Reacties voor: iOS 8 uitgelicht: Geen Nederlandse Siri, wel tekst dicteren

Siri spreekt in iOS 8 nog steeds geen Nederlands, maar je kan wel Nederlandse teksten dicteren met de iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Helaas… Blijven hopen voor de volgende keren…

  2. Hmm, ik ben eigenlijk al wel blij dat dicteren mogelijk is in het Nederlands. Is al een mooie verbetering wat mij betreft. Nietwaar? 😀

  3. Jammer had echt gehoopt dat Siri Nederlands zou ondersteunen.
    Dit is een tegenvaller

  4. Klopt niets van Apple! Ook Siri moet in het Nederlands!

  5. Er stond in de keynote 11 nieuwe talen bij siri, ik zie dat als een maybe 😉

  6. Toch een kleine opsteker, het dicteren van berichten lijkt mij zeker handig, en hopelijk een stap verwijderd om straks een gehele NL Siri te krijgen.

  7. Origineel geplaatst door Tim
    Er stond in de keynote 11 nieuwe talen bij siri, ik zie dat als een maybe

    niet 11 maar 22 talen hoor dus NL
    moet wel erbij staan denk ik
    maar het kan ook dat ik het fout heb

  8. Ik denk dat het nog een hele tijd kan gaan duren voordat Siri in het Nederlands uit komt. Vooral na het zien van dit filmpje.

    Ben al lang blij dat dit nu mogelijk is. Hoop alleen dat het ook voor OS X beschikbaar wordt gesteld. Nooit meer verslagen typen, maar oplezen, nakijken en opmaken. Scheelt een hoop type werkt (hoop ik).

  9. Niet getreurd mensen, zojuist IOS 8 op mijn iPhone gezet en er is geen spoor te bekennen van de 22 nieuwe talen. Chinees, duits, engels, frans, Italiaans, japans, koreaans en spaans staan er tot heden pas in

  10. Wel getreurd juist! Geen NL Siri. Het ging ook om ’22 new dictation languages’. Dus kijk maar even in welke talen je allemaal succesvol kan dicteren…!

    Echt nieuwe talen had Apple ook wel meer gepresenteerd met awesome amazing.

  11. Onder de dicteer functie als het goed is wel. Siri is, zoals hierboven beschreven nog niet beschikbaar in het Nederlands.

  12. Ik denk dat Nederlandse Siri pas in een latere beta wordt toegevoegd

  13. Origineel geplaatst door iPhoney
    Ik denk dat Nederlandse Siri pas in een latere beta wordt toegevoegd

    Nope. In de presentatie zeggen ze ook specifiek dat het alleen dicteren betreft.

  14. @iPhoney: Dat zou best kunnen
    We hebben dit al vaker gezien dat een andere functie later werd toegevoegd !

    We wachten het af !

  15. Nederlandse siri komt er niet, geen serieuze markt voor apple.

  16. Voor de meeste NL gebruikers is een paar woorden Engels geen probleem. Toch ga ik Siri 100x meer gebruiken als deze ook in het NL werkt… met 22 nieuwe talen heb ik daar alle vertrouwen in 🙂

  17. Hope is all we need!! en dat Apple al onze berichtjes leest en iets meedoet 😀

  18. Stiekem gebruik ik Siri al best vaak maar alleen in de auto. Klinkt toch raar op straat als je naar je telefoon staat te brullen “call my mother. Mobile!”. 😉

  19. Gelukkig de eerste stap! Maar Siri is meer dan alleen de taal herkennen er moet ook meer data ervoor vrijkomen die Siri een functie kan geven “in het Nederlands” Daar kunnen misschien nu de Nederlandse ontwikkelaars een rol in spelen door een algemeen of (standaard) API te schrijven die alle NL ontwikkelaars kan gebruiken zodat Apple die API kan gebruiken voor Siri! Dat zou nu moeten kunnen met iOS 8

  20. Origineel geplaatst door Tim
    Er stond in de keynote 11 nieuwe talen bij siri, ik zie dat als een maybe

    Met de bijbehorende vlaggetjes.
    En daar stond het Nederlandse vlaggetje niet bij.

