Reacties voor: iOS 8 uitgelicht: iMessage lijkt meer dan ooit op WhatsApp

iMessage onder iOS 8 brengt allerlei nieuwe functies. Groepsgesprekken beheren, video's opnemen, geluiden versturen, locatie delen en veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Zeker een mooie functie, dat praten!
    En een mute voor groepsgesprekken is echt ideaal!

    Top update!

  2. Moeten al je vrienden wel een iphone hebben, wordt dus nooit een vervanger voor whatsapp

  3. Ik vraag me af wat er gebeurt als ik dit probeer met iMessage gebruikers met iOS 7.x.x

  4. Ik hoop dat locatie delen beter gaat dan bij ‘Zoek mijn vrienden’. Daar krijg je ongeveer 1 keer per minuut de locatie van de ander te zien. Kan dit niet continu bijgewerkt worden zodat je realtime kan zien waar de ander zich bevindt?

    Moet technisch wel kunnen lijkt me. Facetime kan ook realtime (i.m.o. zwaardere) informatie versturen…

  5. Als Apple slim is brengen ze het ook uit voor Android!

  6. Ze hebben goede dingen toegevoegd, ook al is het dan niet zelf bedacht. Maar ach, iedereen kijkt bij elkaar af 🙂

    Jammer dat mijn iPhone 4 het niet zal ondersteunen…

  7. Het is nu ook wel moeilijk om het wiel telkens opnieuw uit te vinden. Logisch dat al hetgeen dat Apple vernieuwt al wel in één of andere vorm bestaat. Maar laten we eerlijk zijn: als Apple iOS niet had uitgevonden waren die apps er waarschijnlijk niet geweest.

  8. Helemaal niks nieuws. Jammer, vroeger liepen ze altijd voorop.

    Bovendien zijn ze er veel te laat mee, niemand die nog van whatsapp afstapt.

    Waar is de tijd gebleven dat Apple als eerste doorhad wat we wilden hebben.

  9. Dan houd ik de Zoek Vrienden app maar: die vreet niet continu GPS maar alleen wanneer je locatie door iemand anders daadwerkelijk op dat moment opgevraagd wordt.
    Heel handig mij vrouw en ik gebruiken het vaak. Zelfs op de vrijmarkt op Koningsdag liep ik zó naar haar toe (moest haar wel even sms en dat ze een even stil moest blijven staan, want idd is de interval iets van 30 of 60 sec)

  10. Wat zeurt iedereen toch over Whatsapp. Als je wereldwijd kijkt zijn er nog veel meer grote spelers naast Whatsapp. Dus stop met die vergelijking. Toevallig is WA hier groot, maar in andere weer niet. Als Imessage crossplatform zou worden, dan …… Maar dat gebeurt toch niet. Die blijft in zijn eigen ecosystem

  11. Weten jullie zeker dat er een snapchat functie in iMessage gaat komen? Ik kom dit verder nergens tegen. Het enige wat ik tot nu toe heb gezien is een timer voor je camera (als zelfontspanner). Graag een bevestiging of bron

  12. Dat snel reageren op berichten werkt dat alleen met Imessage of ook met whatsapp?

    Want als het alleen op Imessage werkt heb ik er vrij weinig aan.

  13. @Frodo: inderdaad, anders kansloos voor groepen!

  14. @Julian: Werkt ook met third party apps, dus als whatsapp eens gelijk met een update voor iOS 8 komt kunnen we die functie gelijk in september met de release van iOS 8 gaat gebruiken!

  15. Wat ik cool vind aan iMessage is dat je een voice iMessage krijgt, dat je enkel je iphone naar uw oor moeten brengen om het te beluisteren, zonder dat je op het scherm handelingen moet uitvoeren.Wil je later antwoorden, breng de iphone terug naar jou oor en spreek een tegenbericht in.

  16. Kan ik het locatiedelen in iMessage straks ook gewoon volledig uitschakelen? GPS is zo’n battery hog, zeker als een app het regelmatig gebruikt.

