnen maken ? Heb al uitgelogd opnieuw aangemeld voor de iCloud maar tevergeefs… Ik zie wel dat de oude kopieën er nog wel door de gebruikte ruimte maar als ik in de Back-up kijk staat er 0 bytes. Zowel op me iPhone als op me iPad… Handmatig Back-up maken lijkt goed te gaan naar komt er bier bij in de iCloud

  78. @hans: Dank voor alle tips…:-(
    Heb m’n VPN-instellingen verwijderd en alles doet het weer. Misschien heeft iemand hier iets aan.

  79. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  80. Nu Vlaams is ingesteld in IOS 9 is Tomtom Western Europe ineens overgeschakeld naar het Engels. De gekozen Vlaamse stem spreekt nu engelstaligee aanwijzingen uit.

  81. Ligt het aan mijn, of is de helderheid’s schuif in het control center een beetje raar op de iPad Air 2

  82. @Joost: Idd beetje gevoelig, het sprint ook heen en weer en weer terug

  83. Ik zie de extra “tekentool” menubalk niet verschijnen als ik een notitie maak? Heeft iemand een idee hoe ik dat zichtbaar kan maken, alvast vriendelijk bedankt.

  84. @Mark: Zelfde probleem hierop iPhone en iPad helaas 🙁

  85. Jammer maar ik ervaar echt wel lag op mijn iphone 5s.Stotters in beeld bij het schakelen tussen apps..

  86. Weet iemand hoe je het multitasken kunt veranderen? Ik bedoel de functie waarbij je 2x achter elkaar de home knop indrukt. Het is een stuk langzamer om een app te sluiten.

  87. Hey! Heel veel oude (favoriete) achtergronden zijn verdwenen. 🙁
    Heb ze alweer gedownload. Wel jammer.

  88. Geen News, maar wel Kiosk verdwenen, dat is niet erg consequent. Ook Wallet zit er niet bij. Beetje raar. En News zou opeens verschijnen als je de taalinstellingen aanpast? Lijkt me vreemd.

  89. Origineel geplaatst door jasper
    Ik kan mijn apps niet meer updaten in ios9. Heb er 22 staan maar kan ze niet bijwerken.Nog iemand hier?

    Heb ik ook. Zes apps vragen om een update (te zien aan het rode ballonnetje) maar in de Appstore staat niets om te updaten?

  90. Ik kan geen reservekopie maken… Wie heeft dit probleem ook?

  91. Origineel geplaatst door Mark
    Ik heb ook last van, volgens mij, een oude bug.
    Ik had nog 5 updates in mijn app store staan toen ik de update deed.

    Nu de update gedaan is, is de optie “bijwerken” veranderd in “open” en is “werk alle bij” uitgegrijsd. Volgens mij was dit ook een bug in iOS 7.
    De enige oplossing was toen om “automatisch updaten” aan te zetten.

    Meer mensen last van?

    Dit is bij mij ook het geval op iPhone 4s (IOS 7.1.2), iPad 2 (IOS 7.1.2) en iPhone 6 (IOS 8.4), echter ZONDER te hebben ge-update naar IOS 9 (!) Op de badges staat nog wel het aantal bij te werken apps. Vanmorgen/-middag was dit beslist nog niet het geval dus deze ‘bug’ is er m.i. later ingebracht… Mogelijkerwijze om het feest van IOS 9 luister bij te zetten. Het zal mij in principe op korte termijn worst zijn, maar ik vind het wel ‘alarmerend’ dat er steeds meer dingen gebeuren op idevices waar je niet om vraagt cq. geen invloed op hebt.

  92. @Jom: probleem heb ik ook, niet zichtbaar op iPad4… Vreemd. Andere iPads wel?

  93. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  94. Eerste fout al ontdekt. Tijdsaanduiding bij niet storen functie overlappen elkaar.

  95. heb net mijn 4s op ios 9 overgezet en het lijkt op het eerste gezicht wel prettig te werken. het is te zeggen “relax trager” maar misschien moet ik deze 4s eens herstellen en alles “from scratch” erop zetten. Ben niet echt onder de indruk van ios 9 maar ik ben er nog niet in gedoken [tis al wat laat]

  96. Iphone 6 en ipad zonder problemen geupdate. Werkt als een trein (in de positieve zin ;)) apps updaten werkt inderdaad tijdelijk niet, maar nou ja.

  97. En wat een spuuglelijk lettertype. Jony Ive is een aardige industrieel vormgever maar een beroerde grafisch vormgever. Maar kennelijk durft niemand hem dat te vertellen.

