Reacties voor: iOS 8 beta 4 nu te downloaden: dit moet je weten

Apple heeft iOS 8 beta 4 beschikbaar gesteld. Benieuwd wat je allemaal over de update moet weten? Je leest het hier.
Lees het complete artikel → iOS 8 beta 4 nu te downloaden: dit moet je weten
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 66 reacties

  1. Tof! Ga ‘m meteen testen! 🙂

  2. Doet whatsapp het al weer ?

  3. @lucas: Nee (waarschijnlijk), want er zit zelf een ‘fout’ in WhatsApp waardoor hij niet goed functioneert op iOS 8 bèta.

  4. @lucas: Nee, en het zal het ook nooit doen op IOS8 voordat Whatsapp zelf een update uit brengt. Draai hier de whatsapp beta, die werkt wel gewoon.

  5. Origineel geplaatst door lucas
    Doet whatsapp het al weer ?

    Whatsapp dient de app te updaten voor ios8 maar whatsapp is volgens mij niet zo snel..

  6. Is er ook een nieuwe beta van OS X Yosemite beschikbaar gesteld?

  7. @Thijz: Jup.

  8. @Thijz: Yep die is er ook met nieuwe iTunes versie

  9. Ook een nieuwe iTunes bèta. 12.0 om precies te zijn.

  10. @Gino: Whatsapp mag hem ook niet updaten omdat ze dan een app voor iOS 8 in de app store zetten terwijl iOS 8 nog niet beschikbaar is.

  11. En uiteraard Yosemite DP4;)!

  12. @patrick: Met Itunes 12

  13. Als het goed is werkt whatsapp gewoon in de final versie van iOS8. Apple doet zijn best om alle iOS7 Apps zonder problemen te laten werken op iOS8. Of whatsapp doet dingen die niet meer zijn toegestaan in iOS 8 (deze veranderingen zijn dan al bekend in iOS7)

  14. – Bug Reporter is weg
    – Control Center heeft een volledig nieuw design.
    – Nieuwe tips app, elke week een nieuwe tip.
    – Animaties weer iets langzamer bij het multitasken.
    – Betere vertaling Health app in het Nederlands.

  15. @Tobias: Waarvoor is die tips app in de plaats gekomen? Zie dat hij verschenen is in een map van mij, maar kan me niet meer precies herinneren hoe die map er precies uit zag…

  16. @Martin: Zucht… Sommige mensen snappen dus echt niet waar het nu precies aan ligt …

  17. Is het mogelijk ergens een beta versie van whatsapp te verkrijgen?

  18. Is een optie EU-internet toegevoegd onder Mobiel internet.
    Whatsapp Beta werkt (nog steeds) goed met iOS8 🙂

  19. @Dennis: Hoe kom je aan de whatsapp beta’s? Ik wil me ook graag ergens aanmelden om een tester te zijn!

  20. @Martijn: Deze is inderdaad te vinden, laatst via Usenet een beta gevonden die werkt!

  21. @lucas: Nee die doet het nog steeds niet, de beta van whatsapp, gesigned en wel werkt hier als een trein. Ook in beta 4

  22. De nieuwe tips app.

  23. Origineel geplaatst door Martin
    Als het goed is werkt whatsapp gewoon in de final versie van iOS8. Apple doet zijn best om alle iOS7 Apps zonder problemen te laten werken op iOS8. Of whatsapp doet dingen die niet meer zijn toegestaan in iOS 8 (deze veranderingen zijn dan al bekend in iOS7)

    De beta versies zijn vooral juist voor developers, zodat zij updates kunnen ontwikkelen die goed op de nieuwe iOS versie werken en niet andersom.
    Sommige apps moeten compatibel worden voor nieuwe features, Apple kan daar direct niets aan doen maar de apps zelf wel met de beta’s.

  24. In zoverre ik het kon testen werkt de muziekapp ook weer zoals het hoorde, zal morgen eens goed bekijken als ik op de fiets zit.

  25. Ik vind B4 eerlijk gezegd een beetje tegenvallen 🙁 De animaties zijn een stuk trager geworden en alles hakkelt meer dan in B3. en ik vind dat nieuwe Controlcenter echt spuuglelijk! Jammer, ben een beetje teleurgesteld.

  26. @Tom: Uhm ik heb m’n Apps ook al iOS 8 proof,
    En is goedgekeurd en live op de AppStore

  27. De EU-internet is voor roaming binnen de EU. Binnen de EU is de prijs voor data roaming gereguleerd en minder duur dan buiten de EU. Zo kun je jezelf tegen een hoge rekening beschermen als je buiten de EU op vakantie gaat en toch “genieten van super snel internet” binnen de EU

  28. Ik word niet blijer van die tips app hoor. Weeeeeer een standaard app erbij die niet kan worden verwijderd. Net als Health, Aandelen, Kiosk etc etc

  29. Er is een schakelaar ‘EU-internet’ toegevoegd naast de gewone schakelaar voor dataroaming. Het is niet duidelijk waarvoor deze bedoeld is.

