Reacties voor: iOS 9.2.1 met bugfixes verschenen voor iPhone, iPad en iPod touch

Apple heeft iOS 9.2.1 beschikbaar gesteld voor het grote publiek. Deze nieuwste versie van iOS lost enkele problemen op die aan het licht kwamen bij de release van iOS 9.2. Er worden geen nieuwe functies toegevoegd.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 51 reacties

  1. Zouden die verbeteringen ook al in iOS 9.3 beta zitten?

  2. Eindelijk is die bug van hangende app updates opgelost!

  3. Hopelijk ook de bug dan je met de iPhone 6(s) geen verbinding kan maken met een AirPort.

    Toevallig meer mensen hier last van ?!

  4. Weet iemand of de batterij nu langer mee gaat?

  5. IK hoop op batterij en performance verbeteringen heb een iphone 6, en is ineens sloom
    Sinds iOS 9 loopt vast enz erg erg raar kan er ook niet aan wennen

  6. Sinds iOS 9 gaat mijn batterij minder lang mee en is mijn iphone een stuk trager, en loopt die ook vaak vast

  7. Nog geen bugs ontdekt voor deze versie eigenlijk.

  8. ik heb ios 9.3 beta ik wil de 9.2.1 update maar die staat er niet

  9. Wat is toch dat gedoe over die batterij…

    Wat is nou werkelijk het probleem van opladen tijdens het slapen.

    Persoonlijk vind ik dat hij te lang mee gaat. Hij staat bij mij iedere avond op 40 %. Technisch gezien niet de beste positie om al op te laden maar te weinig om de volgende werkdag mee door te komen.

  10. Oja en nu nog slide over apps kunnen hadden en schikken op de ipad.

  11. Ik hoop dat het Bluetooth probleem eens is opgelost … Ik word er gestoord van …. 10 x per dag aan/uit en benodigde app herstarten … Grrrrr

    Origineel geplaatst door Ben
    Hopelijk ook de bug dan je met de iPhone 6(s) geen verbinding kan maken met een AirPort.

    Toevallig meer mensen hier last van ?!

    Ik heb met de 6 wel dat die mijn internetverbinding “ophangt” terwijl de rest van mijn familie (5C en 5S en htc One geen probleem heeft. (En idd als ik de verbinding verbreek, kan ik hem niet opnieuw verbinden, zonder eerst de telefoon opnieuw op te starten)

  12. @Ben: Nee geen last van gehad

  13. Origineel geplaatst door Richard
    Wat is toch dat gedoe over die batterij…

    Wat is nou werkelijk het probleem van opladen tijdens het slapen.

    Persoonlijk vind ik dat hij te lang mee gaat. Hij staat bij mij iedere avond op 40 %. Technisch gezien niet de beste positie om al op te laden maar te weinig om de volgende werkdag mee door te komen.

    Dat heb ik ook vaak, weet iemand of dit slechter voor je batterij is dan rond 20 % beginnen met opladen?

  14. @Richard: dat is niet meer van toepassing bij de accus van tegenwoordig. Je hoeft ze niet meer helemaal leeg te trekken en helemaal vol te laden. Liever niet zelfs. Google maar eens.

  15. @Joep: ja en bij werkt 3 d touch ineens op mijn ipad 2

  16. Tijdens update van m’n iPhone 4S via iTunes stopt deze en adviseert OSX te updaten. Da’s dan lekker dat die update ook net 10 minuten later uitkomt.
    Krijg nu m’n iPhone niet meer werkend. Alle procedures van herstel eindigen in foutmelding: “De iPhone ‘iPhone’ kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (29).
    Iemand een idee?

  17. Onder het updaten, krijg ik in het display het lightning kabel en het logo van iTunes te zien. De iPhone 6 heb ik een harde reset gegeven (home button+Uitknop) maar steeds komt de lightning kabel met itunus logo in het display.

    In iTunes (meerdere keren al opgestart) wordt de IPhone ook niet meer zichtbaar.

    Wat kan ik nog doen om de IPhone te reanimeren??

  18. @justin w: Toch merk je wel enig verschil als je dat wel doet..

  19. @Ben: Nope. Nergens last van.

    @eva1st: Is dat dan geen developer probleem?

  20. @justin w: idd geen geheugen effect… 👍

  21. Origineel geplaatst door justin w
    @Richard: dat is niet meer van toepassing bij de accus van tegenwoordig. Je hoeft ze niet meer helemaal leeg te trekken en helemaal vol te laden. Liever niet zelfs. Google maar eens.

    Je bent me eigenlijk voor. Het tegenovergestelde is juist waar. Het steeds helemaal leeg laten lopen van een batterij verkort juist de levensduur. Een batterij gaat maar een aantal volledige laadcycli mee. Dus het is juist beter om veel kleine laadcycli te doen ipv steeds de batterij leeg te laten lopen.

