Reacties voor: Hoe ervaar jij iOS 8.1.1 op de iPhone 4s en iPad 2?

Hoeveel sneller maakt iOS 8.1.1 de iPhone 4s en iPad 2 nou echt? Is upgraden naar iOS 8 de moeite waard? De lezers van iCulture vertellen het.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 66 reacties

  1. Ik heb een iPhone 4s en het is best wel een goede update maar soms als ik wat intik op mijn toetsenbord (zoals nu) loopt ie soms wat vast.

  2. Mijn homebutton op mijn iPad2 reageerde heel traag. Dit is opgelost in 8.1.2! Zeer tevreden en duidelijk sneller! Thanks Apple!

  3. Ik had problemen met iOs 8 op mijn ipad mini (niet retina). Sinds de nieuwe update lijkt het wat vlotter te lopen. Tevens ben ik van mening dat “over the air” updates te veel troep achter laat. Heb zelf de iPad een aantal maal in repair mode gegooid en daana via iTunes geherinstalleerd. Ook hierna was een prestatie verschil te merken met de vorige update van iOs 8.

  4. De update heeft ervoor gezorgd dat mijn iPad 2 weer lekker vlot werkt. Ik ben er zeer tevreden over. 🙂

  5. Vooropgesteld, op iOS7 draaide mijn telefoon nog altijd stukken beter.

    Na het updaten naar IOS8 was mijn telefoon erg langzaam geworden. En baalde ik gewoon van de update. Naar mijn idee hadden ze de 4s gewoon geen update meer moeten geven. Maar met deze nieuwe update 8.1.1 loopt het weer stukken beter. Maar, nog steeds niet zoals 7.0.

    Dus heeft de update 8.1.1 geholpen! Ja zeker!

    Was je telefoon sneller met 7.0? Ja zeker!

  6. Bij min 4s merk ik wel degelijk een verbetering in snelheid met deze laatste update. Hij werkt voor mij doen wel weer lekker.
    Met de vorige versie had ik zelfs wel eens dat het new mail geluidje half afgebroken werd, maar dat werkt nu ook weer goed.
    De iPad2 heb ik ook nog liggen, maar nog niet geupdate. Ga ik wel zeker doen.

  7. @Hans: Jij update je telefoon, niet Apple. Apple geeft enkel de mogelijkheid (wat heel wat beter is dan de gemiddelde paar maand support op Android)

  8. Op de iPad 2 merk ik weinig tot geen verbetering.
    Terug naar IOS 7.1.2 zou ik wenselijk vinden.

  9. Iemand enig idee hoe ios8.1 werkt op een iPhone 5? Is het goed of zijn er klachten? Want vind er geen info over!

  10. 8.1.1 geïnstalleerd op oude iPad. Mijn ervaring: werkt iets soepeler, behalve Safari. Surfen is echt veel trager geworden.

  11. De iPad 2 is sneller geworden na de update naar 8.1.1 , na update 8.0 werd hij traag en bleef vaak ‘hangen’. De pagina’s zijn nu direct op het scherm.

  12. Op mijn iphone 6 lijkt de batterij veel sneller leeg te gaan. Iemand hetzelfde probleem?

  13. Ik blijf op 7 met m’n 4s ze kunne mij wat !

  14. Mijn iPhone 4s loopt iets soepeler sinds de ik iOS 8.1.1 heb gedownload. Echter, ik heb niet het idee dat de snelheid van iOS geëvenaard is.
    Sommigen menen dat Apple iOS8 überhaupt niet beschikbaar had moeten stellen voor de iPhone 4s. Ik zou het echter belachelijk vinden als een toestel, waar je honderden euro’s voor hebt betaald, al na 3 jaar min of meer zou worden afgeschreven. Desondanks ga ik er niet van uit dat iOS9 straks ook nog beschikbaar wordt gesteld voor de iPhone 4s. Maar wellicht is de iPhone 6 (Plus) tegen die tijd ook al ‘verouderd’, want zo snel gaat dat tegenwoordig.

  15. ios 8.1.1 saved my 4S!!

  16. Wou dat ik iOS 7 op een iPhone 6 had. Wat is dat iOS 8 toch buggy man pfff.
    Filmpjes die niet laden Of geluid is weg. Crashen van Facebook en whatsapp.
    Had ik allemaal nooit op m’n iPhone 5s met iOS 7

  17. En hoe zie ik welke ipad ik heb in settings?
    Ook gebruik ik een iPad model md368nf/a met retina scherm op IOS 8.1.1 en dat lukt wel een beetje…maar

    Mail is nog wat traag (met 3 accounts nu en voorheen 6) en ‘touch’ is ook minder ‘responsive’ dan op versie 6.