    Weet iemand een mooi toetsenbord?

  98. Ontzettend veel last van battery drain. iPhone 6 plus en zie gewoon het percentage teruglopen. Clean install.

  99. Origineel geplaatst door Dani
    Ik kan geen reservekopie maken… Wie heeft dit probleem ook?

    Hier ook! Ze lijken ook verdwenen in de iCloud, geeft nu aan grote 0 bytes en handmatig reservebackup werkt ook niet. Doorloopt het wel helemaal maar wordt niet zichtbaar in de iCloud…

  100. @Jerom: ik mijn 4s in “low power mode” gezet en laat deze liggen tot morgen, 12uur later dus. Moet wel melden dat mijn accu al wat oud is en al wat gebreken had. ik heb alle instellingen aangepast naar weinig accu verbruik, zowiezo.

  101. Heb alles op engels staan maar geen news app hier??

  102. Let op mocht je bij het bellen geen geluid horen, dan even resetten. Homeknop & aan uit een aantal seconden ingedrukt houden. Probleem was daarna verholpen. Altijd goed om na een update dit even te doen.

  103. Gen toon bij nieuw bericht whatsapp, nog iemand dit?

  104. @Jerom: Even resetten lost vaak van dit soort probleempjes op

  105. Hier op een iPhone 5s 64GB loopt alles soepel. Lettertype wel wennen, maar ik vind het mooier. Batterij loopt iets minder hard leeg. Maar nog steeds heel hard. Dat heeft meer met een auto-ongeval te maken van vorig jaar. En inderdaad lage helderheid. Ik ga die WiFi dinges uitzetten want ik heb een router met 5ghz. Dan is straks mijn abonnement er doorheen;-).

  106. Origineel geplaatst door TVKijker
    De eerste bug al ontdekt, op iPad Air (1). Op het Home screen kun je nu helemaal naar linkvegen. Daar krijg je nu Siri suggesties, Nieuws en meer te zien.
    Maar als je nieuws uitklapt “toon meer” dan klapt er wel nieuws uit. Maar je kunt niet naar onderen vegen. Dan verdwijnt dat nieuws weer. Zowel in landscape als portret-modus werkt dit dus niet tot of heel soms.
    Harde reset heeft niets opgeleverd. :’)
    Kan iemand dit ook bevestigen?

    Klopt, ik ervaar het zelfde Air 2.

  107. @Jom: Je moet de notities van iCloud gebruiken, Gmail (of andere services) ondersteunen het tekenen in notities (nog) niet.

  108. Iemand ook problemen met touch id instellen ? Bij mij springt het gelijk door op mislukt, probeer opnieuw

  109. Origineel geplaatst door Jerom
    Ontzettend veel last van battery drain. iPhone 6 plus en zie gewoon het percentage teruglopen. Clean install.

    Bij nieuw install is spotlight je hele tel aan het indexeren. Dit kan wat energie kosten. Even wachten tot morgen. Zal je zien dat het beter is

  110. Origineel geplaatst door Mark
    Ik heb ook last van, volgens mij, een oude bug.
    Ik had nog 5 updates in mijn app store staan toen ik de update deed.
    Nu de update gedaan is, is de optie “bijwerken” veranderd in “open” en is “werk alle bij” uitgegrijsd. Volgens mij was dit ook een bug in iOS 7.
    De enige oplossing was toen om “automatisch updaten” aan te zetten.
    Meer mensen last van?

    Hier ook op 5S.
    Er staat een o.a. een update van Dropbox (versie 4.0) klaar. Geinstalleerd is 3.9.6. Maar nieuwe versie kan niet geinstalleerd omdat er “open” staat. Zo ook voor drie andere apps.
    Na een herstart zie ik heel even “bijwerken” staan, maar voordat ik er op kan drukken, staat er al weer “open”.

  111. Ik vind het slecht dat Apple zijn eigen apps niet eens klaar heeft voor multitasken op de iPad Air 2. Zelfs de muziek app komt niet voor in slide over.

  112. Origineel geplaatst door Jom
    Ik zie de extra “tekentool” menubalk niet verschijnen als ik een notitie maak? Heeft iemand een idee hoe ik dat zichtbaar kan maken, alvast vriendelijk bedankt.

    Check ff of je een notitie maakt in iCloud of onder ander account (Google, Exchange, …). Alleen bij notities opgeslagen in icloud krijg ik de nieuwe functies te zien.

  113. @Mark: Ja op iPhone 6 en ipad4 heb ik er last van. Op iphone 5s werkte het wel goed.

