Reacties voor: Apple brengt iOS 9.3 met Night Shift, verbeterde CarPlay en meer uit

Apple heeft iOS 9.3 nu voor het grote publiek beschikbaar gesteld. Hierdoor wordt onder andere de nieuwe nachtmodus Night Shift toegevoegd en kun je je notities beveiligen met een code of Touch ID.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 134 reacties

  1. Hoe zit dat met Apple apps deïnstalleren? Kwam dat niet met 9.3?

  2. @Sander: Ben er wel mee eens wanneer komt het

  3. Wanneer kunnen we weer onze tel. Updaten

  4. @tim: Naar iOS 9.3 beta 8

  5. Wat een absoluut dieptepunt deze Apple dag
    Retro iPhone, iPad Pro die de echte gaat kannibaliseren. En zorgenkindje watch moet in de aanbieding. De 8e beta van 9.3 is uit (GM genaamd) waar op het laatste moment nog een lek (ongetest) is gedicht

  6. Het is maar een kleine update eennpaar honderd MB. Wel raar voor een major release.

  7. 1,6 GB voor mij, iPhone 6 Plus

  8. ben net via itunes de ipad air aan het updaten naar 9.3 en de iphone 4s OTA. We gaan alvast de sterke drank klaar zetten om de problemen [die te verwachten zijn] wat te verzachten…

  9. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  10. Update draait al op de iPhone 6 prima, tot nu toe geen problemen te merken,

    iPad air is nog even aan het opladen de batterij was te leeg, dus geen idee hoe het daar op draait.

  11. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. Update is hier probleemloos verlopen. Het enige wat mij opvalt is dat de feedback stem van SIRI ineens een houterige computerstem is, of ligt dat aan mij?

  13. @zakhooi @Patrick: Voor mij is deze ook maar 310MB (iPhone 6s)

  14. Over the air 300MB voor iPhone 6

  15. iOS 9.3 draait wel een stuk vlotter op de iPhone 5s! 👍👌

  16. De bug dat je altijd je Apple id wachtwoord moet invullen bij het updaten van alle beschikbare app updates tegelijk
    Met de knop “werk alle bij” is niet opgelost.

  17. De houterige SIRI stem is overigens alleen op mijn iPhone 6S en niet op mijn iPad Pro! Grrrr

  18. Bij mij zijn verschillende app icoontjes verdwenen. Bijvoorbeeld YouTube. Als ik in de app store deze app zoek staat het woordje ‘open’ er wel, maar er op tappen doet niets.
    Oplossing is om hem op te zoeken in de lijst in Instellingen – Algemeen – opslag en iCloud gebruik – (opslag) beheer opslag. Hier kun je het icoontje zoeken (staat geen titel bij), en de app verwijderen. Dan weer installeren en probleem is opgelost.
    Dit is bij mij bij een stuk of tien apps, behoorlijk irritant.

  19. Krijgt iOS 9.2.1 soms voorrang boven oudere versies? Zie 9.3 alleen op een iPad die al 9.2.1 draait, twee iDevices op 9.2 bieden alleen upgrade naar 9.2.1 aan…

  20. Zojuist 9.3 geïnstalleerd op mijn iPhone 6, 16gb. Had totaal 728 mb vrij doordat de update maar 300 mb bedroeg. Nu loopt na elke seconde mijn geheugen steeds meer omlaag. Iemand ook last van dit probleem?

  21. @Bas Voet: Nog een makkelijkere oplossing… Je iPhone even opnieuw opstarten…!

  22. Hier ook 1,6 gb update 9.3 op iPhone 6s plus

  23. Origineel geplaatst door FlorisF89: Zojuist 9.3 geïnstalleerd op mijn iPhone 6, 16gb. Had totaal 728 mb vrij doordat de update maar 300 mb bedroeg. Nu loopt na elke seconde mijn geheugen steeds meer omlaag. Staat nu op 569 mb totaal vrij geheugen. En dit in nog geen kwartier.. Iemand ook last van dit probleem?

