Reacties voor: WiFi Assist: iOS 9 schakelt bij zwakke Wi-Fi-netwerken zelf over naar 3G of 4G

iOS 9 bevat een nieuwe functie: WiFi Assistentie (WiFi Assist). Daarmee schakel je automatisch over naar het mobiele netwerk, als blijkt dat Wi-Fi te zwak is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. In belgië lijkt dit nog wat te voorbarig. €69/maand voor een abo met slechts 3GB data what the hell.

    Er zijn er goedkopere maar dan mag je blij zijn dat de 3G ontvangst naar behoren werkt.

  2. Beetje slap aftreksel van ‘slimme netwerkwissel’ van Android. Gaat bij mij gelijk uit. Ik heb juist een iPhone om zelf te bepalen wat ‘ie wel en niet doet.

  3. Bij mij staat Wifi Assistentie standaard ingeschakeld.

  4. @Yingie: Bij mij staat WiFi Assistentie ook gewoon ingeschakeld!

  5. @dromedaris: Ik dacht dat wij Nederlands genaaid werden met Data Abonnementen, maar bij jullie is het al helemaal extreem!

  6. Nu nog een functie die 3/4G combineert met WiFi…

    Wat me niet helemaal duidelijk wordt; er staat in de kop “zwakke WiFi netwerken” wat impliceert dat het gaat om een WiFi netwerk, waarbij het bereik slecht is. In het artikel zelf wordt gesproken van langzaam WiFi. Gaat je telefoon nu over op 3/4G wanneer je op het randje van het bereik van de router zit, of als de draadloze verbinding prima is, maar de downloadsnelheid laag is?

  7. Geweldig! Kan niet wachten. Het probleem bij mij, is , als ik overschakel op 3g , ik vergeet , de wifi weer aan te zetten.

  8. Niet beschikbaar op een 4S

  9. Apple legt veel te veel focus op features.
    Als rijkste bedrijf ooit kunnen ze toch ook wel een potje vinden om nu eens serieus hun vele bugs oplossen. Het begint langzamerhand helemaal uit de hand te lopen.
    Zie bijv

  10. Bij mij (iOS 9 Public Beta 3, iPhone 5, T-mobile) is de optie niet aanwezig. Hebben anderen hier ook last van?

  11. @dromedaris: Dat is wel een heel slecht voorbeeld. Bij mobistar prepaid IOM heb je 4GB/€15 die zelfs accumuleerbaar zijn tot 20GB. Daarnaast heb je bij Mobile Vikings 2GB/€15 en bij Telenet 2GB/€20. Alleen Proximus is not wat aan de dure kant. De rest valt heel goed mee!

  12. Ik had dit volgens mij 4 jaar geleden al op mijn blackberry ?

  13. Deze functie blijft bij mij uit. Ik heb redelijk veel gewapend beton in mijn woning waardoor ik op sommige plekken slecht wifi heb. Mijn iPhone schakelt nu al constant over naar 3G omdat hij de verbinding slecht vindt. Ik vind de verbinding gewoon naar behoren werken dus dan is het best wel irritant, zeker als je dingen wilt doen op wifi omdat dat op 3G veel data kost maar je wifi-verbinding slecht is volgens je telefoon.

  14. @Stijn: Was lang klant bij Proximus maar sinds kort toch overgestapt naar Base met hun 10GB data ik ben wel blij en het werkt zoals het moet vroeger ook eens bij Base geweest maar toen hadden ze een slecht werkend netwerk en was ik rap terug bij Proximus maar deze keer wou ik deze kans nog eens grijpen om te beoordelen en ze hebben duidelijk werk gemaakt van hun netwerk bij Base

  15. @sredlums: Ik heb ook T-mobile en publieke bèta 3 maar een iPhone 6. Hier is de optie wel aanwezig. Staat wel helemaal onderaan bij Instellingen -> Mobiel Netwerk. Zelfs helemaal onder alle apps waarvoor je kan kiezen of je mobiele data wil gebruiken.

    Zou toch niet zo zijn dat je dit op iPhone 6 wel kan kiezen en voor iPhone 5 niet?

