Reacties voor: iPad in de klas – “Blij dat Apple eindelijk luistert naar de dingen waar we al zo lang om vragen.”

Apple focust zich met iOS 9.3 op het onderwijs, maar hoe denken scholen en bestaande schoolsystemen hier zelf over? iCulture sprak met twee iPad-scholen en Zuludesk, een bedrijf dat nu zorgt voor de uitrol van iPads in klaslokalen en direct met Apple in overleg is.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Prima verhaal, goed dat jullie ook de praktische kanten van het gebruik van de iPad bespreken.

    Het is prima dat Apple zich nu ook verder gaat richten op het onderwijs met o.a. DEP, VPP en toekomstige uitbreidingen als iOS 9.3. Inmiddels zijn wij op het Farelcollege in Ridderkerk een dikke 3 jaar bezig met iPads in de klas en hebben nu een 1000 iPads in het gebouw, maar op het beheer viel nog wel wat aan te merken. Het artikel beschrijft precies de ontwikkelingen die het onderwijs met behulp van de iPad een verdere impuls zal gaan geven. Nu de uitgevers nog. Die geven voorlopig niet thuis, maar geven daardoor wel veel ruimte voor mooie andere initiatieven op het gebied van methodes en digitale lessen.

  2. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Peter-Bas Maaskant: Leuk om te horen. Zeker interessant om in de nabije toekomst eens bij jullie langs te komen voor een uitleg.
    Dat de uitgeefsector erg conservatief is, verbaast mij helaas niet. Kunnen jullie vanuit het Farelcollege ook goed uit de voeten met iTunes U, of is dat toch nog te Amerikaans georiënteerd?

    Met iTunes U maken we nu de eerste voorzichtige stappen, zeker een heel veel belovend platform, maar we kijken ook naar andere ontwikkelingen op dit gebied. Gelukkig zijn er die genoeg. Het zijn wat dat betreft mooie tijden met veel kansen.

  3. Een mooi en informatief artikel, zelfs al heb ik niets met het onderwijs te maken. Het is goed dat jullie ook de praktijkkant belichten, in plaats van klakkeloos te herkauwen wat Apple vertelt.

    Wat de uitgeversbranche betreft ben ik bang dat ze het slechte voorbeeld van de mediamafia gaan volgen: Op een gegeven moment gaan ze erachter komen dat ze de boot finaal gemist hebben, waarna ze gaan proberen hun inkomsten veilig te stellen door het voeren van onzinnige rechtzaken over achterhaalde dingen, waardoor ze dan uiteindelijk ook nog de echte innovatie gaan blokkeren.

    Ik ben trouwens benieuwd hoe het onderwijs tegenover de iPad Pro staat. Het grotere scherm biedt vast en zeker interessante nieuwe mogelijkheden, maar ik heb er laatst een in handen gehad en ik denk persoonlijk dat het voor de meeste leerlingen te groot en te zwaar (en daardoor te kwetsbaar) is.

    De opmerking in het artikel over de kabeltjes is zeker de aandacht van Apple waard, ook voor thuisgebruik. Ik lees regelmatig hier dat mensen klagen dat de kabeltjes zo snel stuk gaan. Dat moet volgens mij eenvoudig opgelost kunnen worden oa. door er een Magsafe aansluiting van te maken. Scheelt gelijk weer een opening in de apparaten.

  4. @Alfred: Zelf heb ik nooit kapotte kabels gehad. Sterker nog, voor mijn iPod gebruik ik al zeven jaar dezelfde, en mijn 6S laad ik op met de kabel van mijn 5. De nieuwe zit nog netjes in het doosje. Wanneer je er gewoon goed mee om gaat, gaan ze lekker lang mee. Niet in tassen gooien en er dan dingen op zetten, opfrotten of dat soort zaken. Daar gaat elke kabel door kapot, of deze nu van Apple is of niet.

  5. Het feit dat, volgens het artikel, Apple zou luisteren naar de wensen van zijn klanten betekent dat Apple, Apple niet meer is.

  6. Ik heb mijn twijfels of het onderwijskundig een verbetering is om met een iPad te werken.
    Bij mijn kinderen op school zijn ze er al weer mee gestopt.
    Maar de laatste veranderingen in iOS 9.3 zijn (ook voor mij als iOS developer) enorme verbeteringen.

    Bovendien moet ik Apple krediet geven dat ze onderwijs altijd al erg belangrijk hebben gevonden.
    Google maar eens op Apple for Schools. Ik heb nog een mooie Apple “Kids Can’t Wait” button liggen ergens.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.