  24. raar, de update via itunes [ipad air] doet wel de bestanden ophalen maar ik moet dan wel de update installeren via IOS settings. Dus het gaat automatisch maar niet vanzelf 🙁

  25. Origineel geplaatst door Jeffrey
    1,6 GB voor mij, iPhone 6 Plus

    Bij mij ook 1,6 gb iPhone 6s plus

  26. Ook een 6s plus 128gb, maar bij mij 312 mb

  27. Geweldig; Nightshift=functie, warmer en zachter schermverlichting

  28. mijn ipad 2 kan ik ook updaten naar ios 9.3 maar dat gaan we niet doen. Daar werkt ios 7 nog op en dat gaat goed. Ook zal mijn ION scanner software ‘doc2go’ app het niet meer zal doen. Gewoon omdat dat bedrijf te lui is. Daar koop ik nooit meer een product van.

  29. Zijn de gebruikers die de upgrade van 1.6GB krijgen komend vanaf iOS 9.3 beta x?

  30. Hier 300 MB iPhone 6s draait super, en wat is dat night shift een genot. Heb het nu 20 min aan staan en deed het even voor de grap uit maar wat een bak fel licht heb je dan zeg.

  31. night shift werkt prima op de ipad air. Alleen lijkt het gebruik van de ipad wat schokkerig…wellicht moet ik het even herstarten? of een ‘clean install’ doen…Moet wel opmerken dat ios 9.3 op de achtergrond mss nog eea wat aan het doen is.

  32. IOS9.1: Ook had Touch ID problemen met het herkennen van mijn middel vinger en later met andere vingers. Hopelijk wil dat nu beter lukken met ios 9.3

  33. Problemen met activeren van mijn ipad…

  34. Origineel geplaatst door EOTB
    Problemen met activeren van mijn ipad…

    Idem dito op mijn iPhone. “de activeringsserver is tijdelijk niet beschikbaar”

  35. Ik heb zowel een iPhone 5S als een iPhone 4S geprobeerd te upgraden, maar beide toestellen willen niet meer activeren. Upgrades waren OTA overigens.

  36. @EOTB: ik inderdaad ook

  37. Ik moet zeggen dat ios 9.3 soepeltjes draait lijkt dat de animaties versneld zijn

  38. Nightshift en zoomen aan in toegankelijkheid zorgt dat het scherm altijd de kleuren omgekeerd zijn! Pas al zoomen uit is werkt nightshift.

  39. Origineel geplaatst door Dominic B.
    Zijn de gebruikers die de upgrade van 1.6GB krijgen komend vanaf iOS 9.3 beta x?

    Ja dat klopt heb ik

  40. snap nog niet hoe ik me notities kan vergrendelen. wel wachtwoord ingevoerd maar kan er gewoon bij

  41. @Mike: @Arjan: dit probleem heb ik ook gehad op de 5s. Gewoon blijven proberen of aan iTunes hangen. Na 20 keer proberen was ik erdoor. Status pagina van Apple geeft geen probleem op.

  42. @EOTB: Hier ook dus gewoon doen via itunes…

  43. Zojuist iOS 9.3 op mijn iPad mini 2 geïnstalleerd. Maar ik kan de beveiligen voor mijn notitie niet inschakelen. Iemand een tip/truc/idee?

  44. dus geen ‘night shit’ op de iphone 4S?

  45. Ik had 510 mb iPhone 6S plus

  46. Het duurt wel heel lang

  47. Origineel geplaatst door josh
    night shift werkt prima op de ipad air. Alleen lijkt het gebruik van de ipad wat schokkerig…wellicht moet ik het even herstarten? of een ‘clean install’ doen…Moet wel opmerken dat ios 9.3 op de achtergrond mss nog eea wat aan het doen is.