    Verder werkt de home knop ook veel minder goed maar wellicht dat een persluchtje dat kan verhelpen. Onder ios 6 en 7 had ik er geen last van.

    Ook ‘gesture’ lijkt minder prettig te werken en is zeker vervelend in safari.

    Voor nu ga ik deze ipad3(?) niet meer opwaarderen naar ‘whatever’ iOS als 8.1.1 en zou het liefste terug gaan naar laatste versie 6 of eerste versie 7.

    Misschien zelfs de laatste apple aankoop muv de Mac pc. Want daar kan ik nog altijd een stap terug via superduper of CCC.

  18. Positief beginnen: opnemen van een telefoongesprek en het opbouwen van een telefoonverbinding is nu goed!
    Wat nog niet goed gaat is de refresh, ik heb regelmatig dat mij lock-screen en mijn belgegevens dwars door elkaar heen staan. Hopelijk pakken ze dat in een volgende release aan!

  19. Op mijn iPhone 6 zijn nog steeds niet alle issues opgelost. Nog steeds ‘bevriest’ de telefoon regelmatig, met name Facebook en whatsapp hebben hier last van. Lijkt wel korter te duren dan bij 8.1 Ook vaak geen geluid als ik een whatsapp bericht ontvang.

  20. Na de update (8.1.1) focust de camera niet meer goed op de iPhone 6. Iemand hetzelfde probleem?

  21. Problemen met iPad2 zijn zeker niet opgelost.
    Terug naar IOS 7.1.2. zou een oplossing zijn.

    Op de iPhone 6+ ervaar ik nog steeds problemen met het 5Ghz wi-fi netwerk.

  22. Origineel geplaatst door Jasper
    @Hans: Jij update je telefoon, niet Apple. Apple geeft enkel de mogelijkheid (wat heel wat beter is dan de gemiddelde paar maand support op Android)

    Hoi Jasper. Ben het niet met je eens. Een update moet vooruitgang beteken en niet achteruitgang. Tuurlijk doe ik een update als die mogelijkheid er is. Je gaat er toch vanuit dat je er beter van word, ik althans wel.

  23. ik heb de indruk dat het allemaal wat vlotter gaat met ios 8.1.1 . Ik hoop echter dat het met de volgende update nog beter gaat. Maar ik kan er nu mee leven.

  24. De update is goed, zolang je de update maar via iTunes installeert. “Over the air” is nog steeds een drama!

    iPhone 6 totaal geen problemen!

  25. Bij het ontgrendelen met touch id (op het scherm met de toegangscode en als er op het lockscreen meldingen staan) verloopt traag en er komen balken op het scherm tijdens de animatie op iPhone 6 Plus

  26. Mijn dochter heeft mijn 4 en iedereen kan adviseren om IOS7 te behouden maar zij kan amper Apps downloaden omdat de 4 niet meer ge-update wordt! Ik vind het BE-LACHE-LIJK! Hoe kunnen ze dat nu doen. Zoveel mensen die nog een 4 gebruiken! Zo jaag je toch mensen ri een Android!

  27. Ik zelf ervaar de 8 nu redelijk maar vaak probleem met connectie WiFi! Dan moet ik WiFi een keer aan en uit zetten en dan is het goed! Verder wel tevreden maar zo vaak een update mag van mij wel minder!

  28. Zo te zien maakt update alleen ipad 2 en iphone 4s sneller. Iedereen heeft spijt van iOS 8.x.x

  29. Mijn Iphone 4s is daadwerkelijk sneller geworden. Kan er nu 2 dagen mee door. Ook apps reageren sneller. Ik ben tevreden!

  30. Mensen met een slecht werkende Home toets, dit werkte bij mij :

    Hoe je dit doet is heel simpel, je start een app op zoals ‘Weer’ waarna je de lock-button ingedrukt houdt totdat je de iDevice handmatig uit kan zetten. Hierna houd je de home button ingedrukt totdat je niet meer de mogelijkheid ziet om je iDevice uit te zetten, als het goed is je home button nu opnieuw gekalibreerd.

  31. En belangrijk! de accu gaat nu 2 dagen mee. Eerst was dat nipt een dag en dan moest ik hem al weer aan de oplader hangen. 😉

  32. Sinds de installatie van iOS 8.1 werkt mijn WiFi niet meer en lijkt de telefoon snel warm te worden. Zouden ook hardware problemen kunnen zijn, maar wel opvallend dat dit samenviel met de upgrade naar iOS 8.

