Reacties voor: Fout in iOS 8 wist iWork-bestanden van iCloud

Een nieuw ontdekte bug in iOS 8 wist alle iWork-documenten van iCloud, wanneer je alleen de instellingen van de iPhone probeert te resetten.
Lees het complete artikel → Fout in iOS 8 wist iWork-bestanden van iCloud
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Het is een feit wat mij betreft. iOS 8 is de slechtste release ooit.

  2. Altijd Apple fan geweest.. Maar sinds de introductie van iOS 8 vind ik zon beetje alles wat ze doen een flop (softwarematig)

    Er zitten nog zo veel bugs in iOS 8.0.2,
    nu al 8.1 bèta’s..
    De fout met 8.0.1,
    deze fout..
    De bug met Health(kit)..
    Toetsenborden die zomaar weg zijn..
    M’n iphone 6 start regelmatig random op, apps crashen te vaak..
    Ik kan geen muziek streamen van de iphone 6 naar de Apple tv 3 via de Apple muziek app.. Andere spelers wel??

    Als ik aan t typen ben, verdwijnt de tekst onder het toetsenbord, en kan het niet terug halen.. Schuift weer naar boven als ik het los laat haha..

    Herkent iemand dit een beetje met een iPhone 6? Of ligt het echt aan mij….

    Jammer dat er geen iOS 7.1.2 ipsw voor de iphone 6 is…

    Maar even afwachten wat 8.1 gaat doen.. Hopelijk is die een stuk stabieler..

  3. Ik ben mijn pages documenten ook kwijt. Zijn niet meer terug te halen.

  4. Autsj……

  5. Voor het eerst spijt van een upgrade. iOS 8 is een drama. Hoop dat Apple nu heel snel met een goede fix komt. Anders kost het heel veel gebruikers. Ook niet eerder zo veel klachten op het forum gezien. En gaan allemaal over crash van app en iPhone en het slechte WiFi.

  6. Is het dan wel verstandig om een iPhone 6 te kopen?! Werkt het wel?

  7. Incompetent dev en test team

  8. Ik heb net gisteren mijn iPhone gereset, en tot mijn schrik las ik dit… Maar Godzijdank, al mijn bestanden zijn er nog!! 😀

  9. Origineel geplaatst door josh
    Incompetent dev en test team

    Of mensen die op te korte tijd teveel moeten doen. Mss wel te weinig volk om de testen deftig af te ronden. Foutloos ontwikkelen bestaat Helaas niet. Maar het klopt dat deze bugs er ni zouden mogen inzitten. Apple komt veel in het nieuws de laatste tijd. Maar vooral negatief en de kritiek daarop is nog terecht ook

  10. Holy crap. Net gekeken. Alles is weg! Inclusief kostenoverzicht letselschadezaak, alle bewijzen van aankopen, etc. Top dit. Wat een fuckers!

  11. blijkbaar verwarren mensen icloud met een backuplocatie, het wordt gesynct en niet gebackupped, deleten op je iphone=deleten in icloud.
    Als iets belangrijk is moet je een backuptool met versieondersteuning gebruiken en regelmatig een file restore testen.

  12. Dat meen je. Dat is wel heftig.

    Ik kan oa Pages amper gebruiken. Opmmijn iPad is hij continue ‘updating’. Dat duurt wel een uur. Ondertussen heb ik het al op m’n Mac bewerkt.

    Ik hoop dat Apple heel snel met een fix komt en dat alle Apple fanboys nu eens niet alles goed praten. iOS8 is te buggy en te slecht. En iOS7 was vorig jaar ook al meer inconsistent dan alle ervoor (kijk maar eens in apps hoe het “nieuw” icoontje er uit ziet (een + of new) en waar het is gepositioneerd: overal anders).
    Dat is allemaal on-Apple slordig.

  13. Je krijgt toch echt het gevoel dat we te maken hebben met een stel amateurs?? Wordt hier echt niet goed van, iphone blijft lekker op 7.

