Reacties voor: iOS 8 op de iPhone 4S: wel of niet installeren?

Is iOS 8 nou wel of niet snel genoeg op de iPhone 4S? Wordt de iPhone 4S langzamer, of is de update de moeite waard? Je leest het in dit artikel.
Lees het complete artikel → iOS 8 op de iPhone 4S: wel of niet installeren?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 64 reacties

  1. Na het updaten naar iOS 8 werd ik gebeld op m’n iPhone 4S en kon ik gewoon opnemen op m’n iPad Air. Of wordt dit niet in dit artikel bedoeld?

  2. iPad 2 ondersteunt Continuity ook niet!

  3. Ik heb mijn iPhone 4s gewist en als nieuwe iphone ingesteld alvorens iOS8 te installeren en begin dus weer met een ‘schone lei’ en moet zeggen bovengenoemde punten niet he herkennen, alles loopt soepel en apps starten niet (merkbaar) langzamer op dan met iOS7. Maar ik heb ook geen nieuwere iPhone om mee te vergelijken.

  4. Het valt wel mee:: ikzelf merk weinig verschil en met bijvoorbeeld Fleksy wordt de schermruimte alleen maar grootser. Woord voorspelling is er niet eens in Nederland dus dat maakt voor ons ook niet echt uit.

  5. Gewoon doen! Loopt hier gewoon erg goed en net zo snel als iOS 7

  6. Ik heb net iOS 8 op mijn iPhone 4S geïnstalleerd en ik merk geen verschil met de vorige iOS. Ik heb net foto’s en een filmpje gemaakt en kan niet zeggen dat het langzamer gaat

  7. Ik heb gisterenavond de 4S van mijn vriendin geüpdatet naar iOS 8 en moet eerlijk bekennen dat de berichtgeving op talloze sites van aanzienlijk minder goede prestaties zwaar overdreven is.

    Het werkt kortom zeker nog goed. Ik had sowieso sinds iOS 7 wel “reduce motion” aangevinkt, dus dat scheelt wel een beetje.

    Maar nogmaals iOS 8 draait goed genoeg, dat belooft alleen maar veel goeds voor iOS 8.1 dan.

    Doen kortom!

  8. Ik heb een iPad mini, en moet zeggen dat die ook bij bepaalde zaken traag gaat zoals apps openen, iPad die traag opstart,…

  9. Kunnen mensen die hem geinstalleerd hebben binnenkort ook iets zeggen over batterijduur ?
    Dit omdat ios8 de belofte deed dat deze sterk verbeterd zou worden.

  10. Waarom geeft Apple deze update dan vrij voor de iPhone 4S? Zelfde verhaal met de iPhone 4 & iOS 7…. Ze zien op zeker wel dat de software hapert, zullen ze dit doen zodat mensen overstappen naar een nieuwe iPhone? :/ Persoonlijk stap ik altijd over naar een nieuwer model omdat ik geen slachtoffer daarvan wil worden!! :3

  11. Is er ook een merkbaar verschil in snelheid tussen ios7 en ios8 op de iPhone 5?

  12. Ik raad het sowieso af 🙂

  13. Origineel geplaatst door misterx2

    Jammer ik had gehoopt dat jullie ook even keken naar de batterijduur, wifi etc.

    Batterijduur is na een paar uur iOS 8-gebruik nog weinig over te zeggen. Wi-Fi-gebruik ook niet.

    Origineel geplaatst door AppleLion

    Waarom geeft Apple deze update dan vrij voor de iPhone 4S?

    Apple geeft je in ieder geval nog de vrije keuze om te updaten. Ze hadden ook kunnen zeggen: “Alleen vanaf iPhone 5”, maar dan was er weer ophef geweest dat Apple je dwingt om nieuwere toestellen te kopen. Het is dus een afweging.

    Origineel geplaatst door Davy

    iPad 2 ondersteunt Continuity ook niet!