    Eind 2015 is er geen sprake meer van roaming-tarieven binnen de EUR. Deze button zorgt ervoor dat je in de EU kunt blijven internetten, zonder dat je een hoge rekening krijgt als je buiten de EU bent.

    Ook is het nu al handig als je een EU-databundel bij je abo hebt.

  30. @Michel: Wat bedoel je met dat de muziekapp weer naar behoren werkt? Staan de albums weer op chronologische volgorde in plaats van andersom?

    En wat ik me vooral afvraag: is de full screen caller id. inmiddels weer terug bij het bellen?? Ik kan me namelijk nog steeds niet voorstellen dat het een bewuste actie was om die in iOS 7 te verwijderen…

  31. Misschien loop ik achter de feiten aan, maar bij IOS beta3 en 4 krijg ik (met Siri aan) een microfoon naast mijn spatie, als je dan Nederlands inspreekt doet IOS8 uploaden en dan Nederlandse tekst plaatsen… Voorbode van NL Siri met lancering IOS8? Handig ik gebruik het al 2 weken in de auto, praten ipv typen!

    Of loop ik echt achter de feiten aan?

  32. Voor de whatsapp beta: (Red.) Link verwijderd. Betalinks zijn niet openbaar.
    Of zet in de accessibilty de tekst standaard in “Bold”

  33. @Jeroen76: Nee had sinds beta 3 (ook na clean install) problemen dat bij het luisteren naar muziek dat na een of twee nummers de app crashed.
    Het nummer speelde gewoon door, maar ging niet verder naar een ander nummer. Ook werkte mijn remote op de EarPods niet meer.

    Blijkt een bug te zijn die hopelijk in beta 4 is opgelost, heb het toen gelijk gemeld bij Apple.

  34. Origineel geplaatst door Chrizzz
    Voor de whatsapp beta
    Of zet in de accessibilty de tekst standaard in “Bold”

    Bedankt!

  35. Na een OTA update naar Beta 4 gaat mijn iPhone in recovery mode. Nu maar los downloaden en opnieuw installeren helaas.

  36. @Sylvester: Het is bekend dat Apple al ‘bezig’ is met Nederlandse Siri.

  37. Een aanpassing in de foto app, het is in Nederlands.

    Je ziet nu staan:
    -Tijdsverloop
    -Vertraagd
    -Video
    -Foto
    -Vierkant
    -Panorama.

    En ook veranderd te alles behalve bovenstaande mee als je de camera draait, zelfs 180º.

  38. @Maurice Hooijmans: Ja ik had al artikels gelezen waar in stond dat Apple op zoek was naar personeel, maar dat je nu al de spraak functie voor Nerderlands kon gebruiken was nieuw voor mij… Misschien heb ik dat artikel over het hoofd gezien.

  39. @Sylvester: Ik krijg geen microfoontje, weet niet waar je dit inziet??

  40. Origineel geplaatst door Jeroen76
    En wat ik me vooral afvraag: is de full screen caller id. inmiddels weer terug bij het bellen?? Ik kan me namelijk nog steeds niet voorstellen dat het een bewuste actie was om die in iOS 7 te verwijderen…

    Fullscreen callerid krijg ik alleen werkend als ik de persoon die mij belt als favoriet heb aangemerkt.

  41. @michel: Ik zet Siri aan ga naar de Apple berichten App (of wat dan ook, als het toetsenbord maar tevoorschijn komt) en er staat links van mijn spatie een microfoontje…

  42. Ben ik de enige die geen “Camera Roll” meer heeft?! Ik had dit in BETA 3 ook al.. Ik heb alleen m’n recently added bovenaan staan..

  43. @Sylvester: O ja ik zie het nu ook thanks.

    @Rudra: Klopt was volgens mij al vanaf beta 1.

  44. @Rudra: Klopt was volgens mij al vanaf beta 1.

  45. @Sylvester: Het kwam even snel voorbij tijdens de WWDC keynogte, als zijnde internationale Voice Dictation.

  46. Inspreken werkt goed. Deze tekst is ook ingesproken. Zeer handig! Werkt in “mail”, “gmail”, “berichten” en “Whatsapp”. En in het Nederlands.

  47. @Matthijs: maar werkt het ook??

  48. Voor het Whatsapp probleem:
    Gesprek verwijderen indien er meerdere berichtjes achter elkaar komen. App crasht dan. Gesprek verwijderen en daarna terugsturen en de app op de voorgrond houden.
    Het probleem is dat Whatsapp teveel notifications stuurt en iOS8 dit niet meer toelaat.
    Zet deze af in je Berichtencentrum en de App werkt wel naar behoren.

  49. Kan iemand bevestigen dat whatsapp beta goed werkt? En heb je ook een uitleg hoe deze te installeren is?

  50. Hoe zit het eigenlijk met de Health-App. Moet die apart geïnstalleerd worden? Of is die geintegreerd in de iOS Beta? Ik heb nu iOS Beta 3 geïnstalleerd, maar deze App nog niet gezien.