  14. Ik heb precies hetzelfde doorgemaakt ben een heel belangrijk document hierdoor kwijtgeraakt! Overigens zonder netwerkinstellingen te resettenNu via mijn gmail een oudere versie op kunnen zoeken, tsja we moeten gewoon extra backups blijven maken op USB-sticks danwel externe harde schijven.Ik overwoog de switch van gmail (10 jaar al een account), naar icloud mail.Nou dat gaat maar mooi voorlopig even niet door, icloud is onbetrouwbaar voor je belangrijke bestandenVoortaan maar gmail/google drive of onedrive gebruiken

  15. Toevallig heb ik mijn telefoon afgelopen weekend ook hersteld. Maar al mijn iWorks bestanden zijn gewoon nog aanwezig op iCloud. Dus ik heb dit probleem niet ervaren. Wel heb ik na het herstellen een backup teruggezet. Misschien is dat de oplossing om alles terug te krijgen?

  16. Er zijn twee zaken die in me opkomen;

    Als je je back-up hebt gedraaid, draai eeb back-up. Oftewel: 1 back-up is geen back-up.

    Andere: net zoals bij veel grote organisaties is ook bij Apple de gedachte dat productontwikkelaars weken, zoniet maanden mogen werken aan iets en dan verwachten dat testteams in een week de bugs er uit kunnen halen. Dit is ook een bug die je niet makkelijk verzint in een testscenario…

  17. Edit;
    Via de MacBook Air kon ik er nog wel bij. Telefoon is leeg. Meteen fysieke backups gemaakt van Pages en Numbers. *hartslag terugbrengen doet*

  18. Origineel geplaatst door MoBieler: Edit;
    *hartslag terugbrengen doet*

    Zet je die meteen in Healthkit? 🙂
    gelukkig ben je niets kwijt!

  19. Apple is niet goed bezig softwarematig gezien….!

  20. @Erwin Puijnen: Ligt niet aan jou. Ios8 biedt zeker niet de klasse die je verwacht als je zon duur toestel haalt. Je weet dat je veel betaald maar mag dan ook wel wat terug verwachten. Ios8 is slechtste release ooit inderdaad.

  21. Vorige week nog 2 nieuwe iPhones 5s gekocht. Die blijven tot nader order gewoon iOS 7.1.2 draaien!

  22. Ik blijf gewoon op Google Drive, echt te gek. Ik durf het niet aan om over te gaan. Was al wel bezig om mappen indeling te maken maar daar blijft het dan ook bij.

  23. Origineel geplaatst door youri
    Apple is niet goed bezig softwarematig gezien….!

    Hardwarematig ook ni echt hoor…

  24. Ben ik even blij dat ik nog nooit in die onbegrijpelijk hype van ‘cloud-diensten’ ben meegegaan. Ik heb er nooit het voordeel van in gezien, en na de onthullingen van Edward Snowden en het openbaar verschijnen van de privé foto’s van ‘sterren’ die op iCloud stonden opgeslagen vind ik het nog veel onbegrijpelijker dat er nog steeds zoveel mensen zijn die hun documenten opslaan in iCloud. Dat staat gewoon gelijk aan je portefeuille met alles er in open en bloot op straat neer leggen. USB-sticks en harde schijven kosten bijna niets meer tegenwoordig. Daar kan je wél veilig binnen je eigen netwerk alles op zetten. Vergeet iCloud, je hebt het niet nodig. Echt niet.

  25. Speelt dit probleem ook als je iCloud Photo Library (Beta) aan hebt staan? Ik heb dat momenteel aan (Super handig) maar krijgt volgende week me iPhone 6 en wil dan eigenlijk wel me 5s leeg voor hij doorgaat naar een nieuwe eigenaar..
    Iemand anders nog wat tips hoe ik me foto’s kan backupen?

  26. Ik wil deze bug niet goedpraten, maar deze bug geeft eigenlijk al weer aan dat mensen geen backups maken van belangrijke bestanden. En dat is eigenlijk het echte probleem.

