Reacties voor: iOS 9-betagebruikers mogen niet langer App Store-reviews achterlaten

Heb je de beta van iOS 9 geïnstalleerd? Dan mag je niet langer reviews bij apps in de App Store achterlaten. iOS 9-apps zijn nog instabiel.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 15 reacties

  1. Zeer welkome ontwikkeling voor app ontwikkelaars. Wat snap je er dan weinig van zeg, als je een bèta installeert en dan negatieve reviews achter laat. Zucht…

  2. Eindelijk! Had al veel eerder moeten gebeuren. Walgelijke 1-ster reviews, terwijl de ontwikkelaar nog bezig is zijn app klaar te maken voor de final release.

  3. Goede ontwikkeling. Misschien ook een idee om met terugwerkende kracht reviews van iOS 9 devices te verwijderen.

  4. Inderdaad onbegrijpelijk dat dit al niet eerder is geregeld. Klagen over apps terwijl je een beta hebt lopen op je device. Dan snap je er helemaal niets van.

  5. Als iedereen het eens is, wie zet dan die reviews in de store ?

  6. Ach, je leest ze hier toch ook. Mensen die lopen te klagen dat hun iPhone niet bruikbaar is, ze niet kunnen whatsappen ed. Terwijl ze op een beta zitten. Wil je gene gezeik, dan wachten tot de herfst.

  7. Tja, je bent toch ook een dombo als je negatief gaat doen over een app die in een test programma niet werkt.

  8. Goed zo!

  9. Origineel geplaatst door Flieps
    Ach, je leest ze hier toch ook. Mensen die lopen te klagen dat hun iPhone niet bruikbaar is, ze niet kunnen whatsappen ed. Terwijl ze op een beta zitten. Wil je gene gezeik, dan wachten tot de herfst.

    Bijna eens. Maar vind dat er wel een onderscheid is tussen verschillende soorten apps, en waar en hoe je klaagt. Dat je whatsapp wilt blijven gebruiken op een bèta OS kan ik nog enigszins begrijpen. En met op een site als deze klagen zet je alleen jezelf te kijk als onbenul – de meeste lezers hier weten beter, toch? 😉 Maar een negatieve beoordeling uitdelen als het dan niet werkt is niet alleen weinig snugger maar vervuilt ook de app store met onzinbeoordelingen – dus is nu volkomen terecht onmogelijk gemaakt.En vooral het voorbeeld van de ABN AMRO app is toch werkelijk te bizar voor woorden? Wie gaat er nou zijn bankzaken regelen op een bèta OS ?! En dan ook nog klagen als het niet (soepel) loopt! 😢Eigenlijk zou de bank ook maatregelen moeten treffen tegen mensen die dat proberen, die laten wel heel duidelijk blijken geen benul te hebben van veilig online bankieren…

  10. @Ferryman: Wat maakt volgens jou online bankieren met een Beta iOS minder veilig dan?

  11. @rafael: Want je kan een app die normaal functioneert op de beta niet gewoon heel slecht vinden?

  12. @Jarno: Wat pas echt onbegrijpelijk is, is dat Apple nu pas ingrijpt en dat op een halfbakken manier ook.
    Je kan nu nog altijd een 1 ster waardering geven (ongefundeerder dan “iik zit op iOS9 beta en daar gebeurt dit”)
    Laat Apple zorgen voor een automatische (onweerlegbare) iOS referentie en het bug rapport meteen doorsturen naar de developer en zichzelf.
    Daar is een Beta nl. voor bedoeld.

  13. Goed bezig Apple zou het ook op prijs stellen als reacties over de ABN app die nog niet werkt worden verwijderd hier op iculture slaat echt nergens op

  14. Ik ben het totaal eens met deze zet van Apple, maar ik vraag me wel af hoe waterdicht dit is. Vanaf iTunes kun je ook reviews achterlaten en het lijkt me sterk dat iTunes eerst even checkt welke iOS versie je op je iDevice hebt staan. Zeker bij universele apps voor iPad en iPhone wordt dit lastig als je op je iPad 8.4 hebt staan en op je iPhone 9 beta of vice versa.

  15. @Maikel Lodewijk: Wat dacht je van de instabiliteit en daaruit voortvloeiende onvoorspelbaarheid van bèta’s? De ABN app blijkt te blijven hangen. Het moment waarop was niet vooraf te voorspellen, anders zou het überhaupt niet hoeven gebeuren. Dat kan dus ook midden in een transactie gebeuren. Hoe robuust zo’n app en zijn tegenhanger aan de serverkant ook moet zijn, dat risico wil je niet onnodig nemen bij een e-bankier transactie.

    En een lek is feitelijk ook maar een bug met vervelende consequenties. Dat de kans op bugs in een bèta groter is lijkt mij geen punt van discussie. Dus…
    Dat er ook verzachtende omstandigheden zijn is geen excuus om dat risico nodeloos te nemen – better safe than sorry.
    (Risico op uitbuiting is natuurlijk kleiner omdat kwaadwillenden eerst zelf zo’n lek moeten kennen om het te kunnen uitbuiten, en de impact en lucrativiteit zijn kleiner omdat minder mensen een bèta gebruiken dan een definitieve release)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.