Reacties voor: ‘iOS 8 en iWatch krijgen Healthbook-app met gezondheidsfuncties’

Apple gaat in iOS 8 en bij de iWatch focussen op gezondheid. Een nieuwe app Healthbook legt workouts en metingen vast.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Mooi, al die geruchten…
    Maar ik hoop wel nog steeds dat de iWatch straks als n gewoon “onopvallend” horloge uitziet, en niet als een opvallend apparaat uit Star Trek.

  2. Origineel geplaatst door Mike
    Mooi, al die geruchten… Maar ik hoop wel nog steeds dat de iWatch straks als n gewoon “onopvallend” horloge uitziet, en niet als een opvallend apparaat uit Star Trek.

    hoop ik ook!

  3. Ik ben heel blij als het klopt dat Apple zich gaat focussen op “health sensor monitoring”. Vooral suikerwaardes meten zonder prikken is een super uitkomst voor bv. Diabeten!

  4. Ik verzamel/draag veel verschillende horloges. Helaas is de iWatch geen optie voor 🙁

  5. Zoals de iWatch er op het plaatje uit ziet vind ik hem schitterend! Moet er wat mij betreft beslist niet zo uitzien als een gangbaar horloge, want dat is het niet. Hoog Startrek-gehalte is prima. Ik hoop wel dat Apple de bescherming van de gevoelige gegevens (healthbook) goed regelt.

  6. Te gek zeg! Kan ik straks rondjes rennen om het Apple datacenter en daarbij precies mijn hartslag in de gaten houden.

  7. Meningen verschillen..ik hoop op het Star Trek model icm fitness en health meassures.
    We maken nog te weinig gebruik van apparaten die onze omgeving en gezondheid in de gaten houden.

  8. @Marcooo: Van mij mogen al die mogelijkheden zeker er op zitten. Zelf zit ik wel te wachten op de bloeddrukmeter. Maar qua uiterlijk hoop ik meer op n stoerder model met leren band zoals we die hier hebben gezien van Martin.

  9. Hier iemand van tweakers met zijn visie, ik sluit me er volledig bij aan:

    EvaluationCopy
    1 februari 2014 09:15
    Ik denk dat Apple hier wederom een kip met de gouden eieren beet heeft, mits ze het Apple-stijl gebruiksvriendelijk kunnen implementeren. Ik beweeg me nogal op het vlak van de gezondheidszorg en ICT. Er is al jaren een trend gaande om zoveel mogelijk zorg te verplaatsen van de tweedelijns (Ziekenhuizen etc) naar de eerstelijns (Huisarts, kleine gezondheidscentra). Geld sparen, zorg dichter bij huis etc zijn redenen hiervoor.

    Een nieuwe trend is de nuldelijns zorg: (aanstaande) patiënten analyseren zich zo veel mogelijk zelf. Een hoop zorganalyses zijn af te vangen door soft- en hardware. De iPhone als basisstationnetje met allerhande randapparatuur, die toekomst is dichterbij dan je denkt. Nu al krijgen huisartsenpraktijken kleine apparaten die een heel deel medisch lab vervangen, om bv. bloed te onderzoeken. Hoeft het niet meer naar een gespecialiseerd lab. De volgende stap is natuurlijk een nog kleiner apparaat waarmee mensen het thuis zelf kunnen doen. Mocht er toch een arts naar bepaalde data moeten kijken dan is dat doodeenvoudig: de specialist in kwestie krijgt de gegevens gewoon op zijn scherm, kan een oordeel vellen en bij twijfel kan de patiënt natuurlijk altijd nog ouderwets langskomen.

    Moet je je voorstellen hoeveel geld en tijd het scheelt als mensen voor 90% van hun zorgbehoefte de deur niet meer uit hoeven. Lijkt te optimistisch? Praat maar eens met een huisarts, tweederde van de huisartsenbezoeken zijn voor niks.

    Zelfzorg is de toekomst en Apple doet er goed aan hier op tijd bij te zijn. Ik zou die aandelen nog maar even vasthouden.

  10. Ik zag laatst op tv dat ze vanuit zweet een alcohol percentage kunnen halen. Dit deden ze via zweet op je enkels. Dan lijkt mij dat op je pols ook mogelijk met een iWatch.

  11. Ik zelf ben niet zo van gezondheids dingen. Zal wel een leuke toevoeging zijn voor vele maar voor mij helaas niet.

  12. Nice! Zag eerst niets in een iWatch maar nu het deze richting op gaat, raak ik steeds meer geinteresseerd.

  13. Door die nogal sterke focus op gezondheid begint de iWatch zijn glans voor mij te verliezen. Straks loop je met een mini-laboratorium om je pols. Als ik straks iemand met een iWatch zie, vraag ik me waarschijnlijk af wat voor vreselijke ziekte hij of zij heeft die continue gemonitord moet worden.

  14. @brains: Daar ben ik het helemaal mee eens, mag ik dat zeggen, ja dat mag ik.

  15. Origineel geplaatst door leckxie
    Door die nogal sterke focus op gezondheid begint de iWatch zijn glans voor mij te verliezen. Straks loop je met een mini-laboratorium om je pols. Als ik straks iemand met een iWatch zie, vraag ik me waarschijnlijk af wat voor vreselijke ziekte hij of zij heeft die continue gemonitord moet worden.

    Je kunt je ook afvragen of deze persoon gezond is, juist omdat ie de iWatch om heeft.
    Ik kan me toch niet voorstellen dat je het vervelend vind als je er op gewezen word dat je bv bloedsuiker te laag/hoog is.
    Het is alleen vervelend als je hardslag ineens op nul staat, maar ja dat weet je dan zelf ook niet meer 😉

  16. @Jan: maar dan kan je iphone wel de hulpdiensten waarschuwen als dat gebeurt, nu moet je dat nog zelf proberen te doen 😛 .

  17. Intresse is er bij mij zeker. Denk wel dat de iWatch nog krasbestendiger en iets steviger moet zijn dan de gemiddelde iphone.
    Ook hoop ik dat er een hartslagmeter inzit, al schijnt dat toch moeilijk te zijn zonder borstband oid.
    Ook denk ik dat er veel kritiek zal zijn omdat veel mensen veel verwachten van een nieuw apparaat, omdat t Apple is, EN omdat t altijd wel wat zal zijn met een apparaat om je pols, te zwaar/groot of lelijk, want smaken verschillen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.