    Ja volgensmij worden na een update alle bestanden op je device opnieuw geïndexeerd. En dat is vaak ook de reden dat mensen na een update vaak klagen over slechte batterij duur.

  48. iOS 9.3 zojuist geïnstalleerd op mijn iPhone 5S maar als ik inlog met mijn Apple ID krijg ik de volgende melding: Uw iPhone kan niet worden geactiveerd, omdat de activeringsserver tijdelijk niet beschikbaar is.
    Is dit vanwege drukte? Ik kan nu helemaal niks, niet bellen, appen etc.
    Anderen ook dit probleem?

  49. Ligt het aan mij, maar hoe beveilig je nou je notities met een wachtwoord? In de instellingen heb ik dit al aangepast onder notities maar hoe nu verder?

  50. @Mar: lijkt me inderdaad wel met de drukte te maken hebben. Al die hyped mensen die meteen de nieuwste versie willen

  51. @FP: Bedankt, dat dacht ik al. De accu is al erg oud dus daar mag ik niet over klagen. Ik ga nog eens kijken, morgen, en ik denk dat dit wel goed komt.

  52. @rick: Oke laten we hopen dat het door de drukte komt…maar hebben meer mensen hier last van?

  53. Origineel geplaatst door marlon
    Ligt het aan mij, maar hoe beveilig je nou je notities met een wachtwoord? In de instellingen heb ik dit al aangepast onder notities maar hoe nu verder?

    Klik op de share knop bovenin als de notitie geschreven / bewerkt wordt…
    Daar staat dan vergrendel notitie…
    Werkt bij iCloud en notities op iPhone / iPad… Notities via Exchange of ander mail account lukt niet…

  54. Opeens werkt wifi niet meer goed met mn iphone 6 op thuisnetwerk van ziggo. Herkenbaar? wifi valt na 12 seconden verbonden met de iphone te zijn dan gelijk weer weg.

  55. Origineel geplaatst door Mar
    iOS 9.3 zojuist geïnstalleerd op mijn iPhone 5S maar als ik inlog met mijn Apple ID krijg ik de volgende melding: Uw iPhone kan niet worden geactiveerd, omdat de activeringsserver tijdelijk niet beschikbaar is.
    Is dit vanwege drukte? Ik kan nu helemaal niks, niet bellen, appen etc.
    Anderen ook dit probleem?

    Hang even je iPhone aan iTunes, dan kan je hem gewoon registreren. Heb dit ook met mijn iPad gehad.

  56. @Dominic B.: Bedankt!

  57. Mijn zusje heeft iOS 9.3 net geïnstalleerd op haar iPhone 5. Echter geen night shift functie te vinden… Kan iemand bevestigen dat dit niet wordt ondersteund op bv. een iPhone 5?

  58. @josh: Tja, Apple kan kennelijk geen enkele update meer uitbrengen zónder dergelijke features inderdaad. Dan maar weer aan de ouderwetse en helaas bij Apple niet meer overbodige kabel.

  59. Ik vind het echt jammer dat zij die live functie niet op gewone iPhone 6 doen. iPad en de SE heeft het waarom niet op de iPhone 6 😒

  60. Update geïnstalleerd op iPhone 4s. Wil niet activeren, geeft aan dat de activeringsserver niet beschikbaar is. Wachten maar tot het wel lukt. Zie dat meer mensen hier last van hebben.

  61. Origineel geplaatst door EOTB
    Problemen met activeren van mijn ipad…

    Had ik ook last van. Toen aan iTunes gekoppeld en het werkte na een paar pogingen!

  62. De sunset instellingen bij nightshif zijn denk ik op het laatst eruit gehaalt.

  63. @Teun: Ja werkt inderdaad wel, maar tis meer dat het niet zou moeten hebben gehoeven. Anyways, thanks voor de reacties. Die geven aan dat dit probleem in elk geval bij meer mensen optreedt.

