Reacties voor: Nieuwe aanpak voor updates in iOS 9.3?

Met iOS 9.3 lijkt Apple voor een andere updatestrategie te kiezen. In plaats van één grote software-update per jaar zou Apple de nieuwe iOS-functies kunnen spreiden.
Lees het complete artikel → Nieuwe aanpak voor updates in iOS 9.3?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Ben ik dan de enige die meteen een stukje interesse verliest in WWDC?

    Dit vooral was voor mij een evenement om te zien wat Apple voor nieuws bracht, en natuurlijk hoe meer (toffe) functies hoe meer “hype”.

  2. @Jeffrey: Dat mag dan jammer zijn, maar je krijgt er in ieder geval een stabielere iOS voor terug.

  3. Ik denk dat ze met iOS 10 wel een grote update gaan uitbrengen, want ja het is dan ook meteen anniversary van iOS..

  4. Misschien komen er nog grote Developer upgrades jaarlijks en gebruiker updates in kleinere porties?

    WWDC is natuurlijk een Developer feestje. Geen vreemde keuze om zich dan meer op API’s te richten dan nieuwe Apps en functionaliteit waar ontwikkelaars verder niks mee kunnen.

  5. Er is ook een derde mogelijkheid. Deze features stonden origineel al voor iOS9.0 gepland maar hebben het simpelweg niet gehaald. En pas nu zijn ze zover dat ze gereleased kunnen worden. O

  6. Dit lijkt me een goede zaak. De rek is er wel uit qua nieuwe functies. Dus dan kun je wel groots aankondigen dat je een nieuw ‘amazing’ iOS gaat lanceren, maar in de praktijk merkt ja dat het meer tweeks zijn.

  7. Op naar iOS X.

  8. Kleinere updates, sneller bugs oplossen

  9. Andere updatestratetie? Zo interessant is 9.3 nou ook weer niet, en Apple heeft dit zelf niet eens gezegd. Ik denk zelf ook niet dat ze dit gaan doen, omdat het niet lang geleden is dat ze aankondigden elk jaar één grote update door te voeren.

  10. @Jeffrey: Ik denk dat ze alsnog wel wat leuks te melden hebben op WWDC, misschien wel meer hardware of meer os x. Osx wordt sowieso grondig aangepast de aankomende keer, om het nog meer samen te laten smelten met iOS.

  11. @SB: Daar ben ik het zeker mee eens! Een stabiele iOS is ook een zekere must!

    Toch keek ik altijd wel uit naar een WWDC, maar we zullen zien wat Apple doet!

  12. LUISTER!

    Ze maken het nu zinvol om een update te doen. Ik deed nooit tussentijdse (beveiligings) updates. Nu worden ze aantrekkelijk(er) en nuttig(er) voor de gebruikers.

    Maar dat is mijn 5 cent over dit onderwerp.

  13. @Pieter: Dat denk ik ook wel, zeker te bedenken dat het inderdaad iOS10 (X) wordt. Ik ben benieuwd!

  14. Innovatie, vooral bij Apple, is doorgaans te vinden in het omsluiten van nieuwe hardware en geeft de consument reden om over te gaan tot aanschaf. Het OS lijkt me eerder te richten op retentie. Het behouden van je klanten.
    De Apple business model in een notendop 🙂
    De keynote zal daarom denk ik gewoon blijven. Het is meer de vraag of deze jaarlijks blijft.

  15. “beter goed gejat van microsoft, dan zelf slecht ontwikkeld” is nu de strategie van Apple? (Windows10 > iOS10)

  16. Ik hoop op Meerdere grote (.x) updates met nieuwe functies en 1 supergrote (x) update die enkel focust op bugs, snelheid en stabiliteit….

  17. @dries6951: Als je had opgelet, dan was het je niet ontgaan dat Windows versie 9 had overgeslagen 😉 i.p.v. wat jij beweerd (Windows10 > iOS10)

  18. @vuurvreter: 😂 Touché, viel me ook al op maar was (gezien ‘t hoge volgnummer in de alias) bang trollen te voeren… 😕

    Het beste idee hebben ze trouwens juist nog steeds niet gejat, één volwaardig OS voor laptops, tablets en X-overs. Herkansing later met iOS X en/of OS Xi ? Die twee zijn vast niet toevallig elkaars anagram😁.
    Misschien dat ze daarom met 9.5 (en nu al 10.11) nog een tussenstapje maken… reculer pour mieux sauter 🤔

  19. Nou lekker dan die update ik ken met me 4s bijna niks

  20. Origineel geplaatst door dries6951
    “beter goed gejat van microsoft, dan zelf slecht ontwikkeld” is nu de strategie van Apple? (Windows10 > iOS10)

    Dit is echt de domste reactie ooit naar mijn mening. Apple houdt altijd al dezelfde “strategie” aan. Het begon bij 1, toen 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.
    Na 9 komt 10. Zo moeilijk is het niet! Kwestie van optellen.

  21. @dries6951: Nou, waarom niet? Microsoft heeft in de vroege jaartjes meer van Apple gejat dan andersom. Windows is voor 80% op het eerste OS van Apple gebaseerd, vriend.

  22. Origineel geplaatst door dries6951: “beter goed gejat van microsoft, dan zelf slecht ontwikkeld” is nu de strategie van Apple? (Windows10 > iOS10)

    ahum Windows 10 is gejat van OSX (OS 10 voor degene die geen Romeinse cijfers kent)
    En is wel logisch om iOS 10 na iOS 9 te hebben, niet Windows 10 na Windows 8

  23. Laat me denken aan iOS 4.3 of te wel einde verhaal met Apple a5 chip. destijds de iphone 3G die niet mee ging met de update. Nog 1 optie en dat is de laatste grote features naar de a5 chip voordat de ondersteuning stopt in iOS 9. Wel respect voor dit chip die 5 grote iOS updates heeft gehad.

  24. De beta versie 9.3 is niet goed batterij is met een halve dag leeg. Hebben er meer mensen last van?

  25. En waar we al meer dan een jaar op wachten in de NL-versie …. QUICK TYPE …. wanneer zouden ze dat nu eens in orde maken? Een handige functie die Samsung al jaren en jaren kent. Maar Apple vindt ons (NL) niet zo belangrijk?

  26. Ik juich dit alleen maar toe: het is al zo lang wachten op relatief weinig vernieuwende maar wel nodige updates. Ik bedoel, kijk eens naar Spotify en Apple Music. De eerste is continue bezig met leuke features maar Apple Music staat zowat stil.

    Overigens is iOS 10 een bekend nummer… iOS X. Zou Apple het bij iOS ook op zo’n mooi nummer houden?@dries6951: Ja, want Windows 9 was niet zo succesvol! Windows sloeg hem over en OS X was er al…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.