Reacties voor: ‘iOS 9 krijgt ondersteuning voor App Links’

Apple gaat in iOS 9 vermoedelijk App Links toevoegen, waarbij je vanuit apps kunt deeplinken naar andere apps.
Lees het complete artikel → ‘iOS 9 krijgt ondersteuning voor App Links’

Reacties: 13 reacties

  1. Doet Pinterest dat niet al heel lang? Wanneer je pinterest.com op je telefoon opent (Of in je favoriete desktop-browser de useragent aanpast naar dat van een iOS device) en niet ingelogd bent, zie je een grote rode button die in dit voorbeeld leidt naar itms-appss://itunes.apple.com/us/app/pinterest/id429047995?mt=8.

    Of… Snap ik het nieuwsbericht hierboven niet helemaal? 🙂

  2. @Dviate: Naar de App Store linken lukt wel (dat geef ik ook als voorbeeld in het artikel, als iets dat nu al werkt). Daar heeft Apple zelf alle controle over.

    Waar het om gaat is datje van de ene niet-Apple-app naar de andere niet-Apple-app kunt deeplinken. Dus bijv. vanuit een Facebook-bericht in de FB-app naar een bepaald scherm in de iCulture-app.

    Nu wordt dan altijd een mobiele browserpagina geopend, niet een app.

  3. @Dviate: je snapt het inderdaad niet helemaal ;). Het gaat over links in apps naar bestemmingen in andere apps, wat een uitdaging is vergeleken met links van websites, omdat er in apps niet letterlijk sprake is van een link zoals je die in je browser kunt vinden voor websites.

  4. @Dviate: Nee dit gaat over bijvoorbeeld dat je in de shoundhound app of Shazam app een liedje hebt opgezocht en dat je dan een knop hebt waarmee de spotify app opstart en naar de het liedje gaat in de spotify app. Die kan al bij spotify of Facebook bijvoorbeeld. Maar ze willen dit voor alle apps beschikbaar maken zodat ontwikkelaars een link in hun app kunnen maken waarmee je naar een specifieke pagina kan gaan in een compleet andere app. Dus dat die compleet andere app niet alleen opstart en het start scherm laat zien maar dat het gelijk op het juiste scherm opent waar de link naar bedoelt was.

  5. Bovenal goed om te zien dat Apple met iOS 9 alle details probeert te perfectioneren!

  6. WTF?!
    #if __IPHONE_OS_VERSION_MIN_REQUIRED >= 90000
    #define HAVE_APP_LINKS 1
    #endif

    Wow, brings back memories. Dat is nog onvervalste K&R C preprocessor lingo, uit het stenen tijdperk van de software-ontwikkeling zeg maar :-O

    Zou Apple serieus nog zulke prehistorische meuk gebruiken?!? Swift aan anderen opdringen en zelf nog lekker ouderwets doen? Zou wel een hoop hardnekkige bugs verklaren, het oer-C was daar ook ooit berucht om 😛

    Maar alleen al de paden op bronsite github maken me toch wat achterdochtig. Zo nadrukkelijk 2x “WTF”, daar ga je vanzelf ook W(hat)T(he)F(…) van denken 😉

  7. Dit kan toch al lang met xapp urlLinks (zoals opgemerkt bij Shazam => Spotify) dus waarom dit nu als iOS9 feature te brengen…

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Wow! Opwindend hoor!
    Belangrijke vernieuwing voor IOS 😉
    Wanneer komt er écht iets nieuws? Behalve de muziekspeler?
     is het spoor bijster vrees ik.

  10. Nu snap ik het! Vond het altijd het al vreemd dat ik een link gebruikte naar een app en dan niet terecht op een artikel of wat dan ook maar op de home pagina terecht kwam en het dan onvindbaar is! Super irritant! Geloof dat NU.nl er wel blij mee is dat het nu word opgelost!

  11. Dit zit al tijden in iOS, getuige de developer documentation en de mogelijkheid om bijvoorbeeld in Reeder automatisch een link te openen in Chrome met een backlink die terug verwijst naar Reeder (hetzelfde met YouTube).

    Dit gaat duidelijk over de WebKit-code, die gebruikt wordt voor de browser en UIWebView/WKWebView. Waarbij het dus wellicht mogelijk gaat worden voor websites om deze functionaliteit te gaan gebruiken.

  12. Ook ik snap het wellicht niet helemaal, maar doet de ING app dit al niet? Bij een Ideal betaling op de website van de verkoper wordt de ING app geopend en na invoering van de code zijn alle betaalgegevens al voor ingevuld.

  13. iOS 8 was mager en ik denk dat iOS ook niet veel zal meenemen. Ik hoop dat iOS echt goed wordt nagekeken om vloeiender te laten werken want velen hebben last van traagheid en batterij gaat ook sneller leeg dan als iOS 7 / iOS 6

    Ontopic: wat we allemaal zien dat kon net zo goed in 8.4 of 8.5 etc etc?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.