  64. Tot nu toe behoorlijk stabiel en snel op iPhone 6 en iPad mini 4. Aanmerkelijke verbetering snelheid WiFi voor mijn gevoel (speedtest bewijst dat ook) maar misschien toeval omdat ziggo ook de snelheid net aan het verhogen is. Nightshift erg fijn en iBooks in de cloud ook. Prima update. Wel blokkeerde telefoon ongeveer 2 minuten. Kon helemaal niets en telefoon reageerde nergens op. Maar zoals wel vaker werd de update plotseling afgerond en deed alles het weer als vanouds.

  65. Origineel geplaatst door Michal
    De sunset instellingen bij nightshif zijn denk ik op het laatst eruit gehaalt.

    Op mijn iPhone 6s heb ik deze nog gewoon. Op mijn iPad air niet

  66. Origineel geplaatst door Michal
    De sunset instellingen bij nightshif zijn denk ik op het laatst eruit gehaald.

    Origineel geplaatst door gerjan
    Op mijn iPhone 6s heb ik deze nog gewoon. Op mijn iPad air niet

    Op mijn iphone 6s+ zie ik het ook niet staan.
    Iculture weten jullie hier meer van af?

  67. Nou, ik update mijn iPhone 6, Iphone 5 en mijn iPad Air, alles gaat goed en snel, behalve bij de iPad.
    Die moet ik ineens activeren! En dat werkt niet. Loopt de hele tijd vast. Met oa de mededeling dat de server niet beschikbaar is. :/
    En ja, mijn iPad en eerste eigenaar en ja al 1000x geüpdate. Heeeeeel irritant!
    Heeft iemand het zelfde probleem????

  68. Origineel geplaatst door josh
    night shift werkt prima op de ipad air. Alleen lijkt het gebruik van de ipad wat schokkerig…wellicht moet ik het even herstarten? of een ‘clean install’ doen…Moet wel opmerken dat ios 9.3 op de achtergrond mss nog eea wat aan het doen is.

    Ik heb ook het gevoel dat mijn iPad air ook wat schokkeriger is geworden. Loopt allemaal net iets minder vloeiend. Jammer…

  69. Origineel geplaatst door Michal
    De sunset instellingen bij nightshif zijn denk ik op het laatst eruit gehaalt.

    Origineel geplaatst door gerjan
    Op mijn iPhone 6s heb ik deze nog gewoon. Op mijn iPad air niet

    Origineel geplaatst door Michal

    Op mijn iphone 6s+ zie ik het ook niet staan.
    Iculture weten jullie hier meer van af?

    Wat bedoel je met sunset instellingen??

  70. @Mar: Ik heb het zelfde probleem.
    Er ligt één of andere server er uit 🙁

  71. Mijn iPhone voelt na deze upgrade opeens veel zwaarder aan.

  72. Origineel geplaatst door Michal
    De sunset instellingen bij nightshif zijn denk ik op het laatst eruit gehaalt.

    Origineel geplaatst door gerjan
    Op mijn iPhone 6s heb ik deze nog gewoon. Op mijn iPad air niet

    Origineel geplaatst door Michal
    Op mijn iphone 6s+ zie ik het ook niet staan.
    Iculture weten jullie hier meer van af?

    Origineel geplaatst door Michel

    Wat bedoel je met sunset instellingen??

    Dat je de nightshift kan aanzetten als de zon onder gaat. Je kan het nu alleen handmatig aanzetten of via een tijds aanduiding.

    Geciteerd van iCulture.

    “… In dit scherm kun je kiezen tussen twee opties: van zonsondergang tot zonsopkomst en een aangepast schema. In het eerste geval wordt gebruikgemaakt van de klok en je huidige locatie om zonsondergang en zonsopkomst te bepalen. … “

  73. Geciteerd van iculture.
    “… In dit scherm kun je kiezen tussen twee opties: van zonsondergang tot zonsopkomst en een aangepast schema. In het eerste geval wordt gebruikgemaakt van de klok en je huidige locatie om zonsondergang en zonsopkomst te bepalen. … “

  74. Super die night shift functie. Alleen heb ik het idee dat de “zoom” functie toch iets donkerder en beter voor mijn ogen is.