  22. Origineel geplaatst door WvB22: Je bent me eigenlijk voor. Het tegenovergestelde is juist waar. Het steeds helemaal leeg laten lopen van een batterij verkort juist de levensduur. Een batterij gaat maar een aantal volledige laadcycli mee. Dus het is juist beter om veel kleine laadcycli te doen ipv steeds de batterij leeg te laten lopen.

    Ik was hier nooit van op de hoogte. Ik wist wel dat het op zich niets uitmaakt als je de accu bijvoorbeeld oplaadt als deze nog halfvol is. Maar ik dacht altijd, dat je de accu op z’n minst één maal per maand vanaf 20% (of nog lager) moest opladen om daarmee de prestaties van de accu zo lang mogelijk optimaal te houden. Kan iemand dat bevestigen, of ontkrachten?

  23. @iemand: Volgens Apple is dat geen probleem en net goed voor de batterij 😉

  24. @Edwin: sluit je iphone aan itunes hou de aan/uit knop en de home button tegelijk ingedrukt dan komt er een iphone herstel modus in itunes en dan moet je hem herstelen en dan werkt hij weer

  25. @Ben: Geen last van hier. Heb een 6

  26. Vage is dat Apple, ondanks dat ze op 16/12/2015 toegaven dat er een grote bug aanwezig is icm MDM, geen report maken in de patchnotes dat deze bug gefixed is…
    Iets wat wel nl. het geval is…

    Nb. Batterijproblemen worden niet met iOS 9.2.1 aangepakt.

  27. Alles lijkt veel sneller te lopen op m’n Iphone 6, apps starten sneller op en safari laad sneller.
    Goed bezig !

  28. Waarom kan ik mijn ipod 4g niet upgraden? Ik zie dat ik nog op iOS 4.3.5 zit is dit erg?

  29. Update staat nu te laden. Is maar 36MB op een iPhone 5S. Apple heeft overigens een heel verduidelijkend docje over Batterijen en oplaadcycli geschreven: hier

  30. Origineel geplaatst door ikkieman
    @Ben: Nope. Nergens last van.

    @eva1st: Is dat dan geen developer probleem?

    Zouden wel veel developers hetzelfde probleem creëeren … (Probleem doet zich alleen bij Bluetooth 4 applicaties voor trouwens, oudere apparatuur (zoals carkit heeft geen probleem) en zoals gezegd: bij iPhone 5s en andere ook niet ..

  31. Wifi werkt weer….. Hè hè

  32. Origineel geplaatst door Regi
    Alles lijkt veel sneller te lopen op m’n Iphone 6, apps starten sneller op en safari laad sneller.
    Goed bezig !

    Misschien komt dat ook gewoon omdat je eens opnieuw gestart heb, ik denk dat meeste smartphones bijna nooit opnieuw opstarten 😉

  33. Geïnstalleerd, Had gehoopt dan het Exchange probleem opgelost is maar jammer dan sinds iOS 9.2 geen verbinding meer mogelijk met de Exchange server. Dus mail en agenda niet meer bij te werken op de iPad. Op de iPhone geen probleem.

  34. @pim Duterloo: hier hetzelfde probleem

  35. Veel hangende updates nu idd volledig geïnstalleerd. Alleen blijft nu Google Maps hangen! En da’s supervervelend. Bij wie ligt de fout nu?

  36. Origineel geplaatst door Robert Janssen
    Ik was hier nooit van op de hoogte. Ik wist wel dat het op zich niets uitmaakt als je de accu bijvoorbeeld oplaadt als deze nog halfvol is. Maar ik dacht altijd, dat je de accu op z’n minst één maal per maand vanaf 20% (of nog lager) moest opladen om daarmee de prestaties van de accu zo lang mogelijk optimaal te houden. Kan iemand dat bevestigen, of ontkrachten?

    Bijna goed, alleen heeft het met de accu zelf niets te maken, maar door eens in de paar maanden de accu leeg te trekken, wordt de iPhone weer afgestemd op de accu. Hierdoor zal de indicatie van de batterij (rechtsboven op scherm) weer worden gekalibreerd.

  37. Hopelijk zijn er een hoop bugs opgelost. iOS voelt niet meer zoals het vroeger deed, zelfs niet op mijn iPhone 6S. Erg spijtig!

  38. Hebben meer mensen er last van dat op een 4s WIFI het niet meer doet na de update ??

    Krijg die niet meer aan de praat

  39. @Richard: Haha. Grappig dat je de accu te goed vindt. Maar goed nieuws voor je dan, hij slijt hard genoeg dus over een tijdje heb ook jij niets meer om over te klagen.