    Als je snel genoeg bent kan je de knop werk alles bij nog wel activeren. Als je de updatetab opent is de knop een halve seconde actief. Daarna gebeurd inderdaad wat Mark omschrijft.

  114. Doet bij meer mensen de agenda het niet meer goed ? Kan geen dagen meer openen door er op te klikken…

  115. @Joost: staat op iCloud maar helaas nog niet de nieuwe opties zichtbaar… Harde reset gedaan hielp ook niet.

  116. @Mark: Ik heb er ook last van, automatische updates aanzetten helpt niet, wat nu?

  117. Na een uur of 4 ervaringen met IOS 9 te hebben kunnen vernemen, nog niemand gehoord met echt positieve ervaringen. Dat is wel eens anders geweest. Morgen: nieuwe dag, nieuwe kansen!

  118. Origineel geplaatst door Dani
    Ik kan geen reservekopie maken… Wie heeft dit probleem ook?

    De halve wereld probeert de apple servers te bereiken. Goh.

  119. @rjhouweling: Heb hier hetzelfde probleem met TomTom West Europa.
    De taal is inderdaad niet te wijzigen.
    Hopen op een update.

  120. Zie veel klachten over de bug dat je niet meer kan updaten, deze is als volgt op te lossen. Sluit de app, open hem en zodra je op updates drukt, zie je heel kort staan werk bij, wees heel snel en druk erop, dit heeft bij mij geholpen. Succes

  121. Het lijkt erop dat het bij iedereen goed werkt. Bij mij (5s) is het een drama, mijn hele telefoon is aan z’n end. Telefoon reageert nergens meer op en loopt constant vast. Op begeven moment zat ik op whatsapp en werkte het soepel en prima, toen ik op de homebutton drukte ging het weer fout. Geldt ook voor reset. Als alles gereset is doet de iphone het plots weer maar na 1 minuut loopt deze weer volledig vast

  122. Hallo, ik heb vanavond mijn iPhone 5S upgraded naar de nieuwe IOS9 nadat het klaar was en ik mijn telefoon weer wou opstarten. Komt er in het scherm te staan schuif om bij te werken. Maar dit is het probleem hij wil niet schuiven. Ik heb mijn telefoon al meerdere malen opnieuw opgestart en bij de eerste stappen doet mijn touchscreen het gewoon. Totdat ik bij deze stap kom en nu doet hij niks meer. Wie kan mijn helpen

  123. @dejorr: Als je de taal op Engels (US) zet en region op Verenigde Staten dan zou News moeten verschijnen. Hier wel. (iPhone 5s, ios9)

  124. Origineel geplaatst door Joost
    @Jom: Je moet de notities van iCloud gebruiken, Gmail (of andere services) ondersteunen het tekenen in notities (nog) niet.

    Dank je wel voor de oplossing 👍👍

  125. Trouwens… Misschien al gezegd, maar jemig, wat klinkt Siri nasaal zeg, pfff

  126. Origineel geplaatst door ikspem
    Check ff of je een notitie maakt in iCloud of onder ander account (Google, Exchange, …). Alleen bij notities opgeslagen in icloud krijg ik de nieuwe functies te zien.

    Bedankt voor je reactie, het werkt nu 👍

  127. Verdikkeme… Ik deed nooit aan updates en nu ik het eens doe kan ik mn iPad-1 niet eens meer updaten, al zou ik het willen. Wat is dit nu? Was een duur apparaat toentertijd (gekocht in NY omdat hij hier nog niet in de schappen lag) Belachelijk!!

  128. @Ewout: Siri past zich aan aan de weersomstandigheden en omgeving. Kleine verkoudheid 🙂
    Proactivity

  129. Ben om 20.00u begonnen met updaten van mijn iPhone 6 en hij is nu nog steeds niet klaar?
    Iemand meer problemen zoals dit?

  130. Hier ook ge-update naar iOS 9 op
    De iPhone 5s tot nu toe geen problemen, alles werkt zoals het hoort , batterij lijkt alleen wat sneller leeg te lopen , maar iOS zal nog wel aan het indexeren / optimaliseren zijn . Voorderest is de iPhone iets trager met apps opstarten doordat je bij het openen van de app eerst een seconde een zwart scherm
    Krijgt en hij daarna direct de app toont maar voorderest relaxte update!