    Voor mij overigens een goed excuus om nieuwe telefoon van m’n werkgever te vragen. Inmiddels in bezit van 5c die goed bevalt.

  33. Origineel geplaatst door Guy1717
    Mensen met een slecht werkende Home toets, dit werkte bij mij.

    Thanks Guy! Hij reageert nu nog sneller! Super tip! Ti’s een weetje!

  34. Kijk om alle zaken die hier boven staan, durf ik mijn 5 nog steeds niet te updaten.

    Blijf lekker op 7 hangen tot de garantie dat wifi en bt blijft werken

  35. @Jelle: Hoe kan je een telefoon gesprek opnemen, ben al maanden bezig maar er is niets wat goed werkt, please help my

  36. Origineel geplaatst door Guy1717
    Mensen met een slecht werkende Home toets, dit werkte bij mij.

    Ja dit en wat blazen terwijl ik de knop een paar keer rustig indruk.

  37. @Leander: ben blij dat het ook bij u werkt 🙂

  38. Nog steeds bleutooth carkit problemen
    balen apple, denk er over naar SamSung te overstappen

  39. Ik weet niet van de 4s en de iPad 2 maar mijn iPod touch 5g draait echt traag!!!!!

  40. Nog steeds last van de “lockscreen freeze”. Heb de iPhone 5S al helemaal herstelt via iTunes en de nieuwste iOS erop gezet.

    Sta bijna op het punt om over te stappen naar een andere telefoon!!!

  41. Origineel geplaatst door Rik
    Na de update (8.1.1) focust de camera niet meer goed op de iPhone 6. Iemand hetzelfde probleem?

    Dat doet ie bij mij prima op de 6

  42. Mijn ipad2 werkt weer op een acceptabele snelheid. Na de upgrade naar 8.1 was hij niet meer vooruit te branden. Nu is het weer zeer acceptabel. Ik ben er dus heel blij mee!

  43. @Filip: Op mijn iPhone 5 draait het smooth as silk! Heb een clean install gedaan met terugzetten back-up via iTunes.

  44. Onze Iphone 5 met clean install en backup via iTunes loopt als een zonnetje. Mijn Ipad mini had ik op ios 7 moeten houden. Hij is nu met 8.1.1 wel iets “soepeler” maar nog lang niet zo snel als ios7.
    Onze Ipad 2 blijft dus gewoon op ios7. Die durf ik niet te updaten.

  45. Ik ben op 8 overgegaan omdat er steeds meer apps zijn die 8 vereisen. Er zitten ook wel interessante additionele functionaliteiten in, maar 7 was over de gehele linie een stuk sneller. Een heel stuk sneller.

    Het enige waar ik tegenaan loop, is dat zo af en toe mijn control panel niet meer naar voren komt bij een veeg naar boven. IPhone opnieuw opstarten en de boel werkt weer, maar handig is anders.

  46. Sinds de update van iOS 8 t/m 8.1.1 krijg relatief vaak op mijn iPad 2 de melding dat ik geen simkaart in de iPad heb. Snelheid hou ik niet echt bij, die halve seconde maak ik me niet echt druk om. Ik heb een iPad 2 64gb wifi/3G. Hebben anderen ook last van dit??

  47. De snelheid die iOS 7.1.2 had is niet te vergelijken met iOS 8.1.1. Gelukkig wel beter dan iOS 8.1..! Wat mij wel opvalt is dat de WiFi in de eerst paar dagen na het updaten van iOS 8.1.1 wel stabieler was, alleen nu eerst weer wegvalt en dan weer verbinding maakt. Erg raar. Meer mensen met hetzelfde probleem? Tevens is safari bij niet ineens razend snel, merk er weinig van. Hopelijk komen er nog een aantal verbeteringen de komende maanden. iPhone 4S

  48. Nog steeds last dat me geluid weg valt. Dan naar muziek app,liedje starten ,pauze zetten,terug naar filmpje. En opnieuwe starten..

  49. Weer app heeft al sinds ios8 geen animaties meer.

  50. Helaas lees ik dat de meesten nog steeds zeggen dat 7.1.2 toch nog iets soepeler en vlotter draait, een reden voor mij om (helaas) nog steeds niet over te gaan naar iOS 8. 🙁

  51. Ben zeer tevreden over snelheid en stabiliteit van de 4s, ook na de laatste update. Heb wel recent een nieuwe accu geplaatst, van een derde partij met 2430 Mah. Dit heeft een aanzienlijke verbetering tot gevolg. de laatste tijd was ik tot twee keer per dag gedwongen tot bijladen, nu is na een dag normaal gebruik de telefoon rond 23:00 nog tussen de 40-50%. Hij kan nog jaren mee!