  40. @Niels Fien: Hier net zo, mensen al – punten aan de update ontdekt ?

  41. @iemand: De huidige batterijen mogen op eender welk % opgeladen worden, doch bij voorkeur NIET laten zakken tot 20%.

  42. Origineel geplaatst door Tebogo
    Tijdens update van m’n iPhone 4S via iTunes stopt deze en adviseert OSX te updaten. Da’s dan lekker dat die update ook net 10 minuten later uitkomt.
    Krijg nu m’n iPhone niet meer werkend. Alle procedures van herstel eindigen in foutmelding: “De iPhone ‘iPhone’ kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (29).
    Iemand een idee?

    Nummer 29 ziet er niet goed uit…
    Zoals van Apple support:

    Check for hardware issues

    Errors: 1, 3, 11, 12, 13, 14, 16, 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 53, 56, 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667, or 1669.
    Your device or computer might have a hardware issue that stops the update or restore from completing.
    Check that your security software and settings aren’t blocking your device from communicating with the Apple update server.
    Then try to restore your iOS device two more times while connected with a cable, computer, and network you know are good.
    Make sure that your security software and settings are allowing communication between your device and update servers.
    If you still see the error message when you update or restore, contact Apple support.
    If you still see the error message, check for outdated or modified software.

  43. Origineel geplaatst door Martin
    Bijna goed, alleen heeft het met de accu zelf niets te maken, maar door eens in de paar maanden de accu leeg te trekken, wordt de iPhone weer afgestemd op de accu. Hierdoor zal de indicatie van de batterij (rechtsboven op scherm) weer worden gekalibreerd.

    Origineel geplaatst door Robert Janssen:
    Ik was hier nooit van op de hoogte. Ik wist wel dat het op zich niets uitmaakt als je de accu bijvoorbeeld oplaadt als deze nog halfvol is. Maar ik dacht altijd, dat je de accu op z’n minst één maal per maand vanaf 20% (of nog lager) moest opladen om daarmee de prestaties van de accu zo lang mogelijk optimaal te houden. Kan iemand dat bevestigen, of ontkrachten?

    Ook bijna goed 😉, als de iPhone niet meer goed de actuele accucapaciteit inschat zal hij ook de omschakelmomenten bij (ont)laden niet goed kunnen timen. En dus te vroeg of te laat naar druppelladen overschakelen bij het laden en te vroeg of te laat de iPhone uitschakelen als hij bijna leeg is. Daarbij is vooral dat laatste wel echt slecht voor je accu – namelijk de beruchte “diepontlading” van een li-ion accu die bij een wel goed gekalibreerde iPhone nooit zal optreden.
    Verder zorgt te vroeg stoppen met snelladen en/of te vroeg uitschakelen natuurlijk wel ervoor dat je niet de volledige capaciteit kunt benutten, zodat het lijkt of de accu niet goed meer presteert terwijl hij fysiek eigenlijk nog OK is.

    Dus het regelmatig kalibreren is toch net ff belangrijker dan jij schetst, het gaat niet alleen maar om een betrouwbare indicatie op je scherm…

    Wat is dan ‘regelmatig’? De meeste bronnen adviseren eens per 2 à 3 maanden.

  44. Origineel geplaatst door Martin:
    Bijna goed, alleen heeft het met de accu zelf niets te maken, maar door eens in de paar maanden de accu leeg te trekken, wordt de iPhone weer afgestemd op de accu. Hierdoor zal de indicatie van de batterij (rechtsboven op scherm) weer worden gekalibreerd.

    Beste Martin, dank je voor je nuttige reactie. Ik ben weer iets wijzer geworden. 👍

  45. Ik heb ineens mijn Apple nieuws in het Amerikaans en niet meer Nederlands na deze update.

  46. @pim Duterloo: Ja dat heb ik ook. Mijn iPhone 6 gaat heel snel leeg, en loopt vaak vast!

  47. Nu wel een bug in iBooks na het updaten van de iPhone. Leeg boek. Iemand een oplossing?

  48. De iPad air 2 heeft sinds de iOS 9.2.1 update geen WiFi verbinding meer, zijn er meer die hier last van hebben?

  49. iPod touch 6g had ik voor de update 4 gb over en na de update 4 mb over.

  50. Door de nieuwe versie, doet mijn wifi het niet. Mijn wifi pakt ‘m heel vaak niet terwijl ik naast het kastje sta. En soms geeft ie zelfs aan dat ik mijn wifi niet aan kan zetten. Hoop dat dit snel veranderd.

    @john bos: Ik heb een 5S en ja ik heb er ook last van!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.