  131. Fast battery drain after upgrade to iOS 9 om iPad Air 2 4G

  132. Origineel geplaatst door René: Na update IOS 9 is de TOMTOM Europa APP opeens volledig in het Engels en met geen mogelijkheid meer in het Nederlands te krijgen.

    heb ik ook last van met meerdere programma’s

  133. Origineel geplaatst door Jan van Dijk
    Hallo, ik heb vanavond mijn iPhone 5S upgraded naar de nieuwe IOS9 nadat het klaar was en ik mijn telefoon weer wou opstarten. Komt er in het scherm te staan schuif om bij te werken. Maar dit is het probleem hij wil niet schuiven. Ik heb mijn telefoon al meerdere malen opnieuw opgestart en bij de eerste stappen doet mijn touchscreen het gewoon. Totdat ik bij deze stap kom en nu doet hij niks meer. Wie kan mijn helpen

    Heb hier het zelfde probleem. Resetten helpt niet en omdat ik Zoek mijn iPhone aan heb staan kan ik geen oude reservekopie terug zetten. Wat kan ik doen?!?

  134. @René: Dame hete!

  135. Iets minder belangrijk: waar vind ik nu die middelvinger bij de emoticons?? En zo’n “metal” hand?? Voor de rest loopt het op dit “korte” moment nog soepeltjes met de nieuwe update 👍

  136. @GvdK: Same here (TomTom in Engels)

  137. @René: Ik heb hetzelfde probleem met de TomTom app. Stem is wel Nederlands maar het menu is in het Engels

  138. @jasper: Potjandorie… Zo heb ik in 1959 een gloednieuwe Trabant gekocht (destijds helemaal voor naar Oost-Duitsland gereden want hier nergens te krijgen) en nu is de uitlaat er onderuit gedonderd. Wat denk je? Nergens een nieuwe te krijgen! Blijkt dat dat merk niet eens meer bestaat! Belachelijk!!

  139. @Jan van Dijk: Ik heb dit precies het zelfde.
    Iemand een oplossing?
    Bedankt!!

  140. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  141. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  142. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  143. Niet enkel de taal in tomtom loopt fout, bij mij werkt de boven en onderbalk ook niet meer in het routescherm.

  144. Origineel geplaatst door Jan van Dijk
    Hallo, ik heb vanavond mijn iPhone 5S upgraded naar de nieuwe IOS9 nadat het klaar was en ik mijn telefoon weer wou opstarten. Komt er in het scherm te staan schuif om bij te werken. Maar dit is het probleem hij wil niet schuiven. Ik heb mijn telefoon al meerdere malen opnieuw opgestart en bij de eerste stappen doet mijn touchscreen het gewoon. Totdat ik bij deze stap kom en nu doet hij niks meer. Wie kan mijn helpen

    Hier het zelfde probleem!

  145. Sinds de upgrade werkt VPN niet meer. Hebben er meer dit probleem of ben ik de enige die VPN gebruikt?

  146. Heeft iemand ervaring met IOS9 op de ipad2? Een aanrader of toch niet?

  147. Voor de mensen die zeiden: ik kan geen reservekopie maken of apps update. Allebij doet het bij mij dus

  148. Weet iemand waar die Apple News app te vinden is ?!

  149. Voor alle Tomtom gebruikers:

    Omdat het wat mij betreft een aanname is dat de fout bij iOS ligt, heb ik het probleem bij Tomtom gemeld. Eens kijken wat ze zeggen.

    – Interface EN
    – Stem half NL, half EN
    – Geavanceerde stem weg, alleen basisstemmen beschikbaar.

  150. Welke content blockers zijn er beschikbaar voor de iphone 5 op dit moment?

  151. Volgens mij heeft de Appstore een storing. Updaten van apps kan niet meer. Zowel in iOs9 als ik iOs8

  152. Widget doen het niet goed bug

  153. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  154. Ik heb 9 geïnstalleerd. Er is iets dat me ontzettend tegenvalt, maar misschien dat jullie me kunnen helpen.

    Ik was erg blij te horen dat er een iCloud app was. Ziet er prim uit inderdaad maar….. Ik kan kan niet gewoon een pages document aantikken en bewerken, opslaan en klaar. Ik moet t eerst exporteren naar pages? Maar als ik dat doe en een wijziging maak en opsla, dan heb ik 2 versies van het document…
    Kan ik niet gewoon, zoals je verwacht in een “verkenner/Finder” achtste look, gewoon een document openen die dan in het betreffende programma geopend wordt om bewerkt te worden en gewoon opgeslagen kan worden. Dus als ik een pages document aantik opent ie pages, etc… Kan dat niet?

    Want zo vind ik de iCloud app redelijk nutteloos eigenlijk.

    Bedankt vast!

  155. @Lauw: appestaartje b.v.

