Reacties voor: iOS 8 uitgelicht: zo werken iOS en OS X beter samen dankzij Handoff en Continuity

Met iOS 8 en OS X 10.10 Yosemite kunnen Macs en iDevices beter met elkaar communiceren, dankzij AirDrop, Handoff en Continuity.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Heeft iemand dit al kunnen testen in de eerste beta’s?

  2. Heb ios8 en OS X Yosemite geïnstalleerd maar krijgt het nog niet werkend. Sms’jes komen wel binnen maar bellen ed gaat nog niet. Iemand dit al wel gelukt?!

  3. De AirDrop verandering was blijkbaar alleen voor OS X nodig, ik kan met iOS 7 bestanden uitwisselen met Yosemite

  4. Dit is echt een fijne vernieuwing. Samen met de iCloud Drive en nog wat verbeteringen. Ik hoop dat Agenda er ook beter op wordt. Ondanks de kritiek die we op sommige punten (bv.streng design) mogen hebben, blijft Apple toch steeds het meest aantrekkelijk.

  5. Misschien wel een van de beste functies. Nu alleen nog hopen dat autodesk eindelijk revit naar Mac brengt and I’m in!

  6. Zodra een iPhone via Bluetooth is verbonden, worden de sms’jes automatisch naar de Berichten-app doorgestuurd.

    Deze stelling klopt niet, mijn iPhone (IOS8) kan op dit moment niet verbonden worden met bluetooth op mijn macbook pro (OSX 10.10) maar het is wel degelijk mogelijk om een sms bericht te versturen en te ontvangen. Ik denk dat deze functionaliteit dan ook eerder op dezelfde wijze werkt als Imessage nu al doet om data synchroon te houden (via het internet) tussen beide apparaten en mogelijk de iphone dan dus de actie.

    Doordat mijn iPhone momenteel niet kan verbinden kan ik helaas niet de belfunctie aan de praat krijgen en de rest. Al vraag ik me af of alles wat ze toonden in deze beta’s al zitten. Ze demonstreerde in mail veel dingen maar bij mij klapt hij er altijd binnen 10 seconden eruit dus lijkt het dat we een iets oudere beta hebben dan op het event getoond werd. Ook gebeurt het vaker dat sommige features later volgen

  7. Weer een goede reden om een Mac te kopen, lijkt me. De iPhone blijft vanaf deze herfst gewoon in de jaszak zitten. Gelukkig veel vrienden die ook iOS gebruiken en steeds minder Whatsapp.

  8. @ultimasnake: Klopt, gaat inderdaad via wifi, niet bluetooth. Denk wel dat je op zelfde wifi moet zitten?

  9. Betekent dit overigens ook dat telefoontjes en sms’jes niet alleen op mijn iPhone en Mac binnenkomen, maar ook op mijn iPad? En dat ik dus ook niet alleen via mijn iPhone en Mac, maar ook via mijn iPad kan bellen? Lijkt wel logisch, maar ik heb die informatie volgens mij niet langs zien komen…

  10. Zou dit ook met third-party apps gaan werken zoals Whatsapp? Lijkt me fijn om een whatsappje eruit te gooien via mijn Mac!

  11. Net notifyr gekocht, als ik dit allemaal had geweten. Jammer dat er geen refunds zijn in de AppStore

  12. Instant hotspot werkt tussen OS X en iOS, maar werkt dit ook tussen iPhone en iPad?

  13. Dacht in eerste instantie dat dit ook via Bluetooth geregeld was. Klopt idd waarschijnlijk niet, de verbinding loopt kennelijk via WiFi. Ik begreep wel dat je ingelogd moest zijn met hetzelfde iCloud account.