    Klopt, daarom verwijzen we ook naar het artikel iOS 8: welke functies werken op welke devices?, waar wordt uitgelegd op welke iDevices dingen niet werken.

  14. iOS 8 geïnstalleerd op mijn zakelijk iPhone 4S en moet zeggen had erger verwacht.

    Safari opent sneller dan hier vermeld wordt en heb weinig problemen.

    Ik heb er geen spijt van, oké het is langzamer dan mijn Prive iPhone 5S maar kan hier prima mee leven.

  15. Voor degene die na iOS 8 willen terugkeren naar iOS 7, hierbij de link waar je de juiste restore kunt afhalen.

  16. Gisteren direct IOS 8 geïnstalleerd op mijn 4S. Ik moet zeggen, helemaal geen problemen. Het downloaden en installeren ging lekker vlot (ten opzichte van bv IOS 7) en ik merk niet of nauwelijks verschillen in snelheid.
    Ik was er een beetje huiverig voor om hem direct te installeren, maar ik heb er zeker geen spijt van.

  17. Gister avond iPhone 4s 16GB helemaal gereset en IOS 8 erop gezet. Werkt heerlijk en soepel. Wel met multitasking dat die soms weer te snel terug gaat naar homescreen wat tot ergernis leidt. Verder prima te gebruiken en zeker doen!

  18. Het loopt net iets stroever dan iOS 7, maar het is zeker niet hinderlijk. Ik ben blij dat ik op iOS 8 zit met m’n 4S, ook al koop ik binnenkort de iPhone 6.

    Mensen die bij iOS 7 al last ondervinden van traagheid zou ik iOS 8 op de iPhone 4S echter niet aanraden.

  19. Heb gister gelijk geüpdate. Toen de update klaar was wel merkelijk langzamer en “lag” bij t openen van safari etc.

    Na even een reset, loopt ie net zo lekker als IOS 7, ik heb zoals meerderen ook reduce motion (verminder beweging, bij toegankelijkheid) aan staan.

    Batterijduur is niet verbeterd na mijn weten, ook niet echt verslechterd.

    Geen reden om niet te updaten 🙂

  20. Mijn vriendin heeft het net op haar 4s geïnstalleerd, ze merkt niet veel verschil qua snelheid.

  21. Ik moet toegeven dat de batterij met iOS 8 zeker langer mee gaat. Prestaties zijn wel verslechtert met name surfen in Safari. Wel zijn apps zoals iMessage goed verbeterd maar toch ga ik m’n 4S nog proberen te herstellen.

  22. Ik had ook problemen met de snelheid en crashes na het updaten naar 8 op mijn 4s. Na een “erase all content & settings” en een restore naar mijn laatste iOS 7 backup geen problemen meer. Loopt net zo soepel als iOS 7 en kreeg er ook nog 5GB vrije ruimte bij.

  23. Mijn zus heeft nog een iPad 2, lukt het daar een beetje of is dat hetzelfde verhaal dan bij de iPhone 4S? Iemand hier ervaring mee want die cijfers laat ik liever voor wat ze zijn, heb ik in het verleden al ondervonden.

  24. Sorry dat ik het zeg, maar wat een onzinnigheid weer. iOS 8 is vergeleken met iOS 7.1 juist stabieler en sneller. Apps starten nog net zo snel op.

    Alleen batterijduur is bagger, maar dat had ik al voor iOS 8. 😛

  25. Werkt hier prima sinds beta 5.

  26. Ik heb eigenlijk het idee dat het systeem juist stabieler is geworden sinds ik iOS8 op m’n 4S heb staan…

  27. Snel/traag is een relatief begrip.
    Misschien een idee om een benchmark te runnen??
    In App store staat gratis “passmark”, kan je kijken of een verschil is.
    Ik vraag me af of er dan een “opmerkelijk” verschil te zien zou zijn.