  52. Ik heb nog steeds last als ik tekst wil plakken dat het niet lukt en ook als ik bij iemand anders zijn internet wil en wil verbinding maken dan kan er geen verbinding gemaakt worden.

  53. @Jelle: kun je mij vertellen hoe ik een telefoon gesprek op kan nemen, heb veel geprobeerd, tape a call, call recorder en noem maar op. Ik hoop dat je me een tip kan geven

  54. @OEPSY: ik denk dat hij bedoelde dat hij een telefoongesprek aan kan nemen, niet opnemen in de zin van vastleggen, correct me if i’m wrong
    OT: iPad 2 blijft voorlopig nog even op 7.1.2, behalve als ik hier overwegend positieve reacties lees! iPhone 5 draait redelijk op 8.1 en ga ik nog niet updaten naar 8.1.1 ivm jb.

  55. Origineel geplaatst door Laurens
    Ik heb een iPhone 4s en het is best wel een goede update maar soms als ik wat intik op mijn toetsenbord (zoals nu) loopt ie soms wat vast.

    Op de 4s merk ik weinig verschil , maar idd het toetsenbord dat vastloopt, heb ik al een paar keer gehad. Dat kan heel lastig zijn! Zeker als je haast hebt. Dan kun je maar 1 ding : herstarten.

  56. Zo te zien bij product aanschaf is updaten niet waard omdat toestel alleen maar van trager wordt.

    Waarom is bugs update nooit los van andere update? Dan zou ik alleen bugs laten updaten.

  57. We hebben hier thuis ook nog iemand met een iPhone 4S maar – na uitvoerig onderzoek op diverse blogs en websites) is de moraal van het verhaal de volgende:

    zit je met een iPhone 4S (iPad 2 geen ervaring) op iOS 7 , niet updaten !!!! Zit je reeds op iOS8 dan upzeker daten naar 8.1.1. e.v.: 😉

  58. Is deze alleen bedoeld voor de iPad 2 en iPhone 4s????
    En wat gebeurt er dan als je deze op de iPad Air installeert?

  59. Bluetooth nog steeds van slag!

    Ik hoor niemand over de Bluetooth ervaringen. Sinds de 8.0 en tot aan de laatste update werkt mijn Bluetooth niet meer naar behoren. Ik gebruik de Bluetooth voor mijn Carkit (Parrot). De iphone wil geen verbinding meer maken met de carkit. Heel erg vervelend. Wacht nog steeds tot dat Apple deze bug er uit haalt.

    (Zou het?)

  60. de update naar 8.1 leverde weer een soepel werkende iPad 2 op. Geen problemen met WiFi, alles draaide zoals het hoorde. Na de update naar 8.1.1 lijkt het, alsof het langer duurt om apps te starten. Ook heb ik voor het eerst last van af en toe enkele tellen wegvallen van WiFi, lastig tijdens bijvoorbeeld het Facetimen. Gelukkig zo kort, dat de verbinding zich tijdens het gesprek weet te herstellen. Ik heb nooit eerder last gehad van WiFi problemen. Nu zie ik binnen WiFi bereik ook regelmatig dat 3G actief wordt. Raar.

  61. Hotspot werkt niet naar behoren
    Moest eerst Bluetooth uitzetten daarna werkt het wel
    Verder draait het soepel

  62. Op mijn iPad2 (alleen WiFi) draait nog steeds 7.2.1. Ik ga daar geen iOS 8 opzetten. Ik zie niet op welke punten de iPad beter zou gaan functioneren onder iOS 8.

    PS Jammer dat deze optie (niet upgraden naar iOS 8) niet in de enquete zit.

  63. Na update 8.1.1 ook ipad 2 terug gezet naar fabrieksinstellingen (alles gewist). Ipad 2 is nu wel weer sneller, maar soms werkt het sluiten van een app met de knijpbeweging niet. Dan moet ik de homeknop gebruiken of het berichtenscherm naar beneden halen en weer terug. Dan werkt de knijpbeweging weer.

  64. Het browsen met zijn safari blijft een stuk trager dan op iOS 7

  65. Helaas sinds de update naar 8.1.1 geen wifi meer.. 🙁 al helemaal terug gezet naar fabrieksinstellingen.!
    Ook valt mijn telefoon bij 40% gewoon uit, en mijn locatie zegt hij dat ik 140km verder op zit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.