  75. Mijn Ipad Air 2 is na de update in de I-tunes modus gegaan. Via ITunes geprobeerd te herstellen. Lukte niet. Dan maar terug naar fabrieksinstellingen. Lukte ook niet. Wat nu? Iemand een idee?

  76. Origineel geplaatst door Sarafina
    Ik heb het zelfde probleem.
    Er ligt één of andere server er uit 🙁

    Even aan de computer kopelen en via iTunes activeren werkte in 1 keer

  77. Gevonden : bij systeem moet tijdzone wel aanstaan. 😜

  78. Update werkt prima, alleen is de youtube app verdwenen ?? Kan hem ook niet opnieuw installeren omdat hij als geïnstalleerd staat aangegeven… 🙁

  79. @Jeffrey: mijn 6s plus 353mb

  80. 1,7 GB op mijn 6S Plus.

  81. @Michal: dat had ik nog niet eens gezien, thanx.

  82. Hebben jullie ook, dat wanneer je op de home button drukt om terug te gaan naar het beginscherm, je dan Siri activeert ?

  83. Ook bij mij waren diverse Apps na de update verdwenen. Hier hebben meer mensen last van (gehad) lees ik hierboven. Bij mij betroft het de Apps Youtube, OneDrive en Street View.

    Na mijn telefoon (iPhone 6) te herstarten kwamen deze Apps er weer bij.

    Wellicht hebben jullie hier iets aan :).

  84. @Bas Voet: Je kan ergens icons op bureaublad resetten via de instellingen

  85. @Frans: Ik heb zelf geen computer met een iTunes account.
    Heb alleen een iPhone en iPad.
    M’n man heeft wel een Mac met z’n eigen Apple ID er op
    Ik weet niet hoe het moet:(

  86. Origineel geplaatst door Sarafina
    Ik heb zelf geen computer met een iTunes account.
    Heb alleen een iPhone en iPad.
    M’n man heeft wel een Mac met z’n eigen Apple ID er op
    Ik weet niet hoe het moet:(

    Je kunt jouw iPhone aan zijn Mac hangen en aanmelden met jouw ID. Daarna kun je kiezen voor ‘als nieuwe iPhone configureren’ of ‘terugzetten vanaf iCloud backup’. Kies de laatste optie en hij wordt geactiveerd via iTunes. Natuurlijk moet je dan wel een backup hebben. Vaak is activatie alleen al voldoende en kun je de vervolgstappen op je iPhone zelf uitvoeren.

  87. als je je iphone 5, 5c,5s, 6, 6s….update via je iphone zelf is het´maar 300mb , via itunes is het 1,8gb

  88. Weet iemand of de ‘geen-animatie glitch’ nog werkt met de officiële 9.3 (in 9.3 beta 7 werkt hij nog wel)?

  89. Veel apps zijn weg. Maar de belangrijkste is Google authenticator. Kan op veel belangrijke sites niet inloggen nu. Kan niet eens bij m’n btc nu. Wat een farce zeg…

    Edit: Pfff. Oplossing is de iPhone een keer uit en weer aan te zetten. 🙂

  90. Origineel geplaatst door Mark
    Veel apps zijn weg. Maar de belangrijkste is Google authenticator. Kan op veel belangrijke sites niet inloggen nu. Kan niet eens bij m’n btc nu. Wat een farce zeg…

    Pfff. Oplossing is de iPhone een keer uit en weer aan te zetten. 🙂

  91. Origineel geplaatst door Bas:
    Je kunt jouw iPhone aan zijn Mac hangen en aanmelden met jouw ID. Daarna kun je kiezen voor ‘als nieuwe iPhone configureren’ of ‘terugzetten vanaf iCloud backup’. Kies de laatste optie en hij wordt geactiveerd via iTunes. Natuurlijk moet je dan wel een backup hebben. Vaak is activatie alleen al voldoende en kun je de vervolgstappen op je iPhone zelf uitvoeren.

