Reacties voor: iOS 8 staat nu op de helft van de iPhones en iPads

iOS 8 staat inmiddels op ruim 50 procent van de iOS-apparaten, blijkt uit cijfers van Apple. Vooral de komst van iOS 8.1 lijkt vertrouwen te hebben gebracht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Als je nu nog terug zou kunnen naar ios7 was de verhouding iets anders ten nadelen van ios8.Ik zit nog steeds op 7 en durf simpelweg nog niet over want er is geen weg terug.Hier 2x ipad3 en 1x ipad mini 2 alleen allemaal wifi only dus als dat niet goed werkt kunnen ze allemaal de kast in tot ios8.2 of 8.3 of……

  2. Ik denk dat 1 van de voornaamste redenen is dat lang niet iedereen deze update kan installeren, je moet 4 gb vrij hebben en als je maar een 16 gb toestel heb kom je al gauw te kort

  3. Dat iOS 8 op minder enthousiasme kan rekenen, heeft er ongetwijfeld ook mee te maken dat iOS 8 vooral een update voor nerds is. Er zitten allerlei geavanceerde functies in om bijvoorbeeld Mac en iPhone beter te laten samenwerken. Maar daarmee spreekt Apple niet de doorsnee consument aan, die dergelijke functies veel te moeilijk vindt.

    Onnozele speculaties die nergens op gebaseerd zijn. Het lijkt me veel logischer dat 80% van de gebruikers niet even 4 GB vrij had om een update te installeren…

  4. Nog nooit zoveel problemen met Apple gehad als sinds de laatste updates: Maverick en ios8. Slechte wifi, remote doet ‘t niet of slecht, macbookpro traag. Droevig dat Apple niet reageert, noch met 8.1.1 komt. Mijn enthousiasme voor Apple zakt langzaam maar gestaag weg.

  5. Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat er nog veel mensen zijn die een iPhone 3/GS of 4 hebben. (of nog een iPhone 2G?)
    Verder kost het je heel veel geld als je steeds de nieuwste iPhone of de nieuwste iOS versie wilt hebben omdat je huidige iPhone de nieuwste iOS versie niet meer ondersteund.
    Ik heb de 5S omdat ik graag 4G wil internetten, maar ik denk dat ik daar maar eens een hele lange tijd mee ga doen.

  6. @patrickvanv: dat is nog steeds een onzin reden. Als je via iTunes update, is dat niet terzake.

  7. Ik zit eigenlijk op een update van 8.1 te wachten. Deze is nog steeds erg buggy met schermen die niet reageren, batterij die in mijn ogen te snel leeg is, bluetooth die niet erg lekker werkt enz. (Dit op een iPhone 6 plus).

  8. @IngPe: daar heb ik nou allemaal absoluut geen enkele last van op mijn plus. Batterij houdt het twee dagen vol, Bluetooth verbind altijd zonder Problemen. In m’n auto, hifi, Mac, alles. En schermen niet reageren.. Een app crasht wel eens, maar dat gebeurde op ios 7 op mijn andere toestellen ook.

  9. Zolang er geen jailbreak is update ik mn iPad ook niet. Anders kan ik xbmc etc niet meer gebruiken..

  10. @Sander: Prijs jezelf maar gelukkig dan. Ik kan net een dag halen met mijn telefoon en diverse apps, waaronder Apple’s eigen contacten, reageren af en toe niet of erg traag.

  11. De groei is vrij traag vergeleken met vroeger, komt ook door het feit dat veel mensen nog en iPhone 4 hebben en die krijg iOS8 dus niet.

  12. @harry: dan update je ze toch een voor een. En kijk je steeds of wifi en de rest het doet. daarnaast heb ik ook ios8 op iphone 5 en ipad air en heb ik 0,0 problemen met wifi of andere dingen. Bleutooth gebruik ik niet vaak genoeg om te kunnen oordelen

  13. Als ze de iPhone 4S nou de mogelijk geven om terug te gaan naar IOS 7. Daar werkt 8 gewoon niet lekker. zelf na een herstel naar origineel en geen backup terug zetten draait het niet vloeiend en veel problemen met wifi en internet.

    hierdoor wordt het beeld dat IOS 8 slecht is alleen maar versterkt.

  14. @harry: Dat is precies de vinger op de zere plek. Als ik nog kon downgraden, deed ik het…

  15. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    @patrickvanv: dat is nog steeds een onzin reden. Als je via iTunes update, is dat niet terzake.

