Reacties voor: iOS 8 uitgelicht: Family Sharing voor gezinnen

Family Sharing (Delen met gezin) is een nieuwe functie in iOS 8, waarbij je apps, afspraken en iTunes-aankopen kunt uitwisselen binnen het gezin.
Lees het complete artikel → iOS 8 uitgelicht: Family Sharing voor gezinnen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Hopelijk kan je dan ook met meer mensen gebruik maken van iTunes match, zo onhandig dat alleen ik er nu gebruik van kan maken.

  2. Ik mis echter de verschillende accounts op 1 apparaat. Zo kan ik mijn zakelijk en privé op mijn ipad eindelijk gescheiden houden. Mijn klanten hebben geen zaak met mijn familiekiekjes….

  3. @Sander, samen met je partner het zelfde apple-id gebruiken zorgt voor de zelfde voordelen. Gebruik van ITunes match, apps, boeken etc, gedeelde agenda’s is nu al mogelijk, omdat je agenda’s kunt delen en mensen uitnodigen.

  4. Iemand dit al werkend gekregen met de smartpass van Vodafone prepaid creditcard ? Ik kan op de imac wel betaalde apps downloaden maar op iphone geeft die melding neem
    Contact op met itunes ?

  5. @Alfred: Agenda’s delen doen we al. We hebben alleen vanaf dag 1 allebei een eigen Apple ID., aangezien je geen ID kan samenvoegen is het niet handig nu nog over te stappen naar een gezamenlijke Apple ID.

  6. Is het hiermee mogelijk om notities te delen? En hoe werkt het delen van herinneringen precies? Weinig informatie in een artikel met als titel ‘uitgelicht’.. Al deze informatie hebben ze gisteren gezegd.

  7. Perfect om eindelijk ook mijn zakelijke account tegelijk op mijn iPhone te hebben! Kijk er nu al naar uit!

  8. Wij gebruiken thuis ook 1 ID voor het gezin, in het bijzonder voor de agenda, maar ook voor het gesamenlijk kopen van muziek en apps. Ik zie echter wel het nut in van deze toevoeging. Er komen steeds meer funcies beschikbaar voor iCloud en die zijn gekoppeld aan je ID (bv die nieuwe bel- en smsfunctie in OSX). Het nut van twee gescheiden IDs wordt dan groter.

  9. Nu de vraag: devices die niet geupgrade kunnen worden naar iOS8 (iPhone4) kunnen die ook gebruik maken van family sharing? in 1 gezin met 5 mensen waar er 2 niet kunnen upgraden naar iOS8… wel of geen family sharing? iPhone 4 zomaar upgraden voor family sharing is niet iets waar ik op zit te wachten.

  10. Origineel geplaatst door Ayrton
    in 1 gezin met 5 mensen waar er 2 niet kunnen upgraden naar iOS8… wel of geen family sharing?

    Die twee toestellen kunnen Family Sharing (nu) niet gebruiken.

  11. @Kevin: notities waren al te delen via icloud, gewoon notities aanvinken op beide apparaten

  12. Wat ik mij afvraag: kun je twee Apple ID’s samenvoegen of onder brengen binnen één family account? Zodat apps gekocht met account A en apps gekocht met account B daarna beschikbaar zijn in het nieuwe account A B? Of zou een bestaand account uitgebreid worden of opgedeeld in een aantal sub-accounts?

  13. Laten we dan hopen op de ondersteuning van de prepaid credit card, dat zou pas écht een vooruitgang zijn!

  14. Ben benieuwd of het allemaal een beetje lekker gaat werken. Klinkt wel erg goed.

  15. Origineel geplaatst door Timosha
    Die twee toestellen kunnen Family Sharing (nu) niet gebruiken.

    Maar als family sharing eenmaal beschikbaar is, werkt het alleen met iOS8?

  16. Origineel geplaatst door Ayrton
    Maar als family sharing eenmaal beschikbaar is, werkt het alleen met iOS8?

    Dat weet ik niet. Om die functie mogelijk te maken op de iPhone 4 zal er wel een update van iOS 7 noodzakelijk zijn. Als ik naar het verleden kijk, bv. naar de iPad 1 en iPhone 3GS, denk ik niet dat er nog zo’n update komt. Je zal moeten afwachten wat de toekomst brengt.

  17. Alleen voor iOS8 vrees ik.

    Maar het delen van agenda’s en een gedeelde photostream is vandaag toch ook al mogelijk. Dus daar zie ik de nieuwigheid eerlijk niet in.

    Het enige nieuwe is dat je aangeschafte apps/muziek… van elkaar kunt gebruiken. Maar nu nog afwachten hoe het zit met die gemeenschappelijke creditkaart. Vermoedelijk wil Apple deze hieraan koppelen om misbruik tegen te gaan. Zodat niet 6 vrienden een familie account gaan opzetten.

  18. Momenteel mag je een app per ID een aantal keer gebruiken (4x?), waardoor je deze op je telefoon en je iPad kunt zetten. Ben benieuwd of dit Family Sharing betekent dat je één app straks op 24 apparaten mag installeren (6 mensen x 4 apparaten).

    Verder lijkt het mee een super handige functionaliteit. Loop nu aardig tegen de grenzen op van het sharen van een account met mijn vrouw, maar ja, met de aanschaf van dure apps als TomTom Western Europe ben je een dief van je eigen portemonnee wanneer je deze via 2 IDs gaat installeren.

    De vraag hierboven of je bij het instellen alle al aangeschafte apps in een soort van family cloud mag gooien voordat je ze gaat herverdelen is natuurlijk een terechte. Vanaf 0 instellen kan iedereen, maar wat doe je met bijvoorbeeld agenda’s, foto’s, muziek en apps die al aanwezig zijn?

  19. Mooie functie en bruikbaar.

    Maar wat als er wijzigingen binnen de samenstelling van het gezin plaatsvinden (bijv. Scheiding, kind uitwonend etc.). Behoudt iedereen dan alles of geldt dan het aankopend account?

  20. super super super super.
    Punt 1 dat je als ouder toestemming moet geven voor het aanschaffen van een app vind ik geniaal simpel, maar kom er maar op 😉

    Punt 2 betekend dit dan eindelijk dat er meerdere kinderen hetzelfde spel onder een eigen account kunnen spelen.
    Bijvoorbeeld mijn ene zoontje speelt Clash of Clans en heeft zijn “wereldje” opgebouwd op zijn iPad.
    Als mijn andere zoon op zijn eigen iPad ook Clash of Clans wil spelen wordt dat gesynct en spelen ze samen in dezelfde wereld. Wat mijn ene zoontje natuurlijk niet wil omdat hij alles net zelf heeft opgebouwd.

    Vreselijk irritant maar volgens mij is er tot op heden geen andere oplossing. Zou mooi zijn dat dat dan ook eindelijk opgelost is.

  21. iemand al gelukt om family Sharing uit te zetten nadat het gezin volledig was ingesteld?
    Ik kan namelijk geen enkel gezinslid apart verwijderen als gebruiker zelf of door de beheerder.
    krijg telkens de volgende meldingen op elk toestel
    “Unable to remove member”
    “failed removing member”

  22. Weet iemand of je dan ook je contacten kunt delen via het “familie account”? Nu gebruik ik met m’n vrouw 1 Apple iD.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.