    Is inmiddels gelukt.
    Ik ben weer on running:)
    THNX!

  92. Origineel geplaatst door Bas
    Weet iemand of de ‘geen-animatie glitch’ nog werkt met de officiële 9.3 (in 9.3 beta 7 werkt hij nog wel)?

    Yup, werkt nog. Net weer uitgevoerd.

  93. Zojuist gekenken maar niets?..
    Ik heb alle beta versies gevolgd komt er dan nog een volledige update erna.?

    En nog een beta update. ?

  94. De update liep vast 🙁 ik kon mijn Iphone 5S niet activeren. Uiteindelijk met ITunes wel. Voor het eerst dat er bij mij iets mis gaat met een update

  95. Origineel geplaatst door Michal
    Gevonden : bij systeem moet tijdzone wel aanstaan. 😜

    Waar staat dat? Bij tijdsettings?

  96. Wanneer gaat ie feedback weg

  97. @FlorisF89: Heb ik met 9.2 ook steeds last van word gek van Ziggo.

  98. Heb gisteren 9.3 geïnstalleerd op mn Ipad 2. NU heb ik een wit scherm waar ik mijn apple id en wachtwoord moet invoeren. En daarna krijg ik de melding dat ik via iTunes moet activeren. IK ben een leek op dit gebied.
    Gewoon ipad aansluiten op pc en i tunes opstarten en wordt ik dan verder begeleid wat ik moet doen?

  99. Na upgrade doet de iPad 3 het niet meer. Probleem met activatiecode, ook na upgrade via iTunes.
    M’n iPhone 4S krijgt een ertoe (-29). Waarschijnlijk door niet originele accu. Even de originele er inzetten verwacht ik, klusje voor morgen.

  100. @EOTB: Ja, bij mij ook.. en heb begrepen dat er meer mensen zijn met hetzelfde probleem, update iPhone verliep vlekkeloos trouwens.

  101. Zit met het volgende mijn iPhone 5s start niet meer op na de update. Zijn er mensen die ook dit probleem hebben ?? Het ging goed met update tot dat hij bijna klaar was bij het laatste stukje ging hij uit en niet meer aan. Ook leukt het niet om hem te herstellen. Kan iemand mij misschien helpen.

  102. @Dominic B.: ja, ik tenminste wel

  103. Ipad en macbook apple server reageert niet.

  104. Waar blijft die News-app?
    Ik zie ‘m niet of moet je net als iCloud drive iets aanzetten?

  105. Origineel geplaatst door Adri
    iPad en macbook apple server reageert niet.

    Via itunes werkt alles weer. Macbook was op de verkeerde wifi ingelogd.

  106. Origineel geplaatst door Michal
    Gevonden : bij systeem moet tijdzone wel aanstaan.

    Origineel geplaatst door zakhooi
    Waar staat dat? Bij tijdsettings?

    Instelling > Privacy > Locatievoorziening.

  107. Finally! Apple heeft in de Foto’s eindelijk ervoor gezorgd dat je foto’s ook definitief kan verwijderen vanuit een apart album🙌🏼🙌🏼

  108. Origineel geplaatst door TVersteegt
    Finally! Apple heeft in de Foto’s eindelijk ervoor gezorgd dat je foto’s ook definitief kan verwijderen vanuit een apart album🙌🏼🙌🏼

    Dat was toch al? Enfin, bij mijn toch

  109. Hmmm, na kalibreren van mn iPhone 6s met 9.3 slaat iPhone uit met 11% batterij.
    Opnieuw opstarten geeft hij eerst laden aan, nog een keer de aan knop indrukken en gaat aan. 11% batterij en gaat gelijk weer uit. Stop de stekker er in en gaat aan op 11 %.
    Nog maar eens proberen anders terug naar Applestore.