  51. Ach joh, whatever het dan aan ligt, hij doet het niet en dat moet je dan maar accepteren. Daarom noemen ze het nou een beta en is het ook een goede reden waarom alleen developers hem kunnen downloaden (wat helaas niet alleen developers zijn…)

  52. Waarom loopt iedereen telkens over whatsapp te zeuren.. Gebruik dan geen beta versie.. Wil je weten wat het probleem is, stuur dan is een bericht met ff of fi naar iemand, gegarandeerd dat de app crasht oftewel whatsapp en ios8 gebruiken verschillende ligaturen en dat veroorzaakt de crash

    Het probleem ligt niet bij Apple, maar bij whatsapp er is overigens een beta van whatsapp uitgekomen (developer vorr zijn) die niet crasht. Achter de schermen zijn ze dus bezig om het stabiel te maken als ios8 voor het publiek uitkomt..

  53. Hallo, ik heb whatsapp beta draaien, ik begrijp dat het een beta is maar vroeg me af dat jullie dit probleem ook het probleem hebben dat je “berichtgeving” wel aan kan zetten maar whatsapp dat niet ziet dat je het aan hebt staan. Dus met andere woorden ik krijg geen push notificaties iemand een idee hoe dit kan?

  54. @maurice: klopt het dat wanneer je inspreekt bij whatsapp of berichten (iMessage) dat je dan een audio bestandje verstuurd en er niet gedicteerd wordt? Of doe ik iets verkeerds?
    In mail werkt het bijna perfect!

  55. @Angelo: Open Spotlight anders eens en zoek dan naar ‘Health’. En vanaf beta 4 natuurlijk ‘Gezondheid’. 😛

  56. In iOS 8 beta 4 kan je nog steeds gebruik maken van ongeautoriseerde software zoals de toetsenborden en widgets van iMZDL.com zonder dat je extra moet betalen voor de certificaten dus dit betekent ook dat er misschien na de iOS 8 Golden Master iemand een nieuwe tool online beschikbaar stelt. Maar ik hoop dat ze het slim spelen en wachten tot een latere versie van iOS 8.

    Btw voor iedereen, apps zoals WhatsApp en Facebook werken goed behalve crashen ze soms maar dat is omdat de frameworks die ze gebruiken alleen geoptimaliseerd zijn voor iOS 7 (misschien ook iOS 6).

  57. Klopt het nu dat je eerst betalend developer moet zijn om die beta 8 versie te kunnen downloaden.
    Met alleen mijn gratis developer account mag ik hem blijkbaar niet binnenhalen 🙁

  58. @Jack023: Dat is vanaf het begin al. Dus het klopt wat jij zegt 🙂

  59. Hoe komt het dat ik quicktype niet aan de praat krijg? Ik zie helemaal geen balk boven mijn toetsenbord waar er suggesties worden gegeven. Heeft nog niet gewerkt voor me. En ja ik heb alle instellingen goed staan onder Algemeen > Toetsenborden. Iemand enig idee?

  60. Helaas (bij mij) een nieuwe bug sinds beta4. Bij het antwoorden op sms/imessage vanuit het lockscreen kan ik helaas geen leestekens meer gebruiken. Bij het drukken op die toets geeft ie me zoals de shift hoofdletters 🙁

  61. Origineel geplaatst door Wouter FrankhuizenHoe komt het dat ik quicktype niet aan de praat krijg? Ik zie helemaal geen balk boven mijn toetsenbord waar er suggesties worden gegeven. Heeft nog niet gewerkt voor me. En ja ik heb alle instellingen goed staan onder Algemeen > Toetsenborden. Iemand enig idee?

    Dit werkt nog niet voor het Nederlands jammer genoeg…

  62. In beta 3 was het op mij ipad ook al mogelijk om laatste locatie te laten zien als batterij bijna leeg was

  63. Origineel geplaatst door Wouter Frankhuizen
    Hoe komt het dat ik quicktype niet aan de praat krijg? Ik zie helemaal geen balk boven mijn toetsenbord waar er suggesties worden gegeven. Heeft nog niet gewerkt voor me. En ja ik heb alle instellingen goed staan onder Algemeen > Toetsenborden. Iemand enig idee?

    Is alleen nog in Engels, dus als je als taal Engels toevoegt krijg je het wel te zien.

  64. Origineel geplaatst door arco
    ik heb whatsapp beta draaien, ik begrijp dat het een beta is maar vroeg me af dat jullie dit probleem ook het probleem hebben dat je “berichtgeving” wel aan kan zetten maar whatsapp dat niet ziet dat je het aan hebt staan. Dus met andere woorden ik krijg geen push notificaties iemand een idee hoe dit kan?

    Iemand hier een oplossing voor? Bij mij werkt notificaties op de whatsapp beta ook niet, heel irritant.

  65. Origineel geplaatst door Tom@Angelo
    Open Spotlight anders eens en zoek dan naar ‘Health’. En vanaf beta 4 natuurlijk ‘Gezondheid’.

    Tom, geprobeerd, maar de App is echt niet zichtbaar. Heel apart.

  66. @arco: heb je al een antwoord?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.