    En daar heb je het weer: Koos de Gebruiker weet niet eens hoe dat moet, die kan alleen maar een directe update doen vansf z’n device. Dus is het geen onzin reden.

  16. @Ton: Vertel mij dan eens hoe dat ging vóórdat iOS 5 er was? Want toen was updaten vanaf je iOS-apparaat nog niet mogelijk, hoor. Je was altijd aanwezen op updaten via iTunes.

    Niet overdrijven, zo moeilijk is het nou ook weer niet om dat te doen, hoor. Voor een oud besje misschien, maar zelfs hen kun je uitleggen hoe het moet. Ik heb dat vaak gedaan, althans. Meestal kan men het daarna zonder mij. 😛

  17. @Tom: Yep, dat is het grote probleem…velen willen een iphone, maar weten hoe alles werkt…how hé. Ik krijg het steed s op mijn heupen als ik op FB lees: stuur nr eens door, sim kapot en alles kwijt of gsm verloren en alle nrs kwijt. Sorry hé, maar dat getuigt van onwetendheid. Als je je divice correct gebruikt en instelt dan ben je niets kwijt, niet bij android, niet bij ios en niet bij windows mobile.
    Een uurtje surfen, googelen en juist instellen bespaart je achteraf vele uren ellende…en iedereen kan dit. Hoef je geen Nerd voor te zijn.

  18. Iemand ook problemen op IPad air met safari die steeds hangt? IOS 8.1 (WIFI).

    Verversen helpt soms, maar vaak ook niet. Maar overgestapt op Google Chrome. Daarmee geen problemen.

  19. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    @patrickvanv: dat is nog steeds een onzin reden. Als je via iTunes update, is dat niet terzake.

    Niemand heeft zin om zijn telefoon aan iTunes te hangen voor een update.

  20. Ik, als ontwikkelaar, maak me vooral druk om het lage percentage gekeurde Apps. Voor iOS 8 lag dit getal altijd boven de 90%…

  21. @harry: ik heb spijt dat ik mijn iPad mini heb geüpdatet. Hij is niet meer vooruit te branden. Mijn iphone 6 werkt op alle fronten super met iOS 8.2

  22. Het heeft inderdaad weinig zin om te speculeren waarom de overstap dit keer zo opvallend traag verloop. Volgens Mixpanel zat al meer dan 50% na één week op iOS 7 vorig jaar, meer dan 70% na één maand.

    Ik denk dat het een combinatie van deze factoren zal zijn:
    (1) geen ruimte op de harde schijf,
    (2) weinig animo om te updaten,
    (3) afschrikking door de negatieve berichten,
    (4) spijt van eerdere updates (lees: iOS 7).

    Ik denk dat door dit alles men duidelijk minder enthousiast is en gewoon even wacht totdat de eerste grote update beschikbaar is. Ik denk zelfs dat Apple daar ook sterk op inspeelt door nu al een iOS “8.1” uit te brengen terwijl het zeker niet de omvang heeft van iOS 7.1 destijds.

  23. Origineel geplaatst door xAndyx
    Zolang er geen jailbreak is update ik mn iPad ook niet. Anders kan ik xbmc etc niet meer gebruiken..

    Er is al een paar weken een jailbreak van Pangu beschikbaar voor 8.x! Jammer dat iCulture hier geen melding meer van maakt of mag maken (door Apple op straffe van ‘in de ban geplaatst worden’ naar ik aanneem).

  24. Ben nog zeer tevreden met de 7.1.1 versie. Zo te lezen blijf ik hier nog even op.

  25. Mijn iPad Mini is er ontzettend sloom van geworden. 2 jaar oud en nu al irritaties elke keer als ik hem gebruik. iPads mogen wel wat langer meegaan

  26. Verkeerde titel…
    De trend geeft vooral aan dat iOS8 WEINIG VERDER KOMT dan helft iOSdevices

  27. Nou mr. Cook al m’n iOS apparaten blijf ik lekker iOS 7 Draaien, de mazzel.

  28. Origineel geplaatst door mike
    Nou mr. Cook al m’n iOS apparaten blijf ik lekker iOS 7 Draaien, de mazzel.

    Ja, dat wil ik ook echter als je steeds meer IOS8 only apps krijgt zul je wel moeten 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.