    Meerdere mensen last van?

  110. op de ipad 3 retina werkt ios 9.3 beter en is ook veel soepeler dan met de vorige ios. Alles werkt weer zoals op ios 6. Dus deze niet meer updaten dan. Ook geen night shit op deze ipad…jammer.

  111. Nog iemand problemen met IPad na installatie IOS 9.3? Verificatie met de server lukt niet…

  112. Ongelooflijk! Na updaten (6plus) is alle gedownloade muziek uit de apple music verdwenen. Het zal toch niet waar zijn dat je dat weer allemaal opnieuw moet doen?

  113. @soft.dark: ik bedoel dat wanneer je in een zelf aangemaakt album bent je meteen foto’s kan verwijderen. Normaal verwijderde je de foto uit het album maar bleef hij in je Filmrol staan

  114. Origineel geplaatst door tim
    Wanneer gaat ie feedback weg

    Dan moet je het beta profiel verwijderen.

  115. Ik ondervind problemen met het verbinden met iCloud na de update naar 9.3. Wie heeft hier nog meer last van?

  116. Al iemand ervaringen hoe 9.3 werkt op de 4s en/of iPad 2?

  117. iPhone 6s, update geslaagd
    iPhone 6, update geslaagd
    iPad 2 mini, foutmelding met activatieserver
    iPad Air 3, update geslaagd
    iPad 4, foutmelding met activatieserver.

    Mijn iCloud geeft ook aan dat ik nog maar weinig ruimte heb. Voor de update had ik nog 1,5GB. Nu nog ongeveer 800 MB

  118. Origineel geplaatst door Tommy
    Nog iemand problemen met IPad na installatie IOS 9.3? Verificatie met de server lukt niet…

    Zojuist mijn ipad (Air 1) geupdate, zonder problemen.
    Wel gedaan via computer/itunes.

  119. Update ging probleemloos, echter nu geen details meer per app over batterij-verbruik.

  120. Mooie update alleen mijn batterij laat heeeeel langzaam op na de update

  121. @eefurt: hier geen problemen mee zie het juist beter dan voor de update

  122. @Arjan: ik krijg ook een bericht te zien dat mijn ipad2 niet kan worden geactiveerd omdat de activeringsserver tijdelijk niet beschikbaar is.
    Ga morgen maar opnieuw proberen na 15 keer aan en uit zetten en aan de kabel van de mac
    De ipad doet dus helemaal niks meer. Ben er al een paar uur mee bezig. Is eerste keer in lange tijd met meerdere apparaten. De iPhone 6plus en 4s waren probleemloos bij de updates van vandaag. Het ligt kennelijk aan de ipad2 dat die update er niet op komt?

  123. @Patrick: Dit vind ik dus ook.

  124. @appieh: hier hetzelfde: de iPhones gingen goed, de iPad 2 gaf deze melding. de volgende dag overigens nog steeds. even aan de Mac gehangen met iTunes en hij deed het weer.

  125. Origineel geplaatst door Le0
    Yup, werkt nog. Net weer uitgevoerd.

    Nou mij lukt het niet meer helaas

  126. Ik kan op mijn 6s bij ‘nightshift’ niet instellen dat dat van zonsonder- tot zonsopkomst moet gebeuren. Ik kan wel een geplande tijd invoeren. Op al mijn andere iOS apparaten ( zowel iPhone als iPad) kan dat wel? Ik heb al opnieuw opgestart e.d. Hebben meer gebruikers dit?