    Reacties als “ik blijft nu lekker bij …. (noem een alternatieve clouddienst), want iCloud is onbetrouwbaar” vindt ik dan ook niet terecht, want ook daar kunnen dit soort dingen gebeuren.
    En als je gegevens kwijt bent omdat je harde schijf thuis crasht dan gaat iedereen weer roepen “bewaar het dan in de cloud”.

    Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik van mijn iWork bestanden ook geen backup had (tot nu toe dan), ondanks mijn goede backup beleid op de PC. Je gaat er vanuit dat je data wel veilig is, omdat het op meerdere apparaten en op de servers van Apple staat. Maar omdat het met elkaar synchroniseert, moet je het eigenlijk zien als één enkele kopie.

  27. @wilbert: Okee gelukkig hahah, begon er al spijt van te krijgen…..
    Met de tijd zullen de bugs er uit gehaald worden..
    Ik wacht liever een maand langer, dat het gewoon top is, als een maand te vroeg met allemaal bugs er in

  28. @Jeroen O: Helemaal mee eens, dat was ook het eerste waar ik aan dacht. Deze bug is vrij ernstig en zou nooit in een final release moeten zitten. Maar ik kan er ook niet bij dat je zo onzorgvuldig met je (belangrijke) bestanden om gaat.

  29. Net van het weekend mijn iPhone gerest om hem al voor te bereiden op mijn iPhone 6…. Ben ik blij dat ik iCloud drive nog niet geactiveerd had want dat heb ik na de Reset wel gedaan

  30. @wilbert: Idem. Merk ook nog steeds problemen op iPad , scrollen in safari , zit ik soms met blanco pagina , Apps reageren niet soepel op touch of blijven hangen, beeldscherm wat soms niet meedraait, keyboard blijft soms staan..voelt allemaal erg amateuristisch aan

  31. Ik heb nog een andere bug, als ik een bericht binnen krijg kan ik hem niet naar boven schuiven om het te negeren maar hi blijft in beeld. Echt irritant!

  32. Erg handig dit… Ik ook al mijn documenten kwijt. Kwam ik natuurlijk achter op het moment dat ik een presentatie zou geven en ineens alle documenten weg zijn op iphone, ipad en iCloud web….

    Gelukkig nog elders backup van zaken, maar het allemaal weer terug plaatsen in mapjes, etc. is ook een hele klus. Ik begreep van apple support dat het niet volledig weg is. Zij kunnen nog wel zien hoe groot een map is en zien ook dat er nog bestanden in zitten. Alleen zijn deze niet zichtbaar… Ben benieuwd naar het vervolg.

  33. iOS 8 is eigenlijk een mobiele Vista variant

  34. Ik heb altijd geleerd (ook van m’n eigen fouten geleerd daarin met OS upgrade) maak altijd backups, zowel via iCloud als via iTunes en upload ook bestanden bijv. dropbox en NAS indien mogelijk. Waarschijnlijk heeft Apple te weinig mensen gehad om dit iOS update voldoende te testen. Natuurlijk ben ik van mening dat Apple beter moeten testen, bedenk wel dat software nooit 100% bugvrij is. Ze doen goed hun best. Het is alleen erg jammer en vervelend voor de mensen die dit hebben.Ik heb verder geen problemen met iOS 8 en ook niet met de update zelf. Alleen met iTunes had ik problemen met updaten van iOS 8. Daarbij is mijn batterijduur ook enorm verbeterd ten opzichte van iOS 7.1.2. Elk upgrade van OS heeft zijn ups en downs. Laten we gewoon positief blijven dat Apple met een fix komt dat dit wordt opgelost.

  35. Probeer eens grote filmbestanden te uploaden naar je iCloud Drive (>3 GB). Die komen niet aan.

  36. Is wispelturig inderdaad. Op iPad was wel pages files zichtbaar. Op iPhone niet. Ook ik had herstel gebruikt.
    Nu na terugzetten Back-up op iPhone ook weer zichtbaar. En gelijk aan elkaar.

  37. Mijn god wat ben ik blij dat ik altijd even wacht met updaten… Het blijft nog wel even 7…

  38. @pierre: Tsja Microsoft was altijd bugs-free. Windows 9 word heel goed. Daarom zal het Windows 10 worden genoemd haha.