  28. Bedankt voor dit artikel! Ik had vantevoren al min of meer besloten om mijn 4S niet te gaan updaten en ben nu definitief overtuigd. Wacht nog wel even 3 à 4 weken met iOS 8 tot mijn iPhone 6 binnen is 😉

  29. IOS 8 draait prima op mijn 4S. Dat safari trager is klopt wel. De widgets zijn. Wat aan de grote kant, maar niet storend. Batterijduur is verbazend goed. Normaal had ik op dit tijdstip op een normale dag met normaal gebruik al op 45%gezeten. De eerste dag iOS 8 gebruik je het toestel meer en ik zit nog maar op 55%.

  30. Vanmorgen iOS 8 op m’n 4S geïnstalleerd en tot nu toe lijkt het allemaal probleemloos te werken.

  31. iOS8 op de 4s
    Bevindingen:
    – even soepel als iOS7
    – enkele apps die nog niet werken (maar dat ligt niet aan iOS8, maar aan de app zelf volgens mij)
    – ziet er hetzelfde uit, met hier en daar een detail.

  32. Merk niet echt verschillen.

  33. De accu van mijn 4s is wel degelijk sneller leeg!
    Op iOS 7 een dag, nu met iOS 8 nog maar 3/4 dag.

  34. @thijs: Lelijk design..? Qua ontwerp is er toch vrijwel niets aangepast?

  35. Bij mij werkt Continuity wel! In ieder geval telefoneren via iPad Air icm mij 4s…

  36. Draait hier als een TIERELIER op mijn 4S!! Ideaal. En ik ben een zeer intensieve iPhone-gebruiker met een hoop apps.

    Geen verschil met iOS7.

  37. Mijn 4s is vandaag al 2x zomaar gecrasht. Hij reboot automatisch en sneller dan bij handmatig booten.

  38. Ik heb mijn iPhone 4s eerst leeg gemaakt, geüpdatet en vervolgens mijn reservekopie terug gezet. Ik merk zeker ontzettend veel verschil. Mijn iPhone is er merkbaar slomer op geworden. Apps starten sloom op en ook multitasking werkt niet naar behoren. Zelfs apps die in mapjes staan hebben even tijd nodig om zich te laten zien. Als ik wist hoe ik moest downgraden had ik het in ieder geval gedaan (misschien kunnen jullie hier een apart artikel aan wijden?)

    ps. ik heb verminder beweging aanstaan.

  39. Ik heb hem ook geïnstalleerd. Maar ik merk wel degelijk verschil in de performance. Verschil is niet groot maar je merkt wel als je ergens op drukt dat je soms twijfelt of je er gedrukt hebt omdat het net wat langer duurt. Ook bij zoiets simpels als scrollen merk je al dat er af en toe haperingen optreden. Wel wat mooie nieuwe functies, onder andere dat ik dit nu bijvoorbeeld in kan spreken, dus de update is zeker de moeite waard.

  40. Ik heb ook 4S, bevalt me prima! Geen symptoom van vertraging!

  41. No problems

  42. Wat mij heel erg opvalt op mijn iPhone 4s, is dat bij het opstarten van een nog op de achtergond draaiende app dit veel sneller gaat dan op iOS 7.
    Voor de rest heb ik nergens problemen mee.

  43. Ik heb de update gedownload, duurde wel 2,5 uur! Whatsapp groepsgesprekken openen niet. Dat is wel jammer, het kan ook aan whatsapp liggen.

  44. Ios 8 gedownload voor iphone 4s erg sloom geworden en sluit apps vaak vanzelf en als ik een keer op thuisknop druk dan wordt het scherm geopend van als ik 2 keer op de thuisknop druk
    Ben er erg ontevreden over snel iphone 6 kopen

  45. Gister gedownload en tot nu toe geen problemen mee gehad.
    Soms merk je wel dat t een beetje hapert maar heb er niks over te klagen. 9 van de 10 keer gewoon snel en goed!