  127. @appieh: We zijn 18 uur verder en intussen ben ik al weer geruime tijd aan het proberen mn iPad2 weer aan de praat te krijgen. Maar het activeren lukt niet, via de Mac en iTunes gebeurt er ook niks. Ik snap er geen bal van. iTunes geeft een melding dat het apparaat niet gecontroleerd kan worden. Oplossing : kabel er uit en opnieuw aansluiten. Heb ik al 50 keer gedaan of zo. En anders naar een app store in de buurt. Vreemde toestand, de twee iPhones die ik aan de update had hangen waren moeiteloos bij te werken en bij de ipad2 lukt het activeren niet…

  128. Origineel geplaatst door Ronald
    Ik kan op mijn 6s bij ‘nightshift’ niet instellen dat dat van zonsonder- tot zonsopkomst moet gebeuren. Ik kan wel een geplande tijd invoeren. Op al mijn andere iOS apparaten ( zowel iPhone als iPad) kan dat wel? Ik heb al opnieuw opgestart e.d. Hebben meer gebruikers dit?

    Je moet zorgen dat ‘tijdzone instellen’ toegang heeft tot je locatievoorziening via (Instelling > Privacy > Locatievoorziening > Systeem), meteen daarna zul je zien dat deze wel beschikbaar wordt in Night Shift

  129. @MrDelissen: aaaahhhhh!! Over het hoofd gezien, je hebt gelijk. Tnx!

  130. Heb net update gehad en ik moet zeggen,wederom onzin apps of megelijkheden op de iphone.Na de batterij besparings functie(die na opladen steeds na 80% uitgaat)die ervoor zorg dat er geen verschil is in besparen,aangezien voor de update 9.2 de batterij net zo snel opging als erna met besparingsknop. Omdat er na de 9.2 update er meer ongevraagde apps zijn geinstalleerd is er dus geen verschil,alleen maar ongemak.Nu met 9.3 update een night shift functie,ja tuurlijk alsof ik snachts me iphone ga gebruiken,dan SLAAP ik namelijk dus wat is het nut!?Dat je verslaafd als je ben ook snachts bezig kan zijn op iphone terwijl er een dimfunctie op de iphone zit van het moment dat ik me iphone kocht.Ik zie het als een reden voor apple om te weten waar je locatie is.Ook dim de iphone als je het op batterijbesparings mode zet.Ik heb deze iphone gekocht met standaard apps,ik beslis welke apps erop komen en als ik een app wil installeren dan ga ik naar de app store(is er niet voor niets)dit is mijn eigendom en apple denkt blijkbaar dat het nog steeds hun eigendom is door er apps op te zetten die hun blijkbaar nuttig vinden!Nu apple ,mensen verschillen en met de update van 9.2,wat de piep moet ik met die nieuws en dat er in dat nieuwsscherm dingen naar voor komen die ik interessant zou vinden,gewoonweg belachelijk!Windos update ook alleen maar de software wat op de pc staat en of updates voor het bestuuringsprogramma,windows zet toch ook geen software op mijn pc waarvan hun denken dat ik dat wel wil en handig vind,nogmaals apple deze iphone is mijn eigendom niet die van jullie. p.s: normaal gesproken na update moet ik sim deblokkeren en toegangs code intoesten en ik zit op me iphone,nu moest ik van alles doen om erin te komen,opnieuw instellen apple id in vullen etc…..volgende word een samsung hopelijk hebben die geen eigen willetje,lijkt wel alsof apple alles wil weten van een gebruiker en waar die uithang,hmmm typisch!!Gewoon de standaard software en apps updaten en meer niet apple,BLIJF VAN MIJN EIGEDOM AF!! PEACE!

  131. Wat ik opmerk bij de nieuwe update. Het is weer een hele klus om mobiele data te activeren met. Om de keuze te maken uit 2G, 3G of 4G moet je nu twee stappen extra doen dan voorheen. Deze zitten nu verstopt onder de knop ‘Opties mobiele data’. Recent had Apple dit verholpen in één van hun updates om dit iets of wat eenvoudiger te maken. We zijn weer bij af.

  132. @Tebogo: is het inmiddels opgelost? Ik heb 2 iPad 3’s en twijfel nog om te updaten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.