  156. Fijn, infinite bootloop, zelfs na herstel uit DFU.

  157. Ik vond de beta waar ik op zat stabieler dan de echte versie als ik eerlijk ben… 😕

  158. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  159. Origineel geplaatst door KlotsR: Volgens mij heeft de Appstore een storing. Updaten van apps kan niet meer. Zowel in iOs9 als ik iOs8

    Heb ik nu opeens ook last van bij IOS 7

  160. Ik heb onlangs iOS9 geïnstalleerd (op mijn iPhone4s), maar de volledige installatie lukt niet. Zodra ik configureer, krijg ik een laadbalk en vervolgens verschijnt het Apple-teken. Hierna krijg ik een witte pagina met de tekst “schuif om bij te werken,” maar het probleem is dat ik dat dus niet kan. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd. Ik heb de iPhone al een keer gereset door de home- en de ontgrendelbutton in te drukken, en ik heb het geprobeerd te herstellen via iTunes terwijl mijn telefoon in een DFU-toestand zit.

    Weet iemand wat ik hiertegen kan doen?

  161. Mijn dochter was, zonder mijn toestemming bezig met het instaleren van IOS 9 op onze Ipad2, nu krijg ik een witte bladzijde met daaronder ”schuif om bij te werken” Daarna de toegangscode, en dan krijg ik de big apple te zien die met een dunne streep daaronder een laad moment laat zien en dan begint het weer opnieuw. Wit scherm met…’schuif om bij te werken’ Help wat kan ik doen om mijn Ipad weer normaal te laten werken?

  162. Heb hetzelfde probleem als Mylene en Judith. Naar de Amac winkel geweest in Rotterdam en die raadde mij een reset (home + ontgrendel) aan terwijl mn Iphone 5 gekoppeld was aan mijn computer en wanneer het scherm op zwart sprong alleen de home button ingedrukt te houden waardoor hij automatisch zou aan moeten geven dat de iPhone zou gaan herstellen. Dit doet het echter ook niet. Wat kan ik wel doen om mn iPhone te laten werken op IOS9?

  163. Wifi werkt minder goed bij mij sinds de update (iphone6). Heb ota gedaan, morgen maar via itunes herstellen.

  164. Na ongeveer 10x de genoemde foutmelding te hebben gehad (nu 17 sept 22:00 nog steeds…) met 2GB vrije ruimte, maar eens geprobeerd via iTunes. Lukt ook niet! Op 2 verschillende Macbooks krijg ik de melding “iTunes kan geen reservekopie maken van de iPhone ‘….’ omdat er onvoldoende ruimte vrij is op deze computer om de reservekopie te bewaren”. En dat terwijl de ene MacBook 30GB en de andere 170GB vrij heeft…

    Iemand anders dit probleem of een oplossing?

  165. @Martin: Ja klopt. Ik heb ook taal én regio veranderd naar English (US), en de News app is verschenen.

  166. @Judith: Dit probleem heb ik namelijk ook en het heeft te maken (denk ik) met je reservekopie die je terug wilt zetten. Op een of andere manier wil tie hem niet terugzetten.

  167. @Peter: Ik heb mijn iPhone weer aan de praat gekregen nadat ik het via iTunes hersteld heb en compleet terug heb gezet naar de fabrieksinstellingen. Eerst deed die dat bij mij ook niet, maar uiteindelijk is het wel gelukt, wel via de methode als die jij opnoemde.

  168. Jullie eigen app loopt ook telkens vast @iculture

  169. hallo ik ben van iOS 9.1 naar iOS 9 gegaan, maar nu blijft er een rood ballontje bij software update staan met nummertje 1.

    hoe krijg ik die 1 weg want als ik erop klik geeft hij aan dat dit de laatste update was en er verder niets te updaten valt.

    hoe krijg ik deze rode 1 weg???

    alvast bedankt voor de reactie

  170. Hebben meer gebruikers last van het feit dat notificaties blijven staan in het Berichtencentrum? Regelmatig ‘hangen’ daar WhatsApp berichten, of Facebook berichten. Ze zijn niet te wissen.

    Selecteer je bij Instellingen > Berichtgeving > “Groepeer per app”, dan verdwijnen ze wel, of na een reboot van je toestel.

    Gebeurt op de iPhone 5S, 64GB.

  171. Ben ik de enige of zijn er meer mensen met het probleem, sinds de update naar iOS 9 kan ik mijn iPhone 5s niet meer back-uppen via iTunes hij zet de Apps niet over naar iTunes, ik gebruik de nieuwste versie en op een pc met schone installatie werkt het ook niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.