  39. iWork bestanden die ik op mijn computer maakte verschenen ook op de iPad. Dat was reuze handig. Maar na de laatste update gebeurt dat niet meer. Moet je ieder bestand weer gewoon op je computer bewaren en als je ergens anders op werkt, nou, dan mail je het er maar naar toe. Heb ik daarvoor zo’n peperdure computer gekocht? – Ik krijg onbegrijpelijke uitleg over i Cloud drive en iets dat Yosemite heet, waar ik nog nooit van heb gehoord en wat iemand me maar eens moet uitleggen. Mijn vraag is: leg me eens uit wat er in Godsnaam aan de hand is! En wat ik nu het beste kan doen!

  40. @alchemist: Vorig jaar is alles van mijn MacBook Air verdwenen. Ik zie dus wel het belang van een goede cloud in: Tresorit. En Younited (F-Secure) erbij voor fun.
    ICloud is bij mij helaas ook instabiel gebleken

  41. @Jodoks: Ik blijf windhoos 8/8.1 nog altijd buggy vinden: het zit vol met fouten. Windows 9 word heel goed zeg je? Op basis waarvan zeg je dat?

  42. @nico: Klopt niet helemaal. Volgens Apple is iCloud veilig om je documenten te bewaren. Niet dus

  43. @Bas: De Win 9 slaat MS (mysterie software) over.
    Het was dus lichtelijk sarcastisch bedoelt.
    Als vergelijk op alle hedendaagse iOS kritieken richting Apple.

    Als je ouder bent dan pak en beet 25 jaar, dan weet je hoe slecht het voorheen met “andere” OS/software gesteld kon zijn.

  44. Ik ben er vrij zeker van dat dit bericht niet klopt. Ook ik heb mijn telefoon gereset via bovenstaande manier omdat ik een Back-up wilde terugzetten naar mijn iPhone 6. In eerste instantie leken mijn Pages documenten ook weg. Toen ik dit bericht las was ik redelijk in paniek.

    Het lijkt erop dat documenten niet gewist worden maar dat het gewoon even duurt voordat de documenten gedownload worden.

    Het probleem is niet gewiste documenten maar dat de servers van iCloud nogal overbelast zijn. Daardoor lijkt het alsof je documenten weg zijn. Niets is minder waar, alles is er nog. Volgens mij hebben mensen iets te snel in paniek een bericht op het forum van macrumors gezet.

    Het gaat ook alleen om iWork documenten. Alle andere documenten die syncen via iCloud was al helemaal niets aan de hand.

    Ik vermoed dat dit onterecht als een bug wordt gezien. Als het echt zo zou zijn dan zou Apple direct met een update komen omdat dit zéér ernstig zou zijn.

  45. Origineel geplaatst door jodoks
    @Bas: De Win 9 slaat MS (mysterie software) over.
    Het was dus lichtelijk sarcastisch bedoelt.
    Als vergelijk op alle hedendaagse iOS kritieken richting Apple.

    Als je ouder bent dan pak en beet 25 jaar, dan weet je hoe slecht het voorheen met “andere” OS/software gesteld kon zijn.

    Daarbij wordt het geen Windows 9 maar Windows 10 :-). Haha, ja ik nam je reactie te serieus en beetje sarcastisch op, maar ik denk iets te serieus. Ik blijf Windows 8 #1 van de ergste OS die ik nu ken. Mac OSX heb ik verder nooit echte problemen meegehad.

    Ik ben bijna 30 jaar, dus ik weet dat andere OS/software altijd bugs kan bevatten. Niks is bugvrij, open of closed software.

  46. @WvB22: Zou je hier wat meer over willen uitleggen? Wellicht doen wij allemaal iets niet goed.

    Ik vind het erg netjes van je dat je Apple niet wil bashen, maar de rest van ons zijn toch echt (zoals het vooralsnog lijkt) hun iWork documenten kwijt. Bijzonder zuur.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.