  16. @dromedaris: hangt af van je persoonlijk woonplaats en omgeving misschien, maar zowel thuis als op mijn werk uitstekend 4G en ik heb 4Gb 300 belminuten en 20,000 sms voor 20€

  17. Er zit toch al zoiets in iOS8, volgens mij.

    Ik heb niet zo’n erg snel WiFi netwerk en woon in 4G gebied. Als ik een YouTube filmpje kijk schakelt hij vaak over naar 4G. Best irritant is dat. Na een paar filmpjes kreeg ik een SMS’je van T-Mobile “Uw databundel is op”… 🙁

    Ik schakel nu cellular data uit als ik thuis ben. Beetje onhandig maar vriendelijker voor je databundel 🙂

  18. WiFi-assist staat bij mij automatisch INgeschakeld na de update in tegenstelling tot wat er in het artikel staat

  19. Dat worden weer veel boze reacties naar de providers waar het datategoed is gebleven…

  20. Wat ik graag zou zien is dat me iPhone overschakelt naar een beter WiFi netwerk . Scenario: ik loop van beneden naar boven dan zou ik graag zien dat ie automatisch overgaat op me WiFi boven ipv het zwakke signaaltje van beneden wat ik dan boven nog heb .

    Meer mensen met deze behoefte?

  21. Origineel geplaatst door madhouseNL
    Meer mensen met deze behoefte?

    Ja, natuurlijk. 😉 En dat is heel simpel op te lossen met een “Roaming WLAN”.

  22. Origineel geplaatst door Timosha
    Ja, natuurlijk. 😉 En dat is heel simpel op te lossen met een “Roaming WLAN”.

    Of een repeater.

  23. Origineel geplaatst door Stijn
    @dromedaris: Dat is wel een heel slecht voorbeeld. Bij mobistar prepaid IOM heb je 4GB/€15 die zelfs accumuleerbaar zijn tot 20GB. Daarnaast heb je bij Mobile Vikings 2GB/€15 en bij Telenet 2GB/€20. Alleen Proximus is not wat aan de dure kant. De rest valt heel goed mee!

    Like I said, daar mag je blij zijn als je 3G ontvangst hebt. Onlangs in het nieuws dat Mobistar de beste coverage biedt… Elke keer in mijn vriendin bel (Mobistar) valt ze 1 op 2 weg.

  24. nu nog de optie voor “metered connection” bij wifi netwerken

  25. Origineel geplaatst door Gabor:
    Of een repeater.

    Ik heb een repeater, maar hij schakelt niet automatisch over. Dus ik heb de behoefte ook ja

  26. Prima toevoeging. Ik vind wel dat je iets van een melding moet krijgen wanneer je van WiFi naar mobiele netwerk over gaat als je bijvoorbeeld op Netflix bent dan ben je zo je over je mbs.

  27. Er is toch al tijden geleden een artikel over een patent dat deze functie beschrijft op de site geplaatst? Werd inmiddels wel tijd dus

  28. Dit is zo’n gevaarlijke functie. Voor je het weet, ben je door je databundel. Beide kinderen hebben dit al ervaren op hun Android telefoon. In een nachtje elk 6GB data er doorheen gejast omdat de wifi in het hotel slecht was. In slaap gevallen terwijl ze een stream aan het kijken waren.

  29. @Wubbe: Kun je eenvoudig met Activator instellen. Zodra ik verbinding maak met mijn Wifi schakelt mobile data uit en verbreekt de Wifi verbinding (doordat ik bijvoorbeeld de deur uitloop) dan gaat automatisch mijn mobile data weer aan. Hoef er zelf nooit op te letten, ideaal!

  30. Vreemd ik kan het niet vinden.

  31. Eindelijk! Heel goed.

  32. @dromedaris: Ik weet al een provider waar je voor 45€/maand gesteld bent met een behoorlijke mooie 3G dekking (99%)

  33. @sredlums: bij mij ook niet iOS 9beta 3

  34. Truuk gestolen van Windows Phone 😘

  35. Deze functie zit al in iOS 9 sinds de eerste beta, in beta 5 is hij echter configureerbaar geworden. Ik ben blij want ik ga het denk ik uitzetten. Naar mijn idee switched iOS 9 veel te snel naar het mobiele data netwerk. Ik heb bijvoorbeeld geen supersnelle ADSL verbinding waardoor 4G vaak sneller is dan WIFI en als je dan niet direct naast de WIFI router zit switched iOS 9 al gauw naar 4G waardoor je dus snel door je databundel brandt.

  36. Origineel geplaatst door sredlums: Bij mij (iOS 9 Public Beta 3, iPhone 5, T-mobile) is de optie niet aanwezig. Hebben anderen hier ook last van?

    Ik heb Vodafone en ik zie hem ook niet op iOS 9, beta 5

  37. Ik vind deze knop niet terug. Net iOs9 geïnstalleerd.
    Kan het zijn dat Belgische providers dit niet ondersteunen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.