  46. Origineel geplaatst door Florian
    Ik heb mijn iPhone 4s gewist en als nieuwe iphone ingesteld alvorens iOS8 te installeren en begin dus weer met een ‘schone lei’ en moet zeggen bovengenoemde punten niet he herkennen, alles loopt soepel en apps starten niet (merkbaar) langzamer op dan met iOS7. Maar ik heb ook geen nieuwere iPhone om mee te vergelijken.

    merkbaar verschil zeg je.

    Bovenstaand stuk van iPhoneclub en Arstechnika geven ook resultaten die tienden van secondes schelen. Dat is absoluut gezien verwaarloosbaar.

    Echter procentueel is het 20/30% of meer.

    Ik ben benieuwd of er bij iOS 8.1 net als voorheen ook prestatieverbeteringen zullen zijn voor de 4S.

  47. Mijn ervaringen met IOS8 op mijn 4S zijn niet goed. Hij geeft geregeld aan dat er geen internetverbinding is via WiFi. Via 3G is het geen probleem. Ook kan ik de apps niet bijwerken omdat de verbinding met APP Store mislukt is. Het opstarten van verschillende apps verloopt erg traag, soms tientallen seconden. Kortom, op mijn 4s is het zeker geen verbetering. Gelukkig kan ik bij de verlenging van mijn abonnement op 1 okt een iPhone 6 gaan gebruiken. Kan niet wachten!

  48. mijn batterij lijkt na installatie van iOS8 zienderogen leeg te lopen. Ook problemen met bellen: 2 keer gehoord dat ze mij niet horen. Ook whatsapp geeft problemen. Al met al heel vervelend.

  49. Ik lees alleen maar berichten als ‘de 4s is wel wat trager geworden maar zeker doen!’, ‘de accu loopt net zo snel leeg onder iOS8 maar zeker doen’, ‘sommige apps passen niet helemaal op het scherm maar valt mee te leven, dus zeker doen!’, …
    Tja wat een flauwekul dus! iOS8 voegt niets toe tov 7.1.2 en maakt je 4S blijkbaar alleen maar trager. Lijkt me typisch een geval van cognitieve dissonantie: je hebt iOS8 nu eenmaal op je 4S gezet, dus probeer je maar recht te breien wat krom is, omdat je niet meer terug kunt naar 7.1.2. Nee ik sla maar een rondje over!

  50. Ik lees vooral reacties in de trant van: ‘geen probleem hier’. Ik verwacht voor mijn 4S dan ook geen extra problemen, maar wel een (merkbaar) verschil in snelheid.

    Toch apart dat sommige gebruikers rapporteren nauwelijks het verschil op te merken, terwijl de cijfers er toch niet om liegen.

    Uitgangspunt is dat ik een lekker vlotte en soepele iPhone belangrijker vind dan de extra functies; ik vind het erg fijn dat niet alle openstaande programma’s die naar de achtergrond verdwenen, bijna direct worden afgesloten door iOS ivm tekort aan resources. En dat de iPhone na dagenlang intensief gebruik zonder reset en herstarten nog steeds lekker vlot blijft.

    Ik bedenk me dan maar dat ik het destijds in iOS 7 al een opluchting vond om ‘verminder beweging’ aan te zetten, wat bij mijn 5S dan weer veel en veel minder dramatisch verschil geeft…. En dat ik dus liever op iOS 7 blijf met m’n iPhone 4S.

    Wel f* irritant van de rode 1 op m’n instellingen app-icoon 🙁

  51. Ik merk zelfs dat mijn iPhone 5 erop achteruit is gegaan, laat staan een 4S !

  52. Als je de 4s eerst leeg haalt en opnieuw instelt met een reservekopie van iCloud, dan geeft iOS 8 vooralsnog geen problemen.

    Ik heb zelf het idee dat mijn batterij zelfs ietsje langer mee gaat dan op 7.1.2.

    Het enige hinderlijke vind ik de melding in sommige apps dat mobiele data uit staat als je jouw 3G niet gebruikt. Verder vind ik het een prima, soepele update voor de 4S.

