Reacties voor: ‘iOS 8 ondersteunt telefoongesprekken via LTE’

De iPhone kan met iOS 8 bellen via 4G LTE. Dit beweren telecombronnen tegenover 9to5Mac. Dit is goed nieuws voor operators.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 8 reacties

  1. Toepasselijk plaatje..

  2. Nu we het hebben over ios8. Komt er nog een update van de iculture app naar ios7 design?

  3. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  4. Ik kan op dit moment niet tegelijkertijd bellen en internetten als ik op 4G zit bij Vodafone. Heel vervelend als je even iets wil opzoeken of ondertussen wil navigeren. Laat VoLTE maar snel komen!

  5. (Red.) Off-topic.

  6. Allemaal leuk en aardig, maar de nederlandse providers doen hier niet aan mee.

    Volgens mij ondersteunt het huidige 4g network dat niet, en is er dus geen sprake van ‘even activeren’…

  7. @Klaas: Oh jawel. KPN heeft een dusdanige investering gedaan in haar 4G masten, dat ze 17 jaar mee kunnen met de technologische ontwikkelingen. 😉
    Daarnaast heeft Tele2 al bekend gemaakt dat VoLTE ondersteund gaat worden als 1 van de eersten.

  8. @Klaas: Dat is onzin, de Nederlandse providers zijn er mee aan het testen, het gaat er komen, alleen duurt het nog even.
    Bovendien is het iets dat ze wél betrekkelijk makkelijk “even kunnen activeren” zodra de ombouw van de netwerken voltooid is.

    VoLTE kan je pas goed gebruiken als de 4G dekking landelijk is. Sinds vandaag is er een provider met goede landelijke dekking en dat is KPN, ik verwacht dan ook dat KPN het als eerste zal gaan aanbieden.

    De providers willen het dropped-call percentage zo laag mogelijk houden, bij het heen en weer switchen tussen 4G, 3G en 2G loop je het risico dat je gesprek wegvalt. Vooral het schakelen tussen 4g en 3g/2g is een lastig verhaal gezien de achterliggende techniek.
    Daarom schakelt bijv. Vodafone altijd terug naar 2G als je belt (2G heeft op dit moment de beste dekking bij Vodafone). Zodra een netwerk volledig is omgebouwd naar 4G kan je pas betrouwbaar VoLTE aanbieden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.