    Iemand die het antwoord heeft? 🙂

  17. @balken07: Ja, dat kan. Zoals je kan zien op een van de screenshots, is het delen van je locatie een optie die je moet inschakelen in iMessage.

  18. Vooral de verbeterde synchronisatie tussen idevices ben ik benieuwd naar. In groepsgesprekken wordt er nu soms opeens een nieuwe groep aangemaakt wanneer een van de deelnemers wisselt tussen iPhone en MacBook. Ontzettend irritant.

  19. Het versturen van tijdelijke foto’s heb ik nog niet gevonden. Iemand anders wel?

  20. Kan ik nu gewoon bijna alleen weer (i)message gaan gebruiken? Ik begreep uit de keynote dat SMS berichten van niet iOS gebruikers ook op mijn iPad en Mac binnen komen voortaan? Dat vind ik het allergrootste voordeel van iMessage t.o.v. Whatsapp.

    Dan ga ik voortaan weer sms’en! diegene ontvangt de sms altijd en reageert ook meestal op een sms via een sms. Die ontvang ik dan op het apparaat dat ik op dat moment in de buurt heb (iPhone/iPad/Macbook).

    Heb ik dat zo goed begrepen?

  21. @Bart Breij: Wat nog niet wil zeggen, zoals je schrijft, dat de GPS-functie continu aan moet staan. Die kan natuurlijk ook geactiveerd worden op het moment dat ik wil weten waar de ander is.

  22. Imessenger had een grote fout met overstappen is dat al opgelost?

  23. @Mark: Op het screenshot zie je dat er twee opties zijn: nu je locatie delen (‘Send my current location’) of langere tijd je locatie delen (‘Share my location’). Alleen bij de laatste optie wordt je GPS langere tijd geraadpleegd, lijkt het.

  24. Laat alle providers en fabrikanten gewoon RCS-e (Joyn) implementeren
    .
    Als dat in iMessage komt en andere fabrikanten hetzelfde doen, kan je gewoon via het RCS-e protocol naar iedereen berichten, groepschats, foto’s, video’s sturen.

  25. Dit is nog geen concurrentie voor whatsapp, dat kan alleen wanneer iMessage voor alle toestellen beschikbaar is dus ook voor Android en Windows phone…

  26. Nou nou nou, weinig nieuws. Geen innovatie meer helaas. Als het nou ook met andere os samenwerkt is wellicht een goede vervanger voor whatsapp etc

  27. Origineel geplaatst door Syl
    Dit is nog geen concurrentie voor whatsapp, dat kan alleen wanneer iMessage voor alle toestellen beschikbaar is dus ook voor Android en Windows phone…

    Maar je kunt wel kiezen. Ik heb aardig veel iPhone-gebruikers in mijn vriendenkring. Ik vind iMessage prettiger en gebruik deze dienst waar mogelijk.

  28. Jammer dat mijn iPhone 4. Dit niet gaat kunnen , naja is ook wel eens tijd om te upgraden na 5 jaar !

  29. Ik ben benieuwd of andere diensten gekoppeld kunnen worden aan iMessage, dat iMessage je default app/dienst wordt. Of een van de concurrenten zoals Telegram, Whatsapp of Hangouts.

  30. Origineel geplaatst door bones
    Moeten al je vrienden wel een iphone hebben, wordt dus nooit een vervanger voor whatsapp

    Nee maar daarom is Telegram de vervanger van WhatsApp.

  31. Zonder iOS niet alle uitvindingen binnen Apps, dat Apple daar gebruik van maakt, lijkt me meer dan vanzelfsprekend 😉

    Zal ongetwijfeld wel ergens in de kleine lettertjes staan in de overeenkomst die je als ontwikkelaar aangaat bij Apple. 

    Laat iOS 8 maar komen, dan kan mijn jailbreak eraf voor BiteSMS. 🙂 …alleen sms berichten sturen vanaf lockscreen he … tja, toch maar weer hopen op een JB voor iOS 8 dan ..

  32. Weet niet of iemand er al achter is , maar ik heb ios 8 en 3 vrienden van mij ios7.1.1 als ik een groeps gesprek aanmaak in iMessage zien hun hem ook als groeps gesprek .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.