  21. ik had daar ook al aan gedacht

  22. Siri NL gaat er nooit komen. Siri is al jaren terug geïntroduceerd (met de 4S). Als Apple NL als interessante markt had gezien was het er al lang geweest. Gewoon een blik programmeurs en NL-taaldeskundigen toevoegen aan het Siri-team was echt geen probleem geweest voor een kapitaalkrachtig bedrijf als Apple, maar de reden waarom dit nog niet gebeurd is en voor andere talen wel ligt gewoon aan de te kleine markt. Gewoon een commerciële overweging die ooit is gemaakt. Waarom zou Apple op dit besluit terug gaan komen als er geen groei of potentie zit in deze markt? Maar afgezien hiervan is Siri sowieso niet het succes geworden wat ervan verwacht werd. Ik denk dat het een zachte dood zal sterven totdat er in latere iOS-versies iets nieuws voor in de plaats komt!

  23. Jammer dat Siri nog niet in het nederlands is. Ik zou het veel vaker gebruiken. Nu af en toe om te spelen. Heeft ook niet echt nut zo.

  24. Origineel geplaatst door karel-willem
    Er stond in de keynote 11 nieuwe talen bij siri, ik zie dat als een maybeMet de bijbehorende vlaggetjes. En daar stond het Nederlandse vlaggetje niet bij.

    Die vlaggetjes gingen over dat nieuwe toetsenbord dat zelf met opties komt. Dat is nog niet in het Nederlands. Bij Siri stonden geen vlaggetjes, alleen 22 nieuwe talen. Ik vatte Federighi’s verhaal op als “22 nieuwe Siri-talen” maar op de slide stond “22 nieuwe dicteer-talen”. Lijkt er dus op dat Siri nog steeds geen Nederlands kan inderdaad.

  25. Origineel geplaatst door iNick
    Siri NL gaat er nooit komen. Siri is al jaren terug geïntroduceerd (met de 4S). Als Apple NL als interessante markt had gezien was het er al lang geweest. Gewoon een blik programmeurs en NL-taaldeskundigen toevoegen aan het Siri-team was echt geen probleem geweest voor een kapitaalkrachtig bedrijf als Apple, maar de reden waarom dit nog niet gebeurd is en voor andere talen wel ligt gewoon aan de te kleine markt. Gewoon een commerciële overweging die ooit is gemaakt. Waarom zou Apple op dit besluit terug gaan komen als er geen groei of potentie zit in deze markt? Maar afgezien hiervan is Siri sowieso niet het succes geworden wat ervan verwacht werd. Ik denk dat het een zachte dood zal sterven totdat er in latere iOS-versies iets nieuws voor in de plaats komt!

    Groot gelijk! Na 4 jaar nog steeds geen NL Siri, ik ga kappen met Apple, heb er tabak van……

  26. Als ze nu eens gaan kijken hoeveel mensen in Nl en België siri in het Nederlands willen,en dat door faxen naar Apple ,misschien helpt het.

  27. Origineel geplaatst door boxerip
    Als ze nu eens gaan kijken hoeveel mensen in Nl en België siri in het Nederlands willen,en dat door faxen naar Apple ,misschien helpt het.

    Fax je het dan naar 1996?

  28. hoezo Nederland te kleine markt? Zwitserland heeft 3 talen, weliswaar onder Duits, Frans en Italiaans, maar alsnog..

  29. Iphoneclub…. gewoon een petitie starten en opsturen naar Apple en niet enkel maar klagen maar doen.

  30. Ik vind eigenlijk nu wel dat het hoog tijd word dat Apple daar iets aan doet maar België en Nederland zijn maar peanuts tegen al die andere talen zeker, spijtig. Eigenlijk meer teleurgesteld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.