  14. Betekent dit dat airdrop ook beschikbaar wordt voor de iPhone 4s? Aangezien het middels bluetooth/wifi werkt?

  15. Heb dit ook nog niet aan de praat gekregen, geen handoff en continuïteit .. Iemand een idee hoe alles te koppelen is? Zelfde Wi-Fi-netwerk en zelfde icloud/Apple-id maar helaas 🙁

  16. Heb ook beide beta’s draaien op mijn Begin 2011 MacBook en iPhone 5. Maar het is me nog niet gelukt om Instant Hotspot of Airdrop werkend te krijgen. Is het voor Instant Hotspot noodzakelijk om Persoonlijke hotspot aan te hebben staan?

  17. Maar werkt dit dan met bluetooth LE, of wifi of gewone bluetooth 3.0. Al die apps die berichten konden weergeven op je mac zoals Notifyr, maar daar heb je altijd Bluetooth LE voor nodig en dat heeft die MBP van mij niet…

  18. @Frank: Neen zojuist getest, wifi uit op de iphone en geen probleem.. wel een klein foutje is dat ‘SMS sent with’ het nummer van de ontvanger toont niet van mijn toestel 🙂

  19. @Davevl: Handoff werkt bij mij alleen als ik met BlueTooth verbonden ben met mijn test iPod touch (5) en Osx Yosemite. Paren gaat trouwens zonder codes als je ingelogd bent met hetzelfde iCloud account. De belfunctie heb ik helaas nog niet kunnen testen. Ik heb geen extra iPhone om iOS8 op te installeren. En ik ben nog niet van plan de eerste beta op mijn iPhone te zetten die ik dagelijks gebruik. Handoff werkt prima trouwens.

  20. @Sander van den Brakel: bedankt voor de info, maar ik kan mn iPhone 5S niet paren met mn Macbook Pro. ze zien elkaar wel, maar verbinden gaat niet. beide toestellen staan op zelfde ID.
    bij het Pairen moet krijg ik de boodschap om de codes na te kijken waarna ik deze bevestig. koppeling is dan OK voor 10sec waarna hij direct weer op “net verbonden” staat. helaas 🙁

  21. Origineel geplaatst door Jeroen76
    Betekent dit overigens ook dat telefoontjes en sms’jes niet alleen op mijn iPhone en Mac binnenkomen, maar ook op mijn iPad? En dat ik dus ook niet alleen via mijn iPhone en Mac, maar ook via mijn iPad kan bellen? Lijkt wel logisch, maar ik heb die informatie volgens mij niet langs zien komen…

    Je kan ook bellen vanaf de iPad, werd weldegelijk getoond tijdens de WWDC.

  22. Origineel geplaatst door RK
    Net notifyr gekocht, als ik dit allemaal had geweten. Jammer dat er geen refunds zijn in de AppStore

    Gisteren refund voor Notifyr aangevraagd, reeds uitbetaald vandaag.

  23. Het word steeds interessanter om een mac mini in de auto in te bouwen 😀 .

  24. @bram: Ja en werkt super ! 😀 soms ging het niet helemaal goed maar dat bellen ging geweldig.

  25. Je kon in iOS 7 ook al op je Mac naar de browser pagina’s van je iPad of iPhone, dit is met dat wolkje.
    Alleen duurde het vaak even voordat het gesynchroniseerd, maar wel handig als je je iPad beneden had liggen en boven op je Mac een pagina wilde openen, die je op je iPad geopend had.

  26. Het blijft mij een raadsel hoe dit nu precies werkt. Draait het nu wel op Bluetooth 4.0 of toch niet (volstaat elke Bluetooth verbinding?). Ik zie heel wisselende resultaten of er wel of niet verbinding gemaakt kan worden. Ik hoop echt dat dit niet van Bluetooth 4.0 afhankelijk is wat dat trekt mijn Macje uit eind 2010 niet.

  27. weet er iemand aub hoe continuity (bellen en smsen en handoff) in te stellen moet worden

  28. Raar dat sms versturen via Mac via Bluetooth gaat mij leek AirDrop/airplay of zelfs gewoon WiFi leek mij veel makkelijker. En hoe werkt dat instant hotspot? Ziet iedereen je hotspot of is het echt iets tussen jouw Mac en jouw iPhone?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.