    (Ik heb een 4S met 8GB, en heb iOS 8 via iTunes geïnstalleerd.)

  53. iOS 8 op de 4s geïnstalleerd, loopt als een zonnetje en continuity werkt. Als mijn iPhone gaat kan ik het gesprek oppakken op mijn iPad 3. Blij mee.

  54. Ik ben totaal niet tevreden met de update naar IOS 8. Alles werkt vele malen trager en apps blijven gewoon haperen.
    De gebruiksvriendelijk wordt hierdoor echt een stuk slechter en ik irriteer me er gewoon aan.

    Kan ik nog terug naar iOS 7?!?

  55. iOS 8 staat nu precies 24 uur op m’n 4S en het meest frappante is de batterijduur. Die gaat dus langer mee….
    Verder merk ik weinig tot geen performance problemen. Alles werkt zoals t hoort en -de gemelde- vertragingen bij opstarten van apps is voor mij geen issue. Die fractie van een seconde?
    De update heb ik trouwens uitgevoerd door eerst alle apps te updaten, camerarol volledig leeg, reservekopie in iTunes te maken, en dan de update. Duurde nog geen 15 min.
    Al met al ben ik tevreden

  56. Mijn iPhone 4s is na de update wel trager geworden maar mijn vraag is. Werkt Apple hier nog aan en gaat dit nog veranderen na een volgende update bijvoorbeeld?

  57. Ik merk wel dat als ik opneem en de slide naar rechts schuif het 2 sec duurt voordat ik kan praten en er geluid hoorbaar is. Dit was voorheen niet.

    Overigens merk ik wel dat het scrollen hapert, dat was voorheen ook niet op safari

  58. Hallo ik heb iOS 8 vandaag op mijn iPhone 4s 8gb geinstalleerd werkt hellemaal prima geen problemen tot dusver batterij gaat naar mijn zeggen ook nog normaal mee. Alleen zat ik met de vraag de iPhone word sneller warm is dit normaal of heeft mij iPhone een probleem?

  59. Weet iemand hoe ik ios 8 er weer af haal? Ik word er helemaaal gek van.. Meldingen die je voorheen makkelijk naar boven kon schuiven om ze uit je beeld te verwijderen blijven staan.. Alles happert en loopt vast :((((((( ik kan niet een normaal foto’s versturen op whatsapp omdat ik alleen maar de laatst toegevoegde fotos in een album krijg te zien 🙁

  60. Hallo allemaal help me?ik heb just ios 8 installeren op mijn iPhone 4s.maar heb probleem.op scherm komt iTunes beeld wat moet ik doen?help me

  61. Ik heb iPhone 4S en na de update naar iOS8 sommige applicaties kunnen niet meer geopend worden zoals Facebook. De telefoon werkt alsook trager zoals bijv. wanneer ik de telefoon opneem, de muziek blijft nog 2sec spelen en vroeger nam het direct op. Mijn dataverbruik zat opeens op 350MB terwijl ik het voor maar 15min aangezet heb en niets speciaals gedaan heb dan gewoonijk. Ik heb mijn data nu voorgoed uitgezet en ga hoogstwaarschijnlijk overschakelen naar Blackberry Z10. Daar hoef je tenminstte zich geen zorgen maken over te hoog dataverbruik…

  62. Heb ‘m nu een dag of 3 op de 4s. In begin alles ok,was zeer tevreden zelfs,maar ondertussen komen de eerste kwaaltjes de kop op steken. Apps (wel degelijk compatibel) crashen,batterij loopt leeg zoals nooit tevoren,berichtgeving en controlecenter werkt zelfs helemaal niet meer. Denk da ik maar es op zoek ga om terug naar vorige versie te gaan.

  63. Met name agenda functie is op 4s icm. ios 8 dramatisch. Ik synchroniseer met outlook en google in één agenda. Dit werkte altijd prima, maar nu loopt hij vast of moet ik minuten wachten tot de agenda items zichtbaar zijn. Kan ik ios er weer afhalen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.